Yamaha MT-09 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
Arkadaşlar öncelikle merhabalar ben yeni mt 09 sahibi oldum 700 km dir falan kullanıyorum full şehir içi 10 15 defa çevre yolunda 200 kmye hızlanmalar dışında normal kullandım 90 liralık benzinle 205 km gitti yani 43 kuruş 9 litre yakmış bu sitede yazan değerlerin çok üstünde arrow egzoz var acaba yakıtı yakmadan mı atıyor acaba 😊
Reklamlar
-
seasiderider adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar öncelikle merhabalar ben yeni mt 09 sahibi oldum 700 km dir falan kullanıyorum full şehir içi 10 15 defa çevre yolunda 200 kmye hızlanmalar dışında normal kullandım 90 liralık benzinle 205 km gitti yani 43 kuruş 9 litre yakmış bu sitede yazan değerlerin çok üstünde arrow egzoz var acaba yakıtı yakmadan mı atıyor acaba 😊
Arrowdan dolayı yakıt tüketimi biraz artmış olabilir. Şehir içi std moda 7 litre civarında tüketiyorum ama genellikle sakın kullanırım. Biraz agresif kullanıyorsanız normal gibi yakiti.
-
Peki bu durumu nasıl çözebilirim arrow egzozun özelliğimi bu yakıtı çok arttırmak sizdemi aynı egzosu kullanıyorsunuz
-
stock egzoz kullanıcaksınız ki az yaksın 5,5 litrelere kadar duşebilir tüketim 100 km de
-
Çok değil yaa birazcık mantık yürütün ya da sırf yazmış olmuş olmak için yazmayın.Yok arrow dan mış,heaa kardeş arrow un yakıt artıran özelliğini mode dan kapaman lazım :D
Hadi eleman yeni almış ya da ilk defa büyük cc li bir makinası olmuş ya size ne demeli?
MT-9'nu yeni alan arkdaş,bunun arrow olması ile bir alakası yok.önce sana eksoz kısmı ile alakalı kısmını anlatayım.Stock eksoz da katalizör var,hem ses hem de çevre kirliği için ama sen ya full eksoz ya da O2 müşürünün arkasından kesip sadece tüp şeklinde bir eksoz takarak katalizörü aradan çıkarıyorsun ama bundan ecu'nun haberi yok.O yine stock eksoza göre yakıt hava karışımını ve eksoz çıkış sürelerini ayarlıyor.o mavi alev atması da bu yüzden.evet çiğ benzini yakıyor ama o öyle düşündüğün gibi aman aman çok yakıt tüketimini etkilemiyor.Hiç etkilemiyor demiyorum bak,öyle çok hissedeceğin kadar değil diyorum.
Neden şehir içinde 9 litre yakıyorsunun cvp'ı yaa sürekli 1-2 viteslerde yükleniyorsun ya da çok devirli kullanıyorsun.Sakin kullanımda full eksoz,spor filtre de olsa şehir içi 5-6 lt yakarsın.Sürekli 1-2-3 üncü vitesleri doldurup doldurup yavaşlıyorsan doğaldır çok yakması ama 6-7 bin deviri geçmeden vites değiştire değiştire kullanırsan yakıt hissedilir derecede düşecektir.Bu durumu motorunu yeni almana,heyecanına,tecrübesizliğine yorabiliriz.Yeteri kadar tecrübesiz olduğunu düşünürsek,altındaki motosiklet süpersportlar kadar,hatta alt devirleri onlardan da dolu bir motosiklet o yüzden sakin sür,kimseye bir şey ispatlamaya çalışma sonradan çok üzülürsün.
-
Arrowdan dır derken başka egzoz taksan az yakardın ama arrow varmış o çok yakar abii demek değildi zaten amacım. Stock egzoza göre daha fazla yakar manasındaydi. Neyse tuketim daha çok agresif kullanıma bağlıdır diyebilirim. Kazasız belasız aman dikkatli sürün.
-
Herkese merhabalar arkadaşlar temiz Mt07 veya mt09 arıyorum. Motosikletini satacak olan arkadaşlar bana özelden ulaşırsa sevinirim. Herkese iyi forumlar.
-
-
Herkese Öneririm Metzeler m7rr rodaji bile nerde ise bitti :p düzü cok iyi olmasada yanaklar 10 uzerinden 10 parlak asfaltta bile.
-
4KORSAN adlı üyeden alıntı
Parlak asfaltta bile 10 üzerinden 10 verecek kadar tecrüben varsa sen pistte kafa gözü sürtersin kardeş.Bir kaç fotoğraf çek şu M7 lerin yanaklarına ne kadar yatmışın görelim.
-
drejj adlı üyeden alıntı
Parlak asfaltta bile 10 üzerinden 10 verecek kadar tecrüben varsa sen pistte kafa gözü sürtersin kardeş.Bir kaç fotoğraf çek şu M7 lerin yanaklarına ne kadar yatmışın görelim.
bende iz olmaz tüm lastigi kullanırım ;) eğer kullanmadigimi iddaa ediyorsan lastik yeni iz kalmaz diyor isen yarın senin için 5mm lastik kenarından boşluk birakıp foto da atabilirim
-
ara bakımınıda yaptım 2. ara bakım oldu 1000 km yetkili serviste 4 bin de castrol power1 şimdi 7500 km oldu motul 7100 bakalım ne farklar var arasinda yazarım buraya sonrasinda putoline nanotech kullanıcam. tabi yagı ilk koydugun zamanki gidiş çok guzel
-
14 Nisan 2017, 23:51
Yag değişimi yaptiracagim kimi 2.7 litre kimi 3 litre diyor lütfen yardım
-
15 Nisan 2017, 07:18
Yag filtresi degisirse 200-300 gram fark edebiliyor. Sag yanda pencere var, yag koyduktan sonra kontrol edin. Sayet pencere tamam ise calistirip gazlamadan 1 dakika sonra stop edin. 5 dakika icinde yag suzulur, pencerede eksik varsa tamamlayin.
-
16 Nisan 2017, 16:37
Ozangungordu adlı üyeden alıntı
Yag değişimi yaptiracagim kimi 2.7 litre kimi 3 litre diyor lütfen yardım
yag filtresi degişicekse 2,8 litre . ve filtre içine biraz yag dokun kenarını yaglamayi da unutmayın.. filtre degişmicekse 2,4 yaziyor
-
02 Mayıs 2017, 23:21
Yaw yamalube 15-50 koydurdum hoşuma gitmedi 5000 den önce girip yamalube 4r koydurcam.yeni arkadaşlar sorarsa Bilgi amaçlı yazdim
-
07 Mayıs 2017, 18:05
İzmir yeşilyurt devlet hastanesinin acil caddesinde turuncu mt09 , plakasız, üstündeki çocuklar ehliyet yaşında bile değil. Çalıntı ihtimali yüksek . Çaldıran varsa o taraflara baksın
-
22 Mayıs 2017, 19:09
Merhabalar. Foruma yeni üye oldum ve yakın zamanda mt 09 aldım. Şöyle bir sorunum var. Yakıt deposunun 14 litre olduğunu biliyorum fakat iki defa yakıt aldım ve ikisinde de 12.5 litreden fazla almadı. Ayrıca deponun en üstündeki delikli yere kadar geldikten sonra yaklaşık yarım litreye yakın doldurmaya devam ettim ve 2-3 cm yükselip tekrar aynı seviyeye indi. 10-15 saniye buna devam edince daha da eklemek istemedim 12.5 litrede kaldı. Sizde durumlar nedir bu konuda deneyimli kişiler durumu açıklarsa çok memnun olurum. Son olarak benzinin tamamen bittiğini nereden anlıyoruz. yanıp sönmeye başlamasından başka bir işaret yok mu? yedek depo vs. yanıp sönmeye başladıktan sonra kafamıza göre mi alıcaz? şimdiden teşekkürler
-
28 Mayıs 2017, 11:06
Normal o delikli yer benzin koyarken köpüklendigi içindir. Gosterge 2 tırnak ve aşağısına indiginde 10 LT rahat alır mt 09 kullaniyorsan her 100-120 km de bir yakıt almaya alisacaksin ;)
-
28 Mayıs 2017, 11:59
irfan1995 adlı üyeden alıntı
Merhabalar. Foruma yeni üye oldum ve yakın zamanda mt 09 aldım. Şöyle bir sorunum var. Yakıt deposunun 14 litre olduğunu biliyorum fakat iki defa yakıt aldım ve ikisinde de 12.5 litreden fazla almadı. Ayrıca deponun en üstündeki delikli yere kadar geldikten sonra yaklaşık yarım litreye yakın doldurmaya devam ettim ve 2-3 cm yükselip tekrar aynı seviyeye indi. 10-15 saniye buna devam edince daha da eklemek istemedim 12.5 litrede kaldı. Sizde durumlar nedir bu konuda deneyimli kişiler durumu açıklarsa çok memnun olurum. Son olarak benzinin tamamen bittiğini nereden anlıyoruz. yanıp sönmeye başlamasından başka bir işaret yok mu? yedek depo vs. yanıp sönmeye başladıktan sonra kafamıza göre mi alıcaz? şimdiden teşekkürler
Yakıt göstergesi yanıp sönmeye başladığı anda içeride 2 litre civarı yakıt kalmış oluyor. 2 Litre bitene kadar yakıt almanız gerekiyor. Motor tamamen stop edip yolda kaldıysan depo tam bitmiştir demektir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)