Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Jınlun 150-50 Chopper Bakım-Tamir-Modifiye Uygulamaları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Şubat 2012

    By dodgehudson at 2012-03-06


    By dodgehudson at 2012-03-06


    By dodgehudson at 2012-03-06


    By dodgehudson at 2012-03-06


    By dodgehudson at 2012-03-06


    By dodgehudson at 2012-03-06


    By dodgehudson at 2012-03-06


    İyi günler arkadaşlar.yukarıdaki Jinlun 150-5 Chopper modeli benim ilk motorsikletim oldu 3 gün önce.motorsiklet hakkındaki genel görüşlerin olumsuz olduğunun farkındayım.koşullar şimdilik bunu almamı gerektirdi.
    Fakat, dez avantajları olsa da; bu makinalara uygulanacak ayrıntılı bakım ve yenileme ile çok daha az sorun çıkaracaklarını düşünüyorum.ben 1988 model araba sahibiyim ve tüm zor koşullara rağmen Bakımını ve Yenilemelerini yaptıktan sonra binlerce km.yi keyifle güvenli olarak yaptım, yapıyorum
    Sizlerden birkaç ricam olacak.madem bu motorsikletlerin olumsuz özelliklerini yaşayıp deneyimlemişsiniz, o halde bilgilerinizle beni ve bu diğer Jinlun Chopper sahiplerini "Teknik" konularda aydınlatın lütfen.aydınlatın ki ihtiyacı olan herkes faydalansın Bu konu altında kronik sorunları ele alıp başınızdan geçmiş olayları ve "Çözüm Önerilerinizi" paylaşalım tartışalım.ayrıca elinde el kitabı - pdf dosyası vs. şeklinde doküman olan arkadaşlar yine burada paylaşırsa sevinirim, bayağı yararı olur sizlerin önerileri ile yapacağım her çalışmayı fotoğraflayıp paylaşmaya çalışacam..
    ilk bakımı için yine hemen sizlere danışayım :

    1-bu motorsikletlere hangi yağ kullanıyor
    2-bu motorsikletlerde yağ filtresi var mıdır (varsa nerdedir) ?

    2. el bir motorsiklet alındığında bakıma neleri dahil edersiniz ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    15 Şubat 2012
    arkadaşlar ses yok, olsun beklemeye devam

  3. #3
    Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2012
    Şehir
    Antalya-Kemer-Tekirova
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    Yağ olarak 10w40
    Bakımları ile ilgili olarakda;
    Debriaj teli
    debriaj balatası
    ön ve arka balatalar
    zincir ve zincir dişlileri

    Bunlara bakarım motor almadan, ama bu tip motorla hiç haşır neşir olmadığımdan (daha çok cup kullanıyorum) yağ filtresi nerededir bilemiyorum.
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

  4. #4

    Üyelik
    15 Şubat 2012
    Tropiksera arkadaşım sağolasın.
    1-Jinlun Jl 150-50 Chopper' ın motoru kaç lt. yağ alıyor peki ?
    2-motorsiklet kullanıcılarının özellikle tercih ettiği bir yağ markası var mıdır ?
    3-yağ filtresi vy süzgeci var mı hakkında bilgi var mı ?

  5. #5

    Üyelik
    17 Eylül 2008
    kardes sor herbıseyı soyluyum:-)
    1 litre 10-40 yag koyucan
    sol ayaklıgın altında kocamanbı tapa var onu 28 anahtarla acıcan ama anahtar yıldız 28 olucak
    ıcınden yaya ve suzgec cıkıyor yag bosaldıktan sonra gerı tak
    sag tarftakı yag cubugundan ıcerıde yagı koyucaksın
    marka farketmez

  6. #6
    mehmetmumtaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2010
    Şehir
    MUĞLA -DENİZLİ -GAZZE
    Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    Shell Advance 10-40W bir lt 12 Lira olması gerek ucuza kaçmana gerek yok
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

  7. #7

    Üyelik
    15 Şubat 2012
    arkadaşlar ben de ümidi kesmek üzereydim yağı hallettim.buji değişikliği de tamam.ama aklıma takılan birkaç soru var tabi.bir de sizden, bu Jinlun için deneyimlerinizi - öneri ve eleştirilerinizi duymayı çok isterim.

  8. #8

    Üyelik
    05 Aralık 2011
    Şehir
    antalya/muratpaşa
    hayırlı olsun...lakin teknik bilginiz yeterli değil galiba..yeni zaten... iyi bir ustaya toplatmanızı tavsiye ederim...kendi elinizle uğraşmak ayrı bir zevk
    olabilir...ama sanırım bazı sorunları vardır.içinden çıkılmaz hale getirmeyin...belli bir ayardan sonra yağ değişimi vs ufak ufak başlarsınız
    el atmaya...tabii ki bir tavsiye...allah kaza bela vermesin...

  9. #9

    Üyelik
    28 Mart 2012
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    KANUNİ WİNDY 125
    walla jınlun kullanmadım ama abicim sen temiz bakarsan çin falan farketmez bir bayanla ilgilenir gbi ilgilenirsen ömürlük kullanırsn

  10. #10

    Üyelik
    15 Şubat 2012
    Brds arkadaşım, Jinlun için teknik bilgi az değil; hiç yok neyseki benzinli motorlar hakkında iyi deneyimim var..dağıtıp topladığım 2-3 tane var. ama tabiki de Jinlun motorsikletinin kendisi hakkında teknik veri olması çok iyi olurdu.sizlerde vy nette herhangi biryerde kullanım kılavuzu vy tamir kitapçığı falan yok mudur acaba ?
    şimdilik bir büyük bir ufak sorunumun olduğunu düşünüyorum.

    1-stop lambası ve farın kısa devresi çalışmıyor.(ilk fırsatta halledilebilir bence.direksiyon sol kolundaki far açma anahtarı kısa devreyi çalıştırmıyor.yoksa ampül sağlam.stop lambası yanmış olabilir.) bu ufak olandı.

    2- Üçüncü vitese geçiş yaptığımda, motorun alt kısmından yeterince farkedilebilir ses geliyor.titreşimde yapıyor doğal olarak.bence 3. vites dişlisi sıyırmış.(fiyatı 15 tl imiş.) ama bunu ben değiştirebilir miyim , işte onu düşünecem.elimde doküman olsaydı hiç sorun olmazdı da..yok işte.

    ilk hafta yağını (shell performance yarı estetik ) ve bujisini değiştirdim.ortalama 2 aydır her gün ev-iş iş-ev kullanıyorum. (günde toplam 15 km.) bir ara sabah zor çalışmasını saymayacak olursak bir sorun çıkarmadı.uzun yola henüz çıkmadım.eksiklerini bitirip ehliyetim çıktığında onu da yapacam. Motodrift arkadaşımızın dediği gibi, bakımını eksik etmezsek, çok rahat işimizi de keyfimizi de görecek gibi.
    sizden ricam; Jinlunun nette dolaşan aksesuar vy herhangi parça satıcısını biliyorsanız buraya yazmanız (ön rüzgarlık altından kırık, gıcık duruyor :( )
    ve her türlü dokümanı için bilginiz - linkiniz var mı ?
    motorsiklet kullanmak çok güzelmiş bu arada

  11. #11

    Üyelik
    18 Şubat 2012
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    konunun tamamını okuyamadım ancak gözüme çarpanları söyleyeyim size ;

    zinciriniz biraz gevşek duruyor. eğer ömrü bitmişse oringli ile değişmekte fayda var. her zincir bakımında mafsal kontrolünü unutmayın burçların vakti gelmiş olabilir.
    ön camı motor yedek parçası satan yerlerde bulabilirsiniz. benim motorda jinlun, kaporta aksanlarında parça sıkıntısı var. biraz pahalıya geliyor ama saç ve plastik elyaf tamiri yapan yerler var. ihtiyacınız olduğunda kaportadan düşen hiçbir parçayı atmayın, tamir ettirin.
    motor aksamındaki bütün parçaları piyasada bulabilirsiniz. hatta komple silindir bile attırabilirsiniz. işçiliği ve parçaları pahalı bu motorların, ancak ben 1 yıl boyunca hiçbir şekilde yolda kalmadım. 12.000 km gibi bir km yaptım ve yağı dışında birşey değiştirmedim. bir ara karbüratör ve supap problemim vardı, değiştirdim karbüratörü supapı da ayarlattım geçti.

    gelelim teknik özelliklere ;
    motorunuzda tekli disk fren sistemi var. kuru ağırlığı 130 kg. silindir hacmi 150cc ( 9.1 silindir) elektronik starter özelliğine sahip. max gücü 11.5 hp lastikleriniz 11/9-16 7200 rpm de 11nm tork üretiyor. motor çok güçlü değil hatta motoruna göre ağır bir kasası var. bu yüzden emsallerine göre çok yakacaktır. ve emsalleri kadar seri değil. aynı zamanda motor kasaya küçük geldiği için kontrolü kolay, ve az vibrasyondan dolayı daha konforlu olur. zaten jinlunların genel özellikleri bu, performansa değil konfora bakmış bu marka cruiser larda.

    benden bu kadar. hadi eyvallah

  12. #12

    Üyelik
    15 Şubat 2012
    ygk arkadaşım, sağlık ve iş sorunlarından dolayı geç yazdım.hatta bayağı geç, ondan üzgünüm. öte yandan dediğin gibi, gevşek olan zinciri hafif gerdirdim. normalde zincir gevşek olduğundan bazen aşağı yukarı çarpıyordu. ayrıca zinciri koruma görevi gördüğünü düşündüğüm lastik parça, aşınmış bitmiş. şimdi zincir gerginliği daha iyi. dün ilk defa 90 km yaptım.bayağı keyifliydi ama giderken sağ tarafta, akü kapağı şeklindeki parçayı düşürmüşüm :( üzüldüm doğrusu. burlarda bulabilecek miyim bakayım.. aklımdaki birkaç değişiklikten sonra (şanzuman ve dişli çapı değişikliği) ilk şehirler arası yolculuğuma çıkmayı planlıyorum.
    ygk arkadaşım, sen Jinlunun parçalarını nerden satın alıyorsun ?
    ayrıca fırsat bulduğunda foto eklersen sevinirim.senle benden başka kaç Jinlun Chopper kullanan kaç arkadaş var acaba, bakıyorum pek kimsenin igisi çekmemiş başlık sanırım.

  13. #13

    Üyelik
    05 Aralık 2011
    Şehir
    antalya/muratpaşa
    zincir gevşekliği bende de var...nasıl gerecez anlamadım
    arka lastiğin 2 yanındali büyük somunlar gevşetip küçük bir somun var galiba zincir için...
    jınlunu yaptıysanız ve olduysa tabiki resimli anlatım rica edebilirmiyim...ben çözemedim...her teraneyede tamirciye gidilmez ki...

  14. #14

    Üyelik
    15 Şubat 2012
    günaydınlar herkese. brds arkadaşım, fotoğraflarla anlatımı yaparım. ancak bana bir iki gün zaman vermelisin. ayrıca en ufak bir sıkıntıda hemen tamirci ustasına gitmek yerine, önce bizim incelememiz-netten araştırmamız-sorup denememiz gerektiğini düşünüyorum. sana bu konuda katılıyorum arkadaşım. geçen gün yağı-bujiyi değiştirdim bunlar büyük işler değil. motorsikleti kullanan kişinin yapabiliyor olması gereken ufak bakımlardır bence.

  15. #15

    Üyelik
    05 Aralık 2011
    Şehir
    antalya/muratpaşa
    bu gün uğraşacam beceremezsem ben bir foto atarım onun üzerinden konuşuruz...

  16. #16

    Üyelik
    15 Şubat 2012
    olur arkadaşım. orjinal gerginlik ölçüsü toplam 15 mm dir. yani sen gerdirdikten sonra zincir; aşağı 7,5 mm yukarı 7,5 mm oyanabilmeli. daha fazlası bildiğin gibi gevşek vy daha gergini de yoldaki tümseklerden kopmaya neden olabiliyor. kolay gelsin.

  17. #17

    Üyelik
    15 Şubat 2012
    merhaba arkadaşlar. bu hafta sonu antakya hataydan mersin kızkalesine motorsikletimle ilk uzun yolculuğumu yaptım. toplam gidiş 325 geliş 325 toplam 650 km yol yaptım. sizinle paylaşmak istedim. manevi olarak çok keyif aldım. düşündüğümün yarısı kadar yorulmadım. motorun şişmesinden çok korktuğum için cumartesi gece 2.30 da yola çıktım serin olur diye. 6-7 defa ortalama 10 ar dakikadan durdum. giderken 6 saatte yetiştim. en fazla 110 km/saat hıza ulaştım. ama giderken hızımı 100 e sabitleyip otobanda hep öyle gittim. motorda aşırı bir ıısnma olmadı. hatta dönüş yoluna öğle vakti 1.30 da çıkmak zorunda kaldım. bayağı sıcaktı, hem benim hem motor için. ama ben de Jinlunum da rahatsızlanmadık
    650 km.de ortalama 16 lt 97 oktan benzin yaktı. motorsikletin titreşimi ve sesi var ama ya ben heyecanlıyım diye ya da bu ses-titreşim aşırı olmadığından rahatsız etmedi açıkçası. hatta kulaklığımı takıp bayağı müzik te dinledim.
    karşılaştığım bir sıkıntım oldu. gidiş yolunda hızımı 100 ün üzerine çıkarınca motorda KESİKLİK oluyordu. ateşleme elemanı arızası olduğu yüksek ihtimal. dönüş yolunda da bir yerde mola verdim. buji kablosunun başını bujiden çıkarıp öyle bakmak geldi aklıma. kablonun bujiye takılan tarafıydı bu. çıkarınca bu parçadan ufak bir parçanın buji üzerinde kaldığını gördüm. sonra buji kablosunu geri taktığımda, önceki gibi sıkı oturmadı. ve yaklaşık 100 km yol boyunca 80 hızın üzerine çıkınca kesiklik yapar oldu. sonra bir ara düzeldi.sonra ben de eve kadar ortalama 90 hızla geldim.
    sizce bu bahsettiğim buji kablo başından mı kaynaklanıyor, yoksa bobin ömrünü tamamlamak üzere olabilir mi ? ya da her 2 ihtimalde gerçekleşmiş olabilir mi ?
    keşke motorsiklet kullanmayı çok önceden öğrenseymişim. arasıra böyle yolculuklar yapmayı planlıyorum. sağlıcakla kalın.

  18. #18

    Üyelik
    05 Aralık 2011
    Şehir
    antalya/muratpaşa
    kaç gündür bu konuyu arıyorum yaw...
    zinciri halettim ama biraz gevşek az daha sıkacam...üstüne coştum ön dişliyi büyülttüm...beceriyorum vesselam...
    sana da hayırlı yolculuklar...sağolasın yardımların için....

  19. #19

    Üyelik
    15 Şubat 2012
    brds arkadaşım, foruma biraz daha sık bağlanıp, daha çok sohbet etmeliyiz arakadaşlarla bence ellerine sağlık. 3 hafta önce deniz kıyısındaki 2 ilçemizin sahil yolundan toplam 286 km yol yaptım Jinlun umla. bu sefer yanımda arkadaşım vardı. ama onun sırtı ve beli ağrıdı; be ise keyifle Chopperımla yol aldım. sadece manzaraının güzel olduğu yerlerde biraz dinlendik vy bir şeyler içtik. işte bir iki fotoğraf. herkese iyi günler.


    By dodgehudson at 2012-07-18


    By dodgehudson at 2012-07-18


    By dodgehudson at 2012-07-17


    By dodgehudson at 2012-07-17


    By dodgehudson at 2012-07-18

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:17 ----------


    By DODGEHUDSON at 2012-07-18


    By dodgehudson at 2012-07-18
    crxforever bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    jinlun 150-5
    arkadaslar yenı 2.el jınlun aldım yag yakma sorunu varmıs yagı nerden nasıl koyabılırım yardımcı olabılırmısınız


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)