Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ne yaptıysam ateşleme yok

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Aralık 2014
    öncelikle herkese merhaba hayırlı günler motorum ramzey kross qm200gy motorumu yoğun yamurlarda birkaç gün kullandım ve ardından güneşli birgün motorum gaz kesti ve ateşleme gitti ateşleme bir kere daha gitmişti ve statörü okuyucuyu değiştirdim düzeldi bu seferde değiştirdim düzelmedi beyin de yani cdi da bir sorun olabileceğini tahmin ettim oda olmadı ama şöyle bi ilginçlik var akü dolu iken hiç ateşleme yok akü basmaktan bitiyor volan yavaş dönüyor ozaman ateşleme yapıyor buji de değiştirdim bu sorun neden olabilir sizde ne yaptıysam çözemedim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    31 Temmuz 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBR 125R, CBR 250R, Yamaha XJ6 Diversion S
    bujilerin ıslandığından sıkıntı çıkarıyor olabilir. buji bobin kontrolü yap bence. oksitlenmiş olabilir. Varsa İmmo na bir bak. Anahtarı tanımazsa ne kadar bassanda ateşleme yapmaz. Hondalarda oluyor.

  3. #3
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Bobin haricinde herşeye bakmışsınız.kabloları,soketleri gözden geçirmişsinizdir illaki? Beyin ve bobinin şase bağlantılarınada bakın.Yan ayakta switch varmı bilmiyorum,varsa onada bakın.Aklıma gelen bunlar.

  4. #4

    Üyelik
    31 Temmuz 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CBR 125R, CBR 250R, Yamaha XJ6 Diversion S
    Ergün1968 in dediği gibi yan ayak anahtarına tazyikli su tutanların anahtarının bozulduğunu ondan dolayı marş basmadığını duymuştum. Ama o zaman hiç çevirmemesi lazım.

  5. #5

    Üyelik
    26 Aralık 2014
    şuan sırada elektrik tesisatı kaldı endiksyon bobinini denemedim motor yavaş dönerken ateşleme var hızlı dönerken yok bunun sebebi ateşleme bobini olabilir mi ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler