MotoGP 'de yarışacak sürücülerden bazıları geleneksel perşembe yarış öncesi kültür etkinlikleri kapsamında İstanbul 'un tadını çıkardı. Tekneyle boğaz turunda Gibernau, Roberts Jr, Cardoso, Locatelli ve 125cc kategorisi lideri Bautista Türk atmosferini çeşitli müzik ve semazen gösterileri ile yaşadılar.

Osmanlı İmp. kalan tarihi camiileri, yapıları boğaz turu esnasında seyreden sürücüler güneşli ve sıcak havanın keyfini en iyi derecede sürdüler.

Sete Gibernau: "İstanbul'u çok seviyorum"
İstanbul Park Pisti'nde, yarın başlayacak olan MotoGP Türkiye Grand Prix'sinde yarışacak olan bazı sürücüler, İstanbul Boğazı'nda tekne turuna katılarak, yarış öncesi stres atarken, İspanyol sürücü Sete Gibernau, İstanbul'u çok sevdiğini, tatil için de bu kente geldiğini söyledi..

Bostancı İDO İskelesi önünde tekneye binen motoGP sürücüleri Sete Gibernau, Kenny Roberts, Alex Hofman, Jose Luis Cardoso, 250 cc sürücüsü Roberto Locatelli ve 125 cc'de yarışacak olan Alvaro Bautista, boğazda yaklaşık bir saat süren tekne gezisi yaptı.

Gibernau, ''Bu yıl İstanbul Park Pisti'ne geçen yıldan daha fazla seyircinin gelmesini bekliyoruz. Çok güzel bir yarış olacak'' diye konuştu.

Sürücüler klasmanında 13 puanla 10. durumda bulunan ve geçen yılki Türkiye Grand Prix'inde 4. olan Gibernau, ''Geçen yıl bir hata yapmıştım ve 4. olmuştum. Bu yıl daha iyi bir derece yapıp, podyuma çıkmayı hedefliyorum'' dedi.