Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #4801
    Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    ya arkadaslar ben bugune kadar serviste yaptım bakımlarımı ama gerekse servis elemanlarından gerekse bilgilerinden şüpe ettiğimden artık gitmek istemiyroum 6000km geldim nelere bakmam laızm yada dieştirmem lazım bu kmrede 4binde 110tl verdim servise herseyi dieşti ona göre bi iblen sölerse servise boşa para saçmıyalım :D

    Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1DCdTUbCG


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #4802
    Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya arkadaslar ben bugune kadar serviste yaptım bakımlarımı ama gerekse servis elemanlarından gerekse bilgilerinden şüpe ettiğimden artık gitmek istemiyroum 6000km geldim nelere bakmam laızm yada dieştirmem lazım bu kmrede 4binde 110tl verdim servise herseyi dieşti ona göre bi iblen sölerse servise boşa para saçmıyalım :D

    Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1DCdTUbCG
    bende uzun süredir servise yaptırmak istemiyorum işleriöi jep baştan sağma ve pahalı

    bende kendim yapıyorum artık ve bende 5300 lerdeyim
    6000 bakımında neler yapılmalı bende merak ediyorum

  3. #4803
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    6000 bakımını 5300de yaptım. buji, hava filtresi, yağ değişti. hava filtresinin yanında kucuk silindir plastik parça var (biri şunun adını söylesin Allah rızası için) onu temizlettim, karbüratör temizlettim, manifold hortumunu değiştim (çatlamıştı, ara sıra hava alıyordu). vidalar sıkıldı, bu kadar.

    yarın da gidip varyatör kayışı ile bilyaları değştireceğim. yarın büyük ihtimal kavga var. lafları sokup sokup çıkaracağım. kuru kavrama yapan ön varyatöre zincir yağı sürdüler, bunlar bir de usta diye geçiniyor. yarım depo benzini boş yere yedik.

    şu takasa girmeyi düşündüğüm 2003 model piaggio x9 evo200 güzel gözüküyor, ah izmirde olmasaydı... sadece ön disk çiftinin teki eğrilmiş. 121 km son hız yazıyor diyor. tam benlik. gene de karbüratörlü olduğu için 16 kuruş yakıyormuş... gerçi benim motor son durumdan sonra 15 kuruş yakıyor, bir şey değişmeyecek benim için.

    izmirde tanıdığım var aslında. orada güvenilebilecek bir motorcu tanıyor musunuz? olmazsa motoru oraya göstertebilirsem en azından motoru malatyadan izmire boşuna sırtlamış olmam.

    numan kardeşim ben burada güya orijinal baga taktılar, motorun üzerinde çıkanlar içi bolu bilyalardı, yeni takılanlar boştu. tanesi 10 gr bile yoktur. bana herhalde 50cclik motorların bagalarını sattılar.motor 5000 devirde kalkamıyordu. önceden 2500 devirde daha iyi kalkıyordu.

  4. #4804

    Üyelik
    05 Şubat 2011
    Motosikleti
    Mondial 150 ZC
    Teşekür ederim arkadaşlar burada olmaktan ÇOK MUTLUYUM. Motorumun rengi kırmızı şuan 540 km oldu. Castrol 10-40 MAGMATEK almıştım sizlerin uyarısıyla bugün gittim değiştirdim ve CASTROL POWER 10-40 aldım. Servise gitmek istemiyorum ama kendim yapablirmiyim değişimini? Ayrıca arkadaşlar motor da sıkılması gereken cvata vb. şerler var mı? motoru 1700 TL ye aldım 2007 gümrüklü 0 km vize ve plaka işlemlerini bu hafta yaptırcam. Fotoları yarın sabah koycam arkadaşlar. Ben çok yeniyim bu motor sevdasında özellikle scooterlara aşığım. Mondial 150 zc aldım çünkü bütçeme uygun, tasarımı çok hoş. Buarada İzmirliyim.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:19 ----------

    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    izmirin neredesindensizniz
    birde ne renk aldınız motru

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:29 ----------



    incelik 10/40 olduktan sonra farkedermi ya
    Wolky ben Buca'da oturuyorum kırmızı renk aldım motoru. Yarın resim yüklerim.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:24 ----------

    Alıntı spaw10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150ZC ALMIŞSIN SÖZAL ARKADAŞ HAYIRLI OLSUN İYİ SEÇİM GÖRÜNÜŞÜ SÜRÜŞÜ HOŞ BİR MOTOR BEN 15 LİRALIK BENZİNLE 120 KM YAPTIM ANCAK BU MOTORUN DURUMUYLA İLİŞİKİLİ BAKIMINI YAPTIRMAZ GEREKEN PARÇALARI ZAMANINDA DEĞİŞMEZSEN 15 LİRALIK YAKITLA 90 KM DE YAPABİLİRSİN.BENDE BU İŞİN USTASI DEĞİLİM AMA İLK GÜNKİ GİBİDE DEĞİLİM BU FORUM ÇOK FAYDALI ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM BURDAKİ ARKADAŞLAR PIRLANTA GİBİ İNSANLAR, UMARIM FRUMA GÖZ ATARAK GEREKEN TÜM BİLGİLERE ULAŞIRSIN NE RENK ALDIN MOTORU KAÇ LİRAYA ALDIN RESİMLERİNİ EKLE GÖRELİM
    Teşekür ederim Spaw.

  5. #4805
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    motorla birlikte sana verilen alyan takımıyla halledebilirsin sanırım. orta sehpanın oradaki bi vidayı söküp içindeki yağı boşalt, yağ akması bitince vidayı tak ve sık, yağ çucuğunun oradan 0.75 litre motor yağını ekle yağ değişimin bitti. ben ki motorla uğraşmayı seviyorum ama daha o vidanın şekline 1 kere bile bakmadım. zaten garanti için (kaşe) servise gidiyorum. onlar yapsın.

    servisler için de söylenecek pek bir şey yok. işini iyi yapan mondial servislerine lafım yok ama benim malatya ali ekber servisi rezalet. merak edenler bu başlıktaki yazılarımı okursa neden olduğunu anlar.

    adamların başında bekleyeceksin ve "şunu şunu yap" diyeceksin. yeri geldi mi bağırıp çağıracaksın ve 1 dakika bile motorunun başından ayrılmayacaksın. garanti belgesini kaşeletmeye gittiğimde, şu hava filtresinin yanındaki silindiri de temizle dememe rağmen, elemanın "temizledim" demesine rağmen temizlememişti. motoru yıkattıktan 2 gün sonra gene yağ olduğunu görünce servistekilere iyi bi fırça atmıştım. zaten artık benim motoru görünce sağa sola kaçıyorlar.

  6. #4806
    Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    yanlız bakımlar yatkili servise yaptırılıp kitapçığı imzalatılmadığı sürece garanti geçerli sayılmıyor
    gerçi ben garantiden hiç yararlanamadım zaten servisede bakım yaptırmadım

  7. #4807

    Üyelik
    05 Şubat 2011
    Motosikleti
    Mondial 150 ZC
    Arkadaşlar evime yakın bir motorsiklet tamircisi var adama sordum 5 TL ye değiştititim yağı diyor ben ona değiştittireyim diyorum siz nedersiniz? Ayrıca temizletmem gereken veya ayarlatmam gereken parça var mı bu ilk yağ değişimi olacak motor şuan 570 km de.

  8. #4808
    emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul Tuzla
    Motosikleti
    ---waiting---
    Merhaba arkadaşlar uzun zamandır foruma girmiyordum hatta motorumu satmayı bile düşündüm ama artık vaz geçtim ve onu hep saklicam sonuçta ilk motorumdu ve hep ole kalsın istiyorum seneye yanına bir abide getirmeyi düşünüyorum.
    Daha öncede benzer bir uygulama yapmıştım fakat eski farımda uzun kısa olmadığı için farımı komple değiştirip orjinale dönmüştüm fakat xenonlar hala mevcuttu. akşamları karşıdan gelen araçların tepkileri ve yolu tam olarak aydınlatmadığı için Bi Xenon yani uzun kısa mercekli far yapmaya karar verdim. elimden geldikçe resimlerler size açıklamaya çalışıcam.

    malzemeler
    Hella Bi-xenon mercek ve kapağı (İlker Beye çok teşekkür ederim.)
    Sıvı Conta (merceğin etrafında kalan boşklukları doldurmak için)
    Şeffaf Silikon (far camını kapamak için)
    Pense, tornavida, falçata ıvır zıvır işte
    Tabiki xenon kit ve oldukça sabırrr

    • Öncelikler motorumuzun önünü tamamen sökerek farı yerinden çıkarıyoruz ve artık motorumuz kör:D
    • daha sonra far camını çıkarmamız lazım internette fırına atın daha kolay çıkar felan yazılmış ama malum çin malı motorun farını fırına koyarsak heralde plastik yığını bulabileceğimiz için ben işgence yöntemini seçtim ve farın bir köşesinden düz tornavida ve falçata yardımıyla açmaya başladım. (açarkan kırılcak diye kormayın ben ne denediysem kırılmadan açıldı:D)
    • far camını çıkardıkdan sonra farın içini tamamen boşaltıyoruz ve önümüze gelen ne varsa söküyoruz.
    • merceği farın zeminine oturtmak için orjinal deliği merceğin boyutuna göre büyültüyoruz.(benim bixenon yani mercek perdesi motorlu olduğu için oldukça büyüktü)
    • sonra merceğe alttaki vida yerlerine 2 tane vidayla sabitliyoruz fakat üst kısımlara vida atmıyoruz.
    • daha sonra artık kısmen mercekli farımız olmuş oluyor ve xenon ampulunu merceğe takıp motorun başına gelip emaneten farı 2 vidayla tuturuyoruz(tabi işi gece yapmamız lazımki far ayarı olsun) daha sonra motoru düz bir yola koyuyoruz ve üst kısma bir tane vida atarak yükseklik ayarını en uygun pozisyona getirip motorun üzerine tekrar binerek kontrol ediyoruz. ayar işlemi tamam olduğunda farın merceğini oynatmadan motordan söküp tekrar atölyemize dönüyoruz(odam atölyeye döndü çünkü:D)artık merceği ayarı bozmadan duzgünce sabitlemek işi kaldı bunun içinde üstte eksik kalan 1 vidamızıda attıktan sonra mercek etrafını sıvı contayla dolduruyoruz ve özellikle evde kullanmadığınız bir odaya koyuyorsunuz çünkü çok kötü kokuyor. sabaha kadar hiç oynamadan durucak.
    • far kururken bizde boş durmuyoruz ve farın içinden çıkan krom çerçeveyi ve mercek çerçevesini zımparalıyoruz(Mercek çerçevesine çok hafif zımpara yaptim çünkü üzerinde BMW DYNAMİC XENON gibi terimler yer alıyodu onları silmek istemedim sonuçta işin espirisi burda) . daha sonra iyice yıkayıp kuruttuktan sonra onu boyuyoruz ve farın yanında kurumaya bırakıyoruz. ayrıca far camında kalan orjinal silikonlarıda temizliyoruz.
    • ertesi gün :D sabah saatlerinde odayı açınca dikkatli olun bayılmayın boya kokusu ve sıvı conta birleşince adamın başı dönüyor. hemen odanın camları açılarak havalandırılıyor ve ilk olarak sıvı contanın sertliğine bakılıyor ve siyaha boyadığımız yüzeyinde kontrolü yapılınca cok az bir işimiz kaldı.:D
    • herşey kuruduktan sonra farın plastiğinde kalan silikonlarda temizlenir ve mercek kapağıyla farın çerçevesi takılır şöyle bir bakılır ve vay canına denir :D ve o anda bütün yorgunlukları unutursunuz.
    • daha sonra merceğin motoruna elektrik tesisatı için gerekli kablodan beslersiniz ve tekrar motorun yanına giderek kontrol edersiniz ve artık farınız şimşek gibi uzuın kısa yapabilir.
    • herşey normalse çalışıyorsa önce fara silikon sıkılarak cam yerine monte edilir.

    Ve sıra geldi resimlere…

    Farın içinden çıkanların zımparalanmış halleri


    Merceğin sıvı conta ve vidalarla fara sabitlenmiş şekli.






    Mat siyaha boyadığım far çerçevesi ve mercek çerçevesi




    Farın içinin ve elektrik tesisatını n bitmiş hali








    Ve son olarak motordaki duruşu






    Not: Anlatırken her şey kolay gibi fakat rahat 2 gün sürüyor. geçen gece 4 te yattım ve dün akşam 5 gibi işim bitti ve ellerim parçalanmak üzere. ayrıca işlere öğleden sonra başlayın ki akşama far ayarını yapmış olursunuz ve gece siz uyurken bütün yapıştırıcı ve boyalar kurumuş olur.
    Herkese kolay gelsin...gece çekeceğim resimleride akşama yüklerim..

  9. #4809
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    emre akyol kardeşim ellerine sağlık, mükemmel ötesi olmuş. görünüşüne bittim, zcmi çok severim ama zcye bakışım bile değişti. ışık kalitesini sormuyorum, zenon + mercek olmuş, bundan daha iyi bir sistem yok zaten.

    sana bir kaç sorum olacak:

    1. normal h4 lambanın üzerine kısalı uzunlu mercek değil, sadece mercek uygulaması yapılabilir mi?

    2. http://img16.imageshack.us/g/img0492cf.jpg/ burada gözüken sis farına mercek uygulaması yapabilir miyim?

    3. kadıköy kozyatağında çıkma mercek satan biri vardı ondan mı aldın? ben malatyadayım ama 14 şubata istanbul'da olacağım. adamın tam adresini bana verebilir misin?

  10. #4810

    Üyelik
    27 Mayıs 2010
    Motosikleti
    HusaberG Sf650
    kardeşim bu fardan paralı yaparsan anında talibim haberin olsun...
    gayette ciddiyim..
    senden haber bekliyorum...

  11. #4811

    Üyelik
    22 Ocak 2011
    Şehir
    beylikdüzü
    Motosikleti
    150 zc

    çakar ampul

    ARKADAŞLAR BİR YERDE AMPUL BULDUM POWER LED TEK AMPUL 4 WATT AKIM ÇEKİYOR ADAM KENDİ ÜRETİP SATIYOR.SADECE AMPULDEN MÜTEVELLİT BİR OLAY DEVRESİ FONKSİYON AYARLAYICISI VS..YOK BAŞKA HİÇ BİR PARÇASI KABLOSU YOK MEVCUT PARK AMPULÜNÜ ÇIKARIP BUNLARI TAKIYORSUN PARKLARI YAKINCA ÇAKMAYA BAŞLIYOR.ALDIM HOŞUMA GİTTİ SIKILIRSAM ÇIKARTIR ESKİ AMPÜLLERİ TAKARIM ANCAK ESKİ AMPULLER YAKINCA ISINIYOR EL YAKIYOR ÇIKARINCA FARKETİM ZATEN TAKILI OLAN YERİ MATLAŞTIRMIŞ BOZMUŞ SICAKLIK, LED HİÇ ISINMIYOR HEP SOĞUK BAKALIM TAKTIM İŞTE VİDEODA YÜKLEDİM. 100_1981.MOV - 213.13MB http://www.zshare.net/video/86253134c4a50351/ http://www.zshare.net/video/86253134c4a50351/ yükleyebildimmi videoyu bilmiyorum http://www.zshare.net/video/86253134c4a50351/
    KARAMANOĞLU MEHMET BEY DERKİ "Bugünden sonra divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır."
    13 Mayıs 1277

  12. #4812
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    spaw10 çok güzel bi lambaymış, çok beğendim. normal lede çakar devre takınca oluyor. çakar devresini elektronikçiler ucuz bi paraya yapar. kaç para verdin?

  13. #4813

    Üyelik
    27 Mayıs 2010
    Motosikleti
    HusaberG Sf650
    spaw güzel durmuş...
    benim hala gözüm o ledli farda..
    arkadaştan cevap bekliyorum...

  14. #4814
    emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul Tuzla
    Motosikleti
    ---waiting---
    evet arkadaşlar gece çekimini videoya aldım yorumlarınız için teşekkürler. cep telefonuyla çektim görüntü biraz bozuk kusura bakmayın ama duvar görüntüsü herşeyi anlatıyor

  15. #4815

    Üyelik
    27 Mayıs 2010
    Motosikleti
    HusaberG Sf650
    on numara beş yıldız...

  16. #4816
    emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul Tuzla
    Motosikleti
    ---waiting---
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    on numara beş yıldız...
    teşekkürler.
    videoda ayrıca göstergeleri çektiğim anda sağ tarafta bulunan gösterge yağ sıcaklık göstergesi yani motorun hararet yapıp yapmadığını burdan kontrol edebiliyorum. yazın sizede tavsiye ederim çok lazım oluyor özelliklede uzun yollarda.

  17. #4817
    Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    balataları ne kadarda bi değiştiriyorsunuz

  18. #4818
    emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul Tuzla
    Motosikleti
    ---waiting---
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    balataları ne kadarda bi değiştiriyorsunuz
    fren tutmamaya, ses ve titreme yapmaya başlayınca

  19. #4819
    Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    e tmm ozaman masrafa gerek yok daha iş görüyor frenler

  20. #4820
    emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul Tuzla
    Motosikleti
    ---waiting---
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    e tmm ozaman masrafa gerek yok daha iş görüyor frenler
    masraf dediğin 10 lira tutmaz bu siteye üye ol burdan al ben 1 senedir butun parçalarımı burdan alıp kendim değiştiriyorum herşeyi çok ucuza geliyor


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler