Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

El Tipi GPS Cihazları Hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    GöZtEpE
    Motosikleti
    GT250R
    Arkadaşlar ben bir adet eltipi gps cihazlarından almayı planlıyorum öle çok kaybolcak yerlere gitmiyorum ama yinede gerekli olduğunu düşünüyorum fakat piyasada bildiğim garmin magellan ve alan die markalar var peki sizin bildiğiniz değişişk markalar var mı ve yani almak istesek hangisini alacaz bunların özelliklerini açıklayabilecek ve anlatacak önerecek bir arkadaşımız var mı bu konu hk. bilgi sahibi olan yorumlarını bekliyorum cevaplar için şimdiden teşekkürler...
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    el tipi nasıl oluyor. mesela navtürk ne oluyor

  3. #3
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  4. #4
    trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    GöZtEpE
    Motosikleti
    GT250R
    el tipi olarak


    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alan adı satılıkmış alıp bi forum açmak lazım

    sanırım www.gpsturk.net teşekkürler Prometheus

    ama burdada maalesef tam bir bilgi mevcut değil forum henüz tam açılmamış gibi :(
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]

  5. #5
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    www.gpsturk.net olacakmış pardon
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  6. #6
    fakir ama gururlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2006
    Şehir
    Antalya/Konyaltı
    Motosikleti
    Siyah YBR 125 '06
    el tipi gpsleri kaba bir genelleme ile fiyatına göre ikiye ayırabiliriz. haritalı olanlar ve haritasız olanlar diye. haritasız olanlar fiyat olarak 200-400 ytl arasında haritalı olanlar ise 600 - 2000 ytl arasında.

    haritasız olan gpsler sana koordinatlar, yükseklik, hız, yön, sıcaklık, basınç, eğim gibi bilgileri verir ayrıca sınırlı sayıda iz ve rota çizmene izin verir. bunların hepsi her makinada standart olmaz. temel olarak koordinat ve yükseklik verir ve rota çizer. bu tip cihazlar. hobi olarak kullanımında karada tam olarak verim alman için yanında küçük ölçekli (25000) pafta haritaları bulundurman gerekir. daha büyük ölçekli haritalarla da yapabilirsin bu işi ancak yanılma payı çok yüksek olabilir. bu tip cihazların hobi amaçlı asıl kullanım yerleri denizlerdir. bazılarının sürüklenme, rotadan çıkma...vb gibi alarmları vardır. bunlar küçük teknelerde çok işe yarar. karada geniş alanda navigasyon amaçlı kullanıma pek uygun değillerdir.

    haritalı gpsler ise haritasız gpslerdeki standart özellikleri bir arkaplan haritası üzerinde yapar. genelde rota ve iz kayıtları daha gelişmiştir. nerede olduğunu çok küçük yanılmalarla harita üzerinde gösterir. kara haritaları standart olarak karayolları ve köy yollarını içerir. çoğu opsiyonel olarak detaylı şehir planları, ilçe merkezlerini de içerir. denizde ise derinlik haritası olarak sunar. kara kullanımında yollar sürekli değiştiği için sık sık güncelleme ister. bu gpslerin dezavantajı da bu noktada çıkar. güncel harita bulmak oldukça zor ve pahalı olabilir.

    tavsiyemi sorarsanız karada hobi amaçlı motosiklet üzerinde kullanmak için haritalı bir gps edinmenizi öneririm. ancak pahalı ve zahmetli olduğunu düşünüyorsanız internet üzerinden harita hizmeti veren yerleri kullanmanızı önerebilirim. örneğin microsoft şirketi şimdilik ücretsiz olarak (kısmen güncel) bu hizmeti sunuyor. il ve ilçe merkezleri planları dahil bütün türkiye kara ve köy yolları haritasına ulaşabilirsiniz. ayrıca bu sistem rota çizme ve navigasyon bilgileri de sunuyor. basit geziler için bence oldukça yeterli.
    http://maps.live.com/
    henüz gelişim aşamasında olmakla beraber benzer hizmeti yahoo ve google da vermektedir.
    http://maps.yahoo.com/
    http://maps.google.com/

    Alıntı mostwanted_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    el tipi nasıl oluyor. mesela navtürk ne oluyor
    kabaca el tipi gpsleri, herhangi bir güç kaynağına veya harici antene ihtiyaç duymadan kendi bataryasını ve antenini içeren küçük, su geçirmez, taşınabilir gps cihazları olarak tanımyalayabiliriz.

    navturk boğaziçi üniversitesi ve tübitak ın ortak çalışması ile oluşturulmuş bir navigasyon sistemidir. gps temeli ile navigasyon hizmeti verir. şuanda piyasada bulunan yol kılavuzu modeli bazı hatalar dışında kısmen başarılı görünüyor. bu sistemi hiç kullanmadım o yüzden sağlıklı bir yorum yapamayacağım.
    In the sun and in the rain, it's quite the same.
    It's never gonna change, I'll be looking for Jane.

  7. #7

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Sanırım geç kaldım.Ama size birkaç bilgi vermek isterim.

    GPS Global Positioning System (Küresel Yer Belirleme Sistemi) demektir.
    Düzenli olarak kodlanmış bilgi yollayan bir uydu ağıdır ve uydularla aramızdaki mesafeyi ölçerek dünya üzerindeki kesin yerimizi tespit etmeyi mümkün kılar.(vikipedia)

    Bunun haricinde barometre,termometre gibi hava durumu bilgilerini ölçebilir ; diğer konumlara göre hızınızı tespit edebilir.Gün,Ay,Tarih,Saate göre güneşin pozisyonunu öğrenebilirsiniz.
    Ayrıca belirli noktalar seçerek kendi izleriniz oluşturabilir.O izlere göre gittiğiniz mesafeyi tespit edebilirsiniz.Konum ile alakalı birçok fonksiyonu bulunan bu cihazlarda ; telsiz veya uydu telefonu gibi özellikler de bulunabilir.

    Bahsedilen özellik çeşidine göre fiyatları da değişmektedir.

  8. #8
    trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    GöZtEpE
    Motosikleti
    GT250R
    valla ben bu tip cihazlara karşı bilgi açlığındayım ve bu tip bir cihaz almak istiyorum oyüzden hiç geç kalmadın bilgidiğiniz bilgileri paylaşırsanız çok sevinirim. Mesela seçim yapmak isteseniz ne alırdınız marka model nebiliyim dayanıklılık cevaplarsanız sevinirim...
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]

  9. #9

    Üyelik
    22 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Yamaha XT600
    Bir zamanlar GPS almak için yanıp tutuşuyordum ancak maddi problemlerden dolayı alamıyordum. Ancak o zamandan beri de peşlerini bırakmıyorum. Yakın bir zaman da alacağım..
    Türkiye de iki marka baya bir rağbet görmekte, Garmin ve Magellan. Bunun dışında Navtürk adı verilen bir sistemde var. Ancak bu sisteme ben pek ısınabilmiş değilim çünkü onu kullanabileceğim bir aracım yok. Daha doğrusu böyle bir şeye ihtiyacım yok.
    El tipi adı verilen küçük cihazlar benim için daha aktif bir kullanım alanı sunmakta. bu tip cihgazları hem çantanızda hemde motorunuzun gidonunu tuttuarak kullanabilme, gezdiğiniz yerlleri kayıt altına alabilme, yeni rotalar üzerinde çalışabilme şansı vermektedir. Büyüklük olarak nokia 6600 büyüklüğünden başlayıp daha büyük ebatlara kadar gidebilmektedir. Monokrom yani tek renkli ekran yada renkli ekran seçenekler ibulunmaktadır.Ancak bu ekran seçimi size ne kadar yarar sağlar bilemiyorum çünkü fiyatı direk olarak arttırma sebebidir. Bazı GPSlerde hafıza kartı yeri bulunmakta ve buraya takacağınız kartla sınırsız nokta kaydı yapabilmektesiniz.
    Bu tip cihazları yurt dışından getirtebilme şansınız varsa kullanabilirsiniz. Ancak size bunu tavsiye etmem, kabul ederim ki yurt dışında gerçektten çok ucuza cihaz bulabilirsiniz ancak ilk olarak garanti kapsamı dışında cihaz kullanıyor olacaksınız, ikinci olarak da türkiye yollarından her hangi birisi yüklü olmayacaktır. Yurt dışından getirttiğiniz bir model GPS'e Türkiye haritası yükletmek istediğiniz de cebinizden bir mikta para daha çıkacaktır. (Yakalış 100-150 euro arası).
    Benim kendi tercihim magellan explorist 210 modelidir. Türkiye de daha yeni satılmaya başlanmış durumdadır. Bu cihaz ile bilgisayarı birbirine bağlayarak kayıtlarınızı yedekleyebilir . Yeni rotaları yükleyebilirsiniz. Bilgisayar bağlantısı önceden pek gerekli değildi ancak artık internetten bilmediğiniz bir bölgenin rotasını/haritasını bulabilme şansınız olduğu düşünülürse, çok büyük bir avantaj sağlamaktadır.
    Magellan marka gsp'i geomatiks adında ankara firması getirtmektedir. Garmin markasını da baytekin adlı istanbul firması getirtmektedir. İki firmadan da harita desteği alabilirsiniz, tabi cihazların onlar aracılığıyla türkiye ye giriş yapmış olması gerekmektedir.
    Benden şimdilik bu kadar daha fazla bilgi isterseniz özelden ulaşabilirsiniz
    Saygılar

  10. #10
    batuhan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul / Şişli
    Motosikleti
    Kawasaki ER-5 Motosikleti: Kymco Activ 110
    Garmin GPS III MODELINI UYGUN FIYATA BULDUM
    fakat harıtaları nasıl guncelleyecegım
    konu ıle ılgılı yardım lutfen
    verılen lınklere baktım ama dowland goremedım..
    ____it's my life_1982____

  11. #11
    Duffy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul /Bakırköy
    Motosikleti
    MAJESTY 400
    Bende Cobra GPS100 modeli kullanıyorum. 18 kanal alıcı özelliği bulunuyor. Harita ve hafıza desteği yok. Kullanışlı ve kolay bir menüye sahip. Her GPS gibi sürekli kullanımda 12- 15 saatte 2 x 1.5(AA) kalem pil bitiriyor. Ekran ışıklandırması mevcut başka bir GPS denemedim ama uyduya kilitlenme hızı cihaz soğukken biraz uzun sürüyor. Ortalama, azami hız, uydu bağlantılı pusula, altimetre, konum vs. bilgilere ulaşabiliyorsunuz.
    2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok
    2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok
    2007 MAJESTY 400

  12. #12
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Abi kısaca haftasonu gezmeleri için gereksiz birşey.
    Kolpa Adamları

  13. #13
    chess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 600 F

  14. #14

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Alıntı motocycleboyreigns adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi kısaca haftasonu gezmeleri için gereksiz birşey.
    Eğer GPS Hobisi varsa. Balkondan bile zevk duyulabilir...

  15. #15
    trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    GöZtEpE
    Motosikleti
    GT250R
    zaten üni de elektronik haberleşme okudum bu konulara ilgiliyim gps olayı gerçekten çok güzel bir buluş en çok satılan modeli explorist 210 muş en düşük fiyata nerden bulabileceğimi söyleyecek varsa sevinirim...

    bide başlığın yerinin burası olmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü aynı zamanda bu konuda bilgi alışverişide yapmak istiyorum burda kalırsa bilgisi olan insanların buraya yazması çok zor gibi gözüküyor... mod'lardan ricam tekrar motosiklet sohbet bölümüne taşımaları ricadır saygılar teşekkürler...
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Mart 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondi Macit

    GPS Cihazları

    GPS cihazları son dönemde oldukça popüler hale geldi. Onlara şimdiye kadar ihtiyaç duymadığım halde bana son derece ilginç cihazlar olarak görünüyorlar. Belki de kaybolma fobim vardır Şehir ve karayolu harita destekli olanlar bir yana, pusula, anlık hız, altimetre, barometre, topografya ve rota iz kaydı gibi ilginç özellikleri olanlar var. Bu sebeplerle olsa gerek outdoor sporcular, denizciler sıkça kullanıyor sanırım. Hatta bazı telefonlarda da bu özellikler var ama sanırım sadece enlem/boylam göstermekle sınırlı ? Web sitelerinde hatta bazı kartvizitlerde GPS koordinatlarının da adres bilgisi olarak eklendiğini farketmiş olabilirisiniz.

    Bu konuda bilgisi olan ve bizimle paylaşmak isteyen, satın alma aşamasında püf noktaları hakkında bilgi vermek isteyen -300 den 2.000 YTL'ye kadar değşen fiyatlar ve fonksiyonlar var-, bu cihazların teknolojilerinin gittiği yön hakkında ufkumuzu açmak isteyen var mı?

  17. #17
    agokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    ankara-adana
    Motosikleti
    yamaha dragstar 650 classic

    gps

    Alıntı necropolis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    GPS cihazları son dönemde oldukça popüler hale geldi. Onlara şimdiye kadar ihtiyaç duymadığım halde bana son derece ilginç cihazlar olarak görünüyorlar. Belki de kaybolma fobim vardır Şehir ve karayolu harita destekli olanlar bir yana, pusula, anlık hız, altimetre, barometre, topografya ve rota iz kaydı gibi ilginç özellikleri olanlar var. Bu sebeplerle olsa gerek outdoor sporcular, denizciler sıkça kullanıyor sanırım. Hatta bazı telefonlarda da bu özellikler var ama sanırım sadece enlem/boylam göstermekle sınırlı ? Web sitelerinde hatta bazı kartvizitlerde GPS koordinatlarının da adres bilgisi olarak eklendiğini farketmiş olabilirisiniz.

    Bu konuda bilgisi olan ve bizimle paylaşmak isteyen, satın alma aşamasında püf noktaları hakkında bilgi vermek isteyen -300 den 2.000 YTL'ye kadar değşen fiyatlar ve fonksiyonlar var-, bu cihazların teknolojilerinin gittiği yön hakkında ufkumuzu açmak isteyen var mı?
    bende magellan explorist xl var.daha önceki gps de magellan idi ama onu adratik geçişinde denize düşürmüştüm. dataylı karayolları ve 3 büyük şehrin şehir haritalarını içeren kartuşu ücretsiz veriyorlar.bu cihazın distribütörü ankarada. servis hizmetini de veriyorlar.eski gps in ekranı çatlamıştı ve 2 saat içerisinde yenilediler. diğer gps lerin servis durumu için birşey diyemeyeceğim. gemilerde bulunan sabit gps lerdeki tüm fonksiyonlar var. magellanda modele göre çok değişik fiyat yelpazesi söz konusu.

  18. #18

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    İşin teorisini merak ediyorsan dünya üzerinde 20 civarı yön belirleme uydusu mevcut. Bu aletlerin yaptığı şey bu uyduların yolladığı sinyallerden yola çıkarak (en az 3 uydu kullanma koşulu ile) yer hesaplamadır. Teorik olarakta 3 noktaya olan uzaktıktan uzaydaki yer de hesaplanabilmektedir zati.

  19. #19

    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Ben magellan 500 kullanıyorum. Daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum. 400 serisi ile aynı teknik özelliklere sahip sadece ekranı renkli. Kampanyadan detaylı Türkiye haritası ve 512 lik kartla birlikte aldım. Kullanım kitapçığını birkaç kez okuyup uygulama çalıştım. Ama tam verimli kullanabilmek için bilen bir kişinin veya ilgili firmanın pratik olarak kullanıcıya kurs benzeri bir eğitim vermesi gerektiğini düşünüyorum

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Mart 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondi Macit
    Alıntı OKD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben magellan 500 kullanıyorum. Daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum. 400 serisi ile aynı teknik özelliklere sahip sadece ekranı renkli. Kampanyadan detaylı Türkiye haritası ve 512 lik kartla birlikte aldım. Kullanım kitapçığını birkaç kez okuyup uygulama çalıştım. Ama tam verimli kullanabilmek için bilen bir kişinin veya ilgili firmanın pratik olarak kullanıcıya kurs benzeri bir eğitim vermesi gerektiğini düşünüyorum
    Hayırlı olsun, türkçe kullanım kılavuzu yeterli olmuyor mu ? Nereden ve kaça aldığını da yazabilir misin?


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler