Gilera Gilera Nexus 500 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Nexus 500
art22453gilera20nexus20.jpg

gileranexus250200704102.jpg

gileranexus500200627102.jpg

wwwyeniresimcommotosikl.jpg

Tutkularından vazgeçmeyenlere ...
Hızlı, pratik ve şehirli!
Hızın, konforun, sonsuz keyfin ve elbette özgürlüğün takipçisi olmak ...

Scooter kullanmaktan vazgeçemeyen, ancak daha hızlı motosiklet arayanların tercihi kısaca budur. Şehir içinde ideal kullanım imkanı sağlayan Gilera Nexus 500, rahat ve sportif görüntüsü ile kendine özgü tarzını en iyi şekilde yansıtmayı başarıyor.

Tasarım

Tasarımında kullanışlı ve işlevsel özellikleri ağır basan Gilera Nexus 500’ün selesinin altında entegral kask bölmesi bulunuyor. İçeri giren, yeni arka ayak koyma yerleri motosikletin tasarımı ile son derece uyumlu ve her boydaki sürücünün rahat seyahat etmesini sağlıyor.
12’’lik çelik jantlı ön lastiği ve 220 mm’lik disk frenleri sayesinde frenajı mükemmel kılan Gilera Nexus 500 ’ün ışıklandırma ve priz sistemi, kullanıcısına maksimum rahatlık sağlamayı amaçlıyor.

Göstergeleri analog ve dijital bir panelden oluşan Gilera Nexus 500’de bulunan sağ elinizin işaret parmağı ile kolayca basabileceğiniz bir düğme, mevcut tüm bilgileri görsel hale getiriyor.
Oturma yerinin ayarlanmasına yarayan yeni düğme sayesinde en rahat en sportif sürüşü ve mükemmel yol tutuşu sağlıyor.

Motor

4 zamanlı, 4 sübaplı elektronik enjeksiyonlu güçlü motoru ile doğaya saygılı olan Gilera Nexus 500, 40, 1 beygir gücünde ve Euro2 normlarına uygun olarak üretiliyor.

Aksesuarlar

Standart Aksesuarlar

• Ön cam
• Sele altı bölmesi
• Immobiliser sistemi

Opsiyonel Aksesuarlar

• Motor ile aynı renk kask seçenekleri
• Motor ilse aynı renk arka çanta seçenekleri
• Branda
• Diz örtüsü

20061019_1846_88.jpg

20061019_1846_23.jpg

20061019_1846_98.jpg

20061019_1846_6.jpg

20061019_1847_3.jpg

20061019_1848_95.jpg

20061019_1848_76.jpg

NEXUS 500

Motor
Tek silindir 4 zamanlı 4 sübaplı
Şasi
Çift kaplamalı çelik boru

Silindir hacmi
460 cc
Ön süspansiyon
Hidrolik furş ile 41 mm boru çapı

Arka süspansiyon
Çift etkili hidrolik amortisör, 4 yay pozisyonu
Silindir çapı
92 mm
Silindir kursu
69 mm
Ön fren
260 mm çift disk ile
Arka fren
240 mm disk ile

Max. güç KW - HP
40,1 hp

Max. tork
43 Nm 5.500 devirde
Jant ölçüleri
Ön: 15”x3,50” Arka: 14”x4,50”

Yakıt besleme
Enjeksiyon
Ön lastik
İç lastiksiz 120/70-15”
Arka lastik
İç lastiksiz 160/60-14”
Yakıt türü
Kurşunsuz benzin 95 oktan min.

Dağıtım
Üstten tek eksantrik, 4 sübap ile
Ateşleme
Elektronik, değişken avanslı
Çalıştırma
Elektrik, otomatik jigle ile
Aks aralığı
1.515 mm

Uzunluk
2.090 mm
Genişlik (en geniş yer)
765 mm

Yağlama
Islak karter, pompa ile
Sele yüksekliği
780 mm

Karter yağ kapasitesi
1,7 lt
Kuru ağırlık
195 kg

Soğutma
Sıvı ile
Yakıt deposu
15 lt 2,8 lt yedek içinde

Debriyaj
Otomatik, kuru tip santrifüjlü
En yüksek h›z
160 km/h

Vites
Değişken kayıplı aktarım sistemi
Egzost çıkışı
Euro 2 normlarında

MODEL
NAKİT FİYAT (15.11.2007)

NEXUS 500
15.216 YTL

NEXUS 250
11.199 YTL

RUNNER 200
7.964 YTL

Not: Alıntıdır...

(Bu motor hakkında görüşlerinizi bekliyorum.. şimdilik ikinci el olarak düşünüyorum.. tip olarak ve özellik olarak çok hoşuma gitti.. benim motorun "babası" versiyonu..:p)

bunlarda bazı videolar.
http://www.youtube.com/watch?v=_zZxU08HRQs
http://www.youtube.com/watch?v=T6h_VuVnx9U&feature=related

Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benimde yolda gördüğümde dikkatimi çekmişti. Ama sanırım parça sorunu var. Dikkat etmeni öneririm.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sanırım bu kulvarda başka ferrarilerde var mesela benim makina gibi nede olsa scooter'ların atasıdır.Unutmayalım yani.:cat:

piaggio x9 500 ile yakın özelliklere sahip yanılmıyorsam..

sitemizde tanımsız nickli arkadaşta vardı şile ye gitmiştik beraber uzuyor uzuyor uzuyordu,ben arkasından bakıyordum kendisi motoru sattı ama bilgi alabilirsin kendisinden

Scooter'e devam edersem ilk tercihimdir kendisi.YAlnız şöyle bir ayrıntı var,bu motorun makine dairesi Kymco tarafından üretiliyor.Yani Xciting500'le yakın akrabalar.

Ahmet cok guzel bır makına alabılırsen hayırlı olsun bence cok ıyı bı secım olur.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sanırım bu kulvarda başka ferrarilerde var mesela benim makina gibi nede olsa scooter'ların atasıdır.Unutmayalım yani.:cat:

Eğer güç yanında konforda istiyorsanız Scarebeo 500 de gayet güzel makina.... Tam uzun yol scooteri... Az yakıtı ile de göz dolduruyor....:cat:

ayın 21 inde test sürüşüne gidiyorum nexus u :queen:park ormana izlenimlerimi aktarırım dostum :cat:

ayın 21 inde test sürüşüne gidiyorum nexus u :queen:park ormana izlenimlerimi aktarırım dostum :cat:

bende başvurmuştum kabul etmişler yarın gidicem bende test sürüşüne.... :queen::cat: bu park orman ne tarafta acaba...
şimdi buldum sayılır..
ulasim_kroki_b.gif

arkadaşlar bugün parkormanda nexus 500 test sürüşü yaptım. Yalnız yol şartları pek elverişli olmadığı için fazla uzun sürmedi. Fazla bi yolda gitmedik. Edindiğim bilgileri aktarmaya çalışacağım. Bu motosikletlerin marka olarak piaggio, gilera, aprilla, vespa aklıma gelenler bunlar motorları aynı üretime sahip. Sürüş sırasında 20 km hızı aşmasakta motor adeta kızgın bir boğa gibi duruyor. içinden bana yol açın dercesine bir ses mevcut. Yetkili kişinin de söylediği üzere bunlar daha çok uzun yollarda tercih edilen bi model.Şehir içinde çok trafikli bi alanda pekte elverişli bir motor değil. Sürüş tecrübeme göre kalkış sırasında motorunda gücü itibari ile bi vibrasyon mevcut. Yani çok düşük hızlarda pekte elverişli değil. Gideceği mesafe kısa olan için motor gücü fazla olan bi model. Ama performans sürüş hakimiyeti harkulade. Fren sistemi çok hassas. Bu motosikletede bu lazım zaten. Sele oldukça geniş. İlk binmede biraz uç kısıma oturmuşum. biraz mesafe den sonra arkaya doğru biraz ittim kendimi. "Rahatlık bu olsa gerek" dedim. Ama dediğim gibi düşük hızda motorun gücünden kaynaklanan debriyaj kavrama sırasında bi vibrasyon mevcut. Bununda şehir içi trafikte epey rahatsız edeceği kanaatindeyim. Açıkcası bu motosiklet için yol lazım. Güç "ben burdayım" diyor. :cat: çektiğim bi kaç kareyi paylaşayım. Bu arada test sürüşü yapmaya gelenler içinde bu motora oldukça yabancı olanlarda varki motosikletin kenar uçlarında düşme izleri de mevcuttu.

işte test motorumuz.

Son düzenleme:
20 km geçemiyomuyuz:cyclopsan şimdi olmadı işte.ama kullanmak için sabırsızlanıyorum açıkçası :wiinkk:

20 km geçemiyomuyuz:cyclopsan şimdi olmadı işte.ama kullanmak için sabırsızlanıyorum açıkçası :wiinkk:

evet belki senin gideceğin zaman hava düzgün olursa yollarda çamur olmassa daha uzun mesafe gidersin inşallah..:cat: birde uzunda gitsen hızlı gideceğini sanmıyorum çünkü önünde yetkili kişi oluyor onu takip ediyorsun.:cat:

güzel bir scooter.yakıt durumu nasıl acaba?birde anlamadığım bişey var.bu scooter otomatik vites değilmi?e otomatik vites ise neden devir göstergesi koyuyorlar?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Devir göstergesi olacak tabi kaç devirde gittiğini görmek daha sağlıklı kullanmaktır.Yokuş yukarı çıkarken gazı ne kadar açacağını rahatlıkla görebilirsin olmasaydı yükleneceksin gaza ve fazla devirde yokuş çıkacaksın halbuki daha az gaz vererekte o yokuşu çıkabileceğini bakarak anlıyorsun çok güzel bence,yani motorun sesini dinlemektense göstergeye bakmak daha güzel. Enjeksiyonlu olduğu için 150 cc lik bir scooterdan daha az yakar,benimde motorum 500 cc ve enjeksiyonlu ve km de 11 kuruş yakıyor yani full enjeksiyon olduğu için hesaplı.İnsanlar 500 cc olunca zannediyorlarki km de 25 kuruş yakar tek silindir ve teknoloji bir motor ne kadar yakacakki.

Son düzenleme:
Devir göstergesi olacak tabi kaç devirde gittiğini görmek daha sağlıklı kullanmaktır.Yokuş yukarı çıkarken gazı ne kadar açacağını rahatlıkla görebilirsin olmasaydı yükleneceksin gaza ve fazla devirde yokuş çıkacaksın halbuki daha az gaz vererekte o yokuşu çıkabileceğini bakarak anlıyorsun çok güzel bence,yani motorun sesini dinlemektense göstergeye bakmak daha güzel. Enjeksiyonlu olduğu için 150 cc lik bir scooterdan daha az yakar,benimde motorum 500 cc ve enjeksiyonlu ve km de 11 kuruş yakıyor yani full enjeksiyon olduğu için hesaplı.İnsanlar 500 cc olunca zannediyorlarki km de 25 kuruş yakar tek silindir ve teknoloji bir motor ne kadar yakacakki.

bilgilendirdiğin için teşekkürler.

2.el de bulmuştum bi tane bu yakınlarda italyanlara bakan servisime götürdüm uzun süredir teknik destek aldığım ustamın motora dokunmadan söylediğini yazayım sen düşün gerisini ''alıpta ne kendini üz ne bizi strese sok!'' sebebini sorduğumda aldığım cevapta gayet açıklayıcı '' çok kaliteli bi makina ama en ufak parça sorununda 1-1.5 ay beklemeyi göze al '' benden bu kadar üstat...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar