Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Eğitim Şart! Destek Gazı (Motosiklet.TV)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2009
    Şehir
    Hamburg
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sevgili dostlar ,

    Bu videolarin motosiklet sürücülerine faydali olmak adina iyi niyetle hazirlanarak sunuldugunun farkindayim ama maalesef bazi bilgilerin sunulus bicimlari ya da burada oldugu gibi son kullanma tarihi gecmis bilgilerin sunulmasi kafa karisikligina sebep olabilir.

    Bilgi 1: Sabit gaz ile giden bir motosiklette yatarak yanaga düsen lastigin motosiklete etkisi frenleme seklinde olmaz. Aksine lastigin dönus sayisi artarken (motor km saatinde kilcal olarak hizlaniyormus gibi görünsede) herhangi bir pozitif yada negatif ivmelenme etkisi yoktur.

    Bilgi 2: Viraj icin ideal lastik tutus orani %40 ön %60 arka lastik seklinde oldugu yapilan calismalarda görülmüstür. Bunun bircok teknik sebebi vardir ama en temel sebep; hem yüzeyi daha genis oldugu hem de motora baglanti seklinin daha rijit olmasi sebebi ile motoru arka tekerlege yükleyerek en iyi tutusu elde etmektir. Bunun yapilabilmesi icin motosikletin viraj icerisinde hizlaniyor olmasi gerekir.

    Bilgi 3: Viraj icerisinde hizlanan motorun cizgisi sürücünün kontrolü altindadir ve dogru teknik ile motosiklet rayda giden tren kadar stabil kalacaktir.

    Peki bu bilgileri ben mi buldum , tabiki hayir. Keith Code un "Bilegi Bükmek" adli calismasinin temeli budur. Herkesin seyrettigi videoda bu konu gecmekte ama asil detayli teknik, video ile ayni isimdeki kitapta genis sekilde anlatilmaktadir.

    Sevgilerimle

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------

    Ilgili Video asagidadir



    https://youtu.be/_EEfke1eyng?si=67IxIDpoiHKQ6qNX&t=850


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)