Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Arn-125 Motorum Hakkında Baya Bi Soru Çok Önemli!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Merhaba öncelikle arkadaşlar,

    Geçen sene Arn-125 Motosiklet aldım mat siyah alarmlı felan.

    Geçen sene ve bu sene olmak üzere motor yazlikda kalıyor bu arada geçen sene 3 ay bi kaç kere kışın ve bu sene yaz olmak üzerede 3 ay toplam 8-9 ay civarı motorumu kullandım.şuan 3500 kmde.Kasım gibi askere gidecem motoru satmaya karar verdim.motorum çok temiz hep garajda yattı 9 ay kullanılmış ve düzgün sürülmüş bi motoru 1.300 ytl gibi bi paraya vermek istemedim ve onun üzerine yazlikda bırakdim motoru.aküsünü evime yani ankaraya getirdim şarzda kalıcak çünkü.şimdi size sormak istediğim şeyler şu

    ben 1.5 sene gibi bi zaman yokum motoru yatıcak.babam yazlığa gittiğinde yazın çalıştırır veya çıkarır kullanır bilemiyorumda şu anlık kışında gidip bakabilir 5-6 aydan fazla çalıştırılmadan yatıcak motorda sorun çıkarmı sonra çalıştırıldığında.en son yıkadım motoru eve dönmeden önce karbiratörüne su geldi sanırım ve hava filtresinide tozunu aldım orayada su gelmiş olabilir.çalıştırmak istedim eve dönmeden bi kez daha garaja koymadan önce çalışdı rolantide par par edip stop etti.yine çalıştırdım hep boguldu motor gaz verdiğim zaman stop etti.ıslaktır diye öylece garaja bırakıp geldim.umarım bişey olmamıştır.birde aklıma gelen deponun içini temizlesin diye bi yakıt koyduk küçük bi tüpün içinde arabalarada koyuyorlar ya hani double up gibi bi bişeydi.benzin yarıım depoda idi tamamını dökdüm.pembe renkde bişeydi.sorup öyle aldım.ondanda olabilir diye aklıma geldi.yakamadımı acaba karbiratör o harici yakıtı anlamadım bu konu hakkındada bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim.adını hatırlayamıyorum beyaz bi şişenin içindeydi tiryakmıydı yaklı bişeydi ama hatırlayamıyoprum motor 2 sene gibi bi zaman 5 veya 10 ayda çalıştırıldığında bi sorun çıkarır mı?ben askerde olucam ilgilenicek bi babam var orda anca dediğim zamanda bakabilir.motor 4 zamanlı olduğundan sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.
    cevaplarınızı bekliyorum


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tifosi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2003
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    HONDA NC 750 X
    1300 e ver rahatına bak dönünce yenisini alırsın.. Belki bi miktar zarar edeceksin ama, döndüğünce ciddi sorun çıkarırsa, masrafın ve zararın da büyük olur gibime geliyor.. Benimki sadece öneri. Hayırlı tezkereler bu arada..
    İZMİR

  3. #3

    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Yorumun için teşekkürler.ama içim el vermedi satmayı aslında 1.300 ytl bile değildi.en son biri vardı 1.150 verdi bütün vergileri ödenmiş ve trafik sigortası yapılmış idi kıyamadım o paraya.cok yatınca bişey olurmu motora ya.arabalar nasıl yatıyo kaç ay çalıştırılmadan.yenisini askerden dönüşde zor alırım ya.o para gider harcanır o nedenle kaldı.

  4. #4
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2006
    Şehir
    SİVAS/Merkez
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Bişey olmaz sen merak etme fazla bir zararı yok sadece parçalar çalışmadığı için ilk çalışmada biraz zor çalışır ve çalıştığındada 5 dk falan rolantide bekletirsin olur biter ha birde en fazla 1-2 gün motoru fazla zorlama hiç birşey olmaz. Tabii bu saydıklarım motoru bırakırken yağını suyunu eksik etmeden bıraktıysan geçerli. Motorun içinde yağı varsa ve eksik değilse yeni yağ koyup gitmen pekte önemli değil ama gelince değiştirmeni tavsiye ederim. Zaten 5 ayda olsa 10 ayda olsa arada bir çalışıcakmış bence hiç birşey olmaz kafanı takma eğer satmaya gönlün el vermediyse dursun zaten yazlıkta kullanıyormuşsun bence satma memnunsan seni 2-3 yıl daha idare eder ve satınca tekrar motor almam zor demişsin ozaman satma bak gör bişey olmayacak motoruna yine biner gezersin..... Hayırlı tezkereler Kolay gelsin...
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

  5. #5

    Üyelik
    27 Nisan 2007
    The_Lancet arkadaşım yorumun için teşekkür ederim saol eywallah


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)