Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

marş basmama

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    perhaps - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Motosikleti
    Keeway Arn 125
    Alıntı Sadobey adlı üyeden alıntı

    Perhaps Kardes:

    Keeway Çin malı değil ise O zaman Jinlun da Turk malı demek lazım senin mantıgına gore. Onunda parcaları oradan geliyor. Bırakalım artık bu gereksiz konusmaları. A benim çin malı parçalarım Macaristan dan geliyor Motorum Çin malı değil mantığını anlamıyorum.

    Bak bu linkteki yazıyı ve basliktaki yazıları okumanı tavsiye ederim.

    http://www.motosiklet.net/modules.ph...ghlight=#85640

    Avrupa birliginin Çin den gelen malları birlik dışındaki ulkelere kendi uzerinden pazarlama politikasına malzeme olmayalım. Çin malına Pislik atıp Dışlayalım diyen Avrupa Birliği. Daha gecen ay Blair' ı Çin'e gonderip. Anlaşmalar yapmadı mı? Anlaşmalardan biride aynen Keeway gibi Çin mallarını aracı olarak pazarlamak değil miydi? İsteyen arastırsın.

    Ben Çin malları kötü demedim ki, ARN Çin malı sayılmaz gibi bir şey söylemiş olabilirim, ama fazlası değil... Yani böyle olsa bile rahatsızlık duyacağım bir durum yok. Sanırım bir yanlış anlama olmuş.

    Çin'de bulundum (aslında hocam iyileşip kendi gitmese belki bugün ordan dönüyor olacaktım), çok büyük bir yer ve iki farklı şehrin insanlarının konuşabilecekleri ortak bir dil bile bazen yok. Dolayısıyla içinde herşey olan bir yer, ya da herşeyi (kaliteli-kalitesiz, nitelikli-niteliksiz) barındırabilecek kadar büyük demeliyim. Yani çok kaliteli ürünleri de var adamların. Bilimsel düzeyleri bizden çok daha yukarda gibi, en azından çok daha spesifik çalışıyorlar (Yaban iğdesi üzerine kurulmuş 4 enstitü var). Velhasılı, aldığımız ürün bir çoğunda olduğu gibi çuvallar içinde bir evin önüne bırakılıp akşam monte edilmiş olarak teslim alınan bir ürünse, eyvallah... Ben ARN'nin Avrupa'ya girişi yapılan bir ürün olduğu için belirli bir standartta olması gerektiğine vurgu yapmıştım. (Sevelim, sevmeyelim, ne yaparsak yapalım ama hakkını da verelim. Geçen sene Belçika o dönem kullanılan yemler nedeniyle kalitesi düşük olduğu ve AB içindeki fiyatları aşağı çekeceği gerekçesiyle bedeliyle çiftçilerden satın aldığı 4 ton tereyağını yaktı mesela...) Üretimi yapılan fabrikanın (ya da parçaları imal edilen) koordinatlarının ne olduğuyla değil, ürünün kalitesiyle ve arkasında duran adamların kimler olduğuyla ilgiliyim. Çang-çing-çong marka motorun 2 sene sonra yeni bir parça istediğinde o parçayı bulabilirsen sorun yok, onu da kullan tabi. Ben Keeway'de böyle bir sorun olacağını düşünmüyorum. Yani coğrafi olarak 'Çin Malı' olabilir, ne yapalım... Önemli olan 'back-up' nerden?

    Olayın tüm dünyayı sarsan ekonomik boyutunu yadsımıyorum ama o da şu anki konumuz değil. Aynı işi -kontrolün altında tutarak belirli bir kaliteyi yakalayabiliyorsan- sen de olsan daha ucuz yerde yaptırırsın. Gerekli önlemleri almak devletlerin işi. O konuda da söyleyebileceğim bir iki şey var aslında ama:

    Neyse, konu dağılmasın, jikledendir ;)
    Şaka bir yana, uzun süre kullanmayınca bende de benzer sorun oluyor. Deneme-yanılma metoduyla marş bastıktan sonra çok abartılı gaz vermeyince kendi kendine çok kolayca çalıştığını gördüm. Artık marşa basıp birazcık gaz verip bırakıyorum, hemen çalışıyor. umarım sorunun hemen çözülür çünkü cidden 'gıcık' bir durum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Motosikleti
    KEEWAY ARN 125 <Mat Siyah>
    droral,

    sanırım haklıymışsın 1-2 gündür hiç gaz vermeden uzaktan kumandadan çalıştırıyorum,sorunsuzca tek seferde çalışıyor.teşekkür ederim sana.

  3. #23
    droral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ağustos 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    AS 125T, Kymco Grand Dink 250, Honda Today
    Sorununun hallolmasına sevindim CuteOnur. Bazen problemlerin çözümü, sanılandan daha pratik olabiliyor....


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler