Korumalı giysilerinizi kendiniz yapın.

Hoppalaaaaaa.
Bu nedir demeyin.
Bundan 20-25 yıl önce motor sürücüsü için koruyucu malzeme deyince,uzaylı muamelesi görürdünüz.
Lakin işin ciddiyetinin farkında olan biz motor sürücüleri göğüse gazete koymaktan tutun da bir çok çözüm peşindeydik.
Lakin ilk kaskımı başıma taktığımda,lakabım Atom karınca olmuştu(eski bir çizgi film kahramanı)
1990 senesinde bulduğum 2. el NOLAN N34 Kaskıma 250 usd gibi bir para vermiştim.Akabinde eşime benzer bir kask bulmuştum.
Günümüzde çeşit bol olsa da fiyatlar hala insan fiyatından çok :queen:
Her şeye rağmen motordan vazgeçemeyip,hayatınıza da önem veriyorsanız
sizlere bir kaç önerim olacak

Gerekli malzemeler
1-Sıkı streç tarzında veya küçük kalmış 1 takım eşofman(eskide olur)
2-Yapı marketlerde bulabileceğiniz levha poliüretan izolasyon malzemesi(hani mat lar var ya aynı malzeme)
3-Maket bıçağı ve derby--baly türü yapıştırıcı
4-Boş plastik sıvı deterjan veya çamaşır suyu bidonu.

Ahan da musakka tarifi az sonra.:queen: :queen: :queen:

Süngerden daha sert olan 10-15mm kalınlığındaki poliüretan malzemeyi 5-6 santim eninde 10-12 santim boyunda parçalar halinde doğrayın,ve eşofman vb giysiyi üzerinize giyin.
Daha sonra bu parçaları(bir yakınınızın yardımı ile vücudunuzun darbe ve sürtünmeye maruz kalabilecek yerlerini,sivri,kemikli taraflarını üzerinizde keçeli kalemle işaretleyin)
Bu kesilen parçaları,işaretli yerlere yapıştırın.parçalı olması hareketlerinizi kolay kılması içindir.
Fazla darbe alabilecek ve sürtünmeye maruz kalabilecek parçaların üzerine eski plastik bidonlardan keseceğiniz aynı boyda ki plastik levhaları(yapıştırıcı pek tutmayacağı için) köşelerine açacağınız deliklerden sünger arada kalacak şekilde eşofmanınıza dikin.

Artık garip bir giysi sahibisiniz.Kimse garip halinizi görmeden kot pantalon ve ceketinizi bunun üzerine giyerek deşifre olmaktan yırtabilirsiniz.

Arkası yarın.:cat:

Şu derby cilet değil miydi?
Not: Mesaj yazayım ki flood olmasın, ihtiyar rahatça yazabilsin diye böyle birşey yazdım. Yoksa bilirsiniz, çok ağırbaşlıyımdır :queen: .

öyle yemek tarifi gibi olmadı ama...babacım bikaçda foto çekip ...şekil 1 a..şekil 1 b...ambiansı olmalıydı....:p

hocam bu dedigin malzemelerle kaskmı yapcaz ne yapcaz anlamadım wala :)

Moderatör
HakLisin vaLLa abi.. Babamin dayisinin kaskini buLdum gecenLerde onLarin komurLugunde.. Deri'den yapiLmi$ iLginc bi$idi.. 30-40 sene once biz bunLari takiyoduk dedi.. Cok ho$ bi$idi aLip takmayi du$undum ama sonra deLi muameLesi gorecegim icin yerine biraktim..
Abi bi de zahmet oLmazsa korumaLi mont nasiL yapariz onunda tarifini versen :p

HakLisin vaLLa abi.. Babamin dayisinin kaskini buLdum gecenLerde onLarin komurLugunde.. Deri'den yapiLmi$ iLginc bi$idi.. 30-40 sene once biz bunLari takiyoduk dedi.. Cok ho$ bi$idi aLip takmayi du$undum ama sonra deLi muameLesi gorecegim icin yerine biraktim..
Abi bi de zahmet oLmazsa korumaLi mont nasiL yapariz onunda tarifini versen :p

Mont için ise,montu giyip arkadaşınızdan daha önce yerini belirlediğiniz noktaları dışarıdan toplu iğneyle işaretleyin sonra montun içini dışına çevirerek önce plastik parçaları sonrada sert sünger-poliüretan köpüğü dikin.

BELEŞ BU BELEŞ.:queen: :queen: :queen:

Sizin musakka tarifinizi MT GURME başlığı altın da vereceğim.
hem zaten akşam yemek saati geçti,kısmetse yarına.:cherry:

teşekkür ederimm ısrarla beklıcemm.:p gercekten etkılı bır yontem olurdu kendı korumamızı yapmamızz tabıkıı saglam yapmak gereklii.:rendeer:

Kask daha kolay. Kafatasınızı açıyorsunuz. Açtığınız kemiğin iç yüzüne önce sünger, sonra plastikleri yerleştiriyorsunuz. Kafatasınızı açmak için de 100 km hıza çıkıp en yakın direğe tosluyorsunuz.

İhtiyar, kask için çözüm verirsen asıl o zaman bravo diyeceğim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Teşekkürler ihtiyar.Ekonomik bir o kadar da basit bir çözüm.Aslında denenebilir.Kask içinde silikon düşünülebilir.:silent: Hani yapı malzemelerde satılan sıvı yapıştırıcı silikonlardan.Kaskın iç kısmına (sert kısma) yoğun bir şekilde uygularsak darbeyi emici bir özelliğe sahip olur diye düşünüyorum.Aynı zamanda silikon kuruduğu zaman da esnek olduğu için darbelerde kasktan gelebilecek zararı da önleyebilir diye düşünüyorum.:silent: Olmazmı _? :cyclopsan

Teşekkürler ihtiyar.Ekonomik bir o kadar da basit bir çözüm.Aslında denenebilir.Kask içinde silikon düşünülebilir.:silent: Hani yapı malzemelerde satılan sıvı yapıştırıcı silikonlardan.Kaskın iç kısmına (sert kısma) yoğun bir şekilde uygularsak darbeyi emici bir özelliğe sahip olur diye düşünüyorum.Aynı zamanda silikon kuruduğu zaman da esnek olduğu için darbelerde kasktan gelebilecek zararı da önleyebilir diye düşünüyorum.:silent: Olmazmı _? :cyclopsan

Ağır olur.O nun yerine FOAM tarzı sprey sıvı köpükler var,ağaç doğrama kapıların arasına konan,genleşip donuyor.

Yalnız kafa koruma işi çok hassas bir konu,Kaskın hafif olması,Farklı yönlerden gelecek darbelerde kafanın yapacağı kırbaç hareketinin omuriliğe zarar vermeden absorbe olması hayati önem arzediyor.:bounce:

yaw hocam senin proje gayet güzelde ben su geçirmez kumaş arıyorum kayınvalidem bana pantolon ve mont dikecek ve bu tekniği dikilecek kıyafetin dirsek ve dizlerine uyguluyabilirim.
bu fikir gayet güzel. hocam su geçirmez kumaşı nereden bulacaz ? bilgin varmı?

Adres bilmiyorum. Sadece sorunu açıklığa kavuşturmak için sordum ki bilen biri varsa cevap versin diye. Belki dağ ve kamp malzemesi satan yerlerden imalathanelere, oradan da kumaşlara ulaşabilirsin. Veya bilen biri çıkar.
Daha fazla yardım edemiyorum, üzgünüm :salut: .

olsun en azından kumaşın tipi hakkında bilgi vermiş oldun saol Gore-tex diye arıyacağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar