LPG'li motosiklet

:) Güzel uygulama.Forumda bir kaç örneği daha mevcut.Ama bu biraz gelişmişi heralde...:) Sıralı sistem.

ya zaten dıken ustunde motor kullanıyoruz ulkemızde bu nası bır cesarettır arkadas bıde arkana tup baglarsın:) bıldıgın bomba

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 Lt. benzinle 100 km yol yapan motora tüp taktırmanın mantığı nedir???

ya zaten dıken ustunde motor kullanıyoruz ulkemızde bu nası bır cesarettır arkadas bıde arkana tup baglarsın:) bıldıgın bomba

o lpg tankıyla aynı şartlarda yapılan bir kazada normal benzin deposundan daha sağlamdır. özel lpg tankı takmış. forumda lpg ile ilgili başlıkları aratırsan ve benim yazılarımı okursan sıkıntı çıkmayacağını görebilirsin. aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan bıktım.

güzelmiş. yapanın eline sağlık.
performans kaybı olmadığından sanırım sıralı sistem demiş yoksa tek silindirde nasıl olacak sıralı sistem.
tüpde güzelmiş italyan sanırım.

o lpg tankıyla aynı şartlarda yapılan bir kazada normal benzin deposundan daha sağlamdır. özel lpg tankı takmış. forumda lpg ile ilgili başlıkları aratırsan ve benim yazılarımı okursan sıkıntı çıkmayacağını görebilirsin. aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan bıktım.
valla hocam bende kimyacıyım neyin ne olduğunu iyi biliyorum ne kadar sağlam olursa olsun herhangi bir gaz dolu tankla dolaşmam.

işin trajikomik kısmı lpg taktığıgı motoru cc yükseltmek için satmak istemesi ve 2011 model motosikletin garantisinin içine etmesi:)

ortalam 3 litre yakan ve ikinci eli sıkıntılı olan bi motora bi halt yedin lpg taktın bari kullan arkadaş...

Ferrari versen lpg takıcak bi potansiyel gördüm ben şahsen:cherry:

valla hocam bende kimyacıyım neyin ne olduğunu iyi biliyorum ne kadar sağlam olursa olsun herhangi bir gaz dolu tankla dolaşmam.

benzin dolu 1 mm bile olmayan bir depoyla dolaşırken 30 bar basınca ve yüke dayanıklı avrupa birliği onaylı bir tankla dolaşmam diyorsunuz.

peki...

bunu ybr 125 taksan 1 lt ile kaç km yol alır acep :queen::queen:

benzin dolu 1 mm bile olmayan bir depoyla dolaşırken 30 bar basınca ve yüke dayanıklı avrupa birliği onaylı bir tankla dolaşmam diyorsunuz.

peki...

Bu konuda kimyacıdan da iyi bildiğini sanıyorsun ya ne diyelim

Lpg araba içinde motosiklet içinde riskliii bir tanıdığım sırf lpgli araçla yaptığı kazada bu nedenle yüzünü kaybetti bunlarsa çıkmış motosiklete lpg takmakla yok böyle sağlam şöyle sağlam diyerek insanların canıyla oynuyor

Benzin sıvıdır geç buharlaşır bu nedenle sızıntı olsa dahi alev benzinde değmedikçe alev almaz lpg basınçla sıvılaştırılmış gazdır bu basınç ortadan kalkar kalkmaz gaz haline geçer ve yakınındaki en ufak kıvılcım yanmasına sebep olur

Neyse artık bu konular hakkında yazmakdan yeterince bıktım lpg nin ekonomikliğinden bahsedenlerinde zaten samimi olduğunu düşünmüyorum bu durumu ilan sahibi de dışa vuruyor burada açıklama yapanlarda

Bu konuda kimyacıdan da iyi bildiğini sanıyorsun ya ne diyelim

Lpg araba içinde motosiklet içinde riskliii bir tanıdığım sırf lpgli araçla yaptığı kazada bu nedenle yüzünü kaybetti bunlarsa çıkmış motosiklete lpg takmakla yok böyle sağlam şöyle sağlam diyerek insanların canıyla oynuyor

Benzin sıvıdır geç buharlaşır bu nedenle sızıntı olsa dahi alev benzinde değmedikçe alev almaz lpg basınçla sıvılaştırılmış gazdır bu basınç ortadan kalkar kalkmaz gaz haline geçer ve yakınındaki en ufak kıvılcım yanmasına sebep olur

Neyse artık bu konular hakkında yazmakdan yeterince bıktım lpg nin ekonomikliğinden bahsedenlerinde zaten samimi olduğunu düşünmüyorum bu durumu ilan sahibi de dışa vuruyor burada açıklama yapanlarda

kimyacılar ne zamandan beri mukavemet dersi alıyor?

Peki siz kaç kere bu lpg depolarıni 110 km/h hızla duvara yada sert bir yere atmayı denediniz? Sonucları ne oldu bilimsel olarak hiç ortaya koydunuz mu? Yaniciligini ve sürtünmeden dolayı oluşacak ısı kaç derece olacak bunlar hakkında en ufak fikriniz olduğunu düşünmediğim gibi bir kimyacı pek ala basıncdan yanicilikdan haberdar olup bir gazın kaç derecede kaç kalori ısıyla ne kadar sürede yanacagini sizden iyi bileceği kesin

64 km hızla euro ncap testleri yapılırken 110 km hızdan bahsediliyor. elma+armut= sadece gülüyorum. 110 km hızla duvara çarparsanız bırakın motosikleti 5 yıldızlı otomobillerden bile sağ çıkamazsınız.

"Benzin sıvıdır geç buharlaşır bu nedenle sızıntı olsa dahi alev benzinde değmedikçe alev almaz lpg basınçla sıvılaştırılmış gazdır bu basınç ortadan kalkar kalkmaz gaz haline geçer ve yakınındaki en ufak kıvılcım yanmasına sebep olur "

yüzde 100 katılıyorum. siz halen daha okuduğunuzu anlamamakta ısrar ediyorsunuz. 1 mm kalınlığında hurda metalden yapılan benzin deposu yerine bu tanklar daha sağlamdır diyorum. son mesajımdır.

Benzin basınç altında saklanmadığı için 1mm'lik sac yeterlidir. LPG tankı delindiğinde patlayıcı dekompresyon olur.

Önce bir benzin deposuna, ardından da bir LPG tankına kazmayla vurmayı deneyin.

Hangisinin daha tehlikeli olduğu ortaya çıkacaktır.

muvemet dersi derken kimya okuyanlar lisans düzyinde kimyager kimya mühendisi fiziko kimya görüyorlar yani fiziksel testler yapıyoruz.
Arkadaşların dediği gibi bezin basınçlı olarak depoda durmuyor sıvı halde kullanılıyor LPG ise bildiğimiz basınçlı bir tüp.Araçlarda kullanılıyor tabiki belirli testlerden geçip kullanılıyor ve aracın bagajına genelde arka amortisörlerin ortasına yerleştiriliyor arka kule gergilerinin oraya(kule gergisi varsa) böylece arkadan çarpmalarda büyük ölçüde tüpe çarpma olmuyor bu şekilde kurtuluyor insanlar ancak ben hiç bir kurumun bir motora lpg taktıgını görmedım duymadım uluslar arası standartlarda varsa takan avrupadan carpma testlerınden gecen sakıncası olmayan paylasın.Bura biz lpg nin sağlamlığını benzin depolarına göre dayanıklılığını tartışmıyoruz sadece motora uluorta yerine kocaman tüp takılmasının doğru olmadığını düşünüyorum zaten araç yeni muayne vs olmadığından takmışlardır 2 sene sonra bu aracın tüv den geçiceğini sanmıyorum... ona bakarsanız motorun deposuda dışarıda 1mm olmasına rağmen yan yatmalarda sürüklenmelerde patlamıyor delinse bile sürücü uzaklaşabiliyor ama lpg de uzaklaşma gibi bir durum yok sızıntı olduğunda patlar.

Arkadaşım tek silindir motora nasıl sıralı sistem tüp taktınız açıklarmısnız?
Bizim bildiğimiz sıaralı tüp 4 silindir ve üzeri araçlara takılır.

---------- Post added at 20:54 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

muvemet dersi derken kimya okuyanlar lisans düzyinde kimyager kimya mühendisi fiziko kimya görüyorlar yani fiziksel testler yapıyoruz.
Arkadaşların dediği gibi bezin basınçlı olarak depoda durmuyor sıvı halde kullanılıyor LPG ise bildiğimiz basınçlı bir tüp.Araçlarda kullanılıyor tabiki belirli testlerden geçip kullanılıyor ve aracın bagajına genelde arka amortisörlerin ortasına yerleştiriliyor arka kule gergilerinin oraya(kule gergisi varsa) böylece arkadan çarpmalarda büyük ölçüde tüpe çarpma olmuyor bu şekilde kurtuluyor insanlar ancak ben hiç bir kurumun bir motora lpg taktıgını görmedım duymadım uluslar arası standartlarda varsa takan avrupadan carpma testlerınden gecen sakıncası olmayan paylasın.Bura biz lpg nin sağlamlığını benzin depolarına göre dayanıklılığını tartışmıyoruz sadece motora uluorta yerine kocaman tüp takılmasının doğru olmadığını düşünüyorum zaten araç yeni muayne vs olmadığından takmışlardır 2 sene sonra bu aracın tüv den geçiceğini sanmıyorum... ona bakarsanız motorun deposuda dışarıda 1mm olmasına rağmen yan yatmalarda sürüklenmelerde patlamıyor delinse bile sürücü uzaklaşabiliyor ama lpg de uzaklaşma gibi bir durum yok sızıntı olduğunda patlar.

Hocam tüp depoları öyle sürtünmeyle düşmeyle delinecek gibi değildir. Bir arkadaşımın arabasına arka yandan vurdular içindeki tüp 100 mt kadar uzağa fırlamıştı ve yinede bir şey olmamıştı çünki arabalardaki depolara gaz kesici koyuyorlar .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar