MotoGP heyecanı bu Cumartesi günü Katar'ın Losail pistinde başlıyor. Yaklaşık 4,5 aylık aranın ardından MotoGP severler ekran başında Rossi, Hayden, Hopkins, Capirossi gibi yıldız pilotların ve Honda, Yamaha, Ducati, Suzuki gibi motorların rekabetini yeniden izleyebilecekler.

MotoGP'de bu sezon en önemli kural değişikliği ise motorların 5 zamanlı 990cc'den, 4 zamanlı 800cc'ye geçmesi oldu. Sezonun en büyük kayıplarından biri ise Sete Gibernau oldu. Gibernau, sezon öncesinde MotoGP'yi bıraktığını açıkladı.


Sezonun öncesi tahminlerde ve test sonuçlarında en büyük favori olarak geçen yıl şampiyonluğu kıl payı kaçıran Valentino Rossi gösteriliyor. Neredeyse katıldığı bütün testlerde en iyi 3 zamandan birini yapan Rossi, Michelin'in kısa ön lastik sistemine de en çok uyum gösteren pilot. Takım arkadaşı Colin Edwards'ın da Rossi'ye uyumu ve testlerdeki başarılı performansı Yamaha'nın takım olarak da favori gösterilmesinin en önemli nedeni.

2006 yılında 5 kez üst üste şampiyon olan Rossi'nin serisine dur diyen Nicky Hayden ise sezon öncesinde Uzak Asya testlerinde başarılı görünse de son testlerde sorunlarla boğuştu. Yeni motora uyum sağlamakta güçlük çeken Hayden iddialı konuşsa da otoriteler, bu sezon Honda takımının öne çıkacak pilotunun Dani Pedrosa olacağı yönünde birleşiyorlar.

Sezon öncesi diğer iddialı pilotlar, Capirossi, de Puniet, Hopkins, Casey Stoner olarak göze batıyor. Takımlarda ise özellikle Yamaha-Honda rekabetine Vermeulen'in atak yapması halinde Suzuki'nin de katılabileceği konusunda öngörüler var.

Lastik rekabetinde ise açıklamalar Michelin kullanan takımların bir adım önde olduğu yönünde. Özellikle Bridgestone'un sorun yaşadığı ve geride kaldığı herkes tarafından bir gerçek. Yine de ne olursa olsun dev lastik üreticilerinin savaşı en az pilotlar ve takımlar kadar ilgi çekici olacak.


2006 yılını büyük heyecan ve çekişmeyle kapatan MotoGP'nin bu sezon da rekabet görüntüsünden pek bir şey kaybetmeyeceği kesin. Şampiyonluğu korumak isteyenler, kaybettiklerini geri almak için savaşacaklar ve bulundukları konumu daha öteye taşıma hedefinde olanların rekabeti 2007 boyunca da izlenmeye değer.

Kaynak: Otomotorspor


Katar yarışı cumartesi 14.00'te NTV ekranlarına gelecek.