Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Rossi, İngilterede rahat kazandı...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Bu sezonki 9. yarış olan İngiltere Cİnzano Grand Prix’si Donington Park Pisti’nde yapıldı. Yağmur tehdidi altınca yapılan yarışı Gauloises Fortuna Yamaha pilotu Valentino Rossi rahat bir şekilde kazandı. Telefonica Movistar Honda pilotu Colin Edwards ikinci olurken, takım arkadaşı Sete Gibernau da üçüncü oldu.

    Cuma ve cumartesi günleri yapılan sıralama turları sonucunda meydana gelen sıralamada Rossi ilk sırada yarışa başlamaya hak kazanırken, Gibernau ikinci ve de uzun zamandır üst sıralarda yer bulamayan Marlboro Ducati pilotu Loris Capirossi de sürpriz bir şekilde üçüncü sırada yarışa başlama şansı yakaladı. Geçen yarışın galibi Max Biaggi ise ancak sekizinci cepte kendine yer bulabildi.

    Bulutlu bir havada başlayan yarışta ilk turlarda heyecanlı bir çekişme yaşandı. İyi bir çıkış yapan Capirossi düzlük sonunda Rossi’nin geç fren yapması sonucu ikinciliğe geriledi, hemen ardında ise Gibernau bulunuyordu. Birkaç tur sonra Capirossi liderliği tekrar ele geçirirken Gibernauise Rossi’yi geçerek ikinciliğe oturdu.

    Birkaç tur sonra atağa kalkan Rossi, önündeki ikiliyi geçip liderliğe oturdu ve bundan sonra aradaki farkı istikrarlı bir şekilde aradaki farkı açmaya başladı. Bundan sonra da rahat bir yarış çıkaran Rossi, yaklaşık 3 saniye farkla zafere ulaştı.

    Bu sırada Rossi’ye geçilen Capirossi ise ritmini bulamadı ve 2 tur içinde 4 sıra gerilemekten kurtulamadı. İlerleyen turlarda 3 sıra daha kaybeden Capirossi, iyi başladığı yarışı 7. sırada bitirdi. Colin Edwards ise yaptığı atakla, takım arkadaşı Gibernau’yu geçerek ikinciliğe yükselmişti. Sekizinci turda en iyi zamanı yapan Edwards, bir ara Rossi’ya yaklaştı ancak aradaki farkın tekrar açılmasına engel olamadı ikinci sırada yarışı bitirdi. Gibernau ise yarışın başlarında sergilediği performansı devam ettiremedi ve rahat şekilde üçüncü sırada sürdürdüğü yarışı yine aynı sırada bitirdi. Yarışta Rossi ve Gibernau orta sertlikte ön ve sert hamurlu arka lastiklerle yarışmayı seçerken Edwards ise önde orta arkada yumuşak hamurlu lastiği tercih etti.

    Yarışın 9. turu geçilirken bir ara yağmur başladı ama kısa süre sonra kesildi ve yarışa ara verilmesine gerek kalmadı. Sonlara doğru bir ara pist dışına çıkan bir diğer Marlboro Ducati pilotu Troy Bayliss ise, ıslak çimenler üzerinde motorundan düşmekten kıl payı kurtularak yarışa devam etti ve beşinci sırada finiş gördü.

    Repsol Honda takımının genç pilotu Nicky Hayden ise Bayliss’in önünde dördüncü sırada yarışı noktaladı. Yarışın önemli olaylarından biri ise bitime bir tur kala Yamaha pilotu Norick Abe’nin yüksek hızda yaptığı kazaydı. Abe’nin sağlık durumu hakkında bir bilgi verilmedi.

    Bu sonuçlar doğrultusunda Rossi, 164 puanla şampiyona liderliğine otururken, Biaggi ile Gibernau 142 şer puanla ikinci sırayı paylaşıyorlar.

    Sıralamada ilk on şöyle oluştu:
    1- Valentino Rossi ......... (45’30.573)
    2- Colin Edwards .......... (45’33.418)
    3- Sete Gibernau ........... (45’34.898)
    4- Nicky Hayden ........... (45’36.569)
    5- Troy Bayliss ............. (45’45.184)
    6- Carlos Checa ............ (45’47.583)
    7- Loris Capirossi .......... (45’53.786)
    8- John Hopkins ............. (45’58.594)
    9- Alex Barros ................ (46’05.853)
    10- Neil Hodgson ............ (46’14.941)

    Şampiyonada ilk on sıra ise şöyle:
    1- Valentino Rossi , 164
    2- Sete Gibernau , 142
    3- Max Biaggi , 142
    4- Colin Edwards , 95
    5- Alex Barros , 86
    6- Nicky Hayden , 83
    7- Carlos Checa , 72
    8- Loris Capirossi , 64
    9- Marco Melandri , 57
    10- Makoto Tamada , 56


    [center:35e3700851]






    [/center:35e3700851]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Oytun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2004
    Şehir
    Istanbul
    Evet Rossi gerçekten rahattı. Hatta bir an F1 seyrediyor gibi hissettim kendimi. Gibernau ise sanırım hala geçen yarıştaki kazanın etkisinden tam kurtulamamış.

    Gibernau Rossi çekişmesi aslında çok zevkli oluyor.
    ...Oytun...
    ..Ainador..

  3. #3
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    eeee adı üstünde ROSSI :
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler