[I][COLOR="Navy"]İmkansız yoktur, mükemmel ise biraz zaman alır.[/COLOR][/I]
Çok teşekkür ederim Bigbull; hemen bakıyorum, aslında bir çok yerde bulmak mümkün, benim sıkıntım, yakın civarımda böyle bir parçayı bulma imkanım olmaması, burada çok az motor kullanan var...
Şarköy'de Sigortacı...
Merhabalar arkadaşlar,
Birkaç gündür foruma girememiştim, baya gelişme olmuş, çok güzel forumun böyle etkin kullanılması.
Öncelikle İlker, iyi yolculuklar, umarım Afganistan daki internet problemi çözülmüştür de muhabbetten uzak kalmazsın.
Bigbull, sen de hoş geldin. Benim motorumda 2009 aralık trafiğe çıkışlı ve henüz 500 km'de.
Ben henüz motorumun hiçbir bakımını yapmadım. Ne zinciri yağladım, ne hava filtresine baktım ne de birşey... Aldığım yer ilk 800-1000km arası bize getirin, tüm bakımlarını yapıcaz dediler. Bende o yüzden dokunmadım. Sadece rolanti ayarıyla biraz oynadım. Birde motor çok beklediğinden benzin pompasında sorun olmuş, aldığım yer yenisini ile değiştirdi.
Bu hafta sonu bir tek dün hava güzeldi. Bu sürede de binmek yerine motoru bir sileyim dedim.. Anladım ki motor, bisiklet gibi temizlenmiyor. Lastiklerin oralara falan su tutmak gerek herhalde. Motorun alt kısımlarına da sanırım. Oralar baya pis, hafif çamurlu falan. Pek çamura falan da girmedim, yağmurda kullanmadım ama yer yer su birikintilerine girmek zorunda kalmıştım, sanırım o yüzden..
Mrock, fuara giderken buluşup gitmeyi önermiş. Eğer gideceğimiz günler uyarsa (cumartesi düşünüyorum ben) ve hava da uygun olursa çok isterim böyle topluca gitmeyi. Orhan'ın dediği gibi İstanbul girişinde de İstanbul daki arkadaşlarla buluşuruz. Fakat bir sorun var, benim motorda bende daha rodajda olduğumuzdan 90-100km bizim için üst sınır. Yani ayak bağı olabilirim biraz size.
Neyse, fuara daha çok var. Dediğim gibi hava durumu falan belli olunca tekrar konuşuruz.
O ne demek yasoe,biz de racing grubu değiliz sonuçtaSen de ben de motora alışalım,hava güzel olursa sorun olmaz.
Kolpa Adamları
Dostum 90-100 ideal bir hız bence Zaten ben bizim motorda 100.den fazla hızlı gitmeyi sevmiyorum. Hız merakımız yok sen yeterki katıl, grup gitmenin tadına varınca insan gerçekten motor sürdüğünü hissediyor. Benim içinde şu anda cumartesi uygun fuar için Pazarda olabilir gerçi ama o gün için bir arkadaşın doğum günü var sanırım. Bakıcaz artık ortak bir plan yaparız burdan.
..::.. GO ..::..
Yaw ne şans ya!!!
Bütün gün hava günlük güneşlik, işten çıkış saati yaklaştıkça kapatıyor,
saat 17.30= hayda yağmur.....
Bu gün de yattı benim tur!
arkadaşlarım iyi akşamlar hepinize..ben ankaradayım..bizim afgan uçağı gece kalkacak o zamana kadar bende orduevine geldim.gireyim nete dedim..
öncelikle hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim..
umarım internet konusunda problem yaşamam da gidince aranızdan kopmam..
önder yaza doğru düşünüyorum dostum bakalım.hayırlısıyle döneyim de haberleşiriz olmadı..
mithat hocam afganistandaki motor külütürü ile ilgili bilgi istemişsiniz..oradaki insanların motor kullanımı oldukça yaygın.özellikle genç kesim motor kullanmada sınır tanımıyorlar..ama motorların hepsi çin malı.tıpkı hayatlarının her alanında kullandıkları çin malları gibi..afganistan da içtiğiniz su ve yediğiniz yemek bile çin malı neredeyse..o kadar vahim yani..en yaygın motorun fotoğrafını ve gençleri motor binerken ve düşerken fotoğrafını yollayım..
acoşkun dostum ben hava ve yağ filtrelerini hyosungsource sitesinden fazla fazla alıp stoklamayı düşünüyorum.ama motor tamircilerinde bulabilirsin gibi geliyor bana..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
Bence ucuza nerden buluyorsanız alın depolayın, burada 50 tl ye satılan hava filtresini 10 dolara aldım, yağ filtresini söylemiyorum bile, meretler kaç kere yağ değiştirdim hala bitmediler
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
arkadaşlar bizim motorların beyni,cdi ünitesi hangi tip?www.hyosungsource.com sitesinde a,b,c tipleri var.hangisi bizimki ile aynı,bizimkilere uygun bilen varmı??motorumun yanında olsaydım söküp bakacaktım ama maalesef
siz şase motor nosunu verin hangi tip beyin olacağını onlar anlarlar zaten ilker abi.enjeksiyon,karbüratör gibi durumlarda beyinler değişiklik gösteriyor.Sitedeki adamlar üretim yılına göre uygunu bulmada zorlanmazlar.yada daha kolayı var motorda takılı beynin üstündeki parça numarasını yazıp adamlara göndermek.Zaten siz b tip beyin isteseniz bile adamlar teyit ettirmek için lütfen parça kataloğundan numarasını yazın diyorlar.Hyosung source sitesiyle az buçuk yazışmılığım varda adamlar direk parça numarası istiyorlar
parça katoloğuda siteden download edliyor zaten..
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
bu siteden alışveriş yapacağım kesinlikle..afgandan dönüşe yakın zamanda afganda iken yapacağım alışverişi,döndüğümde hemen alacağım.motorun hem sürücü hem de artçı selesini değiştirmeyi düşünüyorum,artçı için de peg taktırmak düşüncesindeyim.sonra süper şeyler yapıcam,gezicem gezicem yine gezicem
emrah teşekkür ederim kardeşim..
Bu gaz kesme sorunu cdi yı değiştirdiğimizde kesinlikle çözülmektemi biliyormusunuz? Acaba değiştirip uzun süre kullanan ve sorunun kalktığını göreniniz varmı. Nede olsa az para değil bu alet. Değiştirmeyi bende düşünüyorum ama bu paraya da deyip değmeyeceği kosunda kararsızım. Çok ani ve devirli kullnmadığımdan beni şimdilik çok rahatsız etmemekle beraber hatalı olan bir parça ile binmekte istemem doğrusu.
[I][COLOR="Navy"]İmkansız yoktur, mükemmel ise biraz zaman alır.[/COLOR][/I]
Aslında arkadaşlar bu CDI yi değiştirmek biraz "pire için yorgan yakmaya" benziyor. Aslında tek yapılması gereken ünite içerisindeki yazılımı değiştirmek. Bunun için gereken de sağlam bir beyin ve gerekli teknik donanım. Yapılacak işlem ise doğru yazılımı yanlışıyla değiştirmek. Tübitak da çalışan ve bu gibi işlerle uğraşan bir arkadaşım var ama ulaşamıyorum kendisine. Muhtemelen yine yurt dışında. Ama eğer yapabilirim derse bence denemeye değer..
Diğer motorlar/arabalar için bu gibi işlemler yapılıyormuş. Bir araştırıcam bakalım eğer böyle bir firma bulursam haber veririm size.
Yasoe'ninde dedigi gibi makbul olanı o aslında fakat yazılımı degiştirecek gerekli donanım bulunsa dahi dogru yazılımı bulmak sıkıntılı bir durum. Hyosung dogru yazılımı sitesinde veriyor mu ilk bunu araştırmak lazım. Diger türlü tabiki yeni bir cdı ünitesinin içinden yazılım alınan alınması gibi bir ihtimal var ama hiçkimsenin cdı ünitesini verecegini sanmam.
önder kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekker ederim. ruhsat ve plaka masraflarıyla ilgili vereceğin bilgileride bekliyorum. bütün arkadaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim saygılar...
Selam arkadaşlar,
Ben fuara sanırım pazar günü gideceğim, önceden de söylediğim gibi hava yağmurlu olmazsa (soğuk farketmez) mutlaka motorla gitmeyi planlıyorum.
Havalar birazda olsa düzelme eğiliminde, kimselerden ses çıkmıyor, hayırdır geziyormusunuz yoksa
..::.. GO ..::..
Orhan ben haftaiçi şirketten müdürüm ile gidicem ama hsonu da sizlerle motorla gitmeyi çok istiyorum sanırım bu sene fuara iki sefer düzenliycem
Ride hard or stay at home
Bende bu sene gitmeyi çok istiyorum hem burda konuştugumuz kişilerlede tanışma imkanı buluruz beraber fikir alışverişinde bulunuruz ya da paylaşım katkı sağlarız birbirimize.
S.a yeni üye oldum bende almayı düşünüyorum GV250 ama temiz motor bulamıyorum dejavu_91 yorumlarına baktığıma göre niyetlisin satmaya ?????
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)