Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Flowrider kaza sonrası görüntüleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Arkadaslar videonun sonunda ropörtaj veren arkadasın yanındaki kişi çok acı bir doğru söyledi adam araba arıza verdi emniyet seridine çektim der olay orda biter dedi işte bu maalesef bir gerçek sanırım böyle bir durumda da motosiklet emniyet seridinden gittigi için suclu konumuna araba ise suçsuz konumuna düşüyor gibi geldi bana.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    işte bir acemi şoför vakası daha tecrübesiz parayla ehliyet almış adamları trafiğe bu şekilde salarsan olacağı bu işallah araç sürücüsü hakettiği cezayı alır bizim türk milletinde en çok yaşanan vakalardan biri sağ geçerken sağ ayna ya bakılmaz sağ ayna sadece aracı parkederken kullanılır zihniyeti var o yüzden çok dikkat etmek lazım geçmeden ama olcakla ölceğin önünede geçilmiyor maalesef

    allah rahmet eylesin ailesinede sabırlar versin
    ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

  3. #43
    Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2007
    Şehir
    Adana
    Zaten emniyet şeridi akan trafik için değil arıza yapan araçlar için olduğundan kimsenin emniyet şeridine girerken aynaya bakacağını tahmin etmiyorum ve bakması da gerekmez herhalde. Mesela adamın aracında arıza olduğunu düşünün adam bir anda sağa kıracaktır öndeki araçlara zarar vermemek için.

    Ama trafik tıkalı, emniyet şeridi de ne güzel boşmuş dersen sonuçlarına da katlanmak lazım. Malesef bizim ülkede bu gibi kural ihlallerine trafik cezası kesecek altyapı olmadığından sürücülerde de kanıksama durumu oluşuyor. Önceki mesajlarda da bu gözüküyor, arkadaşlar itiraf etmiş mi demek gerekir, yoksa yasak olduğunun farkında mı değil, yada ehliyeti nereden almışlar bilemiyorum.

    Demek ki oto sürücüsü de saf biri ki hemen aklına ben emniyet şeridinde duruyordum demiş, ön tarafta hasar olmasına rağmen. Halbuki "araç tekledi hemen sağa çekiyordum, arkadaş da emniyet şeridinden geliyormuş" dese kimse birşey diyebilirmiydi acaba?

  4. #44
    gürkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2006
    Şehir
    akhisar
    allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    bir zamanlar benimde bir dl 1000'im vardı:salut:

  5. #45
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Baymak servis aracı şöforu sonuçta aklanacak. Ancak bu adamda biraz vicdan varsa doğruyu söyler. Bu kaza baştan sona arabayı kullananın suçu. Ben burada trafik kuralalrı değil insalık kanunlarıyla olayı açıklamak istiyorum.

    Kazanın oluş biçimi belli. Merhum arkadaşımız kontrollü bir hızla emniyet şeridinden ilerliyor. Büyük bir ihtimalle bir kaç yüz metre önce bu arabayı sollamış. Şöfor yeni yetme belli ediyor kendini kızmış sonra gidip önüne kırmış. Çünkü roportaj veren arkadaş açık açık söylemiş hızlı olsa 60 metre sürüklenir. Bende kaza yaptım 30-40 km hızla giderken bile 5-6 metre sürüklendim. 3 metre sürüklenme varsa bariyere çarpınca sürüklenmeyi azaltsak bile merhumun hızı en fazla 50 - 60 km.

    Allah rahmet eylesin. Başbakan olsam motora çarpan adamı müheppet veririm gözümü kırpmadan. Şimdi ağzımı bozmayım ama bugü işe motorla geldim 3 ayrı yerde benzer olay benimde başıma geldi. İnanın ki adamın suratına bakıyorum kuralları bırakıp aman geçiş üstünlüğüm var mış yol benimmiş demiyoru. Cehenneme kadar yolun var diyorum yol veriyorum.

    Vicdan azabı cehennem ateşi olsun yaksın bu herefi ne diyim.

  6. #46
    Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2007
    Şehir
    Adana
    O kişiler genelde şirket aracı kullanıyorlar ve bu hareketleri diğer otomobil sürücülerine de yapıyorlar. İstanbul trafiği bundan ibaret değilmi zaten. Arkadan çarpan suçlu nasılsa kır önüne sıkıysa çarpsın. Doğru değilse söyleyin. Zaten kasko da icat oldu, millet çarpışan araba kullanıyor sanki.

    Siz şahit olmuyor musunuz hergün birçok ufak oto çarpışmasına. Otomobilde ufak ezik olarak sonuçlanan kuvvet motosikletliye gelince bambaşka bir boyut kazanıyor.

    Yani demek istediğim sadece motosiklet kullanıcıların karşı bir kasıt yok, kimsenin kurallara veya karşısındakine saygısı kalmamış.

    Motosiklet kullanıcıları da tehlikeli kullanarak buna tuz biber ekiyor. Git bütün motosiklet kullanıcılarına sor hepsi trafikte zaman kazandırıyor, o nedenle çok memnunum der.

    Peki motosiklet nasıl oluyor da zaman kazandırıyor trafikte?

    Sol şeritten 300 le gittiği için mi, yoksa otoların arasında slalom yaptığı için mi? Tabiki de slalom ve biraz da emniyet şeridini kullandığı için. Yoksa kurallara riayet etse zaman kazanabilir mi?

  7. #47
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Sol şeritte kullandığımızda, genç heyecanlı arkadaşların yarış sevdası ile sıkıştırılıyoruz, sağ şeritten gitsek bu sefer 60-70 ile giderken arkandaki araç tahammülsüz şekilde plakana kadar sokuluyor ve tacize uğruyor rahatsız oluyorsunuz. Emniyet şeridine 40 km/h hızla giripte trafiği rahatlatmak gibi ince düşününcede buna benzer durumlar yaşıyoruz!
    Trafikte kameralı sisteme geçilmeden ve 2 tekerlileri koruyan,öncelik veren kanun düzeltmeleri yapılmadan sadece kaza yapanlar,ölenler ve kaza yapacaklar olacaktır...
    Allah rahmet eylesin,yakınlarına sabır versin.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

  8. #48

    Üyelik
    29 Mart 2007
    Şehir
    Levent-İST
    Motosikleti
    Suzuki SV650s
    28 Martta bende aynı şekilde ölecektim sanırım. E5'ten E6'ya ikitelli köprüsüne dönecekken virajda (viraj sağa doğru) motor bir anda sola yatıverdi. Yerde motorla bayaa bi gittik. Genelde arkadaşlarım motoru bıraksaydın hemen dedi. Hızım 70-80 cıvarı idi ve eğer motoru bıraksaydım o hızla direk bariyerle girerdim. Beriyerin yanında bir müddet yerde gittik. Arkamdaki arabada yavaşladı bu sürede. Yokuş yukarı gittiğimiz için ben yavaşladım sanırım ve motor elimden kaydı gitti bariyere çarptı. Ben nasıl bir zamanlamaysa ve nası olduysa bariyerin diğer tarafına yerden o iki kazığın arasından ve hiç çarpmadan geçtim. Demekki çarpsam bende bugün hayatta olmayacaktım. Herşey Allahtan işte. Ben motoru erken bıraksam, hiç bırakmasam, bikaç salise daha geç çıksa motor altımdan yada daha erken...
    Biz tedbiri elden bırakmayalım takdiri Allaha bırakalım. Elden gelecek başka bişey yok ne yazıkki. Vademiz dolunca bizde bi şekilde göçüp gidicez bu diyardan. Ben halâ sağa doğru olan virajda motor nasıl sağa yattı çözemiyorum. Olacağı varmış demekki :(

  9. #49

    Üyelik
    24 Temmuz 2007

    Görgü şahidi aranıyor

    Arkadaşlar,
    Değerli insan, hepimizin sevdiği biriik Ömer'imizin eşi Alev'in ablasıyım. Görgü şahitleri için bir e-mail adresi bir de özel telefon hattı aldım. Kendi çevreme ve üye olduğum gruplara dağıtıyorum ama motor sitelerini hiç bilmiyorum. Aşağıda yazmış olduğum maili ve telefon numarasını dağıtmama yardımcı olabilir misiniz lütfen?
    Teşekkür ederiz.
    Görgü şahitleri aranıyor:
    e-mail adresi: gorgusahidi@mynet.com
    cep: 0 554 738 38 48

    ----- Original Message -----
    From: Sibel
    To: Sibel
    Sent: Monday, July 23, 2007 3:01 PM
    Subject: çok acı kaybımız


    Sözlerime bizi tanıyan tanımayan herkese selam ederek başlamak istiyorum.
    Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor günlerde biz de hem ailemizi hem de toplumumuzu ilgilendiren çok ama çok acı bir olay yaşadık. Kızkardeşim Alev Toprakoğlu Uzma'nın çok sevgili eşi Dr. Ömer Uzma'yı elim bir trafik kazasında kaybettik. Biri 1 aylık olmak üzere geride 3 çocuk boynu bükük kaldı.
    İşinde çok başarılı olan, yüzlerce insanı hayata döndürmüş dünyalar iyisi, melek Ömer'imiz 21/07 tarihinde saat 15.30 sularında TEM otoyolunun Maslak Çıkışı civarında motoruna, emniyet şeridini ihlal eden bir sürücünün çarpmasıyla vefat etti. Sürücü aracı sağ önden, Ömer'imizin motoru ise sol yandan darbeli olmasına rağmen ifadesinde motor bana arkadan çarptı şeklinde açıklama yaptı.
    Sizlerden ricam bu maili olabildiğince dağıtmanız, o gün o saatlerde orada olan, bu kazaya şahitlik edebilecek görgü tanıklarına ihtiyacımız var. Kazayı görenler Allah rızası için aşağıda vereceğim telefon numarasından bana ulaşsınlar. Başka canlar yanmasın. Bu ülkede ne yazık ki Ömer gibi insanlardan fazla yok.
    Kendisi hayırlı bir evlat, sevgi dolu bir eş, çok iyi bir babaydı. Çok donanımlı, harika bir insandı. İçimiz yanıyor. Bizim görevimiz şimdi onun davasını takip etmek, insanları trafikte daha dikkatli ve duyarlı olmaya çağırmak, suçluların cezalarını çekmesini sağlamak, yasal tedbirlerin alınması için uğraş vermek.
    Huzur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.
    Sibel Toprakoğlu Bayıklı
    0 554 738 38 48
    Bu numara görgü tanıkları için alınmıştır, lütfen taziye dilemek için bu numarayı kullanmayın.

  10. #50
    Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2005
    Şehir
    IstanbuI Beylikdüzü
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Alıntı Sibel Toprakoğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,
    Değerli insan, hepimizin sevdiği biriik Ömer'imizin eşi Alev'in ablasıyım..
    öncelikle başınız sağolsun allah sabırlar versin...

    Alıntı Sibel Toprakoğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sürücü aracı sağ önden, Ömer'imizin motoru ise sol yandan darbeli olmasına rağmen ifadesinde motor bana arkadan çarptı şeklinde açıklama yaptı.
    Sizlerden ricam bu maili olabildiğince dağıtmanız, o gün o saatlerde orada olan, bu kazaya şahitlik edebilecek görgü tanıklarına ihtiyacımız var...
    sonrasında ise o nasıl bir insanlıktır ki hayatını kaybetmiş bir insanın arkadasından yalan beyan vererek olaydan kurtulmaya çalışan şerefsiz bir zihniyet var işin içinde...biraz insan biraz delikanlı olsa adam gibi beyanını verir gerekirse içeri girer paşa paşa yatardı...

    sizinde anlattığınız gibi arabanın sağ ön kısmı motorunda sol ön kısmı hasarlıysa hiçbir akıl mantık el vermiyoki motor arkadan çarpsın...ki arkadaşımızın emniyet şeridinden gittiğide şüpheli belkide kendisi bi anda sağ şeride atladı arkadaşımızda vurmamak için sağa kırdı ve sonrasında kaza gerçekleşti...

    eğerki görmüş olsam 1 sn.bile tereddüt etmeden görgü şahitliği yapar olayıda sonuna kadar kovalardım...ama muhakkak gören duyan insanlar vardır...umarım kısa sürede 1-2 duyarlı insan çıkarda olayın gerçekte nasıl olduğunu anlatır...
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

  11. #51
    Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2007
    Şehir
    Adana
    O kadar çok araç var ve internet kanallarını kullanan kişi saysı da çok azdır herhalde.

    Esasında kaza yerine afiş asılsa nasıl olur. Sonuçta hergün düzenli olarak o yolu kullanan, hatta her gün aynı saatlerde oradan geçen araçlar muhakkak vardır.

  12. #52
    Toqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Hayabusa - Resimdeki Srad 600 unutamadığım aşkım
    Otobanda en iyisi araçların aralarından ve hızımıza göre şeritten gitmek.Trafik sıkışık olduğunda soldan gitmekde tehlikeli , çünki hiç bir sürücünün aklına o 1 1.5metrelik yerden geçip gelen motosiklet gelmiyor ve aynaya bakmıyo zaten kimse.Emniyet şeridinden gitmekte çözüm olsada önümüze her an bir araç çıkacak gibi dikkatli ve süratli gitmemek lazım.
    Bazıları rahmetlinin hızı 50 60km yazmıs , bende o şekilde kaskla montla 50 60km hızla burnunu çıkaran araca çarpmaya razıyım , 50 60km hızla o şekilde kaza yapıp ölmekte şans işi?
    Rahmetlinin ; doktor , çok iyi bir insan ve kasksız montsuz gezmeyen bilinçli bir sürücü olması malesef hata ve kurar ihlali yapmayacağı anlamına gelmiyor.

  13. #53

    Üyelik
    22 Eylül 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS '08 & Piaggio X9 250 '06
    Bu eminiyet şeridi tartışması beni deli ediyor.

    Motosiklet, sıkışık trafikte araba gibi kullanabileceğiniz bir araç değildir. TEM trafiğinde araba gibi gittiğinizi düşünün.
    1- Fiziksel olarak bu yorgunluğa dayanamazsınız.
    2- Sıcaktan ve sıvı kaybından bayılırsınız.
    3- Motor bir süre sonra hararet yapar, en iyi ihtimalle motorunuzun mekanik aksamlarını 1-2 ay içinde elinize alırsınız.

    Araba gibi dur kalk yapamayacağına, emniyet şeridi yasak olduğuna göre, 2 serit arasındaki çizgiden gitmek bir alternatif olabilir mi acaba?
    Hepimiz biliyoruz ki o zaman risk faktörünü 2 ile çarpıyoruz. Bir tane ne yapacağını bilmediğimiz araba yerine 2 tane ne yapacağını bilmediğimiz araba ile uğraşmak zorundayız.

    Avrupa ve Amerika'da trafik polisleri sıkışık trafikte motosikletlerin mantıklı bir hızla (50 km/h gibi) emniyet şeridini kullanmasına izin verir. Hatta Amerika'nın pek çok yerinde olan ekspress şeritlerde, yani toplu taşıma araçlarının kullandığı ve içinde 3 veya daha fazla yolcusu olan araçların kullanabildiği şeritler, "Motorcycles are OK" yazar.

    Bu yazdıklarımı kimse yanlış yerlere cekmesin lütfen. Akan trafikte, biz de şeridimizden gitmeliyiz, şehir içinde bulduğumuz her aradan makas atmamalıyız. Bunların hepsine bende katılıyorum. Ancak söz konusu TEM gibi yollarda eminiyet şeridini kullanmayına gelince, iş orada değişiyor. Bunu diyen arkadaşlar ya İstanbul'da yaşamıyorlar ya da hayatlarında TEM trafiğinde motor kullanmamışlar.

    Bir de okuyupta inanamadığım bir yorum var, emniyet şeridine girmek üzere olan araç sağ aynaya bakmaya gerek duymazmış. Hadi canım..., emniyet şeridinden vızır vızır geçen araçlara da dikkat etmeye gerek yok yani, çarptığı bir paşa veya polis müdürü olsaydı anlardık gerek var mı yok mu.

  14. #54
    esmercan59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2006
    Şehir
    Tekirdağ
    allah rahmet eylesin çok üzüldüm walla

  15. #55
    Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2007
    Şehir
    Adana
    Emniyet şeridinin ne amaçla kullanılması gerektiğini bilmeyen bir arkadaş daha. Sen aracın arızalandığında kullanabilirsin o şeridi ve o esnada da kimse sana neden hemen emniyet şeridine girdin diyemez. Ama orayı bir grup araç daha kullanır, bu veisleyle de öğrenmiş olursunuz belki, o da ilkyardım araçları. Bu araçlar da uyarı ışık ve sirenleri açık vaziyette yol alırlar.

    Motosikletlerin aralardan geçmesini böyle bir kılıf uydurmanıza da diyecek söz bulamıyorum. Motosiklet, sıkışık trafikte araba gibi kullanabileceğiniz bir araç değildir. Kullanılmasında mani varsa yeni yasa çıkar ve girmeleri yasaklanır TEM'e.

  16. #56
    flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Istanbul Atasehir
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    yazik cok yazik, allah rahmet eylesin.

  17. #57

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Arkadaşlar;
    bir şeyi anlamamız lazım, trafikte bir şekilde bizi düşürmek, yaralamak, yada incindiğimizi görmek isteyen insan sayısı çok fazla.. Bunun en önemli sebebi o dallama araç sürücüsünden daha cesur olmamız iki tekerliye binebildiğimiz için.. bir çok kişinin gereksiz bir uğraş diye baktığı bir şeye para harcadığımız için daha da maddi durumu yerin de görülüyor bazı arkadaşlarımız belki de...
    Şimdi ben daha acemi bir motosiklet kullanıcısıyım. Ve zaman zaman cidden neredeyse aynama sürtecek kadar yakınımdan geçen araçlar dahi oluyor yanımdan hızla. Adamın kaygısı yok ki kendi için.. olan bana olur bunun farkında.. Sık sık sağ şeridin en sağından gitmek zorunda kaldığım hatta bazen kaldırıma çarpacağım artık diye tırsttığım zamanlar oluyor.. Kamyon sürücüsü de yarışıyor benimle, araba sürücüsü de, bazen kendimiz gibi motosiklet kullanan arkadaşlarımız da.. Adamlar bizi görünce bi taraflarının küçük olduğunu mu düşünüyorlar da yarışmaya kalkıyorlar bilmiyorum artık..
    Rahmetli abimiz için emniyet şeridinden gittiği için suçu var diyorsunuz. ne malum birisinin sıkıştırmadığı ve bu yüzden o şerite girmediği? Belki baymak aracındaki dallama sıkıştırdı oda yavaşladı ve emniyet şeridine girdi.. Olamaz mı? Ama araç sürücüsü belki diğer arkadaşlarının da gazı ile yanından geçerken korkutmak isteyip direksiyonu kırdı.. Ve abimizin vefatına sebep oldu..
    Yada abimiz delikanlıyı geçti delikanlı kendine yediremedi.. taciz etmeye başladı.. Kolaylıkla tahmin edebiliyorsunuz hastahanede eşi ve üç çocuğu olan eğitimli bir insan böyle bir durumda mutlaka yavaşlar.. asla basayım kurtulayım demez.. çünki arkasından tacizin daha sert devam edeceğini bilir.. büyük ihtimalle abimiz de yavaşladı. ama araç sürücüsü bununla tatmin olamadı yine de.. yinede sıkıştırmak istedi.. arkadaşlar ben daha yeniyim o yüzden çok düşüyorum bu günlerde.. kırk ile giderken düştüğümde bile 3 metreden çok fazla sürüklendim yerde.. demekki vefat eden arkadaşımız sıkıştırılacağını tahmin etti ve hızını kırka kadar belki de çok daha aza düşürdü.. bariyerler olmasaydı gerçekten, çarpsa da diğer araç; hiç bir sorun olmayacaktı bu hızda rahmetli için..
    Yada sadece araç sürücüsü sağını kontrol etmeden direksiyonu kırdığı için gerçekleşti olay..
    Öyle yada böyle yapanın yaptığının yanına kar kalmaması için BİZ ne yapabiliriz ona bakalım.. fikri olan varsa paylaşsın lütfen.
    Ama ben bu vefat olayına kaza değil cinayet gözüyle bakıyorum. Ve araç sürücüsü öyle yada böyle cezalandırılmalı diyorum.

  18. #58
    kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul/AVCILAR
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    söylenecek herşeyi söylemişsiniz

    yazacak bişey bulamıyorum allah rahmet eylesin
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

  19. #59
    efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2007
    Şehir
    Güneşin doğduğu yer ( Adana )
    Motosikleti
    R1_8
    arkadaşlar yol motorumuza yada bize zarar verecek kadar kötü ise gerek yol şartları gerek trafik farketmez sürüş o anda bitirilir yani ikitekerim emniyet şeridine girerim debriyaja basmaktan elim ağrıyooo aralardan geçemiyosam neden ikitekerdeyim gibi laflar çok yanlış benim düşüncem biz bi taşıtız ve karayollarının bizim için hazırladığu ekstra bi kanun yok hı bu kanun olana kadarda dört tekerden hiç farkımız yok onlar şeridimizde gideceğiz kırmızı ışıklarda duracağız 1,5 metrelik aralardan geçmeyeceğiz başka çaremiz yokkk çünküü öküz çokkkk

  20. #60

    Üyelik
    31 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    :)
    Allahdan sevdiklerine sabır diliyorum... Kendisi içinde allah rahmet eylesin...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)