Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak yarışı öncesinde, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

İzmir’de NGK Bujileri sponsorluğunda A2 Teker Spor Kulübü tarafından yapılan Türkiye Pist Şampiyonası’nın 3. Ayak yarışı öncesi Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. İzmir Park’ın start düzlüğünde toplanan sporcular ellerinde taşıdıkları baretleri kalplerinin üzerinde tutarak saygı duruşunda bulundu. Yarışa giren sporcular tulumlarının üzerine siyah tişört giyip, kollarına da siyah bant takarak acıyı paylaştı.

Yarışlar öncesi yapılan anma töreninde konuşan Üçüncü Ayak Yarışı’nın Jüri Başkanı Mete Özkan, “13 Mayıs’ta Soma ilçemizde yaşanan maden kazası sonucu 300’den fazla vatandaşımız yaşamını yitirmiş ve çok sayıda da madencimiz hastanelerde tedavi altında. Geçimlerini sağlamak adına hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Umarım böyle kazalar, böyle facialar bir daha tekrarlanmaz” dedi.

Türkiye Pist Şampiyonası'nın 3. Ayak yarışı İzmir'de koşuldu. Dereceye giren sporcular Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler için kupa törenine baretle katıldı.

Türkiye Pist Şampiyonası'nın üçüncü ayağı NGK Bujileri Ana Sponsorluğu’nda A2 Teker Spor Kulübü tarafından İzmir Park’ta düzenlendi. Türkiye’nin dört biryanından gelen 73 yarışçı İzmir Park'ta Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerimiz için start aldı. Ülkü Yarış Pisti’nde yapılan TMF GP'de yarış severler, usta pilotların kıyasıya mücadelelerine şahit oldu. TMF GP 600 cc sınıfında birinci Toprak Razgatlıoğlu (KNN54), ikinci Barış Tok (AKUT) ve İbrahim Yıldız’da (AKUT) üçüncülüğü elde etti. TMF GP 1000 cc sınıfında ilk üç Tolga Uprak (AKUT), Hakan Kalaycıoğulları (ADA) ve Muammer Karakaya’dan (AKUT) oluştu.

Bayanlar Kupası’nda ise birinciliği Halide Kübra Urgancı (TMSK), ikinciliği Name Ekin (AKUT), üçüncülüğü de Ayşe Aydoğan (ENDOKAN) elde etti.

Kaynak: Türkiye Motosiklet Federasyonu