Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Gaz-Debriyaj-Yağ pompası teli yağlama yardım.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir
    Merhabalar. Geçenlerde gaz telim koptu. Üzerinde zaten orjinal olmayan uydurma bir gaz teli vardı ve yine uydurma bir gaz teli ile değiştirdim (mobilet jikle teli). Motosikletim 2 zamanlı gaz kolu aynı zamanda yağ pompasınıda ayrı bir tel ile çekiyor. Türkiyede orjinal gaz teli 200 küsür TL ve ben yurtdısından sipariş edip sanırım 1 ay kadar bekleyeceğim. Bu sırada gaz ve yağ telimi sağlama almak için yağlamak istiyorum. Bunun için nasıl bir yağ kullanmalıyım gres mi yoksa sıvı ince bir yağmı? Birde mobilet jikle teli kullandığım için çokmu dayanıksız? Güçlü kopmayacak bir tel markası biliyorsanız yazabilirmisiniz uydurabileceğim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2007
    Şehir
    avcılar istanbul
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    tel bu kopar ama orjinali daha sağalıklıdır.
    mobilet yerine MZ telleri deneseydin onlarda çift biri gaz biri yağa pompası üyması gerek çünkü genelde universal bişey gibi onlar sadece tel ozunluğunu sen ayarlaman gerek.
    yağalamaya gelince ben genelde 10 numara yağı kulanırım şırıngaya doldurup aradan telin içine sokarım iyineyi ve yavaş yavaş yağalarım biraz verince yağı brak o artık kendi kendine iner aşağı doğuru.

  3. #3
    canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2011
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    kalın yağın inmesi baya bi sürer...önce fren hidrolik yağı dot3-4...şırınga ile verirsen 10 15 snde ağaı iner sonra peşinede orta kalınlıkta bir yağ verirsin oda inene kadar güzelce yağlanır...

  4. #4
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Standart alışkanlığım, her yağ değişimim de eski yağımdan bir şırınga yağ alır ve telle basarım. Rahmetli kont Ümit'ten geçme bir alışkanlık bana..

  5. #5
    bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    10w 40 motosiklet yağı uygun olur şırınganın iğne ucunla üstten basabilirsiniz, iğneyle yağı biraz basın sonra içeride oynayan teli hareket ettirin, sonra yine yapın birkaç defa...Normalde bu işlemi senede bir veya iki defa yaparsanız teli yağ ile beslemiş olursunuz.Normaldede yapılması gereken bir işlemdir bakım amaçlı.

    Ayrıca aprilianın gaz teli öyle pekte dandik bir tel değildir, elcik kısmından kurşun başı kopmuş olabilir elcik kısmı düzgün sabitlenmezse yani gaz verilen elcik, veya tel doğru ayarlanmazsada tel kurşun başından kopabilir.Ayrıca 2 mm oynama payı bırakılmalıdır.

    Karbüratör hava filtresi sökülüp kelebek hareketi ve yağ pompası sökülüp pompa harekeki eşitmi onuda kontrol etmeyi unutmayın.Her ikisi aynı anda oynamalı.Bir elinizin parmağıyla minik gazverdiğinizde kelbek havaya kalkmalı buna oranla pompanın vanası hareket etmeli, pompa ayarı üzerindeki çizikle yapılır, pompa vanası-kolunun üzerinde çizik vardır buna oranla hareket etmeyen sabit kısımdada çizik vardır bunlar birbirine eşit olmalı rolantideyken...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)