Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Estoril’de Kazanan Lorenzo

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
     
    2009 MotoGP sezonu Portekiz ayağının galibi Yamaha pilotu Jorge Lorenzo oldu. Portekiz’in Estoril pistinde gerçekleştirilen 28 turluk yarışa pole pozisyonunda başlayan Lorenzo kısa süreliğine liderliği Pedrosa’ya devrettikten sonra kalan 27 turda arkasındaki pilotların kendisine yaklaşmasına izin vermedi ve Ducati’den Casey Stoner ve Honda pilotu Dani Pedrosa’nın önünde damalı bayrağı ilk gören isim oldu.

    Kırmızı ışıkların sönmesiyle birlikte yarışa dördüncü sırada başlayan Dani Pedrosa yine bilindik startlarından birini alarak ilk viraja gelmeden liderliğe yükselmeyi başardı. Fakat pole pozisyonunda başlayan Jorge Lorenzo çabuk pes etmedi ve kaybettiği liderliği Pedrosa’dan geri aldı ve ilk turla birlikte farkı da açmaya başladı. İkinci cepte yarışa başlayan Valentino Rossi ise startla birlikte önce Pedrosa’ya ardından da Casey Stoner’a geçildi ve dördüncü sıraya geriledi.

    Uzun süren sakatlık döneminden sonra Estoril’deki yarışla birlikte tekrar pistlere döner Ducati pilotu Casey Stoner yarışa fırtına gibi başladı ve Rossi’nin ardından yarışın üçüncü turunda Pedrosa’yı da geride bırakarak lider Lorenzo’nun gerisinde ikinci sıraya yerleşti. Yarışın altıncı turunda Mika Kallio altıncı sırada giderken motorunun ön bölümünün kontrolünü kaybedince kendisini bir anda çakıl havuzunda buldu ve yarışa erken veda etmek zorunda kaldı.

    Sekiz turun geride kaldığı Estoril’de Alex de Angelis pit alanına geldi ve mühendisleriyle yaptığı konuşmanın ardından yaştan çekildi. Bu arada ön bölümde lider Lorenzo ve ikinci sıradaki Stoner arasındaki fark 1.4 saniye olarak ölçülürken dördüncü sıradaki takım arkadaşı Rossi ile olan fark beş saniyeye kadar çıktı. Öndeki dörtlü grup giderek gridin geri kalan grubundan kopmaya başladı. İkinci sıradaki Stoner Pedrosa arasındaki fark ise 1.6 saniye civarında.

    Yarışın yarısı tamamlandığında Lorenzo ve Stoner arasındaki fark 2.5 saniyeye kadar çıktı. Üçüncü sıradaki Pedrosa ise Stoner’dan fazla kopmadan farkın açılmasına izin vermedi. Rossi ise öndeki üçlüden koptu ve Pedrosa’nın beş saniye lider Lorenzo’nunsa dokuz saniye gerisinde dördüncü sırada kaldı.

    Bitime sekiz tur kala lider Lorenzo rahat bir şekilde galibiyete emin adımlarla giderken arkasındaki rakipleri de birbirinden koptular. Yarıştan çekilden pilot kervanına Loris Capirossi de katıldı. Suzuki pilotu pit alanına geldikten sonra motorundan inerek damalı bayrağı görme fırsatını kaçırdı.

    Estoril’de damalı bayrağın sallanmasına iki tur kala artık hemen hemen herkes yerinden memnun bir şekilde tempolarını düşürdüler. Damalı bayrağın sallanmasıyla birlikte Jorge Lorenzo Estoril’deki Portekiz Grand Prix’inin galibi oldu. Geçtiğimiz sezon kariyerinin ilk MotoGP galibiyetini yine Estoril’de kazanan Lorenzo bu sonuçla birlikte takımı Yamaha’nın Markalar Klasma’nında şampiyon olmasına yardımcı oldu. Bitime üç yarış kala markalarda Yamaha şampiyonluğunu garantilerken pilotlar klasmanında da şampiyonluğn Yamaha pilotlarından birisine gideceği kesinleşti. Yarışı ikinci sırada tamamlayan Casey Stoner ve üçüncü sıradaki Dani Pedrosa şampiyonluk ümitlerini gelecek sezona ertelerken iki takım arkadaşı Lorenzo ve Rossi şampiyonluk mücadelesinde yalnız kaldılar. İtalyan pilot yarışı dördüncü sırada tamamlarken Edwards beşinci, Elias altıncıi Dovizioso yedinci, Hayden sekizinci ve Toseland dokuzuncu sırada finish gördüler.

    Moto Aktüel
    Online Motosiklet Bilgi Kaynagı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Tebrikler, Lorenzo sağlam adımlarla gelmeye devam ediyor.

  3. #3

    Üyelik
    08 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    İyi yarış çıkarttı Lorenzo ama unutmayalım : Son gülen iyi güler

  4. #4
    T0LGA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    -Yok-
    Umarım Jorge Lorenzo şampiyon olur.Hep Rossi oLuyor baydı Bu arada Casey Stoner 3 yarışta olmamasına rahmen çok mükembil bir performans gösterdi.Rossiye Kara büyü falan yaptıLar sanırım :D Lorenzo'iLe 22 saniye fark vardı araLarında


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler