Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #7681

    Üyelik
    27 Şubat 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Valla arkadasim sahibinden linki yok rodaji daha tam tamamladim sebeplerini soyledim arkadaslara hak veriyorum motoru aldigimda tabiiki kullandim ama 20-30 dakika traikte belime olan baski dahada artiyor dur kalklarda bu ktmde isi baya bir sıkı uttum ve 1-2 saate yakin kullandim ciddenbana daha uygun bir motor gibi geldi tabiiki debriyaj ve vites araligi cok daha kisa ama genede surdukce alisiyor insan motorum SİYAH renktedir soyledigim gibi sadece kafa sag grenajda hasar var catlak tekrardan belirtiyim babamla konustum 8.500 en az satabilecegim motor ki gercekten bu motoru gorseniz bu fiyata nasil buldum diye dua edersiniz kullanilmadi bile dogru duzgun.

    Bu arada burada bu kadar anlatiyorum sakin yanlis anlasilmasin honda cbr guzel motordur ama benim tarzim biraz daha cross-enduro gibi daha dik oturuslu birseymis secimimde yanlis dusunmusum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi 21-05-2012 - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20-05-2012 23:04 ----------

    Sahibinden linki atmama sebebinide söyleyeyim hem orda bu fiyatı görüpte alıcı olmasa bile arayan dünyanın insanı çikar hemde ben o işlere güvenmiyorum gelirsiniz bi çayımı içersiniz güzel güzel motor sohbetide yaparız alırsanız ne ala almazsanızda canınız sağolsun. Birde mademki böyle bir forum var ve baya canlı bir forum sahibinden yerine buraya konulması hiç olmazsa bile iki kelam ettiğim kişiye gitmesi beni daha çok hoşnut eder.
    wolrath bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #7682
    rummenigge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2011
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    mt-07
    Alıntı Flashock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla yaptigim sey hayatim icin iyi oldugunu dusunuyorum hicbi havailigimde yoktur cevremde de oyle bilnirim cbr benim altimda oldugu zaman kendimi rahat hissetmiyorum cok guclu motor rahatsiz oluyorum ve 400 kilometredir kullaniyorum bir kere isin zevkine vararak kullandigimi hatirlamiyorum ama ktmye ilk binisimde bu rahatlik duygusunu hissettim ve zevk alarak motor surdum ve bilemiyorum ama ilk kullanicilar icin kim ne derse desin hicmi hic uygun bir motor degil kim ne derse desin bence eger bir motor 160larq bir solukta cikiyorsa bunun neresi baslangic 2 senedir araba kullaniyorum arabada gormedim o hizi ben.
    Öncelikle şunu söylemeliyim ki motosiklet konusunda olmasa da otomobiller konusunda yeterince deneyimli ve bilgi sahibiyim.Buradan yola çıkarak şu yorumu yapabilirim sanırım.Bir aracın fiyatını:model yılı(güncel kasa mı?),kullanımdaki temizliği,kaç el değiştirdiği ve kilometresi belirler.
    Eğer motosikletiniz 2012 model yılı ve 400 km de ise; ve herhangi bir kazası da yoksa o fiyat biraz düşük kalmış diyebilirim.
    Önceki sayfalarda bir arkadaş yazmıştı, motosikleti (veya bunu herhangi bir araç için düşünelim) aldığınız günden birkaç ay sonra fiyatında artış olduysa;sizin de ikinci el satış fiyatınızı yükseltmeniz en doğal hakkınız olacaktır.Kimse "aa kusura bakmayın ben aldığımda şu fiyattı o yüzden şimdi de ona göre yıpranma payını düşüp satıyorum" demez.Normali de budur.İnsanlar o yüzden herhangi bir araca veya konuta yatırım yaparlar ve mallarının değeri artınca ellerinden çıkarıp "gelir" elde ederler.

    Sizin(bizim kullandığımız 250 R) motosikletinize gelince de; 2.el fiyatının şu anki güncel fiyatın baz alınarak yıpranma payını düşmek normal olandır.Bu yüzden önceki mesajlarınızda bahsettiğiniz sizi uyaran "arkadaşlara" pek aldırış etmeyiniz.
    Öte yandan belirtmeliyim ki motosikletinin fiyatını liste fiyatından yukarı yazanlar da ayrı birer vakalar.(Geçen sene görüyordum ilanlarda,neymiş efendim sıra varmış..İstiyorsanız 3 ay bekleyin diye herkes kendince bir tüccarlığa soyunmuş)

    Bir de naçizane; muhakkak düşünmüşsünüzdür bu söyleyeceklerimi ama bir kez daha hatırlatmak isterim.
    Ben de ilk motosikletim olarak aldım 250 R'ı..Size birkaç örnek vereyim.
    İlk 300 km de ben de her motosikletten indiğimde "ulan acaba doğru tercih mi yaptık" diye kendimi sorguluyordum. Aynı rahatsız kullanma hissi bende de vardı.Ya alışmadığım için, ya kendimi çok kastığım için, ya da daha önce hep scooter kullandığım için,bilemiyorum..
    Ama zaman geçtikçe alıştığımı söyleyebilirim.
    Ktm Duke ile ilgili pek bilgi veremem ancak tek bildiğim servis ücretinin ve yedek parçasının Honda kadar uygun olmadığı gerçeğidir.
    Ülkemizde bizim motosikletin (250 R) tercih edilme sebeplerinden bir tanesi de zaten "kullanım maliyeti" dir.
    Zira bu motosiklet olayı biraz tutku,belki biraz pahalı bir hobi olduğundan bu maddeyi görmezden gelebiliriz.
    Ancak özellikle bu mesajı yazmama sebep olan gerekçeye gelirsem;
    Herhangi bir aracı (motosiklette daha belirgin olmakla beraber), kontağı çevirdiğimiz andan itibaren kaza riskimiz bir yerlerde var olacaktır.Bu ihtimal (Allah korusun diyelim) sizin daha rahat kullandığınızı düşündüğünüz Duke 125 için de geçerli olacaktır.O yüzden motosikletin başlangıç için uygun olup olmaması biraz sizin elinizin ayarı ile doğru orantılıdır diye düşünüyorum.

    Motosikletinizi satarken acele etmeyip değerinde satmanızı diler,seçmiş olduğunuz herhangi bir aracı alırken de "kullanım maliyeti" konusunda azami araştırmacı olmanızı temenni ederim..
    RuzgarSA, wolrath, oktayszgn ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #7683
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Şehir
    istanbul / maltepe
    Motosikleti
    pani / 3colore
    kırmızı elcık
    kırmızı elcık topuzu
    sıyah koruma takozu
    mavi manet

    siparis ettım , ınsallah yetısır gıtmeden

  4. #7684

    Üyelik
    27 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    [QUOTE=erreeen;2684463]Ben bu aralar bakmıyorum foruma, bitirmeye yumuldum. Polaris Yalova'dan bahsetmiş ama ben şahsen o kadar gidemem. Ama ben diyorum ki isteyen arkadaşlarla Cumartesi ya da Pazar ufak bir gezi yapalım, birşeyler yer içeriz, muhabbet ederiz. 2 3 5 kişi farketmez ,her hafta sonu İTÜ'de tek başıma da gezmeye alışmış biri olarak Hadi görelim isteklileri. Cumartesi veya Pazar saat farketmez siz belirleyin...
    Benide ekleyin avrupa taraflarinda yapilicaksa ehliyetimizde geldi artik sorun yok
    1- erreeen
    2- enginozan
    3- kemalpak

  5. #7685
    iguven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2015 MT-09 Tracer Race Blue :)
    Benzin göstergesinin 6. çubuğu (F nin tam altındaki) bende 10-15 km sonra sönüyor diğer çubuklar 50 kmde bir sönüyor. 6'dan 5'e düşme sizde de mi bu kadar çabuk oluyor?
    Bir de benzin alırken max. 11 buçuk litre aldım şimdiye kadar. Motoru dikeltip yan ayaktan daha fazla almak mı lazım benzin 6. çubuğun fazla gitmesi için?

  6. #7686
    yashukawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    gaziantep
    Motosikleti
    Honda CBR 250r
    beyler ben elcikleri tatktım ama hiç memnun değilim dün maraşa gittim yolda biraz gazlayınca 8-9 bin devirde bi titreme var orjinal elciklerde böyle bi problem yoktu değiştirmeyi düşünüyorum tekrar

  7. #7687
    Okur_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbr250r
    beyler benim servis 3000 km de yağ değiştirmeye getir 4000 de de normal bakımı var. sizde nedir durum?

  8. #7688
    erreeen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 250R Tricolor
    Alıntı RuzgarSA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün forumdan Eren Arkadaşla akşam üstü buluşup Garipçe köyü gezisi yaptık gidişte motorun üzerine yattım ve sanırım bir ara 130 km hızı gördüm ama senin anlattığın gibi bi anda değil ve kısa süreli bir hız oldu ama motor güven veriyor ben korkmuyorum sürerken. hatta gidiş yolunda bebekte şeride solumdaki aracın önünden yatay olarak tam karşıma araba çıktı ani frenle arka teker havaya kalktı ama ön teker hiç bırakmadı ve savurma yapmadı devam ettik . demek istediğim şu bizim motor ss seri için başlangıç motorudur, ilk kullanıcılar için değil. sen almayı düşündüğün motoru hiç kullandın mı KTM DUKE 125 lik bile olsa aldanma şehir içi çok seri bir makina.
    Süper zevkli bir gezi oldu açıkcası Ben de ilk defa 130 ları gördüm ve titreşim falan hikaye gayet rahattı Gelmeyenler kıskansın. İnşallah bu hafta da başka yerlere gideriz Andaç abi ne dersin
    wolrath ve RuzgarSA bunu beğendiler.

  9. #7689
    iguven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2015 MT-09 Tracer Race Blue :)
    Alıntı Okur_tr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler benim servis 3000 km de yağ değiştirmeye getir 4000 de de normal bakımı var. sizde nedir durum?
    Ben 1000'de ve 4000de bakım yaptırdım. Her 2 bakımda da yağ değişti ve diğer bakımlar yapıldı. Ek olarak sadece yağ değiştirmeye gitmedim. Bundan sonraki bakım 8000 de ama 10000'e kadar yolu var bence su anda da 6 binlerde motorum.
    Okur_tr bunu beğendi.

  10. #7690
    pol@ris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    YAMAHA YBR 125, Hyosung GV 250, Honda CBR 250R
    [QUOTE=kemalpak;2690478]
    Alıntı erreeen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bu aralar bakmıyorum foruma, bitirmeye yumuldum. Polaris Yalova'dan bahsetmiş ama ben şahsen o kadar gidemem. Ama ben diyorum ki isteyen arkadaşlarla Cumartesi ya da Pazar ufak bir gezi yapalım, birşeyler yer içeriz, muhabbet ederiz. 2 3 5 kişi farketmez ,her hafta sonu İTÜ'de tek başıma da gezmeye alışmış biri olarak Hadi görelim isteklileri. Cumartesi veya Pazar saat farketmez siz belirleyin...
    Benide ekleyin avrupa taraflarinda yapilicaksa ehliyetimizde geldi artik sorun yok
    1- erreeen
    2- enginozan
    3- kemalpak
    Yalova'ya kadar gitmeyeceğiz arkadaşlar, Gebzeye kadar motor kullanacağız. Orada topçular eskihisar feribotu ile karşıya geçeceğiz ve 15 km sonra yalova merkezdeyiz. Yalova merkezde öğle yemek molası verip sonrasında kent ormanına gideceğiz. Merkeze aman aman uzak bir yer değil zaten. Gelebilecek tüm arkadaşları bekliyorum. Pişman olmayacaksınız ve yorucu bir gezi olmayacak çünkü giderken de gelirken de 45 dakika feribot molası vereceğiz.(feribot kullanımı motosiklet için artçı dahil 12 TL)
    Kent ormanından bi kaç kare fotoğraf :










    ---------- Post added at 18:04 ---------- Previous post was at 16:54 ----------

    Gezi linki :
    http://www.facebook.com/events/173689169425380/
    wolrath ve Volkan Serezli bunu beğendiler.
    http://www.facebook.com/CBR250RFANCLUB
    Tüm CBR kullanıcı dostlarım davetlidirler...

  11. #7691
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Şehir
    istanbul / maltepe
    Motosikleti
    pani / 3colore
    Alıntı yashukawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler ben elcikleri tatktım ama hiç memnun değilim dün maraşa gittim yolda biraz gazlayınca 8-9 bin devirde bi titreme var orjinal elciklerde böyle bi problem yoktu değiştirmeyi düşünüyorum tekrar
    tuh , ben de yenı sıparıs ettım umarım sorun yasamam tecrube edıp yazarım ben de taktıktan sonra.

    Alıntı iguven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzin göstergesinin 6. çubuğu (F nin tam altındaki) bende 10-15 km sonra sönüyor diğer çubuklar 50 kmde bir sönüyor. 6'dan 5'e düşme sizde de mi bu kadar çabuk oluyor?
    Bir de benzin alırken max. 11 buçuk litre aldım şimdiye kadar. Motoru dikeltip yan ayaktan daha fazla almak mı lazım benzin 6. çubuğun fazla gitmesi için?
    benım 10km bıle yanmıyor en fazla 7.5lıtre alabıldım. lakın ben depo kapagı altındakı metallere kadar dolduruyorum + motoru dık tutmuyorum hıc alırken. sen yıne 11.5 ıyı almıssın

  12. #7692

    Üyelik
    27 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    CBR 250R
    Bugun caddede kizarkadasyla bnmle selamlasan arkadas burdanmi

  13. #7693
    fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    Alıntı yashukawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler ben elcikleri tatktım ama hiç memnun değilim dün maraşa gittim yolda biraz gazlayınca 8-9 bin devirde bi titreme var orjinal elciklerde böyle bi problem yoktu değiştirmeyi düşünüyorum tekrar
    o senın motoru sevmemiştir... : )) ver bak benim motora hem nasılda yakışır sarı jant ve kırmızı kalıperlere hemde sarı renklı manetlere bak bakalım ozaman titreyebiliyormu : ))
    wolrath ve yashukawa bunu beğendiler.

  14. #7694

    Üyelik
    06 Ekim 2011
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    -
    arkadaşlar merhaba
    yeni başlayan bir kullanıcı için cbr 250 uygunmudur
    vitesli motor kullnmayı biliyorum
    500km tecrübem var
    daha fazlası şimdilik yok
    özellikle motorun oturuş pozisyonu beni endişelendiriyor
    yorumlarınız nelerdir

  15. #7695
    Okur_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbr250r
    Alıntı oktayszgn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba
    yeni başlayan bir kullanıcı için cbr 250 uygunmudur
    vitesli motor kullnmayı biliyorum
    500km tecrübem var
    daha fazlası şimdilik yok
    özellikle motorun oturuş pozisyonu beni endişelendiriyor
    yorumlarınız nelerdir
    imkanınız varsa bir bayiide hem cbr 250 ye oturun hem de cbr600rr a oturun. endişe falan kalmayacak içinizde.

  16. #7696
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Şehir
    istanbul / maltepe
    Motosikleti
    pani / 3colore
    yenı baslayan ıcın uygundur.
    vıteslı kullanmayı bılıyorsan, daha da uygundur.
    500km lık tecrube yeterlıdır, zıra hataları cok rahat tolere eder.
    oturus pozısyonu racing-touring arasında.

  17. #7697

    Üyelik
    27 Şubat 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Beli benimkinde ağrı yaptı herkeste yapacak diye birşey yok güzel motor cidden cbr ama benimle aynı hataya düşme almadan önce 1-1.30 saat sür belinin durumuna göre karar ver.

  18. #7698
    SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Kasım 2008
    Şehir
    Mavişehir, İzmir
    Motosikleti
    -
    Selam arkadaşlar,

    Bugün Cbr250r için ön hazırlıkları yapayım dedim ve kask (Suomy Vandal Mırror), deri mont (N-Force), deri eldiven (ZX-08 H2O) gibi araç gereçleri aldım. Yanlız kaskım için mototal da siyah vizör kalmamış. Eğer bildiğiniz online satış yapan güvenilir bir yer varsa yardımlarınızı bekliyorum.

    Bu arada, net de adam gibi bir deri ve kumaş pantolonlar gözüme çarpmadı. Bunu için artık motoru aldığım da ilgileneceğim. Olmadı kahramanlara gidip dolaşırım biraz. Diğer yandan Tulum alsam mı, almasam mı bilemedim. Ona da daha sonra karar vereceğim. Bu motora max. 2 sene bineceğimi var sayıyor (en iyi ihtimalle ) Siz den bir ricam daha var arkadaşlar. Cbr250r için depo üstü veya arka sele için tak çıkar çantalar mevcut mu? Ben göremedim :(. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    Sağlıcakla kalın.
    Önce emniyet, sonra hareket...

  19. #7699

    Üyelik
    26 Nisan 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    arkadaşlar bugün güvenli sürüş eğitimi 1'e katıldım, tek kelimeyle süper bir deneyim, hiç motor kullanmayı bilmeyen biri 10 dakikada eğer denge kurmayı yani bisiklete binmeyi biliyorsa çok rahat kullanabiliyor, benim hiç motorsiklet tecrübem yoktu, 45 dk kadar teorik eğitimden sonra motorların başına geçtik, ve vitesi boşa alıp çalıştırdık, daha sonra binip 1.viteste başladık binmeye önce düz ilerleyip ilerideki kukadan dönüp oval bir daire çizdik 8-10 tur kadar daha sonra kukaların arasından yaklaşık 8-10 adet slalom yapmaya başladık vs. vs. , çok eğlenceli ve zevkliydi, ilk gittiğimde acaba motora hakim olabilecek miyim , acaba düşürecek miyim derken hiç bir sorun çıkmadan gayet stabil bir şekilde günü sonlandırdım =) toplam 9 erkek 3 kız vardı, sadece 1 bayan motoru devirdi o da gözüyle ileriye değilde yola baktığı için pistten çıkıp çakıl taşlarına düşürdü motoru, geri kalan 11 kişi olayı çözdü çok güzel bir sistem harika bir şekilde öğretiyorlar gitmeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim. Tayfun Gülhan hoca vardı başımızda, süper bir eğitmen. Kullandığımız motorlarda cbf150.

  20. #7700
    teocan94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2011
    Şehir
    Konya
    Alıntı spawn1984 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bugün güvenli sürüş eğitimi 1'e katıldım, tek kelimeyle süper bir deneyim, hiç motor kullanmayı bilmeyen biri 10 dakikada eğer denge kurmayı yani bisiklete binmeyi biliyorsa çok rahat kullanabiliyor, benim hiç motorsiklet tecrübem yoktu, 45 dk kadar teorik eğitimden sonra motorların başına geçtik, ve vitesi boşa alıp çalıştırdık, daha sonra binip 1.viteste başladık binmeye önce düz ilerleyip ilerideki kukadan dönüp oval bir daire çizdik 8-10 tur kadar daha sonra kukaların arasından yaklaşık 8-10 adet slalom yapmaya başladık vs. vs. , çok eğlenceli ve zevkliydi, ilk gittiğimde acaba motora hakim olabilecek miyim , acaba düşürecek miyim derken hiç bir sorun çıkmadan gayet stabil bir şekilde günü sonlandırdım =) toplam 9 erkek 3 kız vardı, sadece 1 bayan motoru devirdi o da gözüyle ileriye değilde yola baktığı için pistten çıkıp çakıl taşlarına düşürdü motoru, geri kalan 11 kişi olayı çözdü çok güzel bir sistem harika bir şekilde öğretiyorlar gitmeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim. Tayfun Gülhan hoca vardı başımızda, süper bir eğitmen. Kullandığımız motorlarda cbf150.
    Sadece Yürütmeyi mi Öğretiyorlar ?
    Yoksa Sürüş Teknikleri de Öğretiyorlar mı 1. Seviyede ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)

Bu Konudaki Etiketler