Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Trafik kuralları ve motorcular....

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Haziran 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    S&T GT250R 2011
    Hep şikayet ederiz motorları görmüyor, önemsemiyor araç sürücüleri diye. Ayna kontrolsüz şerit değiştirirler, ara yoldan önümüze fırlarlar, sağdan sola u yaparlar, v.s..

    Şimdide çuvaldızı kendimize batıralım bence.

    Tüm dünyada "DUR" anlamına gelen ve çok basit bir kural olan, trafikte akışı yönlendiren ve insana saygının en basit kuralı olan kırmızı ışıkta neden bekleyemiyoruz biz motorcular olarak?

    Her durduğum kırmızı ışıkta muhakkak bir motorlu yavaş yavaşta olsa ışıktan sıyrılıp gidiyor. Ama muhakkak oluyor.

    Dikkat ediyorum ve bunu yapan %90 50cc ile 150cc arası motorlar.

    Biz bunu yaptıkça saygı beklediğimiz araç sürücüleri görüp sizce bize saygı gösterirler mi? HAYIR

    Bu kadar mı cahiliz? Yada bu kadar mı saygısız ve bencil? Yada canımızdan daha önemli yetişecek işimiz mi var?

    Bu kadar insan buradayız. Bunu yapan kesinlikle var içimizde. Lütfen mantığını açıklar mı bize biri...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2010
    Şehir
    Çanakkale/Biga
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Yorumum:
    Sabırsızlık, acelecilik ve bir yere çabuk ulaşma isteği olabilir yada araç yoğunluğunu çabuk atlatmak ta olabilir farklı sebepler olabilir bunları çoğaltabiliriz.
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

  3. #3
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2010
    Şehir
    Ankara-Çankaya-Y.Ayrancı
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Altımızdaki araç küçük diye yapıyoruz tüm bu kural ihlallerini.Ben şahsen motosikletimi çoğu zaman sanki bir otomobilmiş gibi kullanıyorum.Ben öyle kolay kolay aralardan vızır vızır gitmem.Tratik çok sıkışık olmadıkça araç aralarından geçmem.Sadece azıcık zaman kaybediyorum ama daha güvenli yol alıyorum bu sayede.

    Motosikletlerimiz otomobillere göre küçük olduğundan kural bizi ilgilendirmez diye birşey yok.Biz ne kadar kuralları çiğnemeye devam edersek otomobil sürücüleri bir o kadar bizi bir taşıt olarak görmezler, saygı göstermezler.

  4. #4
    Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Özellikle paket servisi yapan araçların kesinlikle kırmızıda beklemeye tahammülleri yok gördüğüm kadarıyla.
    Two Against the World

    Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

  5. #5
    anaconda84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2011
    Şehir
    Akhisar/Manisa
    Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    ben bu tip şahıslara maganda diyorum hem kendi hemde başkalarının canlarına kastettikleri için. ne yazıkki bunlardan her yerde var daha bir kaç gün önce bir motor 150lik ybr idi sanırım.3 kişi binmişler. ve en arkada oturan bir eliyle plakayı kapatıyordu.güzel olan tek yanıysa bu kişilerin yaptığı 3ünde de kask vardı. hep ihlal hep ihlal...
    TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU

  6. #6
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Bunun sebebi bol kepceden dagitilan ehliyet. Egitimler o kadar komikki. Hocalar sizin ile kurs donemini doldurmak icin vakit geciriyor resmen. Size bir gun kirmizida gectiginiz icin ceza kesen polis diger gun gormezlikten geliyor ayni seyi yaptiginizda. Bu kadar lackalikta bu normal. Her sey cehalleten. Cahil insan cesur olur. Neden kormasi gerektigini bilemez cunku
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  7. #7
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Herkese merhaba, foruma bir süre önce üye oldum. Şimdiye kadar hep işin okuma kısmıyla ilgilendim.
    Ama konu bu olunca ben de bir şeyler yazmak istedim.
    Zıpkıncı arkadaşa ve diğer yorumlara kesinlikle katılıyorum. Motor almayı kafaya koyduğum ve ehliyete başvurduğum şu 2-3 aylık dönemden beridir, ne zaman civardan bir motor geçse, ister istemez dönüp dikkatlice izliyorum.
    Kaldırımdan ilerlemeye çalışanlar, ters istikamete girip hiçbir şey yokmuş gibi geçip gidenler, dönülmeyecek yerlere dönenler, önünde bir araç gördüğü zaman onu geçmeden rahat edemeyenler, çalıştığı büfesinin kaldırımından yola bodoslama dalıp karşı istikamete karışanlar, trafik ışığının kendisini bağlamadığını düşünenler, vs., vs. diye uzayıp gider. Bunların çoğunluğu paket servis motorları veya burada apaçi diye adlandırılan kimseler.
    Daha dün şahit oldum; bir otomobil en sağda trafik ışığında bekliyor, sağa dönecek. Bir de motosikletli bir zat-ı muhterem hemen otomobilin sağında belirdi, o da bekliyor. Yeşil yandı, her ikisi de aynı anda kalktı, motorcu düz gitmeye çalışırken otomobil sağa dönmeye çalışıyor. Yaklaşık 5 metre her ikisi de birbirinin yol vermelerini umarak aynı düzlemde devam ettiler. Yol veren malesef ki yol hakkı kendisinde olan otomobil sürücüsü oldu.
    Hem motorlara ve motorculara saygı ve teşvik bekliyoruz hem de ipimizi kendimiz çekiyoruz. Önce saygınlık uyandıracak şekilde kullanalım motorlarımızı, sonra saygınlık bekleyelim, değil mi?

  8. #8
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    DL1000-Nmax155
    Türkiyede motosikletlerin karıştıgı kazaları analiz edin.
    %80'i küçük motorlardır.

    En babası 250 cc'dir.

    Motosiklet ve trafik disiplini tam oturmamış kişiler.

    Her küçük motor kullanan disiplinsiz demiyorum.
    Fakat ciddi bi oranla böyle ne yazıkki.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

  9. #9
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    cc farketmiyor.
    bu konuda ben çok şikayetçiyim. ben motor sevdalısı birisi olarak eş izni dolayısyla motorsuz 4 teker araçla gezen birisiyim.geçenlerde bir tanesi benim önüme atladı. bana yeşil yanıyordu. beni göre göre önümenden karşıya geçmeye kalktı. tabii bana yeşil yandığı halde durmak zorunda kaldım. yoksa adamı ezecektim. genellikle kurye arkadaşlar bu şekilde kullanıyorlar. arabanın sağından geçerler. hiç bir uyarı vermezler. bir bakmışsın orada motor var. trafik alt üst. bir arkadaş da; daha vites geçirmesini bilmiyor, race tarzı motor alıyor, sonra trafikte sol şeritte önümde doğru vitesi bulmaya çalıştı. Allahtan ben adamın gidemeyeceğini anlayıp hızımı ani bir frenle düşürdüm. yoksa o arkadaş haberlere çıkmıştı. bir illet olduğum yaya olarak kızılayda giderken arkadan gelen motorcular. valla içimden geçerken tekme atıp yere yapıştırmak geliyor. kaldırımdan gidiyo hızlı gidiyor.bizi ezecek gibi geliyor.
    Ankara da gittiğim yollarda düzgün kullanan biri yabancı olmak üzere en fazle beş veya altı motorcu gördüm. genellikle kırmızıda arkamdaki motorcu rahat geçsin diye sol tarafı boş bırakmaya çalışıyorum.sağa yanaşıyorum. ama adam inat sağdan geçmeye çalışyor.
    bu tür apaçiler yüzünden eşim tedirign olduğu için motor almama karşı. ikna edemiyorum. hep bana kasksız kurala uymayan bu arkadaşların yaptığı trafik kazalarını örnek gösteriyor.

  10. #10

    Üyelik
    01 Haziran 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    S&T GT250R 2011
    100 motor görüyorsam %50 si durmuyor kırmızı ışıkta, Ters yöne girenlerin oranı %40 civarı, kaldırımda gidenler dolu, araç trafiğine kapalı yollarda her an ezilebilirsiniz, kask zaten evlere şenlik, yaya geçitlerinde birden karşıdan karşıya geçen motor görmek normal, sanırsın motor geçidi, kısacası saygı bekliyoruz trafikte ama %70 imiz saygı göstermiyoruz. Bu yüzdende saygı göremeyiz. Motorsikletin bir motorlu araç olduğunu, otomobillerle aynı trafik kurallarına uymak zorunda olduklarını, hız sınırlarının daha düşük olduğunu, KIRMIZI ışığın gece lambası olmadığını öğrenememiş bu kadar çok motor kullanan cahil oldukça biz saygı beklemeyelim....

  11. #11
    Grhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Demir At
    Bütün araç sürücülerine çok ağır yaptırımlar uygulanmadığı sürece kırmızıya, yeşile bakan olmaz. Bisiklet ve motosiklet kullanıcıları kırmızı ışıklar kendileri için yanmıyor sanıyor olabilirler ama kaportası derisi olan biz motosiklet sürücüleri özellikle ışıklara ve dur ihtarlarına uymak zorundayız...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)