Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Kuba Motor Black Cat Cross

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #181

    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    Afyon
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Bugün arka amortisörün yayını sıkıştırarak sertleştirdim. Cbr 250 nin amortisör ayar

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------

    Bugün arka amortisörün yayını sıkıştırarak sertleştirdim. Cbr 250 nin amortisör ayar aletiyle yaptım. Motor şuan 350 km oldu. 1 kez araziye çıktım. Lastikler çok kötü yolda arka frene basınca kitliyor ama durmuyor kızaklayarak devam ediyor kaldırımdan atlarken ön fren kaliperinden tak diye ses geliyor. Bu sesi nasıl hallederiz bilmiyorum. Hergün kullanıyorum. O Yüzden akü şu an iyi gerçi daha iki hafta olmadı bile. Zincir çok bollaştı. 2 kez ayarladım. Yol motoruna göre gevşek bıraktım ama kullanma kılavuzu yok ki nasıl yapacağımı bilemedim. Kardeşim motora bindi öyle ayarladım. Titreşim üst devirlerde var ama alt devirlerde yok denecek kadar az. Yakıt 100 km de 3 litre civarı ölçtüm. Ilk fırsatta lastiği değişmeyi planlıyorum. Motor güzel gören herkesin dikkatini çekiyor. Egzoz sesi çok hoş.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #182

    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    Afyon
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Arkadaşlar gidon yükseltmeyi nasıl yapabilirim. Internetten yükseltme aparatı alabileceğim bi site varmı. Bizim motora uyarmı. Yükseltme yapan arkadaşlar siz nasıl yaptınız.

  3. #183

    Üyelik
    23 Aralık 2013
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    https://youtu.be/JNVTEwcuk4c
    linkteki görüntünün sonunda gidon yükseltme aparatını gösterdim. 22 den 22 ye gidon yükseltme diye arat. 2, 3 ve 5 cm lik versiyonları var. Pekçok sitede var sanırım google a bi arat derim.

  4. #184

    Üyelik
    23 Aralık 2013
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Ön jantı 1.40/19 ile değiştirdim. Orjinali 1.85/19 idi. Jant çok geniş kalıyordu hatta lastikten daha genişti. İnternetten 1.40/19 jant çemberini sipariş ettim. Ayrıca fabrikadan da orjinal ön jant takım sipariş ettim (disksiz). Fabrikadan gelen orjinal 1.85 lik jantın çemberini çıkarıp yerine 1.40 lık olanı taktık, üzerine de 70/100 19 dişli lastikleri. İlk izlenim gidon hareketleri biraz daha rahatladı gibi hafifledi. Şuan elimde 2 takım jant var biri 1.85 diğeri 1.40.

  5. #185

    Üyelik
    03 Mart 2015
    Karacocuk bunu beğendi.

  6. #186

    Üyelik
    23 Aralık 2013
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Alıntı AQib3T adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen buna birde dişli lastik tak oyle çık araziye, motor bam başka birşey oluyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:22 ----------

    1.40 ve 1.85 jantlarım.

    1.85 jant üzerindeki sürtünme izleri gözüküyor fotoda. 70/100 19 lastiği takınca jant lastikten daha geniş duruyordu.

  7. #187
    rtunik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2015
    merhaba motosiklet. net,

    kuba black cat modelini yaklaşık bir aydır kullanıyorum.. genel olarak memnun kaldığımı yazabilirim. lakin arka fren kısmında yerinden çok çabuk çıkıp beni yol ortasında frensiz bırakan mil problemini çözemedim. daha önce tamirciye gitmişken neredeyse hemen her gün aynı problemi tekrarlıyor.. acaba arka fren aksamını komple değiştirmeli miyim, yoksa bunun yerine daha uzun bir mil mi koymalıyım?

    bahsettiğim mil resimde görülen (resmi internette buldum.

    http://i.hizliresim.com/RYNr01.jpg

  8. #188

    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    Afyon
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Selamlar rtunik bende de aynı problem vardı. Benim usta milin ucuna civata kaynaklayarak sorunu çözdü.

  9. #189
    rtunik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2015
    teşekkürler fmaral,

    birde black cat için kaliteli bir yağ tavsiyesi alabilirsem memnun olurum. ısınma kanımca haddinden fazla.. yağ konusunu servise bırakmak istemiyorum.

  10. #190

    Üyelik
    23 Aralık 2013
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Yanlış anlamadıysam hidrolik piston mili, dostum o milin yerinden çıkabilmesi için, mil üstündeki civatanın serbest şekilde dönüyor olması gerek, onunda serbestçe dönebilmesi için ya yalama oluş yada üstüne yağ dökülmüş ve dökülmeye devam ediyor olması gerek. Bendekini döndürmek istediğimde neredeyse civata dıştan sıyrılacaktı. Zor yani orada bir hata olmalı.

  11. #191

    Üyelik
    23 Aralık 2013
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Arkadaşlar geçen gün youtube da bir video izledim. 2 black cat bide honda araziden asfalta çıktılar, en önde giden kubalı arkadaş feci şekilde takla attı. https://www.youtube.com/watch?v=WQ7FNxlNqe0 Sadece meraktan soruyorum kaza ile ilgili fikri olan var mı?

  12. #192
    dundanbiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2015
    Şehir
    İzmir/Bandırma
    Motosikleti
    Pulsar NS 200
    Onu bende izledim, tam belli olmasada bir şekilde kayıyor gibi geldi, acaba yanlış bir vites geçişi mi yaptı yoksa çok mu yatıp gaz verdi anlayamadım, ben de merak ediyorum

  13. #193

    Üyelik
    03 Mart 2015
    beyler kaza yapan benim arkadaş o videoda ki black catlerden digeri benim kaza yapanın arkasında giden. yokuş aşşağı debriyaja basılı bir şekilde giderken motor baya bi hız aldı. arkadaş da ayağa kalkmaya çalışırken debriyajı elinden kaçırdı , vites de epey küçükdeymiş ( 1 veya 2 ) öyle olunca motor yığıldı tabi takla meydana geldi olay bu
    dundanbiri bunu beğendi.

  14. #194

    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    Afyon
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Kaza yapan arkadaşa çok geçmiş olsun. Umarım birşeyi yoktur.
    Ben Black cat ile Yarın için uzun yol yapmayı planlıyorum. Bakalım nasıl olacak. Tokat- Afyon arası yaklaşık 650 km. Seleye bi güzellik düşündüm. Bakalım nasıl olacak. Başarabilecek miyim. Burdan foto paylaşırım.

  15. #195

    Üyelik
    23 Aralık 2013
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Geçmiş olsun dostum. Bende acemilikte öyle saçma hatalar yaptığımı hatırlıyorum. :D Ayakta kullanırken gaz kontrolü oldukça kısıtlı olduğunu 2 kez toprağa yapışarak bir kezde ağaca kafa atarak anlamıştım vaktinde :D. olur öyle kazalar önemli olan sen korunma ekipmanlarını tam giy acıkta dikkat et, hep derler ya düşmek bu işin doğası.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------

    Hatta ilk düşüşümü anlatayım da neşelensin ortalık. Motorumu teslim aldım bayiden, daha ehliyetim yok. Kardeşim getirdi eve motoru, polis falan çevirir diye. Daha önce motosiklet tecrübem sadece sürücü kursu ve kardeşimin scooter'ı. Geldik evin önüne, ben dedim bi oturayım bakayım şuna, motor stop durumda, ayaklığın olduğu taraftan bacağımı attım yukarı totoyu koydum seleye hooppp öteki taraftan aşağı motorla beraber güm yerdeyim. Bir hayal edin. Sonrasında kardeşim 1 hafta falan güldü bu olaya. Ne kadar basit ve saçma bir hata, motorun normalden yüksek olduğunu hesaplamadan gaza gelip atlıyosun üstüne. Şimdi bırak düşmeyi motoru yavaşça geçirdiğim bahçe kapısı ve ıkına sıkına çıkarttığım garaj basamaklarından hoplatarak çıkartıyorum. Demem şu kaza sizi olumsuz etkilemesin tecrübe kazandıkça kendine inanamayacaksın.

  16. #196

    Üyelik
    03 Mart 2015
    usta uzun yol için yorumlarını heyecanla bekliyorum. biz de çok düşündük ama cesaret edemedik doğrusu. sele olayı baya sıkıntı geçenlerde 100 km kadar yol yaptık totoyu yolda bırakmak zorunda kaldık ona çözüm bulmalıyız :D beklemedeyim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:15 ----------

    ben motoru alalı 1 yıl kadar oldu, arkadaş da alalı bi 6 ay kadar oldu çok da acemilik değil aslında ama biraz dikkatsizlik oldu diyelim. sürekli araziye çıkıyoruz zaten orda düşmelerimizin hatti hesabı yok. hatta çok fazla zorluyoruz motorları burda ktm lerin gittiği takıldığı yerler de takılıyoruz onlar gibi performans alamıyoruz tabiki ama iş görüyor yine bu nedenle çok fazla düştük ve hiç hevesimiz kaçmadı. motor bizimm için bi tutku oldu kolay kolay vazgeçeceğimizi sanmıyorum

  17. #197

    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    "Kaza yapan" yerine "takla atan"ı kullanmayı daha çok seviyorum
    Aqib3t'in de anlattığı gibi gerçekleşti kaza. 5. vites aralığındaki bir hızda iken debriyaj elimden kaydı ve taklaya geldik. Şükür bir şey olmadı, belde biraz sıyrık ve sağ el bileğinde incinme oldu sadece. Şükür onlar da geçti. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
    Uzun yol yapacak arkadaşa da Allah kolaylık ve sabır versin diyeyim. Motoru Antalya'dan sıfır alıp Alanya'ya kadar (yaklaşık 170 km) kullanarak geldim. Yanlış hatırlamıyorsam 3 kere mola 1 kere de lastik patlatma oldu Sele, titreşim, egzozdan gelen yüksek ses, motorun uzun yol için yeterli sayılan hızlara ulaşamaması seni oldukça yoracaktır. Ama her motor ile uzun yol yapılır.
    cenkito bunu beğendi.

  18. #198

    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    Afyon
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Dün yaklaşık 650 km yolu 13,5 saatte tamamladım. 3 kez 30 dakikalık mola verdim. Seleye bağladığım yastığa rağmen Kuyruk sokumu 50 km sonra uyuştu. Sonlara doğru ayakta sürdüm. Ama çok şükür kazasız belasız tamamladım. 60-70km hızla ke gittim. Son 60 km Yağmura yakalandım. Yinede çok güzel bi yolculuktu. Nazar değmesin tık demedi.



    cenkito bunu beğendi.

  19. #199

    Üyelik
    23 Aralık 2013
    Şehir
    Çanakkale Merkez
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Bende motoru yıkayıp böyle güzel bir foto göndereyim bari yahu, kıskandım, tertemiz motor :D

  20. #200

    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    Afyon
    Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Teşekkür ederim. Motoru mümkünse haftada bir ve araziden sonra yıkar , yağlarım.

    Motor km 2500 e yanaştı. Yağını kendim değişiyorum. Gevşeyen vidaları sıkıyorum. Zincirini yağlayıp gerdiriyorum. Bunlar tamam. Fakat hava filtresi ve buji nezaman Değişiyor. Subap ayarını nezaman yaptırmak gerek. Siz nasıl yapıyorsunuz bu işleri.


    REKLAM ALANI
10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)