Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk ciddi kazamı yaptım ve servis konusund yardım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    demgah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa
    Motosikleti
    2006 1000 RR
    İlk ciddi kazamı yaptım ve yardım

    Arkadaşlar dün 12:00 sularında motora 2 haftadır binmediğim ve yaklaşık 6 gündür hiç çalıştırmadığım için evimin yakınındaki otoparkta bulunan motorumun yanına gittim (Srad 750) otoparka gittim ve motoru bir süre çalıştırdım ve baktım motorda ısındı tabii şeytan hemen dürtükledi ve bana çok kızacaksınız şimdi 200 m. yolda ne olacak diye hemen motorun yanıbaşında duran arabamdam kask, dizlik, eldiven v. s almadım en kısa mesafede dahi full koruma gezen ben tarzan gibi bindim motora, dedim ki bir eve kadar gidip döneyim (yaklaşık topu topu 300 m. lik bir güzergah, yolların çamur ve ıslak olduğunu söylemeden geçemeyecem)

    Turumu tamamlamak üzereyken (bu arada çok yavaş gidiyorum) otoparka 30 mt. kala ben ana cadde de ilerlerken otoparkın bulunduğu sokaktan bir önceki sokaktan aralarında biraz mesafe olan (hatlı minübüs değil) iki minibüsün ana caddeye girmek üzere olduğunu gördüm haliyle de yavaşladım ve ilk minibüse yavaşlayarak yol verdim ve ikinci minibüs biraz geride olduğu için beni gördüğünü ve bana yol vereceğini düşünerek yoluma devam ettim(Starex).Fakat minibüs durmayarak yola girdi ve bende arabanın sol ön tamponuna daldım (abartmıyım yavaşım )ve çarpmanın etkisiyle ön lastikle çarpmamdan dolayı motor geriye doğru esnedi ve haliyle motorla birlikte düştüm.Neyseki motor üzerime düşmedi her tarafım çamura bulandı ve kalktım kendime baktım birşeyim yoktu!Sonra minibüsün şoförü arabadan indi ve suçu bana atmaya çalıştı bende haliyle çok sinirliyim adama ağzıma ne geldiyse söyledim baktım adam suçunu kabul ediyo dedim polisi çağıralım adam bana uyar dedi neyse polisi çağırdık 3 saat kadar bekledikten sonra polis geldi ve tutanak tuttu haliyle kusur karşı tarafa yüklendi ve motorun hasarını karşı tarafın sigortasından yaptıracağız.

    Hasara gelince motorun ön kafa grenajı bayağı bir hasar gördü, kırıldı, cam kırıldı , sol yan grenaj hasar gördü, ram-airler yerinden çıktı belki de kırıldı, sol arka sinyal kırıldı volan kapağı bayağı zarar gördü, hasar büyük yani

    Kazanın bana verdiği hasarda yaklaşık 5 saat sonra akşama doğru etkisini gösterdi yukarda da belirttiğim gibi kazadan sonra bende hiçbir şey yoktu ve çok sevinmiştim fakat sol elimde ve kolumda gittikçe şiddetlenen bir ağrı, sızı oluştu ve akşam için Avcılarda bara gitmek için arkadaşlarla sözleşmiştik onlarda bekliyor, evdekilere bir şey söyleyemedim ama sızlanmaya başlanınca şüphelenmeye başladılar (bu sabah herşeyi itiraf ettim, nasihatlar, kızmalar v.s, v.s)kuzenimde yanımda olduğu için arabayı sen sür ve hastaneye gidelim dedim, 20:00 gibi hastaneye gittik, neyse ki kırık, çıkık, çatlak yok, ama sol bileğime alçı yaptılar ve sol elim şu an alçı da) bir ağrı kesici iğne yaptılar ve bayağı bi rahatlattı iğne beni ve ordanda arkadaşlara verdiğim sözü tutmak için Avcılar”a geçtik.

    Şimdi kendimce bazı sonuçlar çıkarttım (kıssadan hisse yani)

    - 50 m. lik bir yola gidersen dahi kask, mont, dizlik, eldiven,kesinlikle giy

    - Ehliyet sertifikamı aldım diye sevinme, bir işe yaramıyor, git ehliyetin kartını al,
    kesinlikle geciktirme, sonra o gün 100 YTL lik telefon konuşması yaparsın benim gibi (ayrıntılara girip genç arkadaşlara kötü örnek olmak istemiyorum)

    - Asla yavaş gitseniz dahi bu adam beni gördü diye düşünmeyin bırakın o geçsin
    (çünkü adamın dediği aynen şu “ben sağıma baktım boştu girdim yola, bir de sol taraftan bir ses, darbe geldi bakıyorum bakıyorum bir şey yok sonra seni ve motoru yolda gördüm” yani adam ana yola çıkarken soluna bakmaya zahmet etmiyor bu arada benimde hatam yok değil ara gazı vermem, kornaya basmam gerekirdi atalarımız ne demiş “İğneyi kendine çuvaldızı başkasın batır”

    Ya arkadaşlar durum bu iyi ki hızlı değilmişim ne bileyim paylaşmak istedim sizinle belki size de kötü bir örnek olmuşumdur sizde kendinizce bu kazadan bazı sonuçlar çıkarabilirsiniz

    Ha bu arada benim motor Suzuki Srad 750 bu motoru karşı tarafından sigortasından yaptıracağız bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa (motoru verip yapılmış bir şekilde geri alabileceğim beni üzmeyecek, önerebileceğiniz bir servis varsa Avrupa yakasında özellikle Şirinevler civarında) bildirirseniz çok sevinirim.

    Esen ve dostça kalın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    geçmiş olsun...dikkatli ol dostum...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  3. #3
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Çok büyük geçmiş olsun. Aslına bakarsan birşeyleri düzgün yapmak için kıssadan hisselere gerek yok. Motosikletin şakaya alınmayacağını ben senelerdir söylüyorum. Kasksız, korumasız motora binenleri görünce onlara sadece acımak geliyor içimden. Hele yüzlerindeki rahatlığı, "bana birşey olmaz" edasını gördükçe de kızıyorum onlara. Ama yapacak birşey yok. Bu tür olaylar gerekiyor bazen de. Çok ciddi bir kaza değil anlattığın kadarıyla. Sen yine eskiden olduğu gibi en kısa mesafelerde bile tüm korumalarını tak. Yazdıklarından henüz ehliyetini almadığını anladım. Dolayısıyla da kullandığın motorun sana uygun olmadığını söyleyebilirim.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  4. #4
    baris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2005
    Şehir
    Güzelyurt / KKTC
    Motosikleti
    Honda Transalp XL650
    Çok büyük geçmiş olsun dediğin gibi bizlerede örnek olsun. Korumasız çıkmamak gerektiğini bir kez daha anlamış bulundum.
    Herşey bir gün gelecek ve geçecek. Zamanın kıymetini bilmek lazım...

  5. #5
    fausten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Geçmiş olsun.Burda bize öğüt ve örnek olucaklar 1)Asla ve asla korumasız yola çıkmamak. 2)Trafikte kendinden ve makinenden ne kadar emin olursan ol karşındakinin düşüncelerinden,aracından, kişiliğinden,ÖKÜZLÜĞÜNDEN,cahi lliğinden ve bilgisizliğinden emin olmamak.
    Tekrar tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyprum.Umarım motorunuz en kısa sürede tamir edilir ve yollara dönersiniz.

  6. #6
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    geçmiş olsun öncelikle,en kötü kazan bukadarla kalsın.
    motorunun tamiri için en uygun seçim yetkili servislerdir.kaza raporu,karşı tarafın evrakları,kendi ehliyetin gibi evraklarla servise başvur ,sigorta eksperinin onayından sonra gereken onarım işine başlanacaktır.ancak bu onarım süresi biraz uzun sürecektir bence.suzukinin yedek parça durumunu bilmiyorum ama hasar gören parçalar herzaman stokta bulunmayan parçalar olacağı için yurt dışından parça istenebilir.buda 1 ay civarı bi süre beklemen demek.

  7. #7

    Üyelik
    25 Eylül 2005
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    geçmiş olsun !!!...
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

  8. #8
    melbur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2006
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Suzuki GSX R 1000
    Dostum Çok GeÇmİŞ Olsun Bİzİm Ülkemİzde Motorlari TaŞittan Saymadiklari İÇİn BÖyle Şeyle Çok BaŞimiza Gelİyor.
    [B][CENTER]MoToRiZe 07 Antalya[/CENTER][/B]
    [CENTER]HIZLI YAŞA GENÇ ÖL Kİ CESEDİN YAKIŞIKLI OLSUN[/CENTER]

  9. #9
    theOC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    daelim history 125
    Geçmiş olsun.İyi ki sende büyük bi hasar olmamış.
    34 GS ....

  10. #10
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    çok büyük geçmiş olsun arkadaşım
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  11. #11
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Çok geçmiş olsun kardeş...

    Bir şey merak ettim; Polis geldiğinde senin kaskının olmaması konusunda bir ceza veya işlem yaptı mı? Bunu gerçekten çok merak ettim, cevaplarsan sevinirim.
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  12. #12
    xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbf 500
    geçmiş olsun
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

  13. #13
    demgah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa
    Motosikleti
    2006 1000 RR

    Hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum

    Alıntı boy adlı üyeden alıntı
    Yazdıklarından henüz ehliyetini almadığını anladım. Dolayısıyla da kullandığın motorun sana uygun olmadığını söyleyebilirim.
    Mehmet açıkcası ehliyetle motoru ustaca kullanma arasındaki ilgiyi kuramadım
    bir arkadaşım var hatta ehliyet alması için ben bizzat uğraştım ama bir türlü ehliyet (A-2) aldıramadım o da benim tanıdığım hem motorda hemde otomobilde en usta şöför şimdi arkadaşın ehliyeti yok diye ona da yetersiz demek lazım (kendi durumumuda biliyosun zaten ehliyet ve motor konusunda)


    Alıntı SuperDude adlı üyeden alıntı
    Çok geçmiş olsun kardeş...

    Bir şey merak ettim; Polis geldiğinde senin kaskının olmaması konusunda bir ceza veya işlem yaptı mı? Bunu gerçekten çok merak ettim, cevaplarsan sevinirim.
    Arkadaşım şimdi bu konuda burada birşeyler yazıp kötü örnek olmak istemem ama özeline sorularının cevabını yazacam özeline bak lütfen

  14. #14
    motorinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    mondial 151 RS
    Geçmiş olsun arkadaşım...
    gaza gelme;kaza gelmesin

  15. #15
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    sana söyleyecek bir şey bulamıyorum zaten kendin yazmışsın 50 m olsa koruma şart,ben tuvaleta bile giderken bellik kullanıyorum malum yaşlılık,
    annemlere inerkende kask takıyorum çünkü kapıya alnımı vuruyorum yakında salak olacam kafayı sağa sola vurmaktan
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler