İzmir’de yapılacak Türkiye Pist Şampiyonası’nın gelirlerini pistin işletmecisi ve federasyonumuzun tescilli kulübü İzmir Ülkü Motor Sporları Kulübü Soma’daki maden işçilerinin ailelerine bağışlayacak.

Türkiye motosiklet Federasyonu tarafından yapılan duyuru:

Ülkemizi büyük üzüntüye boğan Manisa ilinin Soma ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve birçok işçimizin de hastanelerde tedavi altında bulunduğu bu elim olay sonrası Türkiye Motosiklet Federasyonumuzun 17-18 Mayıs 2014 tarihlerinde İzmir’de düzenlediği Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak yarışının yapılacağı İzmir Ülkü Yarış Pistinin işletmecisi olan ve aynı zamanda federasyonumuzun tescilli kulüplerinden İzmir Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından; bu yarışın bütün seyirci, otopark ve diğer gelirleri Soma’da maden kazası sonucunda vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine yardım amaçlı olarak bağışlanacağını açıklamıştır.

Yarışlar öncesi, sırasında ve sonrasında müzik yayını yapılmayacak olup, idarecilerimiz ve sporcularımız yarışa siyah bantla çıkacak ve 18 Mayıs Pazar günü saat 10:30’da Soma'da hayatını kaybeden işçilerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.

Soma'da yaşanan bu hazin olay sonrası bütün motosiklet severleri vatandaşlarımıza destek olmak için 17-18 Mayıs tarihlerinde İzmir Ülkü Yarış Pisti’ne davet ediyoruz. Soma'da kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileriz.





Türkiye'nin En Hızlıları İzmir'e Geliyor

Türkiye Pist Şampiyonası'nın 3. Ayak yarışı bu hafta sonu İzmir'de koşulacak. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek hız tutkunları İzmir Park'ta buluşacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Pist Şampiyonası'nın üçüncü ayağı 17-18 Mayıs 2014 tarihlerinde A2 Teker Spor Kulübü tarafından İzmir Park’ta yapılacak. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek yarışçılar ülkemizin motor sporlarında en önemli pistleri arasında yer alan İzmir Park'ın zorlu virajlarında büyük çekişme yaşayacak.

Ülkü Yarış Pisti'nde bu sene üçüncü defa start alacak yarışta 1000cc (A-B-C), 600 cc (A-B-C) ve 125 cc kategorilerinde yarışlar adeta nefesleri kesecek. Hafta sonu Ülkü Yarış Pisti’nde yapılacak en önemli yarışlardan biri olan TMF GP'de de yarış severler, usta pilotların kıyasıya mücadelelerine şahit olacak.

16 Mayıs Cuma günü öğleden sonra yapılacak teknik kontrollerin ardından, 17 Mayıs Cumartesi günü sıralama turlarına geçilecek. Yarışların yapılacağı 18 Mayıs Pazar günü ise pilotların nefes kesen mücadeleleri Ülkü Yarış Park’ta sahne alacak.

Kanak: Türkiye Motosiklet Federasyonu