Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Mondial 150ZAT karbüratör ayarı ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    selam

    diğer mondial 150 zat konusunda ahmet abi diye bir abimiz sizinle aynı sıkıntıları yaşıyordu o sorunu kökden halletti 150 rs karbüratörüyle değiştirdi hiç bir sorunu kalmadı gidişi falan değişmiş ayrıca zatlara oranlara daha az yakmaya başlamış öyle yazmışdı

    yazınızı başdan aşağı okudum borularda bir defaormasyon yoksa hava filtreniz temizse hava kışaında bir sorun yoksa ki ben bunları kontrol ettiğinizi düşünüyorum sorununuz %90 karbüratör belirsiz bir nedenden sanırım tahminim zengin karışımda benzin yakıyor yoksa 200 bin hakkatten ne olursa olsun ne kadar ağır olursa olsun 150 cc lik bir motor için çok çok fazla..

    bizim arkadaş da 150zc modelini aldı çok tesadüf bizim ustaya gittiğimizde onun motorunda hafif bir titreme vardı ustaya onu göstermeye gittik usta bakdı bir iki saniye bir şeyler yapdı titreme gitti ama esas olay bu değil ustam şöyle bir motora iki saniye bakdı yılların ustası dediki bu motor 125cc mi arkadaş yok dedi 150 cc ee adamlar buna 125 cclik karburator koymuş dedi arkadaş bile şok olmuşdu yani 150 zc lerde bile adamlar büyük ihtimal motor az yaksın diye 125 lik karburator koydurmuşlar çinlilere arkadaşda diyor o yüzden gitmiyor motor diyor adamın motoru 90 nın üstüne çıkmıyordu

    birde çin japon ne olursa olsun iyi kötüsü 150 cclik bir scooterın kesinlike son sürat ama gerçek sürat öyle çinlilerin kadrandaki 120 görüpde yandaki arabada 80 le gitmek değil gerçek stabil son hızın 120 olması lazım yani 150cc lik bir motor en kötüsü bir 120 yapması lazım..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    yahu ne kadar teknik bilgi sarfetmişsiniz söz konusu 150zat arkadaşlar 1100cc hayabusa degil söksen a karbiratör bi buji cıkar zaten zatların temen sorunu karbiratör benzin pompası hiç görevini tam olarak yapamadıgı için karbiratör sapıtıyo ben o pompayıda söküp tepeye takcaktım ama yer bulamadım o motorda herşeyi denedim karbitatörün hava ayar memesi fln görevini yitirmiştir ondan ayarsız çalışıyodur benzinide çok çekiyodur zaten motor kalıp olarak agır oldugu için haddinden fazla güç sarfediyo bide sen agırsan yandın ama 70 i gecemiyom demişsin ben otobanda vitesli motorlarla kapışıyodum 110 fln yapıyodum ama aşırı ilgi gösteriyodum motora ondan fişek gibiydi sen karbiratörü degiştir bende 2 tane zat vardı birinin karbiratörü ötekine takınca sanki motorları konple degişmiş gibi oluyodu gidişleri çok farkediyodu birde o hava filtresine dokunma orjinal kalsın süngeri fln delme ona göre hava ayarı yaptır yeni bi karbiratör takım valla bakmak lazım motora aslında niye 70 gibi bi hızla gidiyo neyse sölüceklerim bu kdr bişi olursa yaz gene

  3. #23

    Üyelik
    22 Kasım 2008
    Şehir
    istanbul_Avrupa Yakası
    Motosikleti
    piaggio x9 evolution
    burda bu kadar yorulacağına sağlam bi usta 15dk a onun ayarını yapardı sana ben 150zc ile tek solukta düz yolda 90-100 hafif eğimli yolda 100-110 görüyorum karbüratör ayarını hüner motorda selim usta sağolsun yaptı onun için gitmemiştim yağ değiştirdim arada ona para bile almadı. .
    [COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]

  4. #24
    MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    birkaç ekleme yapayım ,
    yaptığım son ayarlardan sonra motorun yakıtı baya düştü ,hatta yarıya indi diyebilirim ,haliyle son hızıda arttı ,artık 90 yapıyor ,
    nereyi nasıl ayarladın derseniz ,tamamen rastgele oldu ,deneme yanılma ,
    aslında 4 gaz analiz cihazı ile ayarlamak lazımki düzgün iş çıksın ortaya .

  5. #25

    Üyelik
    21 Nisan 2007
    Şehir
    Antakya
    Motosikleti
    Honda Dylan 150
    Aynı sorun benim bir arkadaştada var, ne yaptıysak yakıtı 5 Litrenin altına düşüremedik.Şimdi ise motoru kullanmıyor, ben hayatımda bu kadar basit bir motosiklet görmedim.

  6. #26
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    peki bu ayarı motor çalışırkenmi yapıyorsunuz. kitapçıkta gösterilen şekilde yapmak istedim ama akünün yanındaki yerden tornavida uzanması mümkün değil. anca arka tekerin ordan kolumu uzatıyorum ki motor çalışırken yaparsam elimi kolumu bişey kaparmı korktuğum o, diğer türlü kesin ayar yapamıyorum.

  7. #27
    iskenderunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2007
    Şehir
    iskenderun
    Motosikleti
    yamaha xmax 250
    Alıntı StormlorD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba,
    kullandığın motor CV tarz bir karbüratör kullanır.(Constant Velocity)
    motorun doğal emme/vakum etkisi ile benzini motora çeker. Emme manifoldundan küçük bir boru veya egzosttan çıkan küçük bir boru egzosta girer (benzin hortumu gibi) bütün scooterlar aynı arbüratörü kullanıyor diyebilirim.
    Motoru çok çamurlu,kirli tozlu bir yerde kullandıysan ve açık hava filtresi tarzı tozu iyi tutmayan bir eleman kullandıysan, motorun içine giren toz karbüratör boğazında çamurumsu bir tabaka oluşturmuş olabilir, en önemlisi ana meme tıkanmış olabilir.

    Bana soracak olursan karbüratörünü sök. Zira 8500kmye gelmişsin. Hortum bağlantılarını bir yere not et (vakum hortumlarını karıştırma yoksa çalışltıramazsın) karbüratörü söktükten sonra alt kısmında 3 veya 4 tane vida göreceksin bunları çıkar. Ama dikkat et söktüğün yerin içi benzin dolu ona göre önlemini almalısın. Alt kapağı söktüğünde plastik bir şamandra görceksin şamandranın yükseklik ayarını bilmiyorum o yüzden sökmeye çalışma zorlama. şamandranın orta 2 tane biri ortada olmak üzere düz tornavida ağzıyla açılabilecek memeleri göreceksin.Büyük olanı soba borusuna benzer Bunları dikkatli bir şekilde sök ve en yakındaki kompresör olan bir yerde bolca hava tut. Büyük ihtimal memelerin bazı delikleri tıkalı olduğu için hava deliklerden geçemiyor dolayısı ile benzini pülverize edemiyor. Sakın ola ki deliklerden tel geçirme, memenin ayarını bozarsın. Diğeri daha küçük bir parça olmakla beraber aynı işlemi buna da yapacaksın. Daha sonra minik deliklere basınçlı hava tutarak tıkanmış olabilecek yolları da açmış olacaksın.

    Karbüratörde arızalı olabilecek bir parça da elektrikli jikle olabilir. Sizin scooterlarda motor soğukken çalışabilmesi için havayı kısmak yerine sisteme özel bir valf ile bol bol benzin akıtır. Eğer bu parça arızalı olursa soukken çalışmaz. Takılı kalmışsa sürekli bol benzin verir ki böyle birşey olsa hava filtrene kadar benzin gelir. Bu ihtimali düşük tutuyorum.

    Son olarak:
    hava filtren orjinal mi? orjinalse temiz mi? eğer temizse karbüratörü taktıktan sonra şunları uygula:
    motoru çalıştır, motor iyice ısındıktan sonra karbüratörün sağ tarafında düz tornavida ağızlı bir ayar vidası göreceksin, bu sisteme giren havanın seviyesini ayarlayan hava karışım vidasıdır. NE KADAR açarsan (saat yönünün tersine) karışım fakirleşir, kısarsan zenginleşir.

    genellikle hava ayarını şöyle yapıyorsun:
    motor iyice ısındıktan sonra çalışırken hava vidasını sıkmaya başlıyorsun (bu arada eski ayarına geri almak gerekirse vidayı sonuna kadar sıkarken kaç tur döndüğünü not et ki sorun yaşama) ne zaman ki motor rolantide boğulma belirtileri gösteriyor bu senin ayar alt noktan olacak bunu not et. Daha sonra vidayı gevşetmeye başla (yavaş yavaş) ne zaman ki motor devirlenmesi dengezisleşiyor bu ayar da üst sınırındır.
    Teorik olarak hava ayarı bu iki ayar arasındaki tur sayısının yarısıdır. (örneğin alt nokta ile üst nokta arasında 3 tur fark varsa ayarın alt noktaya getirdikten sonra vidayı 1,5 tur çevirmen demektir)
    Rolantide 0.5 veriyorsa karbüratör haa karışımın normal fakat memelerin tıkalı olabileceğini gösteriyor.
    Dediğim gibi sen önce karbüratör memelerini bi güzel sök, gerekirse sentetik tinerle fırçala sonra hava tut bol bol.

    Şimdiden kolay gelsin
    not: karbüratörlerin fiyatı düşük genelde max 60 ytl ye sıfırını alabilirsin. İişi öğrenmek istiyorum dersen şansını dene derim.
    vallahi helal olsun öyle bi anlatmışsın herkes usta kesilecek şimdi.
    sökecek motorunu
    tebrikler
    ugrgnr bunu beğendi.

  8. #28
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    peki bu ayarı motor çalışırkenmi yapıyorsunuz. kitapçıkta gösterilen şekilde yapmak istedim ama akünün yanındaki yerden tornavida uzanması mümkün değil. anca arka tekerin ordan kolumu uzatıyorum ki motor çalışırken yaparsam elimi kolumu bişey kaparmı korktuğum o, diğer türlü kesin ayar yapamıyorum

  9. #29
    MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    arkadaşlar bir ekleme daha yapayım ,

    evet artık kesinleşti yakıt yarıya düşmüş resmen,
    önceden 6 litre falan yakıyordu 100km de,yazmıştım yukarılarda .

    şimdi 20 TL yakıt ile 200km gidiyorum ,
    gidiyorum diyorum şu an 180km de ama daha ibre sona gelmedi, kesin 20km daha gidecektir, üstelik az yaksın diye kasarak kullanmadım,birçok kere tam gaz gittim.

    20TL = 6.6 litre falan yapıyor,
    bu da 100km de 3.3 litre yaktı demek ,
    hadi düz hesap olsun, motor şu anda 100km de 3.5 litre yakıyor,
    tam değerini buldu uzun lafın kısası ,
    zaten gidişi, gücü falan çok iyi

    demekki neymiş ?
    eğer karburatorun ayarsız ise 2 katıda yakar , 3 katıda .


    tekrar etmek isterimki,
    ayarları şansa tutturdum ,
    normalde 4 gas analiz cihazı ile ayarlamak lazımdır, doğrusu o dur ,
    çünkü ancak onunla ne yaptığını görebilirsin.




    @RunemagicK ,
    akünün oradan yukarıdan yapabileceğin sadece rölanti ayarı var ,
    rölanti ayarı, sadece rölantiyi ayarlar ,
    nerelerden ayar yapıldığını yukarıda yazdım.

  10. #30
    enginogurlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2008
    Şehir
    İstanbul / Kasımpaşa
    Motosikleti
    loading...
    MaxiBoost

    bilgilendirmen için saol kardeşim

  11. #31

    Üyelik
    18 Mayıs 2009
    Motosikleti
    Mondial Zat 150

    Karbüratör ayarı

    [QUOTE=MaxiBoost;1563922]arkadaşlar bir ekleme daha yapayım ,

    evet artık kesinleşti yakıt yarıya düşmüş resmen,
    önceden 6 litre falan yakıyordu 100km de,yazmıştım yukarılarda .

    şimdi 20 TL yakıt ile 200km gidiyorum ,
    gidiyorum diyorum şu an 180km de ama daha ibre sona gelmedi, kesin 20km daha gidecektir, üstelik az yaksın diye kasarak kullanmadım,birçok kere tam gaz gittim.

    20TL = 6.6 litre falan yapıyor,
    bu da 100km de 3.3 litre yaktı demek ,
    hadi düz hesap olsun, motor şu anda 100km de 3.5 litre yakıyor,
    tam değerini buldu uzun lafın kısası ,
    zaten gidişi, gücü falan çok iyi

    demekki neymiş ?
    eğer karburatorun ayarsız ise 2 katıda yakar , 3 katıda .


    tekrar etmek isterimki,
    ayarları şansa tutturdum ,
    normalde 4 gas analiz cihazı ile ayarlamak lazımdır, doğrusu o dur ,
    çünkü ancak onunla ne yaptığını görebilirsin.







    Arkadaşım merhaba,

    karbüratör ayarı ile ilgili yazılarını okudum yazdıgın herseyi yaptım,bendede çok benzin yakma problemi var,bir tek bir arkadaş ,

    -------"imaj Nickli Üyeden Alıntı
    arkadaşım benzini kısmak istiyorsan karbüratördeki gaz halatının baglı oldugu şamandırada içinden geçen sarı igne var.bu inneninen üstünde 3,4,5 degişkin olan yivler var bu yivlere geçen sekmanı göreceksin o sekmanı üstteki yive alırsan benzini kısmış olursun yine fazla ise bi üste daha atarsın hadi kolay gelsin" -------


    söyle birsey demiş ama ben burayı bulamadım, bahsettiği yer karbüratörün altını açtıgımızda memelerin oradaki şamandıra mı? bana izah edebilirsen çok sevinirim tşk.

  12. #32
    MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    cevaplayayım ,
    bahsettiği yer carbüratörün altında değil ,tam üstünde .
    önce bu verdiğim resmi bir yere kayıt edin ;



    karburatore üstten bakınca orada bir kapak vardır yuvarlak, resimde "cover assembly" diye geçiyor ,

    onun 2 tane vidası var ,onu söküyoruz ,
    onun altında uzun bir yay var ,lastik diyafram falan var ve resimde gözüktüğü gibi "fuel pin" var yani benzin çubuğu gibi uzun bir çivi gibi olan şey , işte o pimin üzerinde çentikler var o arkadaş ondan bahsediyor, 3 tane ayar yeri var o pimin üzerinde .

    fakat orayı sökmek ve toplamak biraz alengirlidir ,
    eliniz yatkın değilse veya bu tip işlerden anlamıyorsanız tavsiye etmem, karburator elinizde kalmasın sonra ?

    slm

    *
    *
    *
    *

    birde şu otomatik jikle çok bozuluyor-MUŞ .
    daha doğrusu sıkışıyormuş ,o yüzden motor sürekli zengin karışımda kalıyor ,
    hem çok yakar hemde gitmez ,

    o kafamı çok kurcalıyor ,
    acaba diyorum? ben karburatoru 2-3 kere söktüm ,
    bu esnada otomatik jikle problemi vardı da o mu çözüldü farkında olmadan ??

    biraz vakit bulsam iyice bakıcam tekrardan ,
    ama şu an az yaktığından dolayı elim hiç gitmiyor yani .


  13. #33

    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Selam,arkadaşlar

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:13 AM ----------

    Arkadaşlar tıpkı MaxiBoost gibi ben de dedüzgün çalışmayan ve nedini de bilinmeyen parçalara karşı bir saplantı var.2006 yılında bir Kymco Movie XL 125 aldım.Neredeyse Çinlilerin 2 katı parayı bayıldım,ilk başlarda motor yüksek hızşarda birden keskik kesik gidiyordu,servise götürdüğümde sulu benzin almışsın dediler vs.neyse bakımlardan sonra bu biraz düzeliyordu ya da ben her zaman dip gaz verecek fiırsat bulamadığımdan oralı olmuyorsum.İlkbaşlarda yakıt sarfiyatını da ölçmüyordum .Orta mesafeli uzun yolda motorun yakıtının hiç de az olmadığını ve yüksek hızda (100 km/h)
    yine gaz kestiğini gördüm.Tekrar servis,iyi niyetliler ,uğraşıyorlar tamam,aöa benim problemi bir türlü tam olarak çözemiyorlar.Neyse ben de başladım başka usta aramatya.Bir tane buldum,karbüratörü söktü,ytemizledi,diyafram biraz yıpranmış dedi.Lastikte bir sorun yoktu,yalnız silindir yüzeyi biraz aşınmıştı.Bir tane yeni takalım dedi,Çinli diyaframı taktı.İçime sinmedi hiç.Motorun o zamanlar başladım yakıtını ölçmeye,6,5 litre ile 150 km anca gidiyordu.Geldim ustaya usta dedim,hem çok yakıyor ,hem de maximunm hız anca 85.Usta da abi bunlar zaten o kadar gider,yakması da normal dedi.hayır,normal değildi.Tekrar servise gittim,durumu anlattım.İşte bozuldular biraz,niye kurcalattın karbüratörü filan ...Neyse orda bir bakım daha...İlk 100-200 km okey,aa benim gaz kesme problemi yine devam.Bu sefer meşhur ,eski bir usta bulmaca,durumu anlatmaca...Bir hafta durdu motor..Dediğine göre onu denemiş,-bunu denemiş,sekmanlar filan iyi dedi,sorun fişek-yani diyafram - da dedi.Onun çok ince bir iğne ayarı var dedi,onu yapamaışlar vs. dedi,ben de deneme sürüşüne çıktım.Motor yerinde durmuyor,acaip kaçıyor filan ,sevindim tabii,yalnız maximunm hızda yine bi kere gaz keseer gibi yaptı..Ama dedim,boş ver heralde alışıyo motorcuk yeni ayarlarına filan dedim.Aldım motoru,iyi de para bayıldım.Şu an,motor en son o ustanın tamiriyle duruyor.Daha sonra bu ustabnın bir zmanlar kalfası olan bir usta buldum.Düzgün ,dürüst bir adama benziyordu ,ana durumu anlattım,o sadece rölanti -hava ayaru yaptı.Motorun çalışması saat gibi,fakat gel gör ki maximum hız düştü bu sefer,85.Yakıt? Yine çok,100 km de 4 litr.Bakıyorum forumlara 250cc lerden çok yakıyor neredeyse.Yani arkdaşlar,ustaların elinde oyuncak oldum,bi sürü param gitti,hala derdime derman olan yok.Valla kafayı yiyceem.Kursu olsa ,inanın katılıp bi şeyler öğreniceem.Haa,en son ki ustam,abi birinde daha vardı,Kymco, gaz kesiyodu,Çinli bi tane 150 cc lik karbüratör taktık,sorun hallodu ,dedi.Arkadaşlar,biliyorsunuzdur.tama da benim motorun karbüratörü 400 dolar.Yani adamlar -bir başka ustanın dedğine göre-ATV lere takılan karbüratörden takmışlar bizim model motorlara.Bilemiyorum tabii...Artık neye inanıcaamı şaşırdım.Sizce benim yapmam gereken şey nedir ?Teşekkürler..

  14. #34
    yanar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2006
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    şimdilik yok.
    Alıntı MaxiBoost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cevaplayayım ,
    bahsettiği yer carbüratörün altında değil ,tam üstünde .
    önce bu verdiğim resmi bir yere kayıt edin ;



    karburatore üstten bakınca orada bir kapak vardır yuvarlak, resimde "cover assembly" diye geçiyor ,

    onun 2 tane vidası var ,onu söküyoruz ,
    onun altında uzun bir yay var ,lastik diyafram falan var ve resimde gözüktüğü gibi "fuel pin" var yani benzin çubuğu gibi uzun bir çivi gibi olan şey , işte o pimin üzerinde çentikler var o arkadaş ondan bahsediyor, 3 tane ayar yeri var o pimin üzerinde .

    fakat orayı sökmek ve toplamak biraz alengirlidir ,
    eliniz yatkın değilse veya bu tip işlerden anlamıyorsanız tavsiye etmem, karburator elinizde kalmasın sonra ?

    slm

    *
    *
    *
    *

    birde şu otomatik jikle çok bozuluyor-MUŞ .
    daha doğrusu sıkışıyormuş ,o yüzden motor sürekli zengin karışımda kalıyor ,
    hem çok yakar hemde gitmez ,

    o kafamı çok kurcalıyor ,
    acaba diyorum? ben karburatoru 2-3 kere söktüm ,
    bu esnada otomatik jikle problemi vardı da o mu çözüldü farkında olmadan ??

    biraz vakit bulsam iyice bakıcam tekrardan ,
    ama şu an az yaktığından dolayı elim hiç gitmiyor yani .

    Çalışmaların ve emeğin için çok teşekkürler. Teknik bir açıklama yapmışsın. Sanırım sen Teknik eğitim almış birisin.
    Karbüratör konusunu baya bir tez konusu yapmışsın. Paylaşım için teşekkürler. Yeni bilgilere ulaştığında bizi aydınlat.
    {[ /***\ ]} Milli Benliğini Bilmeyen Milletler, başka Milletlere yem olurlar.(Mustafa Kemal ATATÜRK)
    {[/=W=\]}

  15. #35
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Sakarya-Akyazı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı eskişehirli34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam,arkadaşlar

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:34 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:13 AM ----------

    Arkadaşlar tıpkı MaxiBoost gibi ben de dedüzgün çalışmayan ve nedini de bilinmeyen parçalara karşı bir saplantı var.2006 yılında bir Kymco Movie XL 125 aldım.Neredeyse Çinlilerin 2 katı parayı bayıldım,ilk başlarda motor yüksek hızşarda birden keskik kesik gidiyordu,servise götürdüğümde sulu benzin almışsın dediler vs.neyse bakımlardan sonra bu biraz düzeliyordu ya da ben her zaman dip gaz verecek fiırsat bulamadığımdan oralı olmuyorsum.İlkbaşlarda yakıt sarfiyatını da ölçmüyordum .Orta mesafeli uzun yolda motorun yakıtının hiç de az olmadığını ve yüksek hızda (100 km/h)
    yine gaz kestiğini gördüm.Tekrar servis,iyi niyetliler ,uğraşıyorlar tamam,aöa benim problemi bir türlü tam olarak çözemiyorlar.Neyse ben de başladım başka usta aramatya.Bir tane buldum,karbüratörü söktü,ytemizledi,diyafram biraz yıpranmış dedi.Lastikte bir sorun yoktu,yalnız silindir yüzeyi biraz aşınmıştı.Bir tane yeni takalım dedi,Çinli diyaframı taktı.İçime sinmedi hiç.Motorun o zamanlar başladım yakıtını ölçmeye,6,5 litre ile 150 km anca gidiyordu.Geldim ustaya usta dedim,hem çok yakıyor ,hem de maximunm hız anca 85.Usta da abi bunlar zaten o kadar gider,yakması da normal dedi.hayır,normal değildi.Tekrar servise gittim,durumu anlattım.İşte bozuldular biraz,niye kurcalattın karbüratörü filan ...Neyse orda bir bakım daha...İlk 100-200 km okey,aa benim gaz kesme problemi yine devam.Bu sefer meşhur ,eski bir usta bulmaca,durumu anlatmaca...Bir hafta durdu motor..Dediğine göre onu denemiş,-bunu denemiş,sekmanlar filan iyi dedi,sorun fişek-yani diyafram - da dedi.Onun çok ince bir iğne ayarı var dedi,onu yapamaışlar vs. dedi,ben de deneme sürüşüne çıktım.Motor yerinde durmuyor,acaip kaçıyor filan ,sevindim tabii,yalnız maximunm hızda yine bi kere gaz keseer gibi yaptı..Ama dedim,boş ver heralde alışıyo motorcuk yeni ayarlarına filan dedim.Aldım motoru,iyi de para bayıldım.Şu an,motor en son o ustanın tamiriyle duruyor.Daha sonra bu ustabnın bir zmanlar kalfası olan bir usta buldum.Düzgün ,dürüst bir adama benziyordu ,ana durumu anlattım,o sadece rölanti -hava ayaru yaptı.Motorun çalışması saat gibi,fakat gel gör ki maximum hız düştü bu sefer,85.Yakıt? Yine çok,100 km de 4 litr.Bakıyorum forumlara 250cc lerden çok yakıyor neredeyse.Yani arkdaşlar,ustaların elinde oyuncak oldum,bi sürü param gitti,hala derdime derman olan yok.Valla kafayı yiyceem.Kursu olsa ,inanın katılıp bi şeyler öğreniceem.Haa,en son ki ustam,abi birinde daha vardı,Kymco, gaz kesiyodu,Çinli bi tane 150 cc lik karbüratör taktık,sorun hallodu ,dedi.Arkadaşlar,biliyorsunuzdur.tama da benim motorun karbüratörü 400 dolar.Yani adamlar -bir başka ustanın dedğine göre-ATV lere takılan karbüratörden takmışlar bizim model motorlara.Bilemiyorum tabii...Artık neye inanıcaamı şaşırdım.Sizce benim yapmam gereken şey nedir ?Teşekkürler..
    arkadaşım durumuna gerçekten çok üzüldüm parana ve zmanına yazık.motorunda genelde sorun çıkarmıyan çinlilere oranla sağlam motor bu olay başına nasıl gelmiş anlamadım keşke hiçbi ustayı bulaştırmadan servisine bıraksaydın adamlar yapana kadar.VE BANADA EN ÇOK KOYAN BU USTALAR MOTORDAN ANLIYOMUŞ GİBİ MİLLETİN ZEVKİNİ VE PARASINI ÇALIYORLAR YAZIK ÇOK YAZIK.

  16. #36
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    bu motoru çok beğeniyordum ama forumda bir sürü sorunlu zat var, okudukça içim kararmıştı, bir ara scooter düşünürken listemden çıkarmıştım ama iyi kaçan az yakanlarını da gözlerimle gördüm, acaba eski modellerin karbüratörleri fabrikada yanlış ayarlarla ya da ayarsız mı piyasaya verildi de herkes çok yakıyor diye isyan ediyordu merak ediyorum...

  17. #37
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ama iyi kaçan az yakanlarını da gözlerimle gördüm,
    Hangisiymiş o gördüğün bakayım

  18. #38

    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım durumuna gerçekten çok üzüldüm parana ve zmanına yazık.motorunda genelde sorun çıkarmıyan çinlilere oranla sağlam motor bu olay başına nasıl gelmiş anlamadım keşke hiçbi ustayı bulaştırmadan servisine bıraksaydın adamlar yapana kadar.VE BANADA EN ÇOK KOYAN BU USTALAR MOTORDAN ANLIYOMUŞ GİBİ MİLLETİN ZEVKİNİ VE PARASINI ÇALIYORLAR YAZIK ÇOK YAZIK.
    Sağol Mücahit,
    Valla bu motor beni dert sahib yaptı diyebilirim.Keşke bir Çinli alsaydım diyorum,milletin Çinlileri dertsiz problemsiz çalışıyor.Ustalığı da kolay.Karbüratör 50-60 milyon.Sök yenisini tak.Geçen Kanuni 250 lik bi motorcuyla muhabbet ediyoruz.100 km de 2 litre yakıyor dedi,ben yok artık filan dedim.Abi valla,ben o yüzden aldım zaten bu motoru dedi.Fabrika verilerinde de yazıyormuş.Hadi 3 litre yaksın yahu.Benim 125 lik makine 4 litreyi bile geçiyor.Ne anladım ben bu işten?

  19. #39

    Üyelik
    07 Ocak 2009
    Motosikleti
    Mondial ZAT 150
    Alıntı MaxiBoost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba ,
    ben servis falan kullanmıyorum ,
    motor aldığımdan beri hem yürümüyor hem fazla yakıyor ,
    bu 3. sene ,

    garantideyken 4-5 farklı servise götürdüm motoru ,
    her seferinde durumu anlatmama rağmen ,hiç birşey yapılmadan motor bana teslim edildi ,
    kavga ettim ,fabrikayla konuştum ,bir sürü olaylar falan ...

    şimdi bir küfür etmeye başlarsam ,kesin bu forumdan atılırım ,
    servisler hakkında görüşlerim malesef böyle
    o yüzden bana servis falan demeyiniz .

    üstelik hangi servis ?? diye sormuşsunuz ,
    ben servis servis dolaşıp iyi servis aramak zorunda da değilim .

    ....
    ....
    Nerdeyse konuya herşeyi ile hakimsiniz. Ben de yazınızın bu kısmından dertliydim.

    Sadece tamircilerde değil garanti kapsamında olsa bile servislerde de harcanan onca hikayeden paralar var. Sonuç, bir motorunuza iyi bir motorcu bakıyor ve alındığı günden beri 8-9 aydır sürekli bakım ve servis gören motorun hiçbir tarafına dokunmamışlar diyor. Ve o motorcudan çıkan motor ilk defa birden serileşiyor, az benzin yakıyor. Siz ilk defa motor kullanıyorum duygusu yaşıyorsunuz.

    Bence bu ve bu tarz forumlarda İstanbul içinde ve diğer şehirlerde en iyi en dürüst motosiklet tamircisi listesi yapmak lazım. Böylece herhangi bir bölgede acil ihtiyaç duyan biri bunlardan yararlanmalı.

    Hatta listede yer alan tamircileri sonraki gidenler iyi ve kötü olarak puanlamalı.


    Tekrar açık zihninizi ve konuya hakimiyetinizi kutlar hep bu şekilde kalmanızı dilerim.

    Teknik ayrıntılar için ayrıca teşekkürler. Çünkü şu anda anlayacağım şeyler değil ama motosikletimdeki sorunları kendi başıma çözmek için iyi bir başlangıç olacağına inandığım çözüme ulaşmış bir çalışma.

  20. #40
    MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    arkadaşlar kendi başına birşeyler yapıp uğraşmak isteyenlerin her zaman yanındayım, sormak istediğiniz birşey olursa ve bende biliyorsam çekinmeden sorabilirsiniz .


    (Belki diğer mesajı göremeyenler olabilir diye)
    otomatik jikle testi için buraya bakınız,

    http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ti-buyrun.html



    aslında diğer mesajıda buraya eklesem iyi olacak..

    *****
    Neredeyse bütün çin malı scooterlarda ve birçok motorda
    karburatör üzerinde takılı gelen otomatik jiklenin nasıl test edildiğini biliyormusunuz?

    Eğer bu parça problemliyse ve içindeki piston açık kalmışsa scooter çok fazla yakmaya başlar ve gücü düşer.
    eğer piston kapalı kalmışsa bu sefer motor sabahları çok zor çalışır.



    Önce parçayı karburatör üzerinden sökmemiz gerekiyor,
    söktükten sonra parça sıcaksa soğumasını bekleyin,
    tam olarak soğuması gerekiyor, bunun için 1-2 saat beklemek gerekebilir.






    Soğuk iken jikle otomatiğinin yakından görünümü:
    ortadaki deliğin içinde duran piston diyebileceğimiz parça yukarıda durmaktadır.





    Jiklenin soket uçlarına sabit 12 volt veriyor ve o şekilde "2 DAKİKA" bekliyoruz,
    İçindeki parça yavaş yavaş ileriye doğru haraket ederek tamamen orta deliği tıkaması gerekmektedir.




    *****


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)