Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

motor seçimi yardım edermisiniz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Haziran 2013
    Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım bu sene ehliyetimi alacağım inşallah ve mondial mh 125 drift alıcağım 2 ay sonra ve bu kışı bu motorla çıkarmayı düşünüyorum ve mayıs gibi motor değiştirmeyi düşünüyorum daha önceden 2 senelik scooter,cup ve araba tecrübem var mayısta düşündüğüm motor ise kawasaki z750 sizce bu kadar tecrübe yeterli olurmu olmazsa başka bir motor arayışı içine gireceğim yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    01 Temmuz 2013
    Yaklaşık olarak bende sizinle aynı durumdayım fakat forumda daha önce bu konular çok açıldı. z750 naked bi motor her ne kadar rüzgar sizi yavaşlatacak olsa da ''acayip giden bir motor''. 600'lük bi motor için bile çok büyük tecrübe istendiği söylenmekte.. Bu benim görüşüm daha detaylı bilgiyi ustalardan alabilirsin..

  3. #3
    Jedaykin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2007
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma GW250
    eğer 125 drift gibi bir motordan z750ye geçersen bol miktarda kalkışlarda tek tekere kalkma, dönüşlerde fazla gaz açıp arka tekeri kaydırma gibi sorunlar yaşayacaksın. kısacası altındaki motoru kontrol edebilecek tecruben olmayacak. öncelikle drift ile 1 yıl - 5000 km doldurmaya bakman iyi olur. doğrudan z750 gibi bir alet yerine biraz daha mülayim bir makine seçmeni öneririm. mesela ktm duke 390 getirecek. tarz olarak da benzer aletler.

  4. #4
    Mechanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Agility City 125 & Yamaha WR 125R
    Bir Er-5 kullanıcısı olarak bende deneyimlerimi anlatayım.

    İnsan ilk kez bir düz vites motor kullanırken hiç düşünmediği bir konuda afallayabiliyor. Bu benim için güçten , torktan çok motorun ağırlığı oldu. Büyük hacimli motorların ağırlığı ilk kez kullanıldıklarında yeni sürücüyü korkutan ve özgüvenini kıran bir olay. Sırf bu yüzden bile önce daha hafif ve düşük cc'li motorlar tercih edilebilir. Z750, Er 5 den de ağır bir motor. 125 den 750 cc ye geçiş korkutabilir ve trafikte hata yapma şansınızı arttırır.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)