motorla ilgili bir soru ?
-
motora soldan bakildiginda silindirin tam altida buyuk bir civata var. hatta o civatayi sabitleyen bi civata daha var ustte. ne ise yarar o bi bilgi verirmisiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------
http://imageshack.us/photo/my-images...54zx3.jpg/sr=1
resimde net bir şekilde görülüyor vida. silindirin hemen alt kısmında.
Reklamlar
-
mavi ile işaretlediğim yerdeki yukardan aşagı dogru inen yaklaşık 8-10 cm lik civatayı ve yatay olarak onu kesen civatayı diyorsun sanırım....
yukardan aşagı inen yatay olarak içeri giren civatanın ortasından geçiyor onun çıkmasını engelliyor...
yatay olarak giren de subap iticilerini çalıştıran ekzantrik dişlisini tutuyor....
-
ferhatkars adlı üyeden alıntı
http://imagezilla.net/thumbs/54366DSC00674_tn.jpg
mavi ile işaretlediğim yerdeki yukardan aşagı dogru inen yaklaşık 8-10 cm lik civatayı ve yatay olarak onu kesen civatayı diyorsun sanırım....
yukardan aşagı inen yatay olarak içeri giren civatanın ortasından geçiyor onun çıkmasını engelliyor...
yatay olarak giren de subap iticilerini çalıştıran ekzantrik dişlisini tutuyor....
o vidayı döndürmek bişeyi değiştirimi motorda ? sente ayarıyla falan ilgisi varmıdır mesela ?
-
evet eskiden bende çok merak ederdim o kocaman vidayı. İteceklere hareket veren egzantrik dişlisini tutuyor.o vıdayı döndürme.motorunu söktün falan ama o vidayla işin yok. Boşuna bızıklama yani. Tabi altındaki egzantirik dişlisi değişmiyecekse, bi problem yoksa
-
brtvrdrl adlı üyeden alıntı
o vidayı döndürmek bişeyi değiştirimi motorda ? sente ayarıyla falan ilgisi varmıdır mesela ?
sente ile alakası yok...zaten döndüremessin...çünkü ortasından yukardan aşagı inen vida geçiyor...
-
ferhatkars adlı üyeden alıntı
sente ile alakası yok...zaten döndüremessin...çünkü ortasından yukardan aşagı inen vida geçiyor...
motorun silindir üst kapağını sökmem gerekti subapta sorun vardı. o yüzden sabitleyici vidayı sökmem gerekti. vida biraz dönmüştü düz hale getirip vidayı sıktım ama belki birkaç tur dönmüştür. sorun olurmu. Motoru daha hiç çalıştırmadım. ?
-
brtvrdrl adlı üyeden alıntı
motorun silindir üst kapağını sökmem gerekti subapta sorun vardı. o yüzden sabitleyici vidayı sökmem gerekti. vida biraz dönmüştü düz hale getirip vidayı sıktım ama belki birkaç tur dönmüştür. sorun olurmu. Motoru daha hiç çalıştırmadım. ?
bir sorun olmaz merak etme...o zaten geçmeli, kama gibi bir şey...dişli, vidalı değil...
bak bunun aynısı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)