Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

RKS Titanic 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1041
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Araştırdım fakat göremedim, bu motorun parçalarının internet üzerinden temin edilebileceği bir site var mı ? Servislerle hiç muhattap olmadan. Ayrıyetten zaten bulunduğum yerde RKS servisi yer almıyor. Böyle bir imkan var mıdır ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1042

    Üyelik
    28 Ekim 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    RKS 150 TİTANİC
    Gargi Amca verdiğin bilgi için teşekkürler.
    Ancak tüm RKS kullanan arkadaşlarla bir şeyi paylaşmak istiyorum. Kuba'nın satış politikası bana yanlış geliyor. Parçaları sistemde görüyorsunuz ama fiyatlarını göremiyorsunuz. Bu fiyatlar bayinin bize vereceği bir fiyat olsa da görebilmemiz gerekir diye düşünüyorum. Biz bayinin bize kafasına göre bir fiyat verip vermeyeceğini nasıl anlayabiliriz. Bireysel müşterinin güvenini sarsan bir durum ortaya çıkıyor.Bugün prestij motoru aradım yağ filitresi ve contasını istedim. Filitre fiyatı sitede var. Ancak contaya bakmam gerekir dedi. en fazla 1 veya 2 liradır dedi. Siteye baktıktan sonra 5 lira dedi. Hadi buyurun buradan yakın. Diğer motosikletlerin parçasını ve fiyatlarını yetkili bayi veya servis olsun olmasın internet sitelerinde bulabiliyorsunuz.
    Bugün bir şey daha yaptım. Polatlıda RKS servisi olarak bilgisini aldığım yere telefon açtım. Yağ filitresi ve conta olup olmadığını sordum.Cevap aynen şöyleydi."elimizde yok. sipariş vereceğiz. 3 gün içerisinde gelir." Eğer bu parçalar bayi veya servislerin elinde yoksa vay halimize.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------

    Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araştırdım fakat göremedim, bu motorun parçalarının internet üzerinden temin edilebileceği bir site var mı ? Servislerle hiç muhattap olmadan. Ayrıyetten zaten bulunduğum yerde RKS servisi yer almıyor. Böyle bir imkan var mıdır ?
    prestij motora girince görebilirsin. Parçaların çok küçük bir kısmı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------

    Alıntı asot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkürler kardeşim, bir yerde karbon ayna diye bir şey görmüştüm ama bir daha bulamadım, sahibindende bir ilandaydı sanırım, çok şık duruyordu, ufak bir görsel değişiklik iyi olabilir. Başlangıç motoru demiş olsam da , çok çok keyifli bir alet. Bugüne kadar scooterlarla boşa zaman kaybetmişim.

    Geçen gün rüzgarlı havada sürmek zorunda kaldım, 80 km ile giderken , motoru kağıt gibi kaldırıma doğru savurdu, hemen frenleyerek yavaşladım. İşin özü motorun hafif olması biraz rüzgar problemi yaratacak gibi.
    Sevgili kardeşim. Motosiklet kullanırken dikkat edeceğin en önemli hususlardan bir tanesi yan rüzgarlara maruz kalmamak. Bu durumda hızını mümkün olduğu kadar azalt. Bu scooterlar için daha da büyük problem.

  3. #1043

    Üyelik
    20 Aralık 2011
    servislerin elinde yedek parça yok oyüzden yağını değiştirip gönderiyor. filitre yok dememek içinde gerek yok diyo. oyüzden bakıma giderken bence filitrenizi yanınızde hazır edin derim. hele hele conta hiç yoktur servisin elinde. en son servise uğradığımda çırak contayı takmıyodu nerdeyse durum içler acısı bence kendiniz yapın herşeyi.

  4. #1044

    Üyelik
    28 Ekim 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    RKS 150 TİTANİC
    Gargi amca,
    Burada sıkıntı şu. Parasını ben vermeyecek miyim? O halde her markanın servisi gibi RKS servis ve bayileri de elimde parça tutmak zorunda. Yağ kısa aralıklarla değişecekse ve bir tüketim malzemesi olan filitre ve conta da değişecek. Elinde stok tutamıyorsan neden servis olasın ki? Bir filitre için neden 3 gün bekleyeym. Olacak iş mi bu?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 07:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:33 ----------

    Burada bir akıl birliği yapmalıyız. Doğrudan Gaziantep ana servis sağlayıcıya mail atıp, durumun akıl almaz bir hataya yol açacağı ve bireysel olarak kendilerine bizim de ulaşarak her türlü yedek parçayı görerek sipariş verebileceğimizi, en azından bize doğrudan satmayacaklasa da bedelini havale ettikten sonra ilgili il veya ilçedeki yetkili bayiden teslim alacağımızı sağlayacak bir yapı kursunlar.(ana kullanıcılar fiyatları sipariş verirken görerek.)
    Aksi takdirde kimseye RKS yi alıp kullanma konunda tavsiye etmeyelim. Aksi takdirde aynı sıkıntıyı bütün RKS kullanıcıları yaşayacak ve şu anda yaşıyorlar. en azından Gaziantep yetkili disribütörün bu formu okumasını sağlayalım.. Yoksa güzelim motor ve kullanıcıları bu politika yüzünden heba olacak.

  5. #1045

    Üyelik
    28 Ekim 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    RKS 150 TİTANİC
    Değerli arkadaşlar
    Sizlerden hiç ses çıkmıyor. ne konu açılıyor. ne öneri, ne fotoğraf. Sanırım bu kadarla formumu kapatacağız.

  6. #1046

    Üyelik
    20 Aralık 2011
    Valla ben iş güçten dolalı çok binme fırsatı bulamıyorum

  7. #1047

    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    mardin-nusaybin
    Motosikleti
    rks titanic 150
    Dostum haklısın paylaşimın artması gerek. ben yaptıklarımın tamamını yazdım. heralde benden çok modifikasyon yapan yok tur . işte en son hali.

    ][/url][/IMG]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------

    bu arada bu küçük ilçede sıkışık kalmasaydım daha neler denerdim bilemiyorum, ama şunu fark ettim.bizim motorlara ne yapsan gidiyo.

  8. #1048
    asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    tracer 700
    bu da benden gelsin, 300 km.de henüz.. zincir kısmından bir ses gelmesi dışında problem yok. Sanırım yağlanmadı pek.



  9. #1049

    Üyelik
    28 Ekim 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    RKS 150 TİTANİC
    whiteflame merhaba,
    Sanırım ön amortisörü yükseltmiş olan sizdiniz. Bunu servise gittiğimde yapıp yapamayacaklarını sordum. Yapamayacaklarını söylediler.Bu işi nasıl başardın? bu konuda biraz bilgi verebilir misin?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------

    Arkadaşlar bu motorun kırmızısı da bir başka güzel gözüküyor.Derler ya "5 kuruş fazla olsun kırmızı olsun"diye

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------

    Arkadaşlar bir önerim de şu motor koruma demirini de ne yapın edin mutlaka edinin. Zaten parça siparişle geliyor. birde grenaj gibi dertlerle uğraşmayın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------

    Arkadaşlar,
    Geçen hafta Ankara civarında Tulumtaş,fevziye köyü,şehit Ali civarı ve Eskişehiryolu üzerinde çay ve simit molası verdiğim kısa bir gezi ile ilgili fotoğrafları paylaşmak için forma koyuyorum.





  10. #1050

    Üyelik
    17 Nisan 2014
    whiteflame bende bayaa modifikasyon yaptım olmuşmu elcikler ve aynalar monster logolarda


  11. #1051

    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    mardin-nusaybin
    Motosikleti
    rks titanic 150
    hitit 1963 hocam gerçek ustaysa bilir. motorcu arkadaş uğraşmak istememiş.ustalığına güvendiğiniz 1 motorcu varsa ona da götreblirsnz. yayları çektrip uzattı benm usta yenisini (daha uzununu) kullanablirsınız. ayrıca ustam tekrar toplarken bana gösterdi yaklaşık 2,5 - 3 cm kadr vidalama payında fazlalık vardı. onu da uzamaya ekledi. çukurllarda daha bir sağlam duruyo artık.bu arada sana da özenmıyor ndeğilim valla baya baya yol yapıyorsun ben 4000 deyım hala ve uzun 1 tura çıkamadım. çocuk bekliyıruz, o yuzden gözum kesmıyo uzun yola. kazasız seyahatlar dilerim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------

    aynalarını çok beğendim ama motor korumayı ihmal etme. 3 ay önce migros otoparkında 1 araba parkederken benm motoru devirmişti.arka tek sinyal ve bagajım kırıldı. demir olmasaydı depo yu düşünemıyorum bile. arka lastiği de değiştrmeden tubless yapablirsin. ben aldğimdan beri tubeless kullanyorum.tekerin düz bassın

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------

    tweentop aynalarını çok beğendim ama motor korumayı ihmal etme. 3 ay önce migros otoparkında 1 araba parkederken benm motoru devirmişti.arka tek sinyal ve bagajım kırıldı. demir olmasaydı depo yu düşünemıyorum bile. arka lastiği de değiştrmeden tubless yapablirsin. ben aldğimdan beri tubeless kullanyorum.tekerin düz bassın

  12. #1052

    Üyelik
    28 Ekim 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    RKS 150 TİTANİC
    tweentop aynaların gerçekten çok güzel. Ben aynaların kollarının kısa olması nedeniyle daha önce rahatsızlığını belirtmiştim. Aynaların sağ tarafındakinin dişi ters olduğu için başka bir aynayla değiştirmenin mümkün olmadığını serviste söylediler. Bunu hiç anlayamadım. Ancak doğru olsaydı ayna değişimini siz yapamazdınız. Size bu değişimi kolayca yaptıysanız böyle bir ters diş sorunuyla karşılaştınız mı? Birde bu aynalar herhangi bir markaya ait mi? bunlar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

    Diğer taraftan Forumdaki arkadaşların motosikletiyle birlikte çekilmiş fotoğraflarını ve varsa gezdikleri veya yaşadıkları yerlerin güzel manzara ve kültürel varlıklarını da içeren fotoğraflarını foruma koymaları hepimize keyif verecektir diye düşünüyorum.

    Gezmek konusuna gelince motosikletin en önemli fonksiyonlarından biri bu. Arabayla gidemediğiniz yerlere gidip, istediğiniz yerde durup, kalkabilmek ve doğaya karışabilmek ancak yürümek ve bisiklete binmek dışında bu alet sayesinde olabiliyor. İmkanınız varsa yapın bu gezme işini motorumuz yok BMW olmamış veya dandik motosikletmiş uzaklara gidemezmiş gibi nedenlere de bakmayın. Sanırım hepiniz yaş olarak benden çok daha gençsinizdir. Hafta sonu birkaç saatlik küçük mesafelere de uzansanız, büyük bir keyifle yuvanıza döneceğinize inanıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:03 ----------

    Whiteflame bu arada sizi de kutlarım. İnşallah sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bebek sahibi olursunuz. Allah tamamına erdirsin. Mutlaka bir bebek fotoğrafı da eklemeni beklerim o zaman bu foruma. çok keyifli olacaktır.

  13. #1053

    Üyelik
    17 Nisan 2014
    aynaları herhangi bi yerden temin edilir ha bu çok spor ayna ama görüş mesafesi başta çok kötüydü avantajı ise mavi cam ve uzak yakın değil tam gösteriyor koso marka kutudan hertüürlü dişlisi çıkıyor takması ile beraber 20 tl :D ALDILAR buarada motorun gaz kesip bırakınca sinir bi ses var ise zinciri gerdir ve ön dişli gevşeme yapıyor söksün sıksınlar bende birtek motor devir yükseltince önden bi cızırtı geliyor bulamadım nerden

  14. #1054

    Üyelik
    28 Ekim 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    RKS 150 TİTANİC
    Sanırım bu aynalarda görüş alanını genişletmemiş anladığım kadarıyla. BMW aynaları gibi uzun kolları olan ayna temin etmek gerekiyor herhalde. Her seferinde omuz mesafesinden geriye bakma ihtiyacı duyuyorum. Farklı bir şey bulabilirsem sizlerle paylaşacağım.

  15. #1055

    Üyelik
    30 Nisan 2014
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Rks 150
    [IMG][/IMG]

  16. #1056

    Üyelik
    28 Ekim 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    RKS 150 TİTANİC
    Kara şimşek..............Maşallah iyi günlerde, kazasız belasız sürüşler olsun. Motor koruma demirini unutmayın. Bir de motorla birlikte sizi de görebilseydik.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:01 ----------

    Değerli arkadaşlar,
    Yok mu güzel gezi fotoğraflarınız. paylaşalım lütfen. Sadece sorunları değil, güzellikleri de paylaşalım.

  17. #1057

    Üyelik
    03 Eylül 2013
    Motosikleti
    RKS Titanic 150
    benim bir manifolt yırtılmıştı 30 lira verdim yenisi için. Normalde garanti kapsamına girmesi gerekir. + motosikleti ordan almamış olsaymışım 45 liraymış.

  18. #1058
    kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    İSTANBUL/ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    Alıntı ArdiaroS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim bir manifolt yırtılmıştı 30 lira verdim yenisi için. Normalde garanti kapsamına girmesi gerekir. + motosikleti ordan almamış olsaymışım 45 liraymış.
    10-15 tl bir parça dalga mı geçiyor bunlar ya.
    Orkidor61

    Adı: Kemal 0546 416 86 00

  19. #1059

    Üyelik
    20 Nisan 2012
    Şehir
    şanlıurfa
    ne 10 -15 normalde 2-5 lira olan şey honda-yamaha -rks olunca 40-50 oluyor böyle fırsatçılar adamı tamirci yapıyor

  20. #1060

    Üyelik
    28 Ekim 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    RKS 150 TİTANİC
    İnternette prestij motora girip baktığınızda manifolt KDV dahil 28 TL gözükmekte. Demek ki 2 TL işçilik almışlar. Sanırım parçalar kuba63 arkadaşımızın dediği gibi 3 motosiklet markası için pahalı. Honda ve yamaha kendini kanıtlamış markalar. RKS ise daha tanıtım aşamasında. Daha ucuz yedek parça fiyatı ile piyasaya girmeli. Eğer bu satış politikası ile devam ederse insanlar satın aldıktan sonra pişmanlık yaşayacaklar. Bunu daha önce de yazmıştım. Ancak kimseden tepki gelmedi.Yedek parçaya ulaşmak zor. ulaştığınızda yukarıda ifade ettiğiniz gibi görece olarak pahalı.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler