Rossi değil Capirossi

MotoGP'de sezon sürprizlerle başladı. İspanya'daki ilk yarışta Ducati pilotu Loris Capirossi zafere ulaşırken son dünya şampiyonu Valentino Rossi ilk turda kayarak büyük bir kâbus yaşadı. Rossi sonrasında 14. sıraya kadar yükseldiyse de sezona ummadığı kadar kötü bir başlangıç yaptı.

Yarışa pol pozisyonunda başlayan Loris Capirossi baştan sona kadar önde götürdüğü İspanya Grand Prix'sini kazanan isim olurken MotoGP'de ilk yarışına çıkan Daniel Pedrosa ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. 20 yaşındaki Pedrosa son sekiz yıl içerisinde ilk yarışında podyum gören ilk pilot oldu.

İspanya'da üçüncülüğe Pedrosa'nın takım arkadaşı Nicky Hayden ulaştı. İspanya'da nefesleri kesen an ilk virajda yaşandı. Dünya şampiyonluğunun son sahibi ve bu yılki en büyük favorisi Valentino Rossi, İspanyol Toni Elias'la temas edince tehlikeli bir şekilde düştü. Buna rağmen yarışa devam eden İtalyan pilot oldukça geriden gelmesine rağmen Alex Hoffman'ı geçerek 14. oldu. Valentino Rossi son altı sezonda ilk kez bir açılış yarışını kazanamadı.

İspanya'da Rossi'ye çarpan Elias dördüncü sırada yer alırken, yarışı İtalyan Marco Melandri beş, Avutralyalı Casey Stoner ise altıncı sırada tamamladı. Favori isimlerden Sete Gibernau ise ikinci sırada başladığı yarışa üçüncü turda motor arızası nedeniyle son vermek zorunda kaldı.

250cc kategorisinde birinciliğe ulaşan isim 45 dakika 57.390 saniyelik derecesiyle Jorge Lorenzo olurken 125 cc'de 41 dakika 42.761 saniye ile Alvaro Batistuta zafere ulaştı. MotoGP'de bir sonraki yarış 6-8 Nisan tarihlerinde Katar'da koşulacak. Üçüncü ayakta ise motorsiklet dünyasının kalbi İstanbul'da atacak. MotoGP 28-30 Nisan tarihleri arasında sezonun üçüncü ayağında İstanbul'a da uğrayacak.