Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

cbr125 den cbf 250 ye geçsem mi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2008
    Şehir
    Kırklareli / Lüleburgaz
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    CBR125'i de CBF250'yide kullandım. Performans olarak aralarında pek bir fark yok. CBX biraz daha performanslıdır diye biliyorum. Ama amacın uzun yolda 120 sabitleyip gitmek ise yüksek süratlerde gözün yok ise CBF250 seni tatmin eder. Ama elimin altında gaz olsun. Gerektiğinde 150-160 'ları göreyim diyorsan Hyosung GT250 comet senin için biçilmiş kaftan.

    Konu ilgi çekmeye çalışan bir kullanıcı yüzünden sataşmaya dönmüş. Burası bir forum ortamı. Kurallar çerçevesinde herkes istediğini yazmakta özgürdür. İlgi çekmeye çalışanlara istediğini vermemek en doğru davranış olmalıdır diye düşünüyorum.
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    karayılan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2008
    Şehir
    GAZİANTEP
    250cc alacaksan Hyosung gt250 comet al Cbr 125 ten inip cbf 250 ye binince kısa süre sonra ondanda bıkarsın çünkü iki motorun arasında aman aman bir fark yok konfor hariç ama en güzeli kawasaki ER5
    gerçekleri tarih yazar tarihide GALATASARAY

  3. #23

    Üyelik
    06 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul Ordu Mesudiye
    Motosikleti
    nx4 falkon
    Eğer biraz daha paraya kıyabilirsen FALKON alabilirsin.Sekiz yıllık bir binici olarak kimsede o motoru benden iyi tanıdığını iddia edemez zaten.İnan zincirden başka problemin de olmaz.60000 km reye merdiven dayadım.Sağlamlığına kefilim.Her tür parçasıda var.Zaten cbf 250 nin parçalarıda çok ucuz değildir.Motor şanzıman problemi olmaz.Suspansiyonuda sorunsuzdur.Kasası dökülmez.Adam gibi binersen alayına on basar.Ondan iyisi yokmu var tabi daha büyükleri 600 üstü gerisi hikaye.Hayırlısı olsun umarım gönlüne göre bulursun.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:25 ----------

    Tabi arkadaşların belirttiği gibi sürat düşkünüysen er 5 iyi bi seçim olacaktır.Sağlam kendini kanıtlamış motordur.İş inan temizini bulmak ve birazda şans.

  4. #24

    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    Honda Cbf 250
    Arkadaşlar merhabalar. Bir kullanıcı olarak bende bi yorum yapayım dedim. Yağ eksiltme sıkıntısıyla karşılaştım bir ara yamalube yağ vardı içinde castrolün ful sentetik motosiklet yağını kullandım sorun ortadan kalktı. Şu malum zincir sesi bi ara duymaya başladım neden oluyo bi türlü çözemedim ama sık sık temizleyip şağlam bi zincir yağıyla yağlayınca kesiliyor castrol zincir yağı burda pek etkili olmadı werner marka zincir yağı buldum gres yağı gibi oluyor zincirin üzerinde ama sağa sola sıçramıyo ben beğendim sesi kesti. Ekzantrik zinciri sesini arkadaşın motorunda duydum bi kere devirli kullanınca ses kayboluyordu, motor kalkarken çok çıkıyodu ses motor 50000 kmde verdi bu sesi beraber gittik ustaya servisi gitmedik ekzantrik gergisinin arkasındaki vidayı söktü tornavidayı içine soktu ses kesildi, yaptığı açıklama şuydu herkes bu zincirin arıza yaptığını sanıyo oysa arıza gergi otomatiğinde spariş ettik geldi taktı üzerine ses kesildi zincir değişmedi ama gergiyi o zaman 106 liraya almıştık, parçaları gerçekten pahalı. Titreşim hususunda ben kanuniden geçtim bu motora arkayı göremezdim aynalardan hondada hiç yaşamadım aynanın arkayı göstermemesini, hafif bi titreşim var ama öyle sağından solundan hissedilmiyo arka peglerden anlıyosun yüksek devirde yapıyo sadece. Hız hususuna gelince bu makina hız için yapılmamış en tatlı 110 km hızla gitmek yormuyo kendini o zaman, 160 km hıza çıktım ama eğimli bi yoldu Antepten Osmaniyeye giderken otobanda motor tamam yeter demiyodu, hani çok hızlısın güven vermiyor teker hopluyor gidon titriyor gibi bir sıkıntı olmadı ama devir kırmızıya girdi kıyamadım çektim elimi, bu hızlar tek kişi yapıldı, iki kişi en fazla 130 gördüm düzde, öyle bir anda 140 a çıkarım diye bekleme 125e kadar gayet güzel çıkıyor ne ara çıktın anlamıyorsun ondan sonra çok kasıyo kendini ben lastiklere bağlıyorum, ama motor tam manasıyla ısındığında daha iyi tepki veriyor. Ben motorumu Osmaniyede askerdeyken aldım evim Mersin Erdemlide kontak aç Osmaniye, evin önü kapat 215 km yol bi kere soluksuz geldim eve 2 saat sürdü yolculuk ortalama 100-110 arası yapıyo ama radarlı bölgeler ve şehir içi yolculuk vardı 20 dk sen hesap et. Dediğim gibi hızlı gitsin istiyorsan alma çünkü hız için üretilmemiş sakin kullanım istiyor. Böyle 120 üzeri zorlayarak gittiğimde 4 litre yakıyor 100 km de sakin kullanımda 3 litre yani az yakmıyor haberin olun. inşallah yardımcı olabilmişimdir soracak sorun varsa yaz burdan yardımcı olmaya çalışırım. Kazasız yolculuklar herkese....


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)