Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Garmin Gps

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    headquarters - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbulll Avcılar
    Motosikleti
    ...................
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fiyat ve markadan ziyade eğer Türkiye'de kullanacaksanız hangisinin harita desteği daha iyi diye bakmanız lazım.
    Hafızasının yükseltilebilir olması da gerekiyor.
    Yoksa sonra çok ağlatır.
    Bunların dışında alacağınız alet,
    "sağa dön-sola dön nereye gidiyorsun sazan bak yine kavşağı kaçırdın" şeklinde komutlar verebilmeli.
    Bunları yapmıyorsa da faydasız demeyeyim ama gereksiz diyebilirim.

    Eee?
    Bu kadar muhabbet ne işe yaradı şimdi?
    Hangisini alalım?
    Onu da bi söyleyiver diyorsanız,
    söyleyemiyorum diyorum.
    Önce gidip harita desteğini bir sorun sonra söylerim.
    Coq Türkiyede satılan legal gps navigasyonların hepsinde harita destegi mevcut yemek yenicek yerlerden ibadethanelere hatta wc lere kadar misalen ZUMO 500 Özellikleri

    # Gezilerinizi zumo™ 500 – sürüş için doğmuş sağlam motorsiklet rotacısı – ile biçimlendirin.
    # Motorsiklet kullanıcıları tarafından dizayn edilmiş zümo, motorsikletin selesinde otururken rahatlıkla kontrol edebileceğiniz özellikte. Arka yollardan rallilere, önceden yüklenmiş haritaları ve çok yüksek navigasyon özellikleri size gitmek istediğiniz heryerde özgürlük sunacaktır.
    # İki teker üzerinde rahatlıkla kullanın.
    # Dayanıklı ve önsezgili zumo™ 500 özellikle motorsikletler için dizayn edilmiştir.
    # Eldivenle dost dokunmatik ekranı ve özel dizaynı sayesinde sol el ile rahat kullanım
    # Yüksek parlaklıktaki ekranı, UV ışınlarına dayanıklı göstergeleri ve güneş ışığında okunabilirliği sayesinde ekranı daha rahat görmenizi sağlar
    # Gezi bilgisi için motorsiklet konsolu, benzin ölçer ile birlikte size deponuzu ne zaman doldurmanız gerektiği hakkında uyarı verir.
    # Genel montaj özellikli motorsiklet montaj aparatı ile istediğiniz her yere kolay monte edebilirsiniz.
    # Opsiyonel otomotiv monte aparatı (bütünleşmiş hoparlör) ile otomobilde de rahat kullanım.
    # Renkli ve çeşitli kapakları ile tarzınızı yansıtın.
    # Titreşim testi yapılmış, dış etkenlerden korunması ve benzin geçirmemesi için özel plastikle kaplanmış ve su geçirmezdir.
    # Açık alanda yönünüzü belirleyin.
    # zumo™ 500 kutusundan etkili ilgi noktaları (POI) ana verileriyle (oteller, restoranlar, mağazalar, ATMler vb.), Basitçe gireceğiniz varış noktasına zumo™ 500 size dönüşlerde sesli rehberlik ederek yardımcı olur ve sizi oraya ulaştırır. İlavelerle birlikte, düzenlenmiş ilgi noktalarınızı (POI), okullar-güvenlik kameraları-radarlar dahil, zumo™ 500 ‘ye yükleyebilirsiniz. Aynı zamanda Garmin’in Tour Guide™ ile de uyumludur – ücretsiz bir uygulama olan Garmin''s Tour Guide™ size resimli ve/veya sesli POI oluşturma ve POI yüklemede yardımcı olur. zumo™ 500 içine yerleştirilmiş olan şarjlı ve çıkarılabilir lithium-ion pili ile (tipik kullanımda 3 saat) gezilerinizi planlar veya elde de kullanabilirsiniz.
    # Opsiyonel olarak trafik durumu ile ilgili bilgileri takip edin.
    # Uyumlu trafik alıcısıyla çalıştırıldığında destekleyen şehirlerde size trafik durumu bilgisini de sağlar. Eklenen trafik servisleri ile birlikte, sizi sıkışık trafikten sadece tek bir tuş sayesinde yeni bir rota çizerek kurtarır.
    # Bluetooth hands-free aramalar yapın ve sesli görüşmelerinizi gerçekleştirin.
    # zumo™ 500 nin Bluetooth kablosuz teknolojisi ile hands-free aramalarınızı eldiven veya kaskınızı çıkartmadan yapabilirsiniz. Arama yapmak veya aramalara cevap vermek için Bluetooth teknolojisi bulunan herhangi bir kask/kulaklığınızı zumo™ 500 ye yönlendirin. Hatta belirleyeceğiniz ilgi noktalarına (POI) zumo™ 500 Bluetooth teknolojisi sayesinde kulaklık/kaskınızdan arama gerçekleştirin. İlavelerle birlikte zumo™ 500 kulaklığınıza anında sesli yol bilgilerini de iletecektir.
    # Sürüşünüzü planlayın ve rotalarınızı paylaşın.
    # zumo™ 500 gezi arkadaşlarınızla rotalarınızı paylaşmanızı ve gelecek seyahatinizi planlamanızı sağlar. Başlamadan önce seyahatinizi bilgisayarda planlayın, yemek yerleri ve benzin istasyonlarını işaretlerin, yerel aktiviteleri seçin, ve bilgisayarınızdan zumo™ 500 ya aktarın.
    # Günün sonunda favori mekanlarınızı ve sürüş rotanızı diğer zumo™ 500 kullanıcılarıyla paylaşın ve seyahatlerinizi Google™ Earth üzerinden bir daha gözden geçirin. SD kart girişi rota paylaşımını ve kayıt imkanını genişletir. Rotalarınızı indirin ve diğer zumo™ 500 kullanıcılarıyla paylaşın. İlavelerle birlikte seyahatlerinizde ki JPEG resimlerinizi ailenizle veya sevdiklerinizle paylaşın.
    # Ait olduğu kategori(ler) : GARMIN GPS ->
    Hasan..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    03 Haziran 2008
    Şehir
    Pendik/ISTANBUL
    Motosikleti
    Sattım.Seneye GSXR-600 İnşallah.
    dostum sen en en iyisi bi gps'li pda al.onada garmini kur.ben yükledim bedava.nasıl yükleyeceğini belirten bi web sayfası adresi de verebilirim sana.
    2008.CBR.125-2006.CBR.600F-Arkası seneye...

  3. #23
    b+rk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2006
    Şehir
    istanbul/Erenkoy
    Motosikleti
    vfr 800
    Ben garmin zumo 500 aldım. Farkı 500 de avrupa haritası yok. Eger 1 yıl icinde yurtdısına çıkmıcaksan sana da ole yapmanı tavsiye ederim.(harita ucretleri her sene düşüyor daha ucuza gelmiş olur). Cihazın bütün özellikleri türkiyede de çalışıyor(aslında 1 i hariç tarfik tayini yapamıyor. Ülkemiz desteklemiyor). Ama kesinlikle alıcaksan zumo al derim tek su geçirmez olan o. Eğer kaskına birde bluetooth taktın mı senden kralı yok. Yol tarifini her ayrıntısına kadar yapıyor. Sağ seride geçmeni bile donmeden 50m oncemi ne oneriyor. Cep telefonunu da bağlayarak telefonunu çıkarmadan cihaz üzerinden arama da yapabiliyorsun. Kısacası bn baya bi araştırmıştım maddiyat da sorun yoksa 100% zumo almanı tavsiye ederim. Nereli olduğunu yazmamışsın eger istanbulsa ana dağıtıcıları kadıkoy-moda cıvarında. Orda bi apple war ona çok yakın. ordan en uygun fiyata alabilirsin.

  4. #24

    Üyelik
    22 Eylül 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS '08 & Piaggio X9 250 '06
    Çoklu alıntı nasıl yapılıyodu yahuu

    Neyse bazı sorulara cevaplar:

    Garmin mi, Magellan mı?
    Eğer para sorun değilse, Garmin Zumo serisinden biri. Motosiklet aparatı, su ve toz geçirmezlik özellikleri ile tartışmasız en iyisi. Almanya fiyatı Zumo 550 için 700 Euro'ydu, ben Amerika'dan 700 USD'ye almıştım. Yurtdışından alınan GPS'lerin burada çalışmasında bir sorun yok. Sadece Türkiye haritası yüklemek gerekiyor. Garmin için Baytekin Türkiye haritası yüklemesi yapıyor, 150 Euro gibi abartı bir para istiyorlar ama

    Uygun fiyatlı birşey olsun derseniz Garmin'in en ucuz modeli işinizi görür. Araba için olanlar su ve toza karşı dayanıklı olmayacağından tankbag içinde kullanmanız gerekecektir.

    Eğer el tipi alınacaksa teknik olarak ikisi de çok farklı değil o zaman harita sağlayıcısına bakmak gerek. Bakınız sonraki soru. İkinci el düşünülüyorsa GPS işlemcisinin SIRFstar III olmasına dikkat edin.

    En kapsamlı harita kimde?
    Aslına %100 mutlu olacağınız bir harita henüz ortada yok. Piyasada en çok bilinen isim Navturk. Türkiye'de GPS işine ilk giren firma ama pek başarılı olduklarını söyleyemeyeceğim. Diğeri ise Basarsoft, ismi pek bilinen bir firma değil çünkü haritaları kendi isimleri ile pazarlamıyorlar. iGo, Garmin, Google Maps harita sağladıkları referanslar. Magellan kiminle çalışıyor bilmiyorum. Benim tercihim Basarsoft yönünde olur.

    PSP'de GPS olur mu?
    Olur, hem de çok güzel olur. 7'' parlak ekrandaki görüntü gayet güzel. PSP üzerinde sorunsuz çalışan sistemler mevcut.

    Garmin 2007-2008 modellerde iGO'mu var
    Ah..Ahh..keşke. iGO nedir bilmeyenlere açıklamak gerekirse, GPS cihazı üzerinde çalışan navigasyon yazılımı. Garmin üzerinde NAVTEQ çalışıyor, fena değil ama bence en başarılısı iGO. Piyasadaki bazı Mio modellerinde iGO yazılımı var ancak iGO, Mio ile olan anlaşmasını iptal etti. Yani bu demek oluyor ki iGO yazılımlı yeni Mio'lar dolayısıyla harita güncellemeleri olmayacak. Sıfır cihaz alınacaksa tercih edilmemeli.

    PNA mi, PDA mi?
    PNA satın aldığınız bütün sisteme verilen isim. PDA ise akıllı telefonlara eklenen GPS alıcısı ve akıllı telefona kurduğunuz GPS yazılımı ve haritası ile kullanılabilen sistem. PDA ile yasal olmayan şekilde GPS kullamak daha kolay, biraz arama ile PDA üzerinde çalışacak Garmin Mobile XT veya iGO bulmak kolay. Bunların Türkiye haritaları da Internet üzerinde bulunabiliyor. Bu uygulamaları tabii ki yasal olarakta bulmak mümkün, hatta %100 Türkçe gene Başarsoft'un hazırladığı Yolbil diye bir yazılım var. GPS işinin gelişmesini, haritaların sürekli güncellenmesini isteyen biri olarak yasal ürünlerin kullanılmasını tavsiye ederim, aksi takdirde hizmet kalitesi giderek düşecektir. PDA konusuna geri dönecek olursak; Sorun kullanması, GPS PDA'nin pilini fena sömürüyor 2 saatten fazla kullanmak mümkün değil. GPS alıcısı harici ise onun pili 5-8 saat gidiyor. Ben bir süre PDA kullandıktan sonra, aparat sorunu (cebimde veya tankbag'de kullanmak zorundaydım) su ve daha önemlisi tozdan etkileniyor olması, şarj sorunu gibi nedenlerden PNA'ya geçtim.

  5. #25
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı pyro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araba için olanlar su ve toza karşı dayanıklı olmayacağından tankbag içinde kullanmanız gerekecektir.
    Az önce otomobil için Garmin nüvi 200 aldım. Su geçirmez bir kılıf bulursam eğer, motosikletteki çakmak çıkışı ile birlikte kullanabilirim sanırım.

    Electroworld'de 300 YTL, Maksimum karta 9 taksit. (hepsiburada.com'da bile 410 ytl).

    El için olanlar çok pahalıydı (misal Garmin 60CX, 380 Euro + KDV -hepsiburada.com).
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  6. #26

    Üyelik
    03 Haziran 2008
    Şehir
    Pendik/ISTANBUL
    Motosikleti
    Sattım.Seneye GSXR-600 İnşallah.
    İgo kadar güzel bir program mı var acaba?Yanlışmı aanladım????????
    2008.CBR.125-2006.CBR.600F-Arkası seneye...

  7. #27
    kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki AN 125 HK
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az önce otomobil için Garmin nüvi 200 aldım. Su geçirmez bir kılıf bulursam eğer, motosikletteki çakmak çıkışı ile birlikte kullanabilirim sanırım.

    Electroworld'de 300 YTL, Maksimum karta 9 taksit. (hepsiburada.com'da bile 410 ytl).

    El için olanlar çok pahalıydı (misal Garmin 60CX, 380 Euro + KDV -hepsiburada.com).
    hayırlı olsun ama detaylı inceleme isteriz

  8. #28
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı kenny adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun ama detaylı inceleme isteriz
    biraz kurcalıyım da
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  9. #29
    oktay33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    BMW 1600 GTL
    Bende Nokia N95 8GB telefon var.
    Garmin programını yükledim tüm Avrupa ve Türkiye.
    Şu an 65 il detaylı olarak mevcut.
    Gayet güzel çalışıyor.
    Avrupada radar ve kamera yerlerini gösteriyor fakat Türkiye'de olmuyor.
    Montun cebine koyup,kulaklığı takıyorum ve bana verdiği bilgiler doğrultusunda gidiyorum.Restaurant,benzinlik ( marka detayı ile birlikte),hotel,kamping ne istersem arıyorum.
    Çok kullanışlı.
    Motosiklet için imal edilmiş su geçirmez navigasyon aletleri mevcut.
    Gidona monte ediyorsunuz,ister kablolo ister kablosuz kulaklık ile yol alıyorsunuz.
    Avrupada fiyatları baya düştü.Eminim Türkiye'de düşecek.
    150-200 euroya avrupa + Türkiye haritalı alabilirsiniz.

  10. #30

    Üyelik
    22 Eylül 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS '08 & Piaggio X9 250 '06
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az önce otomobil için Garmin nüvi 200 aldım. Su geçirmez bir kılıf bulursam eğer, motosikletteki çakmak çıkışı ile kullanabilirim sanırım.
    Hayırlı olsun güzel bir cihaz, mapsource üzerinden güncellemeleri takip etmenizi tavsiye ederim. Cihazın üzerinde yapılan güncellemeler performansı olumlu etkiliyor.

    Alıntı mus2aktas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İgo kadar güzel bir program mı var acaba?Yanlışmı aanladım????????
    iGO bence en başarılısı. PDA için alıp yükleyebilirsiniz, PNA'de fazla alternatif yok maalesef.

  11. #31
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı pyro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun güzel bir cihaz, mapsource üzerinden güncellemeleri takip etmenizi tavsiye ederim. Cihazın üzerinde yapılan güncellemeler performansı olumlu etkiliyor.



    iGO bence en başarılısı. PDA için alıp yükleyebilirsiniz, PNA'de fazla alternatif yok maalesef.
    Şarj kısmından USB'ye takabiliyor muyuz acaba? İçinden sadece çakmak girişi şarj kablosu çıktı, ama tam oraya göre bir USB kablom var. Denemeye korktum açıkçası
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  12. #32
    headquarters - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbulll Avcılar
    Motosikleti
    ...................
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şarj kısmından USB'ye takabiliyor muyuz acaba? İçinden sadece çakmak girişi şarj kablosu çıktı, ama tam oraya göre bir USB kablom var. Denemeye korktum açıkçası
    Şarj aletinin cihazdaki girişi miniusb ise kesinlikle olur. Sonuçda usb lerde 12v dan fazlası yok sorun olucağını sanmıyorum..

    Hayırlı olsun..
    Hasan..

  13. #33
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı headquarters adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şarj aletinin cihazdaki girişi miniusb ise kesinlikle olur. Sonuçda usb lerde 12v dan fazlası yok sorun olucağını sanmıyorum..

    Hayırlı olsun..
    girişler aynı görünüyor, MP3player'ımın USB kablosu cuk diye oturdu. Ancak USB ucunu bilgisayara takmadım henüz
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  14. #34

    Üyelik
    22 Eylül 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS '08 & Piaggio X9 250 '06
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şarj kısmından USB'ye takabiliyor muyuz acaba? İçinden sadece çakmak girişi şarj kablosu çıktı, ama tam oraya göre bir USB kablom var. Denemeye korktum açıkçası
    Mini USB ile bağlanması lazım. İçinden çıkmaması ilginç. Bağlamadan harita programı Mapsource ile bilgi alıp göndermeniz mümkün değil. Genede denemeden önce manuala bir göz atmakta fayda var.

  15. #35
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    zaten kutu içeriğinde de belirtilmemiş USB kablosu. Bunun bir de driver CD'si var mı acaba? Haritayı ne aracılığıyla yükleyeceğiz?
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  16. #36
    airman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2006
    Şehir
    Osmaniye-kadirli
    Motosikleti
    VFR 1200X C/T
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    garmin mi macellan mı

    MAcellan daha ucuz diye tahmin ederken daha pahalı çıktı. Macellan'ın 500 modeli 390 Euro + KDV iken, Garmin'leri hepsiburada'dan 400-500 YTL'ye alabiliyoruz. Var mı bu işlerden anlayan?
    Macellan 500 LE ebay usa'dan 200 dolara geliyor herşey dahil ama şu harita işin çözmek lazım.
    http://cgi.ebay.com/Magellan-eXplori...QQcmdZViewItem
    THICKHEADED MAN DOESN'T WEAR HELMET

  17. #37
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Abi 3-5 mesaj yukarı bakarsan Garmin aldığımı görebilirsin
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  18. #38
    airman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2006
    Şehir
    Osmaniye-kadirli
    Motosikleti
    VFR 1200X C/T
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi 3-5 mesaj yukarı bakarsan Garmin aldığımı görebilirsin
    mesajı görmemişim.hayırlı olsun güle güle kullan araştırma sonuçlarını bekliyoruz.
    Ankarada bu harita işi belki kolay çözülürse explorist 500'e kafayı taktım.
    haber bekliyorum.
    THICKHEADED MAN DOESN'T WEAR HELMET

  19. #39
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Aynı paraya Garmin 60 CX var, bence daha güzel
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  20. #40

    Üyelik
    22 Eylül 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS '08 & Piaggio X9 250 '06
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten kutu içeriğinde de belirtilmemiş USB kablosu. Bunun bir de driver CD'si var mı acaba? Haritayı ne aracılığıyla yükleyeceğiz?
    İçinden bir CD çıkmadı mı? Navcity diye bir CD olması gerek içinde Mapsource diye programı var, onun sayesinde rota, waypoint gibi bilgileri bilgisayardan işaretleyip GPS'e gönderebiliyorsun. Güncellemelerde bu yazılım üzerinden oluyor.

    2. yol: http://www8.garmin.com/support/mappingsw.jsp adresinden indirip kurabiliyorsun. Program kurduktan sonra USB ile bağla ve cihazdan al komutunu seç.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)