Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

MotoGP'de son yarışı Casey Stoner kazandı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    MotoGP Dünya Şampiyonası’nda sezonun son yarışı olan Valencia Grand Prix'si oldukça dramatik bir kazayla başladı. Henüz ilk virajda Alvaro Bautista, Randy de Puniet, Nicky Hayden ve Valentino Rossi yarış dışı kaldı. Yarışın geri kalanıysa nefes kesen bir podyum mücadelesine sahne oldu.

    30 turluk yarışın ilk 27 turunda dünya şampiyonluğunu haftalar öncesinden garantileyen Casey Stoner'ın liderliği vardı. Bu bölümde Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso ve Ben Spies ikincilik için mücadele verdi. Ancak yarışın sonlarına doğru yağmurun pistin belirli bölümlerini ıslatması mücadelenin seyrini önemli ölçüde değiştirdi.

    Finişe 3 tur kala Ben Spies, Casey Stoner'ı geçerek liderliğe yerleşti. Spies'ın liderliği son metrelere kadar sürerken start-finiş düzlüğünde rakibini geçmeyi başaran Stoner bu yılki 10. birinciliğini elde etti. Ben Spies 2. olurken, Andrea Dovizioso 3. sırada finişe ulaştı. Dovizioso bu derecesiyle dünya şampiyonasını da takım arkadaşı Dani Pedrosa'nın önünde 3. sırada tamamladı. MotoGP'de yılın çaylağıysa yarışı 4. sırada bitiren Cal Crutchlow oldu.

    Moto 2 Dünya Şampiyonası’nda da Stefan Bradl dünya şampiyonluğunu yarış başlamadan ilan etti. Alman sürücüyü geçme olasılığı olan tek isim Marc Marquez sakatlığı dolayısıyla yarıştan çekilince Bradl yarış başlamadan dünya şampiyonluğuna ulaştı. Ancak Alman sürücü geçirdiği kaza dolayısıyla yarışı tamamlayamadı. Yarışta birinciliği İtalyan Michele Pirro elde ederken, Mika Kallio 2., Dominik Egerter 3. oldu. Kenan Sofuoğlu’ysa bir ara 10. sıraya kadar yükseldiği yarışı 20. sırada tamamladı.

    Önümüzdeki sezon Moto 3 olarak adlandırılacak 125cc Dünya Şampiyonası’ndaysa mutlu sona Nicolas Terol ulaştı. İspanyol sürücü yarışı Maverick Vinales'in ardından 2. sırada tamamlasa da henüz 3. turda Johann Zarco'nun kaza geçirerek yarış dışı kalması Terol'u dünya şampiyonluğuna taşıdı. Yarışta 3.lüğüyse Hector Faubel elde etti.

    Kaynak: Ntvspor


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    zealous - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2010
    Şehir
    izmir- hatay
    Motosikleti
    Honda nc750X
    ne yarıştı son duzlukteki atak inanılmazdi, honda şaha kaltı remen. yamahada son wiraja 1.yim diyerek doğru acidan giremedi we son duzlukte hizlanamadi casey stoner super finish yapti. ben spies in acemiligine denk geldi heralde.
    hyosung gv 250

  3. #3
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    sürücü gerçekten önemli ya
    yıllardır dani pedrosayla olmamıştı adam iyi yarışcı ama birincilik potansiyeli yoktu
    aynı motorla stoner ilah oldu
    Mustafa Kemal Atatürk

  4. #4
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Honda hayat ondaaaaaaaaaaaaaaaaa....
    Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)