Merhaba herkese selam! Arkadaslar ben Almanyadan katiliyorum kisa bir sorum olacakti.Kesin bilgi verebilirseniz sevinirim.4 yil önce Alman (Avrupa)ehliyetini aldim yani B sinif ehliyet bildiginiz Otomobil Ehliyeti,50ccm e kadar Scooter de kulanabiliyorum.Türkiyede bu avrupa ehliyetiyle kac ccm e kadar kulanabilirim? ilgili kanunlarin yer aldigi bir kaynak olsa iyi olur, kafam karisti,Türk polisi bile tam manasiyla bilmiyor bende bu yüzden size sorayim dedim.

Dedigim gibi Avrupa B lisans (Otomobil) ehliyetim var ve saglam bir scooter almak istiyorum ,bu ehliyetle Türkiyede kac ccm e kadar kulanabilirim ?

Ikinci sorum da su olacak,arkadaslar Almanyada Motor ehliyeti cok pahali pahali derken 3000 Euro civari yani Türk parasiyla 6000tl filan,Türkiyede 250 350 TL arasi degisiyor aradaki farka bakarmisiniz? Sormak istedigim sey sudur,Türkiyeden Motor ehliyeti almak istiyorum direkmen Sinava girebilirmiyim yoksa pratik ve teori derslerine girmek zorundamiyim ilaki? Kulanmasini biliyorum da ugrasmak istemiyorum fazla yanlis anlasilmasin,Cevaplar icin simdiden tesekürler..