Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Alarmım Sabaha Kadar Çalışsa Akümde Sıkıntı Yaşar mıyım?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    04 Temmuz 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Keeway süperlight 150
    selam arkadaşlar
    Bu günlerde motor hırsızları arttı. Bizim mahallede bir kurye motorunu götürdüler gerçi arkadaş motorunu bağlamıyordu.Benim keewaysüperlight 150 cc evimin önünde iki yerden bağlı ama şerefsizler götürmek isteseler benimkini bile götürürler onun için benim aldığımda alarmı bozuktu onu devreye sokmak istiyorum fakat akümde problem yaratır mı yani bitirir mi ya da yeter mi akümün değerleri 12V / 6 Ah bana tavsiyede bulunur musunuz? akü enazından gece sabaha kadar idare eder mi? herkese teşekkür cevaplarınızı bekliyorum


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Gece sık sık alarm çalmazsa aküyle alakalı hiç bir sorun olmaz. Alarm devredeyken çalmasa bile elektrik çekiyor ama o kadar düşük ki 1 hafta bile motor yatsa sorun olmaz.

  3. #3

    Üyelik
    04 Temmuz 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Keeway süperlight 150
    peki mesela sıksık çaldı sabah motoru çalıştırdığımda konjektör sayesinde akü dolar mı? birde bu sıksık çalma sonrasında akü ömrü düşer mi?

  4. #4

    Üyelik
    30 Mayıs 2009
    Şehir
    Üsküdar
    Alarm çalacak ve bakmayacaksan taktırmanın bir anlamı yok.Millete rahatsızlık vermekten başka işe yaramaz.Lakin genelde hepsinin bir hassaslık ayarı var.Motoru çalıştıracak kadar akü kalmışsa doldurmaması için sebep yok.Akünün ömrü deşarz-sarz sayısı ile doğrudan alakalıdır,susuz kalmadıgı sürece.

  5. #5
    kalidor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2007
    Şehir
    Atlanta / Peachtree
    Herhangi bir kaçak yoksa alarm akünün enerjisini etkilemez. Tabi haftalarca kontakt çevirmeyeceksen akü boşalır. Uzun süreli kontakt kapatılmasına bağlı beklemelerde akü içerisindeki statik enerji azalır ve tekrar akünün şarj edilmesiyle giderilir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)