Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #7321
    vlknsyrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2011
    Şehir
    Tekirdağ / Malkara
    Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    Alıntı BLaCK_j.W.a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çook saolasın dostum inşallah hayırlı olur ve aranıza katılırım ;) biraz vidyoları inceledim biraz sizin paylaştığınız resimlere baktımda bazılarında yanıyo bazılarında yanmıyo tırstım bende , anladığım kadarıyla mesela atıyorum 4 çizgi yanıyo 40 km gitcez her 10 km rede 1 çubuk düşüyor doğrumu anlamışım..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:30 ----------

    merak ettiğim bir soru daha var oksijen sensörü yoksa problemmidir yoksa alınabilir mi ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:33 ----------

    son bir bilgiye daha iytiyaç duydum üstünde Dunlop'un 40. hafta 2011 üretimi silik pist lastiği var lastik masrafı çıkartırmı ?biraz araştırdım netten şehir içinde frenaj da sıkıntılı diyorlar bide yağmmura gelmiyo diyolar :(

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:55 ----------



    sayfada gezerken bu fotoğraf dikkatimi çekti @iLk@yy dostum senin kuyruk yamukmu yoksa duruş açısı itibariylemi bana böyle gözüküyor bugün baktığım F de de böyle bi kuyruk yamukluğu dikkatimi çekti pazarlığıda yaptık motor çokda içime sindi ama nedersiniz..
    dostum motor boyalı ok... ya depo ?? depoda vuruk var ıse macunlayıp boyamak cozum değil..! deponun içinde zar gibi ince kaplama vardır ve o vurukla o kaplama catlarr ve zamanla paslanmalar olur ve bu buyur sonuc olarak benzin pompanı benzin filtrelerini doldurur motor gitmez siser zorlanır vs..vs.....daha akar gider sorunlar
    pist lastıgı yarıs sonrası cevren oldugu zaman piste 150 liraya takımını alabileceğin nette 250 liraya alabileceğin bitik lastıktir..ömru bi sezon gibi bişidir..ama kaliteli tutunma ve viraj kabiliyeti vardır.. ! tozlu yolu kalitesiz asfaltı her lastık gibi sevmezz..
    normal şekilde FI ısıgı kontagı actıgında yanan marşa bastıgında sonmesi lazım..herhangi bi arızada yanar söner onun belirli kodları var ...ha senin baktıgın makinada yanmaması tabikide bi sorun..servise baktırmak lazım..
    motoru gözden gecir..ust kapaktan asağı dogru motorun contalarını kontrol et sıvı conta surulmuşşse acılmıştır ;) yanlardaki debriyaj tası altarnatör tas contalarını kontrol ;)
    dusmeden kaynaklıı gidon maşalar yamulmuş olabilir saga cevir gidonu dibine kadar depo ile arasındaki mesafeyi kontrol et..aynı işlemi sola cevirerek mesafeleri kontrol et..
    bak bukadar anlatıyoruz inş temiz makina bulursun

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------

    Alıntı FSS 97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba, Kaldırma aparatı tam olarak ne iş görür?? Ben motorumun yan ayağını açtım brandasını çektim kapalı garajımda yatıyor, akü bağlantısı vs kış uykusunda yapılması gereken birşeyler var mı? Cevaplarsanız sevinirim.
    aha bu işe yarıo



    kışlık bakım için nette busuru öneri var bunlardan birii

    alıntıdır .. !!



    1- İlk önce motorumuzun deposunu fulleriz .

    2- Zincirimizi , kontağımızı (wd 40 vs. ) ve yağlanması gereken yerleri yağlar ,boyalı bölgelere koruyucu madde süreriz.

    3- Motorun yağını ucuz bir yağla değiştirip bi 10-15 dk çalıştırırız(yeni yağın motorun diğer tüm parçalarına ulaşması için).

    4- Daha sonra yakıt musluğunu kapatıp motoru çalıştırarak karbüratördeki benzinin bitmesini bekleriz(karbüratörde kalan benzin zamanla özelliklerini kaybedip buraya zarar vermesin diye).

    5- Bujiyi çıkarıp silindirlerin içine wd 40 veya 1 çay kaşığı fazla değil motor yağı ilave ederiz ve daha sonra bujiyi yerine takmadan 2-3 defa marş basarız(silindirin üst bölgesini korumak için).

    6- Aküyü sökeriz (Önce eksi sonrada artı kutup başını çıkarırız. Takarkende tam tersi).

    7- Egzos soğuduktan sonra; motorun içinin hava alıp korozyona uğramaması için ,egzos çıkışına plastik bir balon takarız.

    8- Motoru orta sehpaya alıp tekerin yere gelen kısmına tahta koyarız ve ayda bir tekerin tahtaya temas eden yerini değiştiririz ki düzleşme olmasın (tekerler şişik olsun).

    9- Motorun üstünü hava alabilen bir örtüyle örteriz .

    *** Motoru kesinlikle haftada bir veya daha uzun bir süre sonra 10-15 dk'lığına çalıştırmayın. Bu motorunuza ve akünüze zarar verecektir. Nedeni ; bu tarz kısa çalıştırmalar motorun içinde nem oluşmasına neden olur ve kaş yapayım derken göz çıkarmış olursunuz. Aküye gelince ; çalıştırma kısa olduğu için aküye bir faydası olmaz aksine çalıştırmak için enerji harcadığı için daha güçsüz düşürür .Akünün şarj olması için 3000 devir üstüne çıkmamız ve bunu uzun süre devam ettirmemiz gerekir.



    .
    Yuce123 bunu beğendi.
    ...
    www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2012..23.000-km-full-plusfull-129244893/detay


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #7322

    Üyelik
    03 Ocak 2013
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Honda CBR 600 F
    Volkan teşekkür ederim kardeş. Anlamadığım şey aparatla motoru yerden kesince nasıl bi fayda sağlıyor.Uzun süre çalıştırılmayan araçların altına takoz koymak gibi.. Aynı mantık olsa gerek ama ne için yapıldığını bilmiyorum.

  3. #7323
    BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    Fz S600
    Saolasın @Volkan valla bende temiz olsun diye bol bol araştırma yapıyorum soruyorum soruşturuyorum inşallah temizi budur yaaa kanım ısındı biraz ama bişi çıkarsada cayarım elbet

    Bende anlam veremiyorum pist lastiği takmanın ne anlamı var sanki piste çıkacaksın..büyük ihtimal fiyat yönünden takılmıştır

    Depo vuruğu varmı bilmiyorum sorucam

    FI ışığını dikkatli şekilde kontrol edeyim

    Gidonuda kontrol edeyim, contalarıda satışa gideceğimiz gün gündüz gözüyle bakayım hadda motorcuya göstereyim..

    bunaldım krizlerdeyim resmen arkadaş motor almak karar vermek nede zor yaa herkese selam az kaldı aranıza katılmaya ;)
    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

  4. #7324

    Üyelik
    03 Ocak 2013
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Honda CBR 600 F
    Kardeş ben 4 ay uğraştım nerdeyse bakmadığım( arayıp sormadığım) zx6 r6 600rr kalmadı. 600 cc bir motoru daha önce test bile etmediğim için çok kararsızdım.
    Daha önce de yazmıştım 600 F bana daha bi cana yakın geldi, hem şehirde turlayabileceğim şık bir ss, hem de alıp çantamı tatile gidebileceğim rahat bir touring gibi.
    Ben 2006 istiyodum, çok temiz nerdeyse müzelik bir 2004 pc35 denkgeldi geçtiğimiz ay aldım. Akıl vermek gibi olmasın ama kanın ısındıysa al derim. Çünkü ticari amaçla bi araç almıyoruz mantıktan ziyade duygularına hitap etmesi önemli bence.Saygılar.

  5. #7325
    BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    Fz S600
    Arkadaşlar motorun yanından geliyorum motorcuya gösterdim ciğeri sağlammış sesi güzel dedi egzantirikde ses yokmuş FI ışığına baktım dediğiniz gibi kontağı açınca yanıyo sönüyo sonra marşa basıp çalıştırıyoruz sıkıntı yok yani, depodaki eziği bilen yok..masraf olarak zincir bitmiş ses yapıyo başkada masrafı yok , gidonu kontrol ettim depoya yaklaştığı paylar aynı fakat sola kırdığımda sağ köşesi grenaja (kafa grenajına) hafif değiyor moturcuya dedim fazla önem teşkiil etmez dedi sağa sola yatması elbet var sola yattığında radyatör hafif üst köşesi ezilmiş sağa yattığında şasinin ince profil hafif şekilde eğik diyelim motorcu durumu gördüğün gibi biniciysen normal dedi bu motorları öğrenmek için alıyolar düşmüyeni boyasızı yok dedi olanda 14 aşağı yok dedi 2006 model 23binde motoru açılmamış 11.300e pazarlık yaptık siz ne dersiniz alınır mı ?? Son olarak 11.bin teklif etcem sizce çokmu normal mi değerli yorumlarınıza ihtiyacım var :(

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

    eğik olan yer burası şasi üstünde hafif bişi

    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

  6. #7326
    sundowner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2013
    Şehir
    ADANA--Fatih...
    Motosikleti
    2006 CBF 250+MT09+2010 600rr+CBF 150+2005 CBR 600F
    Kardeş sen bilirsin ama sende bir gün satacan değilmi? sonuçta aynı şeyleri sende yaşama derim ben olsam bildik güvenilir olanı al 1-2 fazla ver derim kafan rahat satarken rahat edersin sonuçta az para değil 3-5 milyar değil ki yinede seni tedirgin etmek istemem ama bir kere değil birkaç kere daha düşün.Sana sorun olmaz derler sen satmaya kalkarsın olmadık bahaneler çıkartırlar.Bir arkadaş bir dost tavsiyesi...
    Kişilerin tecrübesi yaşadıkları hatalardan ibarettir unutma...
    BLaCK_j.W.a bunu beğendi.

  7. #7327
    vlknsyrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2011
    Şehir
    Tekirdağ / Malkara
    Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    Alıntı BLaCK_j.W.a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motorun yanından geliyorum motorcuya gösterdim ciğeri sağlammış sesi güzel dedi egzantirikde ses yokmuş FI ışığına baktım dediğiniz gibi kontağı açınca yanıyo sönüyo sonra marşa basıp çalıştırıyoruz sıkıntı yok yani, depodaki eziği bilen yok..masraf olarak zincir bitmiş ses yapıyo başkada masrafı yok , gidonu kontrol ettim depoya yaklaştığı paylar aynı fakat sola kırdığımda sağ köşesi grenaja (kafa grenajına) hafif değiyor moturcuya dedim fazla önem teşkiil etmez dedi sağa sola yatması elbet var sola yattığında radyatör hafif üst köşesi ezilmiş sağa yattığında şasinin ince profil hafif şekilde eğik diyelim motorcu durumu gördüğün gibi biniciysen normal dedi bu motorları öğrenmek için alıyolar düşmüyeni boyasızı yok dedi olanda 14 aşağı yok dedi 2006 model 23binde motoru açılmamış 11.300e pazarlık yaptık siz ne dersiniz alınır mı ?? Son olarak 11.bin teklif etcem sizce çokmu normal mi değerli yorumlarınıza ihtiyacım var :(

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

    eğik olan yer burası şasi üstünde hafif bişi

    http://f1301.hizliresim.com/15/g/hyqc8.jpg

    aman! kardeşim motordan ve motorcu al satcı abınden uzak dur sana son lafım..!
    o motora bide usta gözuyle baktır daha neleri cıkıcak onun saşesi yamuksa gidon yamuksa ve fazla önem teşkiil etmez , bu motorları öğrenmek için alıyolar düşmüyeni boyasızı yok diyorsa al-satcı abin senin paranda gözu var insan hayatını seni hiç dusunmuyor demektir !!!!!
    sen sen ol 300 liraya tav olursun ahanda buraya yazıyorum !!


    .
    ...
    www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2012..23.000-km-full-plusfull-129244893/detay

  8. #7328
    BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    Fz S600
    @ Sundowner :kardeşim aynen bende satarken napcam diye düşünüyorum şimdi vazgeçme arefesindeyim hayırlısı olsun

    @ Volkan :hacım yok o al satcının motoru değildi bu , bu başka birşeydi ama sana inat vazgeçicem ) Allah razı olsun kardeşler iki kişinin gazı bile yeter beni vazgeçirmeye
    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

  9. #7329
    vlknsyrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2011
    Şehir
    Tekirdağ / Malkara
    Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    Alıntı BLaCK_j.W.a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @ Sundowner :kardeşim aynen bende satarken napcam diye düşünüyorum şimdi vazgeçme arefesindeyim hayırlısı olsun

    @ Volkan :hacım yok o al satcının motoru değildi bu , bu başka birşeydi ama sana inat vazgeçicem ) Allah razı olsun kardeşler iki kişinin gazı bile yeter beni vazgeçirmeye
    ulan o kdarda al-satcıya suvdum he ama olsun cocukta ii agız yapıomuşş

    tanıdıgım olan ve aynı zamanda motorumun 3ncu sahibi olan arkdstan eski fotoları elime geçti bizim ufaklıgın bu 25 bin deki ufaklık halleri )








    bunlarda motorumun 4ncu sahibi olan arkadasımdayken kareler 35-40 lık olduu olgunlasıyor







    ahanda oğluşumun bendeki son halii
    benden onceki 4 sahibini de tanıyorum ve bilindik motor almanın huzuru ile gazlıyorum..
    allah hepimizi nazarlardan kazalardan korusun !!



    ...
    www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2012..23.000-km-full-plusfull-129244893/detay

  10. #7330
    BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    Fz S600
    3. sahibi :gri koruma takozu ve orjinal ön sinyaller

    4. sahibi :kırmızı koruma takozu ve led ön sinyaller

    5. sahibi(sen) :farklı koruma takozu , çanta demiri ve lens le son halini buldurmuşsun maşallah hacım

    El atda banada bulalım temiz orjinal ucuz
    vlknsyrn bunu beğendi.
    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

  11. #7331
    vlknsyrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2011
    Şehir
    Tekirdağ / Malkara
    Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    Alıntı BLaCK_j.W.a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3. sahibi :gri koruma takozu ve orjinal ön sinyaller

    4. sahibi :kırmızı koruma takozu ve led ön sinyaller

    5. sahibi(sen) :farklı koruma takozu , çanta demiri ve lens le son halini buldurmuşsun maşallah hacım

    El atda banada bulalım temiz orjinal ucuz
    o saydıkların hepsi birarada bulmak zor bea


    .
    ...
    www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2012..23.000-km-full-plusfull-129244893/detay

  12. #7332
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2007
    Şehir
    Lüleburgaz..
    On iki buçuk
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

  13. #7333
    vlknsyrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2011
    Şehir
    Tekirdağ / Malkara
    Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    On iki buçuk
    satıyorsa gözun kapalı al @BLaCK_j.W
    ...
    www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2012..23.000-km-full-plusfull-129244893/detay

  14. #7334
    BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    Fz S600
    ver elini hele kac modeldi senin F
    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

  15. #7335
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2007
    Şehir
    Lüleburgaz..
    2001 benimkisi ve dediğim fiyattan aşağı vermem güveniyorum motoruma
    vlknsyrn bunu beğendi.
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

  16. #7336
    BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    Fz S600
    az çok biliyorm dostum motoruna bakıyorsun vesselam hakkını veriyorsun hayırlı müsterilerin olur inşallah daha çok 2006 filan bakıyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

    neden 2006 diyorsan sırf modelli diye :D
    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

  17. #7337
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2007
    Şehir
    Lüleburgaz..
    Motor arayan sensin sen bilirsin
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

  18. #7338
    BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    Fz S600
    aramaya tam gaz devam döne döne başım döndü yalnız
    vlknsyrn bunu beğendi.
    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

  19. #7339
    vlknsyrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2011
    Şehir
    Tekirdağ / Malkara
    Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    Alıntı BLaCK_j.W.a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az çok biliyorm dostum motoruna bakıyorsun vesselam hakkını veriyorsun hayırlı müsterilerin olur inşallah daha çok 2006 filan bakıyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

    neden 2006 diyorsan sırf modelli diye :D

    kanımca benım fikirde olan arkdslarda vardır..temizini bull 2006 mıss 2001 mıs fark etmez cunku değişen sadece 2004 ten sonra ön arka ayarlı amortisör oldu..2005-2006 larda yok..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------

    wikipedia Honda CBR 600F4i


    http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBR600F4i


    .
    ...
    www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2012..23.000-km-full-plusfull-129244893/detay

  20. #7340
    madcenter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR600F
    Beyler Motorlarınızın yakıt tüketimi nasıl benim motor 50TL Lik benzin ile 134 km geçmiyor da merak ettim
    Honda CBF 250, Keeway Superlight 150, Stadion M48 1975


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler