Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Cross motosiklet kullananlar için depo üstü çanta...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Buzzard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2013
    Şehir
    Isparta - Eskişehir
    Motosikleti
    Husky Te 610-Nmax-X-Max 250-Ironmax-X-Max300-125
    Merhaba arkadaşlar.Özellikle araziye giderken yanıma aldığım ufak tefek eşyaları(alet çantası,lastik tamir köpüğü,ufak tefek ihtiyaçlar,su vs..) taşımakta sıkıntı yaşıyordum.Bunun için de çoğu zaman sırt çantası kullanıyordum.

    Ancak özellikle uzun soluklu gezilerde o çanta benim için büyük bir yük haline geliyordu.Çoğu zaman da sırt ağrısı yapıyordu.

    Depo üstü çantalar anlamsız bir şekilde çok pahalı.Topcase ise arazide sıkıntı yaratıyor..

    Bende bunun için farklı çözüm yolları denedim.Önce kuyruk için bir çanta yaptım.Ama çok küçük olduğu için içine sadece alet çantası sığıyordu.(STR 'nin arkasındaki beyaz kısım)Sonrasında ise depo üstü çanta yapmaya karar verdim.Ve aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz çantayı yaptım.


    Öncelikle bu şekilde bir çanta buluyoruz.Çantanın orjinali 25-35 TL civarı.Çakması ise 5 TL.Bendeki çanta atıl olarak duruyordu.Bu sayede bir işe yaramış oldu.



    Sonrasında çanta tamiri yapanlardan birkaç tane çanta klipsi alıyorsunuz.(1-2 TL)Daha sonra Tuhafiyecilerden yarım metre kadar siyah lastik alıyorsunuz( 50 Kr.)Ve fotoğraftaki gibi bunları dikiyorsunuz.Kendiniz dikemiyorsanız terzinin birine 5 TL'ye diktirirsiniz.



    Daha sonrada montaj işlemini yapıyorsunuz.

    Ben çantanın üst kısmındaki bağlantı yerini gidonun etrafından geçirdim.Alt kısmını ise selenin altındaki şasi bağlantısından...(bu arada gidona herhangi bir etkisi yok)



    Ve sonuç...







    Atıl durumdaki çantayı da sayarsak bana toplam maliyeti 6.5 TL oldu.Çantanın hacmi oldukça geniş sayılır.İçi dolu halde arazide denedim yerinden bile kıpırdamadı.Sürüşe de olumsuz hiçbir etkisi yok.( farın arkasında olduğu için rüzgardan da etkilenmiyor...)

    Ek olarak çantanın dibine 1-2 cm yüksekliğinde sünger yerleştirdim ki içindeki ıvır zıvır depoya zarar vermesin...(Gerçi cross'larda bunun pek bi önemi yok gibi...Bir de çantanın içine bir kaç cep yaptım.Bu sayede içi daha derli toplu oldu.

    Neyse bu çanta benim çok işime yaradı umarım buradan birilerinin de işine yarar.(Özellikle cross kullanan arkadaşların işine daha çok yarayacaktır.Hatta birkaç değişiklikle diğer motosiklet tarzları içinde uygun hale getirilebilir.)Herkese kazasız belasız sürüşler.
    cenkito ve onur87 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Aynı çantaya güçlü mıknatıslar takarak uzun süre kulladnım.
    Gayet kullanışlı iş görüyor.
    aynı çantadan bir tanede kuyruğa gidermiş.

  3. #3
    hakan_czy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    CBF 600 S
    harika olmuş elimde öyle bi çanta yok maalesef üstelik yeni sipariş verdim selenin eltından bağlantı biraz zor olur benim motorda sele cıvatayla çıkabiliyor senin motorunda 10 numara olmuş bu arada köoük içlastikli tekerleklerde işe yarıyormu (çanatanızda taşıdığızı yazmışsınız)hiç kullandınızmı?
    Buzzard bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)