- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bi süredir motorumun sesi daha tok çıkmaya başlamıştı.Acaba motor 11 bin km'ye geldi açılmaya mı başladı diye fazla önemsemedim.Zaten çok fazla bir fark yoktu.Bugün havayı güzel bulunca bi gezintiye çıktım.5-6 saat gezdikten sonra eve dönerken dürümcüye uğradım.Kendime bi dürüm yaptırdım.Motoru çalıştırdım.Pancar motoru gibi ses çıkıyo.Hemen eğildim eksoz borusunun patladığını gördüm.Baya bi paslanmış.10 dakika önce ses yoktu.Şimdi eksoz borusu biraz soğuyunca mı iyice açıldı anlamadım.Bu şekilde 100 metre ilerdeki evime kadar götürdüm motoru.Gece karanlık olduğu için fotoğrafını çekemedim ama yarın çekicem.Pazartesi günü bize servis yolu gözüktü.
Şimdi merak ettiğim bu eksoz borusu neden patlar?Paslanmadan dolayı olduysa ben motoru aldığımdan beri her 2 bin km'de bir bakıma götürüyorum.Servis hiç mi farketmedi ve bakımını yapmadı?Hadi yapmasa bile bana söylese ben kendim pas çözücüyle boş vaktimde pırıl pırıl yapardım.Aklıma gelen bir başka ihtimal daha önce motorumun arka lastiği değişmişti.Arka lastik değişirken mecburen eksoz komple sökülmüştü.Acaba serviste mi çatlattılar ,ya da tam yerine oturtamayıp esenemesine mi sebep oldular.Acaba ben fazla engebeli yollara girip eksozun esneyip çatlamasına sebep oldum.Daha önce başına böyle bir olay gelen varsa aydınlatırsa memnun olurum.Eksoz bakımını biz kendimiz mi yapmalıyız paslanmaması için?
Motorun garantisi devam ediyo.Periyodik bakımları hiç aksatılmadı.İnşallah garantiden hallederiz.Yoksa suçu bana atarlarsa acaba kaça patlıyacak bu iş bana?Kymco'nun sitesinden yedek parça fiyatlarına baktım :
XCITING250 EGZOS ARKA KUYRUK KAPAGI 18306-LBA2-E00-HLP 40.42
XCITING250 EGZOST SUST. 1830A-LDB2-E00 345.00 407.10
XCITING250i EGZOST-Komple 1830A-LDF2-E0A 450.98 532.16
XCITING250 EGZOST MUHAFAZA 18318-LBA2-E01-HQP 93.69 110.55
XCITING250 i EGSOZT BORUSU 18320-LDF2-900 163.13 192.49
XCITING250 EGZOST BORU MUHAFAZ 18325-LDB2-E00 43.92 51.83
Eksozla ilgili bu parçaları buldum.Benim hangi parça değişmesi lazım?Eğer garanti dışı derlerse acaba kaça patlıcak bu iş bize?Fiyatlar dolar bazında en sağdakiler kdv dahil fiyatı.Egsoz borusu değişse hallolur mu acaba?Bi de motoru servise götürmek için çalıştırmam motora zarar verir mi?Yardımcı olursanız sevinirim.
Gelişmeleri buradan paylaşıcam.Bakalım bu kymco markası malının arkasında duran bir firma mı?30 iş günü içerisinde teslim edecekler mi acaba motorumu?
Şimdi merak ettiğim bu eksoz borusu neden patlar?Paslanmadan dolayı olduysa ben motoru aldığımdan beri her 2 bin km'de bir bakıma götürüyorum.Servis hiç mi farketmedi ve bakımını yapmadı?Hadi yapmasa bile bana söylese ben kendim pas çözücüyle boş vaktimde pırıl pırıl yapardım.Aklıma gelen bir başka ihtimal daha önce motorumun arka lastiği değişmişti.Arka lastik değişirken mecburen eksoz komple sökülmüştü.Acaba serviste mi çatlattılar ,ya da tam yerine oturtamayıp esenemesine mi sebep oldular.Acaba ben fazla engebeli yollara girip eksozun esneyip çatlamasına sebep oldum.Daha önce başına böyle bir olay gelen varsa aydınlatırsa memnun olurum.Eksoz bakımını biz kendimiz mi yapmalıyız paslanmaması için?
Motorun garantisi devam ediyo.Periyodik bakımları hiç aksatılmadı.İnşallah garantiden hallederiz.Yoksa suçu bana atarlarsa acaba kaça patlıyacak bu iş bana?Kymco'nun sitesinden yedek parça fiyatlarına baktım :
XCITING250 EGZOS ARKA KUYRUK KAPAGI 18306-LBA2-E00-HLP 40.42
XCITING250 EGZOST SUST. 1830A-LDB2-E00 345.00 407.10
XCITING250i EGZOST-Komple 1830A-LDF2-E0A 450.98 532.16
XCITING250 EGZOST MUHAFAZA 18318-LBA2-E01-HQP 93.69 110.55
XCITING250 i EGSOZT BORUSU 18320-LDF2-900 163.13 192.49
XCITING250 EGZOST BORU MUHAFAZ 18325-LDB2-E00 43.92 51.83
Eksozla ilgili bu parçaları buldum.Benim hangi parça değişmesi lazım?Eğer garanti dışı derlerse acaba kaça patlıcak bu iş bize?Fiyatlar dolar bazında en sağdakiler kdv dahil fiyatı.Egsoz borusu değişse hallolur mu acaba?Bi de motoru servise götürmek için çalıştırmam motora zarar verir mi?Yardımcı olursanız sevinirim.
Gelişmeleri buradan paylaşıcam.Bakalım bu kymco markası malının arkasında duran bir firma mı?30 iş günü içerisinde teslim edecekler mi acaba motorumu?