Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Şenkalaycı Romaniacs'ta..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
     
    Castrol Ktm sürücüsü Şakir Şenkalaycı dünyanın en zorlu yarışlarından biri olan Romaniacs’da...

    Castrol KTM yarışçısı Şakir Şenkalaycı kariyerindeki uluslararası yarışlara Romaniacs ile bir yenisini daha ekliyor.

    Dünyanın çeşitli ülkelerinden 200’e yakın motosiklet yarışçısının katıldığı bu zorlu yarış 26 Haziran Cuma günü Romanya’nın Sibiu kentinde start alacak. Yarışçılar 27 Haziran-30 Haziran süresince her gün yaklaşık 250 km’lik zorlu etaplar geçecekler.

    İlk kez 2004 yılında Romanya’nın Karpat dağlarında düzenlenen Romaniacs Rallisi, dünyanın en zorlu motosiklet yarışlarından biri olarak kabul ediliyor. Castrol KTM yarışçısı Şakir Şenkalaycı, sürücülerin öncelikle yarışı bitirmeyi hedefledikleri rallide, dünyanın en ünlü isimleri arasında Expert kategorisinde yarışacak.

    Çoğunlukla Motokros ve Spormoto gibi dallarda yarışan Şakir için, Romaniacs diğer dallardan çok daha farklı. Yarış öncesinde heyecanlı olduğunu belirten Şakir, 4 gün sürecek Romaniacs yarışının kendisi için ileride katılmayı düşündüğü Cross Country türü yarışlar için de iyi bir tecrübe olacağını söylüyor.

    Romaniacs, her ne kadar medyada genelde prologdaki kütük ve lastik geçişleri, binadan binaya atlama gibi görüntüleriyle tanınsa da, bu kısım, yarışın yalnızca çok küçük bir bölümünü oluşturuyor. Yarışın asıl zorlu bölümü, yarışçıların 4 gün boyunca doğanın önlerine çıkardığı engellerle mücadele etmeleri ve finişe varabilmeleri. Şakir Romaniacs’ta hem enerjisini, hem de motorunu 4 gün boyunca en iyi şekilde korumaya çalışacak.

    Türkiye’deki yarışlarda kullandığı motordan farklı olarak, bu yarışın zorlu karakterine uygun KTM 125 EXC ile yarışacağını anlatan Şakir, “Romaniacs’da süratten çok teknik parkurlar ve aşılması zor engellerde ilerleyebilmek önemli olduğu için, 2 zamanlı ve çok hafif olan bu motosikletin daha iyi iş yapacağını düşünüyoruz. 2 zamanlı motorlarda yağlama daha da ön plana çıkıyor. Castrol Power1’in 2 zamanlı yağlarına hem performans hem de motoru saklamak bakımından oldukça iş düşecek” dedi.

    Kaynak:Ajans Spor


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    balıkesir
    Motosikleti
    honda-ınnova cbf 150
    haydi hayırlısı başarılar.

  3. #3
    CaBRioLeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R 1150 RT
    Şakir in iyi bir derece yapacağından eminiz.....
    O KASKI Hemen Kafana Geçir.......


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)