Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
9. sayfa BirinciBirinci ... 789101119 ... SonuncuSonuncu

Mondial 50TT-110FT-125KT-150UT-250MCT Hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #161
    lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    distinto hayırlı olsun, kazasız belasız kullan.
    thered, dualarımız senin için de geçerli. yavaş yavaş çoğalıyoruz, epeyce bir 250 mct sahibi oldu bu forumlarda.
    dün gece eşimle gezmeden dönerken fethiye'deki favori mekanımıza birer kahve yudumlamaya gidiyorduk, motoru park ettim, geçtim yolun karşısına ve ardından önümüzden bir mondial tır'ı geçti. nedir bu derseniz, her tarafında mondial yazıları bulunan bir tır'a yüklemişler pırıl pırıl mondial'leri, bütün modeller, renk renk, bir de kolon takmışlar her tarafına, sanırım bu sabah bir tanıtım turları olacak buralarda. içinizde bu tır'ı gören başka birileri oldu mu acaba? türkiye'yi turlayacak mıdır dersiniz?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #162
    lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    ******************************************
    Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
    altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...
    - Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    - Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    - Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ********************I**********************

  3. #163
    TheTURK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    arkadaşlar benım benzin damlatma problemi dolayısıyla serviste 3 kere alttan benzin aktı ve ilk hesaplarıma gopre benim motor 136 bin tl yakıyo ama rodaj + servisteki benzin akması dolayısıyla normal giibime geliyo

    Ankaradaki 250 MCT cilerle bigun buluşalım derim hem hepimizin ehliyeti yok yakalanırsak kamuoyu gucu olustururuz polisin karsısında saka bi tarafa bigun ankaraya yakın bi yerde buluşalım derim mesela golbaşındaki cankaya belediyesinin yeri var orda olabilir yok olamaz orda calışma var başka bi yer olsun burada yazalım bi yerde buluşalım derim

  4. #164
    gorkyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2005
    Şehir
    KARŞIYAKA
    Motosikleti
    mct 250
    herkese selam arkadaşlar derin araştırmalarım sonucu bugun 250 mct mi almış bulunmaktayım)) motorda bugun ilk 65 km mi yaptım motora alışıyım bi trafiğe çıkıyım dedim bir baktım kornam calışmıo dolayısıyla bugun trafikte bir kez daha gordumki korna cok işe yarıyormuş arabalar pek fazla sallamıyo:(
    KOrnayı ben yapabilirmiyim kolaymıdır bi püf noktası varmıdır yoksa illa servise gitmem gerekir mi sizce,birde benzin koyuyorum yandan ibreye bakıorum benzin var ama 2ye attığım zaman kadranda kırmızı yanıor konu hakkında tecrubeleri olan arkadaşlardan yardım istiorum
    iyi günler

  5. #165
    gorkyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2005
    Şehir
    KARŞIYAKA
    Motosikleti
    mct 250
    arkadaşlar bu arada sayfadaki tartışmalarınızdan cok faydalandım bunu soylemeyi unuttum hepinize cok tesakkurler

  6. #166

    Üyelik
    21 Haziran 2005

    İŞTE YİNE BEN

    UZUN Bİ ARADAN SONRA YİNE ARANIZDAYIM BU ARADA MONDİAL KT 125 İMLE 3200 KM YOL YAPTIM YAA DİYORUM İYİKİ ALMIŞIM YAWW 3-4 BASİT PROBLEMDEN BAŞKA HİÇ BİR ARZA ÇIKARMADI BİDE ASLINDA PEKTE KİBAR DAWRANMIYORUM MOTORA ONA RAMEN İYİ BİR DOSTLUĞUMUZ VAR MONDİAL MÜHENDİSLERİMİ DÜŞÜNMÜŞ NE BENZİNİ YA EWİN ÖNUNDE YADA BENZİNLİĞİN 100 METRE ÇEVRESİNDE BİTİYOR
    SON SÜRATE RAHATLIKLA 1 KİŞİ İKEN ULAŞABİLİYORUM AMA KM GÖSTERGESİNDE 1 SORUN VAR HERALDE 100 DEN SONRA MOTORUN DEWRİNİN ARTMASINA RAMEN HIZ ARTMIYOR NEYSE 4000 BAKIMINDA ONADA BAKTIRACAM ARTIK DİĞER KT Cİ ARKADAŞLAR MSN DEN ULAŞMAK İSTERSENİZ TANIŞALIM TECRUBELERİMİZİ PAYLAŞALIM DOSTLAR
    fuatemreata@hotmail.com

  7. #167
    AKara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2005
    Şehir
    mugla izmir
    Motosikleti
    Elbet Birgün........
    125 mt ıle ılgılı bılgısı olan ya da kullanan var mı arkadaslar bu motorun artısını eksısını bana yazarsanız sevınırım

  8. #168
    gorkyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2005
    Şehir
    KARŞIYAKA
    Motosikleti
    mct 250
    herkese selam arkadaşlar bilmiyorum bilenleriniz varmıdır bende bugun tesadufen ogrendim mondial markası yurt dışında farklı bir isimle hizmet veriyomuş.bende bugun motorun fotgraflarına bakarken farkettim zaten katalogundaki fotografta da mondial yazmıor.ön farın altında jincheng yazıor google da aradıgınız zaman diger modelleri gorebiliyorsunuz.Diger modelleri gormek isterseniz www.jincheng.com da var.Sanırım 2006 da yeni gelicek modeller de bunlar.

  9. #169

    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul / Ataşehir
    Motosikleti
    Şimdiki: Gilera Nexus 500 / Önceki: Hyosung GT250R
    250 mct ilk deneyim:
    - motorun sürüşü çok keyifli,
    - yere sağlam basıyor. yol tutuşu çok iyi,
    - güçlü ve atak, ara gazlanmalarda başarılı, rampada 3. vites rahat hızlanıyor.
    - sesi fena değil,
    - motor çok ısınıyor, bilmiyorum belki de bana öyle geliyor ama bundan önceki motorum olan yamaha rx 115'de böyle bir ısınma yoktu. bunda hele de terlikle ve barmuda şortla binince hem bacaklarım sıcak hava dalgasıyla pişiyor hem de özellikle sol ayağım arada motora değiş cıslıyor
    - arka koltuk rahatsız, çok minik. modifikasyon yapan bir yerde 200 YTL'ye arka koltuğu genişletiyorlar ve tüm koltukların derilerini değiştiriyorlar.
    - bir de belki ilk defa 0 km motorum olduğu için bana öyle geliyordur, belki normali budur ama yanık boya kokuları gelip duruyor motordan.
    - vites geçişleri daha yumuşak olsa daha iyi olurdu. gerçi önceki motorumun da öyle bir sorunu vardı o yüzden alışığım ama bu ara terlikle kullandığım için terlikle vites yükseltmek çok zor oluyor. bazen baya zor geçiyor.
    - kontak anahtarının sol yanda olması bence en kötü özelliği direksiyonun ortasına koymak çok mu zor sanki. anahtarı açmak kapamak, çıkarmak takmak için baya zorlanıyorsunuz. Bununla da yetinmeyip işi daha da zorlaştırmışlar ve direksiyon kilidini de tam simetriğine yani sağ yan tarafa koymuşlar. anahtarı kontaktan çıkarıp direksiyonu kitlemek için motordan inip, önce sol tarafa geçip sonra da sağ tarafa geçmek gerekiyor. çok saçma ve gereksiz bişey yapmışlar o konuda..
    - sabah ilk çalıştırmada (sıcak yaz günü olmasına rağmen) jikle yardımıyla çalıştırıp motoru biraz ısıtmak gerekiyor. önceki motorumda kolayca çalıştırıp hemen binip gidiyordum.

    bu birkaç olumsuzluğu dışında çok keyifli ve güzel bir motor. insanın sürdükçe süresi geliyor

    şimdilik bu kadar.. başka dikkatimi çeken şeyler olursa paylaşırım.

  10. #170
    250-MaCiT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2005
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Modenas GT 135
    dikkat ettim bende bunları yazmıştım..ve aşağı yukarı her kullanıcıda bunları yazıyor,konuştuğum kullanıcılarda bunları söylüyor..
    İSTİKRAR bu olsa gerek...sevinmeliyiz...

  11. #171
    cado - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2005
    beyler ben bu mondaili nerde inceleyebilrim istanbul anadolu yakasindayim

  12. #172
    lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    merhaba,
    250 mct geldi 800 km'ye, gidişatı şöyle bir özetleyeyim dedim.
    - ilk motorum olduğundan olsa gerek, aldığımda inanılmaz ürkütücü gelmişti boyutları, ağırlığı vs., ama son derece dengeli ve kullanımı rahat. en azından 165 cm ve 57 kg'lık ben bile kolayca idare ediyorum.
    - rodaj meselesi yüzünden çok zorlamasam da, fethiye - ölüdeniz rampasında (ki hatırı sayılır bir rampadır) bayılmadan, yormadan çıkıyor, tırsmasam gazı açıcam, vites büyültmek isteyecek.
    - çin motorlarıyla ilgili okuduğum forumların bende yarattığı vibrasyon korkusunun gereksiz olduğunu ispatladı, 90'ı henüz geçmedim ama şimdilik vibrasyon yok.
    - yine çin motorlarıyla ilgili "gidon elinde kalır, teker fırlar uzaklara kaçar, yemeğin altını yakar" gibi korkularımın hiçbirini yaşamadım, nazar değmesin. sadece boş vitesi gösteren ampulü tutan plastik contamsı nesne yırtıldı, ampul boşta sallanıyor. aküden gelen kablo montajda grenajın altına sıkışmış, gidonu tam sola çevirince kablo kısa kalıyor, nedeni de buymuş.
    - acemilikten olsa gerek, sağ bacağımı egsoza yapıştırıp yaktım. öküzlükten olsa gerek, bunu 4 kez tekrarladım. 2 ihtimal var, ya dersimizi alıp şortla binmiycez alete, ya da egsoza bi koruma ayarlamak gerekecek.
    - km'de 125 - 130 bin eski lira yakıyor, fazla gibi geldi. zırt pırt rölanti ayarını kurcalamayı bıraktım, 1000 km bakımında karbüratör, sübap, buji ne varsa artık bir ayarlatmak gerekecek, inşallah sonrasında yakıt tüketimi azalacak.
    - hanımı artçı aldığımda motorun dengesi bozuluyor, kankalardan birisi bindi mi arkaya sorun yok. çinliler maço motosiklet yapmış demiyorum, problem tamamen eşimden kaynaklanıyor.
    - arka fren zayıf, bilemiyorum, belki de olması gereken budur. asıl canımı sıkan arka - ön freni birlikte kuvvetlice sıktığımda ön maşada boşluk varmış gibi geliyor, teknikten de anlamadığımdan tırsıyorum, buna da 1000 km de baktırmak lazım.
    - geceleri genelde kullanmadığımdan düne kadar farketmemişim, göstergedeki aydınlatmalar çalışmıyor, montajdan çıktığında mı böyleydi, ben mi bi mok yedim bilemiyorum.
    - motor sabahları kolayca çalışsa da, jikleyi bir kaç dakika açık tutmak gerekiyor. alet iyice ısınıp parçalar iyice yağlanana kadar, ki bu 3-4 km lik bir mesafe, vitesler zor geçiyor. özellikle 1 den 2 ye geçmemekte direniyor, ara gazla birlikte vites büyütünce ikna oluyor.
    - motoru ilk aldığımda zincir gevşekti, vites küçültünce veya devirliyken gazı kesince ses geliyordu. zinciri ayarlattım, 2 hafta tık demedi, dün yine başladı. normalde zincir gevşer mi bir kaç haftada, yoksa başka bir problem mi var bilemiyorum.
    - üstü açık olduğundan her tarafım güneş yanığı, 1000 km de güneş yağımı da değiştirmem gerekecek.

  13. #173
    lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    ******************************************
    Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
    altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...
    - Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    - Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    - Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ********************I**********************

  14. #174

    Üyelik
    21 Haziran 2005
    lostdwarf sana katılıyorum dostum yürü bee

  15. #175
    boldhead - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir/KARSIYAKA
    Motosikleti
    MCT250
    mrcxb, sanki biraz özellikle kötülemek için yazmışsın gibi!? bu arada sen hangi motoru kullanıyorsun? ve son olarak ne olursa olsun arkadaşlarının seçimlerine saygılı olmak zorundasın.fikirlerinide atıp tutarak değil sağlam kanıtlara dayanarak yaz canımı ye yoksa sadece böyle HARİCTEN GAZEL atar durursun.

  16. #176
    distinto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MCT 250
    arkadaşlar bugün durdugumda motoru biraz yatırdım agırlık bana bindi kaldırmaya çalıştım kaldıramadım yavaş çekimde düştü ama tam düşme denmez benim direnmem hızını yavaşlattı sanki elimle yere yatırıyormuş gibi yere bıraktım da denebilir, motor çalışıyodu hemen kapattım benzin kapağından benzin akmaya başladı hemen forumda anlatılan teknikle kaldırdım, yayılan benzini sildim hiç biyerinde çizik yoktu sadece önfren demirinin ucu kirlendi okadar, sonra tırstım 1 saat çalıştırmadım, bu benzin akma olayı normalmıdir? önceden hiç yan yatırdığında benzin akışı gözleyen oldumu? Ayrıca motoru sürmeye başlayalı 3 gün oldu 70kmdeyim bugün vites kolunu motora bağlayan iki vida(civata da denebilir neyse) çok gevşemişti şans eseri gördüm biraz daha geç kalsam yerinden çıkabilirdi bu normalmidir?

  17. #177
    250-MaCiT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2005
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Modenas GT 135
    arkadaşlar ben 2500 km yi devirdim motor ilk seferkinden(hepinizin bahsettiği ilk izlenim)dahada açıldı canavar gibi oldu...
    daha öncede yazmıştım bu zincir problemi bendede var....15 günde bir zincir geriyorum...zannedersem zincir esneme yapıyor...belkide daha kaliteli bir zincir almak lazım,bence bu zincir bu torka zayıf kalıyor...
    distinto arkadaşın bahsettiği ağırlık olayını bende yaşadım park halindeyken az kaldı bacağımı incitiyodum,insan ağırlığı burada hissediyor,buda motorun artı yanı,dengeli alet..

  18. #178
    kaskkafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Mondial MCT 250
    ilk gece, ben de yere yatırdım. aynen dediğin gibi elimle yere yan yatırır gibi pamuk yumuşaklığında bir iniş oldu.
    gevşeme olayı her parçada olabilir. arada kontrol etmek lazım.
    zincir meselesi bende de var. durduğumda zincirden çıkırdama geliyor. sonra sert kalkış yaparsam da yerine oturur gibi bir ses.
    zincirin gevşekliğini de arada sırada kontrol etmek gerek.
    p.tesiden beri kullanmıyorum. işyerimde durduğu için haftaiçi kullanamadım hiç. bu haftasonu da evde olmama olasılığıma karşı işyerimde bıraktım. yaa canım çekti aslında.
    bu arada 330 km.yim ilk seferde aldığım 30 liralık benzin var. ışık yanıyordu p.tesi günü.

  19. #179
    patatessogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Bu forumda herkafadan bir ses çıkıyor ya a bir soru soruyor b de ben 2500 km yalnız amortisörlerden ses geliyor diyor c de ben de çok memnunum çok az yakıyor diyor arkadaşlar böyle gidersek kimse sorularına ve sorunlarına çözüm bulamaz,lütfen yazmadan önce önceki yazılanları da okuyalım şahsen ben mondial motor alsam problemlerimi asya motor forumuna yazardım LüTFeN!!! not:eminim bunu da okuyan olmayacak

  20. #180
    gorkyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2005
    Şehir
    KARŞIYAKA
    Motosikleti
    mct 250
    herkese selam arkadaşlar bugun 170 km yi devirdim benzin bitecek gosterge yanlıs gosterio korkusuyla benzinlige girdim 10liralık anca doldu.cok az yaktıgını birkezde kendi gozumle gordum cok mutlu oldum
    Bu arada UCUZ KASKA lutfen dikkat edin arkadaslar.motorun yanında 20- 30 milyonluk kasklar veriorlar ya ben onlardan takıordum saglam ve uygun fiyatlı bir kask bulana kadar.Ama bugun farkettim ki benim kaskta cok saglammıs koltuktaydı motoru sileyim derken elim degdi ve yere dustu kask catladı Allah korusun bi kazada kafada olsa ne kadar ise yarar acaba.Lutfen arkadaslar sizde dikkat edin


    REKLAM ALANI
9. sayfa BirinciBirinci ... 789101119 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler