Eski MotoGP dünya şampiyonu Casey Stoner, son günlerde gizemli rahatsızlığından ötürü çıkan söylentileri şiddetle yalanlayarak, kariyerinin bu yüzden asla ciddi bir tehlike altında olmadığını, Portekiz Grand Prix'sinde yeniden pistlere döneceğini açıkladı.

Bugüne kadar 18 grand prix zaferine imza atan 23 yaşındaki Stoner, Motosprint dergisine yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Motosiklet ve yarışlara olan aşk ve heyecanım hiç azalmadı. Ducati de bunu biliyor ve benimle aynı şekilde düşünüyor. Kendimi enerjik olarak ne zaman hazır hissedersem o zaman pistlere dönmüş olacağım. Öyle gözüküyor ki Portekiz Grand Prix dönüş yapacağım zamandır."

"Spordan ayrılma gibi bir planım hiç olmadı, böyle bir şeyi şu an için asla düşünmüyorum. Daha uzun yıllar yarışmak niyetindeyim. Yarışmak benim hayatımın gayesi. İstediğim tek şey, bir an önce sağlığıma kavuşup pistlere geri dönmek ve yeni zaferlere imza atmak."

"Şu an, yapmam gerekeni yapıyorum. Doktorların da şiddetli tavsiyeleri üzerine aşırı yorgunluğu üzerimden atıp hızlı bir tedavi süreci içine girmiş bulunuyorum. Tabii, motorumla nice başarılar kaydetmek varken bu şekilde pasif olmak beni üzüyor, kötü hissettiriyor. Ama yapacak birşey yok. Bekleyip, en kısa zamanda tedavi sürecimin tamamlanmasını beklemek zorundayız. Ondan sonra neler olacağını zaten hep birlikte göreceğiz."

Kaynak:Türkiye F1