Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Racing'lerde neden ABS olmaz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    fakir ama gururlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2006
    Şehir
    Antalya/Konyaltı
    Motosikleti
    Siyah YBR 125 '06
    Alıntı aitho adlı üyeden alıntı
    Tamam arkadaşlar, güzel bir konu olmuş, yapılan beyin fırtınası sayesinde ABS hakkında tüm detayları öğrendik, hatta fakir ama gururlu, LesPaul, death beni paylamayı bile eksik etmemiş.

    Madem bu konuya bu kadar hakimsiniz, benim batıl inançlarımı ve uzayan tırnaklarımın arasına girmesi olası şeytanları bir kenara bırakalım ve konunun anatemasına dönerek bu bulutların arasından meleklerle yeryüzüne inmiş harikalar harikası fren sisteminin neden yarış pistlerinde koşan motosikletlerde ve caddelerde gezen replikalarında da kullanılmadığını bir güzel açıklayın da ben de çenemi kapatıp, cahilliğimden ötürü özür dileyip oturayım.

    Hatta durun durun, ben SS'lerden bahsetmenizi bile beklemeden dediğimi yapayım. "Arkadaşlar cehaletim sebebiyle sizleri batıl inançlara ve yanlış bilgilere yönlendirdiğim için özür dilerim." Hepiniz gönlünüzce asılın ABS frenlere ve istediğiniz mesafede durun

    İyi Seyirler...
    neden küstüğünüzü anlayamadım sadece tartışıyoruz. sizi kızdırmak değil amacım. absnin motosikletlerde tercih edilmemesinin muhakkakki bir sebebi vardır. ama bu abs frenin daha kötü olduğunu göztermez. 2000 yılından sonra üretilmiş ve abs si olmayan kaç araç gösterebilirsiniz bana?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    25 Kasım 2005
    şu sitede
    Kawasaki nin sitesinde sıkca sorulan sorular bölümünde şöyle bir ifade olduğu yazıyor. (ben girdim baktım bulamadım, sizde bkz)

    Diyormuş ki,
    " 33. ABS,Kawasaki modellerinde neden kullanılmıyor ?
    Anti Blockier System "ABS'',Kawasaki tarafından GPZ1100 modelinde 90'lı yıllarda kullanılmış olup daha çok Touring modellerinde tercih edilen bir fren sistemidir.Zaman içinde iki tekerleklilerdeki kullanımında problemler ile karşılaşılan bu sistemin diğer imalatçılar tarafından kullanımı da oldukça azalmıştır.
    "

    Halen neden ss makinalarda kullanılmadığını araştırıyorum

  3. #23
    turkishflier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2005
    ABS nin ne olduğunu konusunu bir kenara bırakalım.Zaten bu topicte tartışılarak öğrenilecek bir konu değil.Sağlam kaynaklar bulup,buralardan araştırmanızı tavsiye ederim.Burda herkes ''heeeyt höööyt'' deyip birbirine karşı çıkıyor.

    Neden racinglerde kullanılmadığını konusuna gelince.Diğerlerinin yanında bir de şu şekilde bir neden aklıma geldi benim.
    Bazı yarış serilerinde takımlar yarışa ''stock'' diye tabir edilen;piyasaya sürüldüğü haliyle üzerinde hiçbir oynama yapılmayan makineleri sürmek zorundalar.Bununla beraber motorsporlarının genelde her türünde olduğu gibi,bu yarışalarda da yarışa katılan araçlarda ABS kullanma yasağı vardır büyük ihtimal.Yani fabrika ürettiği makinaya ABS koyarsa,o makinayı yarışlarda kullanamaz.
    Böyle bir neden de olabilir tahminimce.

  4. #24
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Alıntı PcKopatGhostRider adlı üyeden alıntı
    ben saniyede 1000 kere sıkıp bırakıyo diye biliyodum?_
    saniyede 1000 kere sıksa bi de frene fan lazım olurdu heralde

    bu konu daha önce tartışılmıştı. boy ve saykoykey in SS tecrübeleriyle anlatılmıştı.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler