Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #9421

    Üyelik
    27 Haziran 2012
    sıfırını al diyomusunuz?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #9422
    ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı Uffie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @old
    Bende bu sabah teslim aldım motorumu,satıcı ile birlikte notere gittik hallettik işlemlerimizi.
    Merak edenler için söylüyorum noterde aracın devir masrafı olarak 86 tl ödedim ve işlem 15 dk gibi kısa bir sürede halloldu..
    Neyse hayatında hiç motosiklet sürmemiş ben bindim motora gayet rahat bir şekilde evimin önüne kadar geldim.Temizliğini yaptım sonra servise götüreyim dedim elektrik aksamı problemliydi çünkü
    Neyse gittim
    4sinyal ampulü değişti,
    ön-arka far ampulleri değişti
    bilimum vidaları sıkıldı,
    elektrik problemini sağ arka sinyalin yuvasındaki kırıktan dolayı şase yaptığını ve bu yüzden bu sıkıntıyla karşılaştığımı söyledi,
    Akü fazla şarj ediyormuş tüm ampulleri patlatmasının sebebi konjektördenmiş konjektör değişti.
    Sıfır aküyle denendiğinde motor canavar gibi,fakat benim akü şişmiş ve dandik bir çin malına 65 ytl istediler bende aküyü değiştirtmedim.Bu şekilde yine sinyaller far ve el marşı çalışmıyor malesef.Aküyü kendi gözlerimle gördüm bombeli bombeli olmuş..Neyse bir tane alıp kendim takarım diye düşündüm,çok zor olmasa gerek.

    Yol tutuşu lastiklerin eski olmasından dolayı kötü,yokuş aşağı çok çok düşük bir hızla (yaklaşık 10-15km) ellerim frende inerken biraz fazla kaçırınca freni motor altımdan kaydı,neyseki 2mizde düşmedik hemen ayağımı yere attım.Onun dışında rampa,yokuş dinlemiyor Ankara'nın yokuşlarını bilen bilir ama motor tık demedi maşallah.Bende bir eve geleyim mola vereyim dedim..
    İzlenimlerim bu şekilde.Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

    Ekleme:Tüm bu işlemler için servise 50 tl verdim..Nasıl fiyat sizce arkadaşlar?
    hayırlı olsun güle güle kullan. motoru çalıştırdığında far ve sinyaller çalışması lazım. orasını pek anlayamadım doğrusu. doğru düşünmüşsün. servisin taktığı akü güzel değil. sanırım kuru tip akü takıyor. ama sanayide jel aküler var. hem ucuz hemde kaliteli. tam hatırlamıyorum ama 12v 7amper di sanırım bizimkiler. 6amperde olabilir. onu bi araştır. akücüden alırsın o takar iki dkda. kendinde takarsın. tahminim 40 lira civarı. üç aşağı beş yukarı. yağı değiştirmek kolay. topikten araştır kendin değiştirirsin. bujiyi zırt pırt değiştirmene gerek yok. çok zahmetli bir yerde o kadarını söyleyim. yine bu topikte var. hepsi resimli. hava filtresinide kendin değiştirebilirsin. sana genel bir maliyet çıkarayım;
    20 lira yağ ama 1 litre.po'dan alabilirsin. 10-40 olandan.(sen 650-700ml sini koyuyorsun motora. gerisi bir dahaki sefere)
    buji 3-5 lira ama motorcular 10 liraya değiştiriyor. çok zahmetli uğraştığına değmez. motorcuya değiştir.
    hava filtresi 5 lira gibi bi şey. onuda zırt pırt değiştirmene gerek yok.
    lastiklere dikkat et. ben alınca değiştirmiştim. michelin ile. ama michelinde öyle yere vantuz gibi yapışmıyordu. onunda limitleri var. dikkatli olmak lazım. sonuç itibariyle küçük teker.
    kazasız belasız.
    resimleri atarsın.
    (son bir dipnot; ankaranın yokuşlarını bilirim. siyasalın yanındaki sokakta oturmuştum. tepeye çıkan yokuşta. ) öğrenciliğim ankarada geçti.)

  3. #9423

    Üyelik
    06 Temmuz 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 Zn
    @ertanos.
    Heh işte bende tam o yokuşun oralardayım.Kıbrıs caddesini bilirsin ozaman.Bende dil tarihte öğrenciyim düştüm buralara..

    Şöyle birşey var tuhaf ama anlayamadım.Servisten çıkarken akümün probleminden ötürü sinyallerimin yanmadığını söylediler fakat arka frene basınca hem far güçleniyor hemde sinyaller yanıyor?Bu ikisi arasında bir türlü bağ kuramadım anlayan beri gelsin

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:02 ----------

    Bu arada ekleme yapmak istiyorum topicin baykuşu olarak
    Arkadaşlar bugün motoru teslim aldım biliyorsunuz.Hayatımda ilk defa motor kullanma tecrübemi yaşadım.
    Toplam 44 km yol yapmışım bugün.(oha)
    Genelde ara sokaklarda kullandım,motora aşina olmaya çalıştım.Onun dışında abidinpaşa tarafına servise gittim,oradan cebeci ve kurtuluş,daha sonra kolejde ana caddelerde sürdüm,Akşamda Kızılay'a gittim bi arkadaşımın yanına bildiğiniz trafiğe girdim yani..
    Çok temkinli kullandım motoru.Sadece 2 defa 60a dayadım ibreyi,onun dışında 40'ı geçmemeye özen gösterdim..
    Motoru aldığımda yarım depo doluydu birkez shellden,birkezde petrol ofisinden 5 er liralık doldurdum ve şuanda benzin yarıdan az gösteriyor.
    Sarfiyatı oldukça fazla gibi geldi bana fakat motoru aldığım kişi rölanti ayarını epey bi düşürmüş,ondan kaynaklanıyor olsa gerek diye düşünüyorum.Ayrıca yarın bir lokma seti almak farz oldu galiba..Söküp takmadan motoru kullandığımı hissetmiyorum ne yalan söyleyeyim.
    Hava filtresinin yerini söyleyecek babayiğit varsa aranızda yarın temizlemeyi düşünüyorum,tüketimi arttıran diğer bir etkende filtre olabilir bence..

    Ancak en önemli problemim,motoru gece dışarıda bırakmak..Apartmanın girişinden 1mt kadar sonra merdivenler başladığı için imkanı yok apartmana koyamıyorum.Motorun eski sahibi bir zincir ve küçük bir asma kilit verdi onu kullanıyorum fakat uykularım kaçıyor.Yarım saatte bir apartmanın önüne çıkıp kontrol ediyorum şu anda uyku haram oldu..Sizlerin çözümü nedir arkadaşlar?
    Ben gerekirse yöneticiyle konuşup apartmanın önündeki boşluğa tahtadanda olsa garajımsı bir yer yapmayı düşünüyorum,böyle kömürlük gibi.Umarım problem çıkarmaz..
    Mekanik,elektronik her problem bir şekilde halledilir fakat bu olay inanın ilk günden çok tadımı kaçırdı..Yardım edin şu kardeşinize..
    Malum su uyur düşman uyumaz.

  4. #9424
    omeruby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 ZNU
    Bende ankaradayım. Beytepe kampüsünde. Kampüs yokuşlarında 2 kişi bana mısın demiyor. Hava filtresi motora arkadan baktığında sol tarafta kalıyor. Tekerin yanındaki plastik kutunun içinde. Plastik kutunun tamamı 25 lira. Bence tamamını değiştir.
    Bağaja kask sığmıyor. Aküyü koymak için yer arıyorum. Büyük ihtimalle bağajın arka kısmındaki tek vida olan kapağın altındaki boşluğa koyacağım. Oraya aküye göre 2 demir kaynatıp sıkıca oturtturacağım. Resimleri paylaşırım.
    Grenajın içini merak edenler için



    Bu da motosikletlerimin ikisi Diğerleri de resimlerde görünebilir.

  5. #9425

    Üyelik
    06 Temmuz 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 Zn
    @omeruby
    Oo bir zen'ci arkadaşımız daha varmış sonunda Ankara'dan inan çok sevindim.Ehliyeti alır almaz buluşma ayarlayalım derim ne dersin?
    Maşallah kaç motor var sende hocam yahu? 2 jawa 1 zeytin mi yoksa daha da var mı?Galeri gibisin mübarek

    Bu arada arkadaşlar bugün gittim ulustan çelik halat aldım 5 metre..Uçlarınıda yuvarlak hale getirip metal bir parça takmışlar asma kilit için ideal olmuş.asma kilitle beraber 21 tl verdim pazarlıkla..Ayrıca 4 tane bisiklet kilidi aldım 1er tanesini ön ve arka tekerlere bağladım diğer 2 sini birleştirip selenin yanındaki demirlere onuda bahçe demirine taktım.Ayrıca alarm için bir çözüm buldum.Şu dandikçiler var ya herşey 1 lira olan,gittim bir tane alarm aldım 1 liraya açtım alarmı orta sehpanın demirine koydum motorun alt kısmında.Motoru hareket ettirince ufak olan parça yerinden oynuyor ve alarm ötmeye başlıyor.Geçici ama ucuz bir çözüm isteyenlere ideal bence..

  6. #9426
    omeruby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 ZNU
    Şu an motosikletim kastamonuda memlekette Ekimde getiriyorum o zaman buluşma yapılırsa katılırım seve seve.
    4 jawa 1rus motoru 1 de znu var :D :D Motosiklet tamiri işinden de anlar babam ve dedem. Uğraşıyoruz dükkanda motosikletlerle. O kırmızı jawa yı 50 liraya almıştık adam duvar boyanan kireçle boyamıştı motoru bu hale getirdik
    Çözümün güzelmiş. Motosiklete alarm da takabilirsin. 15 lira birşey kumandalı. Zinciri sadece tekerden geçirme bu arada. Orta sehpanın oradaki kadro demirinden geçir daha güvenli olur. Tekeri söküp motoru götürebiliyorlar. Ama zn için pek uğraşacaklarını sanmam

  7. #9427

    Üyelik
    06 Temmuz 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 Zn
    @omeruby
    Maşallah maşallah rus motoru dediğin minsk lerden mi?Bildiğim kadarıyla çok kalite motor onlar..
    Benimde ehliyeti almam ekimi bulur herhalde..O zamana konu biraz daha canlanırsa çok güzel olur..Eski arkadaşlar nerede acaba 100 küsür sayfayı okudum halende okuyorum.Zenscooclub.com kapanmış eskiden buraya hergün yazan arkadaşların hiçbirisi yok..Tekrar canlandırmak lazım buraları..Zamanında çok güzel şeyler yapılmış tekrar yapılabilir diye düşünüyorum.

  8. #9428
    omeruby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 ZNU
    Alıntı Uffie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @omeruby
    Maşallah maşallah rus motoru dediğin minsk lerden mi?Bildiğim kadarıyla çok kalite motor onlar..
    Benimde ehliyeti almam ekimi bulur herhalde..O zamana konu biraz daha canlanırsa çok güzel olur..Eski arkadaşlar nerede acaba 100 küsür sayfayı okudum halende okuyorum.Zenscooclub.com kapanmış eskiden buraya hergün yazan arkadaşların hiçbirisi yok..Tekrar canlandırmak lazım buraları..Zamanında çok güzel şeyler yapılmış tekrar yapılabilir diye düşünüyorum.
    Ben de tel tel okudum artık topic canlı değil eskisi gibi. Evet dediğin gibi HH planet öyle birşey rus motoru dediğim markasını tam okumadım hiç çok yaktığından pek binmeyiz ona :D
    Herkes tatilde herhalde 2 miz dışında

  9. #9429

    Üyelik
    06 Temmuz 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 Zn
    @omeruby
    Zeytin varken başka motora binmek ayıp olur zaten
    Vallahi heralde tatildeler,yoksa bu baslıgın bu kadar sessiz olması bence çok tuhaf.
    Aslında eski ruhu yeniden canlandırmak lazım bana kalırsa. katılım olursa,arkadaşlar tekrar buralara uğrarsalar eskisi gibi paylaşımlar yapılabilir,geziler düzenlenebilir diye düşünüyorum..Çok çok az da olsa web tasarımdan anlıyorum dandikte olsa şimdilik bir site bile kurulabilirim ücretsiz bir host ve domain kullanarak.

    SES VERİN ZEYTİNCİLER

  10. #9430

    Üyelik
    06 Temmuz 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 Zn
    @omer buradaymışsın dostum sende benim gibi baslıgın baykususun galiba?

  11. #9431
    omeruby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 ZNU
    Arada takılıyorum burada Gelen giden yok sakin etraf. Motorumu özledim :D :D

  12. #9432

    Üyelik
    06 Temmuz 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 Zn
    Vallahi yahu birtek senle ben varız koca başlıkta..
    @ertanos sen nerelerdesin üstad yahu?

  13. #9433

    Üyelik
    15 Temmuz 2012
    Arkadaşlar herkese öncelikle merhabalar...
    Siteye yeni üye oldum ve burada paylaştığınız bilgiler ve tecrübeler için hepinize çok teşekkür ediyorum.Allahın izninlen bu ayın 20 sinde ehliyete yazılıyorum ve önümüzdeki mayıs mondial125znu almayı düşünüyorum kafama çok takıldı şekli güzelliği çok hoş yalnız kime sorsam bu motoru alma çok canın yanar dökülüyor üstüne biraz daha koy honda fizy al filan dıyorlar ben o motorun şeklini pek beğenmiyorum yani ben mondial125znu'ya adam gibi baktıktan sonra ne sorunu olabilirki yinede dağılacak o diyorlar maddi durumda öyle honda almak için müsait değil sizler ne diyorsunuz tecrübeleriniz neler sizi yolda bıraktımı bazılarınız benzin göstergesi bozuk bazıları km aksanında sorun var bazıları ise aküsü bitti diye veryansın etmiş bunlar gerçektende motorun dandikliğinden mi yoksa kullancı hatasımı lütfen bunu paylaşalım ve bu siteyi dışardan okuyup arkadaşlar sizlerde lütfen üye olun yaşadıklarınızı ve tecrübelerinizi paylaşın kuru kuruya kalmasın keşke daha önce üye olsaydım neyse çok yazdım galiba muhabbete başlayalım arkadaşlar...saygılar....

  14. #9434

    Üyelik
    12 Ekim 2010
    Şehir
    maltepe/istanbul
    Motosikleti
    zn-125
    Alıntı sportive adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar herkese öncelikle merhabalar...
    Siteye yeni üye oldum ve burada paylaştığınız bilgiler ve tecrübeler için hepinize çok teşekkür ediyorum.Allahın izninlen bu ayın 20 sinde ehliyete yazılıyorum ve önümüzdeki mayıs mondial125znu almayı düşünüyorum kafama çok takıldı şekli güzelliği çok hoş yalnız kime sorsam bu motoru alma çok canın yanar dökülüyor üstüne biraz daha koy honda fizy al filan dıyorlar ben o motorun şeklini pek beğenmiyorum yani ben mondial125znu'ya adam gibi baktıktan sonra ne sorunu olabilirki yinede dağılacak o diyorlar maddi durumda öyle honda almak için müsait değil sizler ne diyorsunuz tecrübeleriniz neler sizi yolda bıraktımı bazılarınız benzin göstergesi bozuk bazıları km aksanında sorun var bazıları ise aküsü bitti diye veryansın etmiş bunlar gerçektende motorun dandikliğinden mi yoksa kullancı hatasımı lütfen bunu paylaşalım ve bu siteyi dışardan okuyup arkadaşlar sizlerde lütfen üye olun yaşadıklarınızı ve tecrübelerinizi paylaşın kuru kuruya kalmasın keşke daha önce üye olsaydım neyse çok yazdım galiba muhabbete başlayalım arkadaşlar...saygılar....

    hoşgelidin aramıza =) yeni gelen arkadaşlarla topic baya canlanmış bende tatildeydim.en son komple motor yapılmıştı motoru aldım garaja çektim direk tatile gitmiştim. bugün işe gelirken kullandım ama içime çok sinmedi. rodaj süresinde olduğu için 60 ı geçmedim ama çukura girince arkadan tak tak diye vurma sesi geliyor bu rahatsız etti beni. biraz vakit ayırıp incelemem ve temizlemem lazım benim kara kızı
    bu arada yakıt göstergesine çok fazla güvenmeyin arkadaşlar :D

  15. #9435

    Üyelik
    15 Temmuz 2012
    Aynen yani yakıt tankı doğru göstermiyorsa km sayacı doğru göstermiyorsa çukura girince dağılıyorsa nasıl olacak bu iş yahu nasıl güveneceğiz biz bu zımbırtıya arkadaşlar :D

  16. #9436
    ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı Uffie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vallahi yahu birtek senle ben varız koca başlıkta..
    @ertanos sen nerelerdesin üstad yahu?
    iki sene bu topikteydim. şimdi arada bakıyorum. buralardayım genelde.

    Alıntı sportive adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen yani yakıt tankı doğru göstermiyorsa km sayacı doğru göstermiyorsa çukura girince dağılıyorsa nasıl olacak bu iş yahu nasıl güveneceğiz biz bu zımbırtıya arkadaşlar :D
    hocam bu topikteki insanlar ne bu motorun satıcısı nede düşmanı. herkes tecrübelerini tüm açıklığıyla burada paylaşıyor. yazılanların %99'u yaşanmış tecrübelerdir. hepsininde çözümü vardır. o şöyle bu böyle falan filan dersen başka modellere yönelebilirsin. motor işi biraz keyif işidir. sıfır hata diye bir şey olamaz. bi daha düşünüp taşın öyle karar ver. ha içini rahatlatmaya ihtiyacın var o nedenle soruyor isen. tavsiye ederim. 2 sene bindim. 19bin km civarı. öyle ahım şahım bi sorun çıkarmadı.

  17. #9437

    Üyelik
    15 Temmuz 2012
    Hayırlısı olsun bakalım.Ondokuzbin kilometre iyi zaten şehiriçi öyle hız peşindede değilim gezmek keyif yapmak için işte

  18. #9438

    Üyelik
    19 Temmuz 2012
    merhaba arkadaşlar bende bugün 2007 model (2009 trafiğe çıkışlı) 10.000 kmde bir 125zn aldım. kullanışı acayip zevkli.1200 tlye aldım sizce fiyat nasıl? ilk sahibinden?

  19. #9439

    Üyelik
    15 Temmuz 2012
    Hayırlı olsun kardeş,Allah kazasız belasız kullanmak nasip eylesin...Nasıl memnunmusun bari ?Resim ekleyebilirsen daha güzel olur...

  20. #9440

    Üyelik
    06 Temmuz 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    125 Zn
    Arkadaşlar merhaba..
    Hepimize hayırlı ramazanlar..Epey bi canlanmış buralar
    @ertanos gel hocam yine takıl başlığa sık sık
    @brktkn
    Hayırlı uğurlu olsun hocam kazasız belasız.
    Ben 800 tl ye bir tanıdık esnaftan aldım 5320 km de tertemiz.
    @sportive
    Dikkatli kullandıktan,aracın limitlerini bildikten sonra aslan gibi olur bence..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler