Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Blueberry 50 CC Sürüş halindeyken gaz kesme sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Nisan 2023
    Arkadaşlar hepinize selamlar, öncelikle motorlardan çok anlamıyorum bir çok tecrübeli arkadaşın cevabına güvendiğim için sorunumu açıklamak istiyorum. Yaklaşık 2 ay önce 2. El blueberry 50cc motor aldım. Bu motorun bir sorunu var. Motorda sürüş halindeyken ibre 30a gelmeye yakın anlık gaz kesiliyor (hiç gazı bırakmıyorum) sonra tekrar gaz alıyor. Bu sorun bazen 60lara geldiğindede oluyor. Bunu servise sorduğumda hiç bir şeyi yok biz görmedik öyle şeyler vs dediler. Başka bir motorcu benzin aldığın yeri değiştir dedi. Onuda yaptım. Opetten alıyorum fakat hala aynı. Kimisi karbüratür temizleyici dök dediler depoya. Onuda yaptım hala aynı sorun. Bir türlü çözemedim. Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    fancydriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2023
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Ns200 - Honda Cb250R - CfMoto Mt650
    Servise değil, oturduğunuz yerde sorup soruşturup iyi bir ustaya göstereceksiniz motoru, en garantisi bu olur sorununuzu çözmek adına.

    Servislerde usta yok, azıcık ustalaşan kendi yerini açıyor zaten. Serviste çalışan kişiler sorun tahlil etmekten uzak, ancak ezbere bir kaç işlemi yapabilen kişiler genellikle.

  3. #3

    Üyelik
    30 Nisan 2023
    Ya servisteki arkadaş kışın motor tekte marş almıyor diye benzin hortumunu iskelete bantladı. Belki hortumdan yeteri kadar benzin gelmiyor diye düşünüyorum ama fikri olan varsa gerçekten paylaşırsa çok mutlu olurum.

  4. #4
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    -Buji piposu (başlığı) veya buji kablosu ateşlemeyi kaçırıyor olabilir
    -Yakıt hortumlarında burkulma olabilir
    -Karbüratörünüz kirli veya tıkalı olabilir
    -Subap ayarınız sıkı olabilir
    Karbüratör temizleyicinin iş yapacağını düşünmüyorum en garanti sonuç sökülüp temizlenmesi, bir kaç video izleyip kendinizde yapabilirsiniz, karbüratör zor gibi gözüksede gayet basit bir parçadır. İlk olarak karbüratörü temizlemenizi öneririm.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler