Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha YZF-R25 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #3661
    Fiery_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 ABS
    Alıntı dnzaydn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun ön kısmını düşüren arkadaşlar var mı acaba ? Varsa kaç cm düşürdüler ve fotoğraf ile gösterebilirler mi ? Merak ettim. Sanki bir kaç cm yüksek gibi geliyor ama kararsız kaldım düşürüp düşürmemekte...

    Ayrıca arka kısımdaki kuyruk gibi olan çamurluğu sökeceğim.Biraz tipsiz duruyor. app mi yoksa pleksi plaka mı önerirsiniz?
    Güzel kardeşim bana sorarsan motosikletinin görünümüyle oynama derim. Önden düşürürsen eğim öne doğru artacak buda birkaç cmde olsa eğim oranını esnekliğini alacak hızlı bir frende esneklik olmadan uçarsın yapma. kendi ideal yüksekliğiyle kalsınderim. Arka uzun çamurluğu şimdi sökme derim malum mevsim şartları sulu ıslak yollarda sürmeyi işaret ediyor arkadan su alma. yaza doğru çkartııtrrısn. ve son olarak pleksi ve app ayrı ayrı modeller değil pleksi bildiğin çerçeve zaten yapılan demo app pleksinin içine konuyor ikisini bir alıyosun zaten pleksi öneririm çünkü pleksi çerçevesine isim kan grubu yazdırabilirsin içinede app gömersin çok şık ve spor durur. tekerininz düz bassın.... Ayrıca motorumu satıyorum r25 800kmde kız gibi en udak çizik oynama yok!

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-800-km-de-bildigin-0-gibi-r25-241127453/detay


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #3662
    fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    pkalalıgı sakın kesmeyın 6 vidali zaten orjınakl soketlerden kabloyu cıkarın ve bence katlanır plakalık takın biz öyle yapmıstık yazın güzel duruyor kesik kuyruk aam kışın berbat çamur atar

  3. #3663

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    Hatay
    Motosikleti
    YZF R25
    Alıntı fearlesboyy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pkalalıgı sakın kesmeyın 6 vidali zaten orjınakl soketlerden kabloyu cıkarın ve bence katlanır plakalık takın biz öyle yapmıstık yazın güzel duruyor kesik kuyruk aam kışın berbat çamur atar
    Yok kardeşim kesmeyeceğim zaten. Güzel bir şekilde söküp katlanabilir plakalık taktıracağım.

  4. #3664

    Üyelik
    25 Temmuz 2015
    selamlar, 1000 bakımından sonra 6 ay geçti ancak 5bin olmadı km dolmadan servise götürmek için 6 ay mı geçmeli motorda 1 yıl mı emin olamadım

  5. #3665
    MertE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 1000 RR '15
    11bin bakımı ne kadar tutuyor ve hangi parçalar değişiyor ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, kazasız belasız sürüşler dilerim.

  6. #3666

    Üyelik
    18 Kasım 2015
    hayırlı olsun umut um allah kaza bela vermesin buraya gelirsen beklerim her zaman bende düşünüyorum almayı nasip bakalım

  7. #3667
    gorefest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT09 Tracer
    Haftasonundan güzel bir kare paylaşayım.

    SuleymanE, Mitoqondri ve gokberk6426 bunu beğendiler.

  8. #3668
    mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Denizli
    Alıntı MertE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    11bin bakımı ne kadar tutuyor ve hangi parçalar değişiyor ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Yağ yağ filtresi değişiyor.
    170 tl istediler benden iki isyan ettim 130a düştü servis.
    mesmeyut bunu beğendi.

  9. #3669
    manqa82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2015
    Şehir
    FETHİYE
    Motosikleti
    YAMAHA MT09 SP
    Arkadaşlar tekrar merhabalar, eksozlarimizin son susturucusu yani tüp olan kismin başında ki gri giydirmeleri tutan trimler yani percinlerden eksoz gazi kaçırıp orayı simsiyah olan var mi 1, 2 oldu ses etmedim de en üstte ki ve iceridekilerden bildiginiz is lekesi siliyorum siliyorum yine aynı, bunun gibi sorun yaşayan var ise değişim talep edicem

  10. #3670

    Üyelik
    09 Eylül 2014
    Slm sifiri 17 800 olan 2500 kmli 2013 model ktm duke 390 ile 2015 6000 kmli r25 takasi mantiklimi yapsammi bilemedim?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:24 ----------

    Takas basa bas olcak olursa malum ktm 2013 model iki yas fazlasi oldugu icin iki motorda kusursuz temizlikl
    temizlikte birden fazla yorum alayim lutfen?

  11. #3671

    Üyelik
    20 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Alıntı anlar1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slm sifiri 17 800 olan 2500 kmli 2013 model ktm duke 390 ile 2015 6000 kmli r25 takasi mantiklimi yapsammi bilemedim?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:24 ----------

    Takas basa bas olcak olursa malum ktm 2013 model iki yas fazlasi oldugu icin iki motorda kusursuz temizlikl
    temizlikte birden fazla yorum alayim lutfen?
    senin cc yükseltmek istemeni anlarım da ktm ci arkadaş niye r25 ile değişmek istedi anlamadım....

  12. #3672

    Üyelik
    01 Eylül 2015
    Motosikleti
    YZF R25
    Merhaba,
    Yeni motosiklet kullanıcısıyım. 3 ay önce ybr 125 ile basladim. 1000km ye gelince satıp r25 aldim.
    Bu yaziyi r25 i ilk motoru olarak alacaklara veya ybr 125 benzeri bir motordan geçiş yapanlara yönelik yazıyorum. Dolayısıyla tecrübeli motoristler bu yazıdan sıkılabilirler.
    Dedigim gibi motosiklet kullanmaya yeni basladim. Yillardir farkli modellerde, farkli şehir ve ülkelerde araba kullandim. Yillarca şehir içinde bisiklet kullandim.
    İlk motosikletimi almaya niyetlendiğimde arkadaslarim büyük cc almama izin vermediler. Adeta lastiklerini keseriz diye tehtid ettiler. Ben de ybr 125 ile basladim. Bisikletten cok farkli. Ozellikle virajlar bisikletten en önemli ayirimi yapıyor. Viteslere alışmak, el-ayak koordinasyonumun oturmasi zaman aldi. Ancak trafikte kendimi bir turlu güvende hissedemedim. Hep en kenar seritte gidiyordum. Bana ybr cok güçsüz geldi. YBR ile harikalar yaratanlari gördüm ama hep riskli kullaniyorlardi. Ben prensip olarak “aralardan geçmeye” karşıyım. Trafik durduğunda OK, ama akış halinde iki aracın arasından geçmek hem illegal, hem de benim tarzım değil. Bu nedenlerle biraz daha güçlü bir motora ihtiyaç duydum.
    Yaklaşık 15 gün düşündüm. Bir r25 aldim. Mavi almaya kararliydim. Ama bayide çok kararsız kaldım. En sonunda ikisinin de üzerine oturup aynaya baktım (ayna vardı). Siyah bana daha çok yakıştı ve siyah aldim. Evimle bayi arasında 500m mesafe var. Kendim götürüp götüremeyeceğimden emin değildim. Çünkü forumdaki yazılardan çok atik olduğunu düşünmüştüm ve bir yere çakacağımdan korktum. Ancak harika bir gaz ayarı vardı. Sorunsuz eve getirdim.
    Görünüm: r25 bence çok şık. Bunu pek tartışan yok. Yan paneller ve benzin deposu plastik. Mıknatıslı çanta yapıştıramamak kötü. Plastik olması dış görünüşünün zerafetini etkilemiyor. Çünkü ancak dokununca plastik olduğu anlaşılıyor. Arka koltuğa kırmızı file (ahtapot) taktım. hem çok yakıştı hem de çok işe yarıyor.
    Oturma pozisyonu: YBR den biraz daha eğik. Ama çok rahat. Koltuğu çok daha konforlu. Daha uzun süre ağrisiz sızısız gidebiliyorum. Peglerin pozisyonu biraz garip geldi ama yakında alışacağım.
    Gidiş: İşte istediğim buydu. Trafikte sonunda bana bir yer açıldığını hissettim. Atikliği sayesinde trafikte bir çok tehlikeden kaçınmak olası (tabi gücü kötü kullanırsan tehlikenin kendisi olmak daha olası). Gaz kontrolü mükemmel. Kalkışta tekere falan geleceğini zannetmiyorum. Güçlü ama kontrollü. Dengesi harika.
    Frenler: Bazıları arka freni övmüş, ön freni kötülemiş. Tek karşılaştırabileceğim ybr. Ancak arka freni YBR den daha kötü. Ön frenini yumuşak ve dengeli buldum. Ancak daha yüksek hızlara çıkıp denemedim. Yine de ön frenden şimdilik memnunum.
    Aynalar: Evet aynalar kötü gibi. Arkanı görmek için şekilden şekile giriyorsun. Yanına bir araba gelince ulan bu da nereden çıktı diyorsun.
    Lastikler: Lastik konusunda kafam karışmıştı. Yamaha IRC lastikleri manualinde övüyor. Onlara destek çıkıyor. Ben de kendim denemek ve görmek istedim. Ancak ilk virajda, hem de ybr ile rahatça aldigim bir virajda ön lastik kayar gibi olunca konu anlaşıldı.
    Göstergeler: Bir harika. Yeni başlasaydım veya çok genç olsaydım “o ışık neymiş? burada ne yazıyormuş?” derken bir yere çakardım. Bence vites göstergesi yeni başlayanlar için çok iyi. Devir uyarı ışığı da harika.
    Vitesler: Ben ybr den sonra geçişleri çok yumuşak buldum. YBR de tak tuk diye sesler geliyordu. Bu çok ılımlı.
    Motor Sesi ve Egzos: Çok sevdim. Egzozu değiştirenleri anlamıyorum. Görüntü açısından “bence” üzerindeki egzoz akropovic ten cok daha iyi duruyor. Daha cok sesi neden isteriz? Trafikte beni duysunlar ve farkında olsunlar, kaza riskim azalsin diye ise tamam, anlarim. Ama etraftakiler bana baksin, hayran olsunlar muhabbeti ise saygisizlik, kıroluk, çiğlik. Performansi arttirmak için ise, o kadar performans artıyor mu? %10 artsa kabulümdür.
    Farlar: Bence kısa farlar biraz zayıf.
    Yakıt tüketimi: Haydaaa… Forumlarda yakıt tüketimi ile ilgili bu kadar uzun tartışılmasına çok şaşırdım. Kadınların kilo verme forumlarındaki “ne içsem yarıyor, hiç kilo veremiyorum” geyikleri gibi. Daha önce birkaç kişinin söylediği gibi bu performans motoru. Tabii ki yüksek tüketimi olacak. Tabii ki bastıkça daha fazla, basmadıkça daha az yakacak. Neresi bu kadar uzun tartışılıyor anlamıyorum. Ama bunu yeni bir motorcunun şımarıklığı olarak görmeyin; gerçekten anlayamıyorum o kadar.
    Diğer: İlginç bir nokta ise YBR kullanırken hiçbir araba sürücüsü beni kasıtlı sıkıştırmamış veya taciz etmemişti. Ama r25 e bindiğim ilk günden itibaren tacizler var. Ya arkadan sıkıştırıyor, ya kırmızı ışıkta gaz veriyor ya da yanımdan aşırı hızla geçmeye çalışıyorlar vs.. Nedir bu anlamadım.
    Bir de racing motora kızlardan çok erkekler hayran hayran bakıyor sanırım. Kızların ilgisini çekmek isteyen bence şirin bir köpek yavrusu alsın onu gezdirip piyasa yapsın derim.
    Trafik sigortası: 119 lira tuttu. Aracı dahil, plaka vs toplam (sigorta dahil ) 250 liraya maloldu. Kasko için 1150 lira istediler. Hırsızlık sigortası kapsam içi. Ama sanırım %25 muafiyet varmiş. Yani çalınırsa %75 ini geri veriyorlarmış. Bir de kilitli halde (kendi anahtarı dışında ek bir kilit) çalınırsa kapsam dahilinde oluyormuş. Yarın kasko yaptıracağım.
    Bir de ABUS kilit baktım ama internette bunları bile kesen makaslar ve kilidi açan çilingirler gördüm.
    O nedenle hem öne hem arkaya disk kilidi taktım. Bir de Grade 80, 13mm çelik zincir siparişi verdim. Makasla kesilemiyor (güya). Ancak buna uygun güçlü asma kilit arıyorum şimdi. Eskiden Amerika da At hırsızları yakalandığı anda asılırmış. Motorsiklet hırsızları için korkunç bir antipati besliyorum. Olurda birisini başka birinin bile olsa motorunu çalmaya teşebbüs ederken görsem, polisin gelmesi için yalvarırdı.
    Sonuçta YBR bence başlangıç motoru olarak önerilmemeli. YBR 125 bence alınıp uzun süre kullanılacak şehir içi commuter. Sonradan cc yükseltecekler için hiç uygun değil. Daha yüksek cc motorsiklet dinamikleri hakkında –hiçbir- ipucu vermiyor. Ancak hiç araba ve bisiklet kullanmamış birisi için başlangıç motoru olabilir. Ya da dediğim gibi uzun süreli şehir içi ihtiyaçlar için. Altın elbiseli adamın videosundaki gibi çok da rahat değil. Bana hantal geldi. Acaba daha hafif olan ve virajşarı daha iyi alan bir 125 lik yok mudur? Küçük scooter lar bence çok daha iyi başlangıç motoru olur. Sonra vitesi nasıl öğreniriz bilemem ama…
    R25 ise süper. Araba düşkünü değilim. Ama motor aşkı başkaymış. Sanki arabam üvey, bu ise öz çocuğum oldu. Rodajına çok dikkat ediyorum, temiz tutuyorum, üzerine titriyorum vs.
    Kalın sağlıcakla.

  13. #3673
    mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Denizli
    Far ayarını kendiniz yapın. Bi önceki sayfada var nsaıl yapılacağı.
    Bence farlar zayıf değil ayarsız. Bi arkadaş anlatmıştı nasıl yapılacağını ayarını yaptım şimdi mutluyum.
    Ne çekmişim ben 8000km ayarsız ya Virajlarda standart lastiklerle dikkat edin.
    Benim ilk yaşadığım tehlike o olmuştu.
    Allah kaza bela vermesin.

  14. #3674

    Üyelik
    01 Eylül 2015
    Motosikleti
    YZF R25
    Tesekkur ederim.

  15. #3675

    Üyelik
    21 Kasım 2015
    Motosikleti
    yamaha r25
    selamın aleyküm arkadaşlar ben yeni katıldım foruma motorum şuan 700km de 1000 lik bakımda neler yapmalıyım ve bizim burda yamaha bayisi yok bi yardımcı olursanız sevinirim

  16. #3676

    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul / Sarıyer
    Motosikleti
    RKS Veloce 150
    Selamlar. Şuan askerdeyim. Nisanda ben de r25 düşünüyorum. Ancak aklımdaki en büyük soru işareti artçı konforu ve oturuş pozisyonu. Durum nedir ne değildir bilgi verebilir misiniz? Yaklaşık 200 250km lik bir yolculukta 2 kişi durum ne olur

  17. #3677
    Ahmetcan45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2013
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    YBR 125 -- YZF R25 -- CBR 600RR -- YZF R1
    Alıntı hakaniko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar. Şuan askerdeyim. Nisanda ben de r25 düşünüyorum. Ancak aklımdaki en büyük soru işareti artçı konforu ve oturuş pozisyonu. Durum nedir ne değildir bilgi verebilir misiniz? Yaklaşık 200 250km lik bir yolculukta 2 kişi durum ne olur
    dostum arkana zayıf bi bayan binicekse hiç sıkıntı cekmez ama motorda nası tutunacagını bilmesi lazım bnm kardeşim biniyor 15 yaşında 60 kilo ama tutunmayı bilmiyor bütün yük bana biniyo bileklerim agrıyo cbr 250 si olan arkadaşla 80 km yol yaptık hiç bişy hissetmedim valla yeterki arkadaki düzgün otursun. ama cbr le kıyaslarsak cbr deki artçının konforu çok iyi 250 cc de inazumayı saymas isek en iyi artcı koltugu cbr de sürücü pozisyonları genel olarak aynı zaten.

  18. #3678

    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul / Sarıyer
    Motosikleti
    RKS Veloce 150
    Alıntı Ahmetcan45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum arkana zayıf bi bayan binicekse hiç sıkıntı cekmez ama motorda nası tutunacagını bilmesi lazım bnm kardeşim biniyor 15 yaşında 60 kilo ama tutunmayı bilmiyor bütün yük bana biniyo bileklerim agrıyo cbr 250 si olan arkadaşla 80 km yol yaptık hiç bişy hissetmedim valla yeterki arkadaki düzgün otursun. ama cbr le kıyaslarsak cbr deki artçının konforu çok iyi 250 cc de inazumayı saymas isek en iyi artcı koltugu cbr de sürücü pozisyonları genel olarak aynı zaten.
    Artçı uzun yolda sıkıntı yaşar mı peki. Artciyi düşünüyorum. Ben kendimi geçtim

  19. #3679
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Yamaha R25 koruma takozu ile alakalı olarak burada bir soru sordum. Yorum yaparsanız sevinirim.

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...yapmis-mi.html
    Ahmetcan45 bunu beğendi.

  20. #3680
    Ahmetcan45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2013
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    YBR 125 -- YZF R25 -- CBR 600RR -- YZF R1
    Alıntı hakaniko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Artçı uzun yolda sıkıntı yaşar mı peki. Artciyi düşünüyorum. Ben kendimi geçtim
    artcılı gezen arkadaşlar yorum yapsın bu konuda bişey diyemicem ama kendim arkada oturup bi 40 km gitmiştim biraz kiloluyum bende sıkıntı cekmedim :D


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)