Xciting250'ime nazar değdi.Eksoz patladı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bi süredir motorumun sesi daha tok çıkmaya başlamıştı.Acaba motor 11 bin km'ye geldi açılmaya mı başladı diye fazla önemsemedim.Zaten çok fazla bir fark yoktu.Bugün havayı güzel bulunca bi gezintiye çıktım.5-6 saat gezdikten sonra eve dönerken dürümcüye uğradım.Kendime bi dürüm yaptırdım.Motoru çalıştırdım.Pancar motoru gibi ses çıkıyo.Hemen eğildim eksoz borusunun patladığını gördüm.Baya bi paslanmış.10 dakika önce ses yoktu.Şimdi eksoz borusu biraz soğuyunca mı iyice açıldı anlamadım.Bu şekilde 100 metre ilerdeki evime kadar götürdüm motoru.Gece karanlık olduğu için fotoğrafını çekemedim ama yarın çekicem.Pazartesi günü bize servis yolu gözüktü.

Şimdi merak ettiğim bu eksoz borusu neden patlar?Paslanmadan dolayı olduysa ben motoru aldığımdan beri her 2 bin km'de bir bakıma götürüyorum.Servis hiç mi farketmedi ve bakımını yapmadı?Hadi yapmasa bile bana söylese ben kendim pas çözücüyle boş vaktimde pırıl pırıl yapardım.Aklıma gelen bir başka ihtimal daha önce motorumun arka lastiği değişmişti.Arka lastik değişirken mecburen eksoz komple sökülmüştü.Acaba serviste mi çatlattılar ,ya da tam yerine oturtamayıp esenemesine mi sebep oldular.Acaba ben fazla engebeli yollara girip eksozun esneyip çatlamasına sebep oldum.Daha önce başına böyle bir olay gelen varsa aydınlatırsa memnun olurum.Eksoz bakımını biz kendimiz mi yapmalıyız paslanmaması için?

Motorun garantisi devam ediyo.Periyodik bakımları hiç aksatılmadı.İnşallah garantiden hallederiz.Yoksa suçu bana atarlarsa acaba kaça patlıyacak bu iş bana?Kymco'nun sitesinden yedek parça fiyatlarına baktım :

XCITING250 EGZOS ARKA KUYRUK KAPAGI 18306-LBA2-E00-HLP 40.42
XCITING250 EGZOST SUST. 1830A-LDB2-E00 345.00 407.10
XCITING250i EGZOST-Komple 1830A-LDF2-E0A 450.98 532.16
XCITING250 EGZOST MUHAFAZA 18318-LBA2-E01-HQP 93.69 110.55
XCITING250 i EGSOZT BORUSU 18320-LDF2-900 163.13 192.49
XCITING250 EGZOST BORU MUHAFAZ 18325-LDB2-E00 43.92 51.83

Eksozla ilgili bu parçaları buldum.Benim hangi parça değişmesi lazım?Eğer garanti dışı derlerse acaba kaça patlıcak bu iş bize?Fiyatlar dolar bazında en sağdakiler kdv dahil fiyatı.Egsoz borusu değişse hallolur mu acaba?Bi de motoru servise götürmek için çalıştırmam motora zarar verir mi?Yardımcı olursanız sevinirim.

Gelişmeleri buradan paylaşıcam.Bakalım bu kymco markası malının arkasında duran bir firma mı?30 iş günü içerisinde teslim edecekler mi acaba motorumu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ne kadar mal olur, nasıl olur bilmem ama geçen honda-kymco tartışması yaptığın arkadaş kesin yazar buraya :mrgreen:
Bu arada servis muhtemelen garantiye girmemesi için elinden geleni yapacaktır. Sen de tam tersi için uğraşmalısın.

inşallah garantiye sokarlar...fotoğraf olmadığından yorumda yapamıyorum ama eğer garanti olmazsa yada egzoz parasını senden isteyeceklerse alternatif çözümlere bakmanı öneririm...
belki güzel bir kaynakla sorun çözülebilir...keşke yakın olsanda bir görebilsem..mutlaka bir çözüm üretirdik Allahın izniyle...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ne kadar mal olur, nasıl olur bilmem ama geçen honda-kymco tartışması yaptığın arkadaş kesin yazar buraya :mrgreen:
Bu arada servis muhtemelen garantiye girmemesi için elinden geleni yapacaktır. Sen de tam tersi için uğraşmalısın.

Olsun giden eksoz olsun.Honda gibi yağ eksiltmiyo ya :p

inşallah garantiye sokarlar...fotoğraf olmadığından yorumda yapamıyorum ama eğer garanti olmazsa yada egzoz parasını senden isteyeceklerse alternatif çözümlere bakmanı öneririm...
belki güzel bir kaynakla sorun çözülebilir...keşke yakın olsanda bir görebilsem..mutlaka bir çözüm üretirdik Allahın izniyle...

Valla susturucuda bişey yok heralde.Susturucudan motora giden boruda 2-3 cm büyüklüğünde bi yarık var.İyice ayrılmış.Kaynakla falan olcak iş değil gibi gözüküyo.Yarın fotoğrafını çekip koyarım.İnşallah 192 dolarlık eksoz borusunu değiştirmekle iş hallolur.

o boru susturucuya vida ile bağlanıyorsa eğer....
ve eğer o 192 dolarcık meblağ bir boruya kullanıcı tarafından ve garanti kapsamında bir motorda verilecekse.....
ona paslanmazdan bir flanş yaparım,paslanmaz borudanda kıvırır (susturucu hariç)egzozu yeniden yapmış ve orjinaline göre en az 10-15 kat daha uzun ömürlü bir egzoza sahip olmuş olurum...:cat:

Arıza eksoz borusu ise mesele yok. Doğalgaz borusundan yaptıracagın egsoz borusu daha uzun omurlu olacaktır. Ayrıca cok cok cok ucuza mal edecegınıde hatıratırım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu motor enjeksiyonlu euro3 normlarına uygun motor.Büyük ihtimalle eksoz borusuna bağlanan bir sensör var.Doğalgaz borusuyla halledilemez sanırsam.Mecburen orijinalini takıcaz heralde.Pazartesi serviste parçayı bi söksünler bakalım.Her sene böyle eksoz borusu mu değiştiricez.Servise bahsedicem dediklerinizden.Flanş falan bu boruyu nasıl paslanmaz yapılıyosa yapsınlar.

Geçmiş olsun. kesinlikle garantiye girmesi gerekir. kullanıcı hatası ne olabilirki? aksini kabul etme ! Garantiyi süs olarakmı veriyorlar. Tavrın sert ve kararlı olsun. Değiştirmesseniz mahkemeye gidicem direk de..

Otomobil firmaları arasında rekabet olduğu için kesinlikle değiştiriyorlar bu tür şeyleri yoksa atıyorum ford kullanan biri gider VW alır bi daha suratına bakmaz ve herkeze kötüler o markayı. Ama motor firmaları tuttuğnu becermeye calışıyor hala 2011 Türkiyesinde dikkat etmek lazım böylelerine.

Öncelikle geçmiş olsun.Ailemizin arabasını servise bakımları olsun,arızaları olsun vs. ben götürüyorum.Şimdiye kadar hiçbir arızayı sorun etmeden değiştirdiler.Bariz kullanıcı hatasından kaynaklanan arızaları bile sorgu sualsiz değiştirdiler.Ama motor servisleri biraz insanı sinir edebiliyor.Öncelikle sorunun senin kullanım hatandan dolayı olduğu fikrini kafanda bitir.Ve servise de kendinden emin bir şekilde ne istediğini bilerek gitmeni tavsiye ederim.Adamlarla ses tonun olarak kendine güvenir bir şekilde konuş derim.Büyük ihtimalle sorun yapmaz garantiden değiştirirler.Tekrar geçmiş olsun...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Doğru söylüyosunuz arkadaşlar.Mecbur değiştirecekler.Üstüne ayağımla basıpta çatlatmadım ya.Susturucunun üzerinde ayrı , eksoz borusunun üzerinde ayrı koruma demiri var.Ama büyük ihtimal paslanmadan dolayı oldu bu olay.

F54

sen bu markayı çok övüyordun bak nazar değdi motoruna ama garanti işi caçık çıkarsa o zaman da buraya yaz eğer garanti işi iyi değilse alacak arkadaşlara bilgi vermiş olursun

Forumdan Uzaklaştırıldı
Fotoğrafı çektim ama çok yakından çekince flaş patlıyo.Eksoz borusu yarılmış.Nasıl bu hale geldi anlamadım:

fotoraf0265.jpg

Fotoğrafı çektim ama çok yakından çekince flaş patlıyo.Eksoz borusu yarılmış.Nasıl bu hale geldi anlamadım:

fotoraf0265.jpg

Garantiye bence mutlaka girer, girmezse egzozcuya gidiyorsun 10 dakikada güzelce kaynak yapıyor. yere 5 lira atıp çıkıyorsun :)

Arkadaşın Agility 125ine de oldu 4000 km de iken falan kaynattırdık, sımdı 17.000 de sorun yok. Onunkinde egzoz bağlantı vidası falan düşmüştü yarın alırız vidaları dediydik, başımıza patladı :p

Ama bence mutlaka egzozun bağlandığı vidaları kontrol et gerilme varmı düşen varmı diye kendi başına olcak olay değil o bence.

Hatta ve hatta şahsi tavsiyem tabi uğraşmak istersen kaynak olayını yaptırırsan komple zımparala egzoz'u güzelce, sonra özel EGZOZ boyalarından siyah olanlardan boya hem kaynağı belli olmaz hemde rengi güzelleşir. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Garantiye bence mutlaka girer, girmezse egzozcuya gidiyorsun 10 dakikada güzelce kaynak yapıyor. yere 5 lira atıp çıkıyorsun :)

Arkadaşın Agility 125ine de oldu 4000 km de iken falan kaynattırdık, sımdı 17.000 de sorun yok. Onunkinde egzoz bağlantı vidası falan düşmüştü yarın alırız vidaları dediydik, başımıza patladı :p

Ama bence mutlaka egzozun bağlandığı vidaları kontrol et gerilme varmı düşen varmı diye kendi başına olcak olay değil o bence.

Hatta ve hatta şahsi tavsiyem tabi uğraşmak istersen kaynak olayını yaptırırsan komple zımparala egzoz'u güzelce, sonra özel EGZOZ boyalarından siyah olanlardan boya hem kaynağı belli olmaz hemde rengi güzelleşir. :)

Garantiye girse bile 40 gün bekletirler.Tam sezon açılmışken 40 gün motora binemicem mi şimdi.Demekki bu kymcoların eksozları hep böyle.Paslanma olayı dikkatimi çekmişti ama sorun çıkaracağı aklıma gelmemişti.En azından kymco servisinin uyarmasını beklerdim.Pazartesi servise söktürüp kontrol yaptırıcam.Eksik vida var mı baksınlar.Dediğin gibi kaynaktan sonra güzelce zımparalayıp boyatmak lazım.Halaoğlu oto tamircisi.Onun tükkanda güzelce elden geçiririz.

Garantiye girse bile 40 gün bekletirler.Tam sezon açılmışken 40 gün motora binemicem mi şimdi.Demekki bu kymcoların eksozları hep böyle.Paslanma olayı dikkatimi çekmişti ama sorun çıkaracağı aklıma gelmemişti.En azından kymco servisinin uyarmasını beklerdim.Pazartesi servise söktürüp kontrol yaptırıcam.Eksik vida var mı baksınlar.Dediğin gibi kaynaktan sonra güzelce zımparalayıp boyatmak lazım.Halaoğlu oto tamircisi.Onun tükkanda güzelce elden geçiririz.

Kymcolara laf atmamak lazım, benim arkadaşın eşekliği o egzozun kopmasının sebebi :p

Olur arada böle şeyler bi vida gevşemiştir falan, sıkmayın canınızı çok kolay halledebilir bişey, servise bi götürün bakalım. :)

Sonuçları yazın ama buraya. :)

kymcoya böyle birsey olması çok garip
sürekli xmaxda problem çıkıyordu
kymco kalite olması ayrı bir yana xciting fren hortumları çelik ve cbs fren vardı
bukadar özellikli bir motorun borusu nasıl kırılır bence xmax sahibi birisi kırdı:mrgreen:
xciting 1numaraydı dünyanın en çok satan scooterıydı
belliki aşırı kaliteden olmuşdur
yada övmenden nazar deydi motorda problem yok yani
garantisi kabul etmezse kaynak yapdır

kymcoya böyle birsey olması çok garip
sürekli xmaxda problem çıkıyordu
kymco kalite olması ayrı bir yana xciting fren hortumları çelik ve cbs fren vardı
bukadar özellikli bir motorun borusu nasıl kırılır bence xmax sahibi birisi kırdı:mrgreen:
xciting 1numaraydı dünyanın en çok satan scooterıydı
belliki aşırı kaliteden olmuşdur
yada övmenden nazar deydi motorda problem yok yani
garantisi kabul etmezse kaynak yapdır

Hemen atlamayalım, böyle şeyler olur, bahsettiğiniz 1 cm kalınlığında olmayan bile bir boru su sıçramıştır çok sıcakken bişey olmuştur, KYMCO'nun kalitesini bilen bilir merak etmene hiç gerek yok kasmayın kendinizi. :bounce:

gerçekten sorunsuz bir makinaymış

Hemen atlama arkadaşım istersen, bir ton para verdiğin MR250 seninkiydi sanırsam radyatör suyunu her tarafa fışkırtan. :cat:

Arkadaşın ne motoru ne yatak sardı, nede krank kırdı, O motorun kalitesine hala laf edemezsiniz. :cat:

kendin atlıyorsun çünkü kymco kullanıyorsun
adamın neler yazdığını görmeden kendin atlıyorsun sanamı soracağız ne yazacağımızı
biz kötü demiyoruz amonranın yazdığı msjlara bak sürekli xciting bambaşka diye yazılar yazıyor en iyi motor diğer motorlar çok kötü gereksiz o kadar paramı eder diye
başka motora binmeden anca boş eksoz sesi çıkarıyor
neyse ne yazarsanız yazın başkada birsey yazmayacağım allah yardım etsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar