Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Motosiklet ve Köpek Korkusu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81

    Üyelik
    17 Temmuz 2012
    Şehir
    İSTANBUL-Avcılar
    Motosikleti
    DAELİM S3 ADVANCE 250
    bana daha denk gelmedi......o değilde tem ve E-5 te bol bol ceset görüyorum....


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82

    Üyelik
    27 Eylül 2011
    Şehir
    'in dibinde
    Motosikleti
    mr 150 vulture yolda :)
    köpek kovucular var :D tabanca şeklinde bir şey sanırım sadece köpekleri kaçıran laser veya ses dalgası yayıyor :D http://www.youtube.com/watch?v=S71zF1FK5fE videosu

  3. #83

    Üyelik
    16 Eylül 2011
    Şehir
    üsküdar/İSTANBUL
    Motosikleti
    Honda pcx
    Ulturasonik ses çıkaran cihazlara güvenmeyin,köpeklerin genelde 4-5 yaşından sonra kulak hassasiyetleri kaybolur kullanacağınız cihazın çıkardığı sesi duymazlar,sonuçta totoyu kaptırmak var..

  4. #84
    orhan899 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Hyosung GT250R , Suzuki GSX650F
    gecenlerde tam yola cıkarken mahallenın sureklı duran bı kopegı wardı arkamdan kostu hawlayarak herzaman yaptıgı sey dıye ben pek aldırmadım ama ogun ne olduysa anlamadım bırden ıssırdı sol bacagımı durdum actım bı baktım diş gecırmıs hastaneye fln gıttık kuduz we tetanoz asısı wurdurdum bıssuru ıs cıktı anlıcagınız dıkkatlı olun hawlayan kopek ıssırmaz dıye bısey yok it bu hıc bellı olmaz nerde ne yapcagı...

  5. #85
    leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2011
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Köy yolunda iki motosiklet 2 arkadaş gidiyoruz itin biri bizi kovalarken yol kenarındaki tarladan aşağı yuvarlandı. 100 metre ilerde yine bir tane çıktı, fermuar düzeni gidiyorduk ben arkadaydım arkadaş başka köpeğin hızlı hızlı kaçtığını gördüm, biz geçince arkamızdan koşmaya başladı ama yakalayamadı. İte bak ona doğru sürünce nasıl kaçıyor, arkada kalınca hemen delikanlılık yapmaya başlıyor

  6. #86
    Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2007
    Şehir
    Pendik
    Motosikleti
    Honda pcx125
    bu işin çaresini buldum. köpekler mutlaka hareket halindeki araçlara veya yayalara tepki verirler. ben motosikletle giderken aniden bir köpek kovalamaya başlayınca hemen duruyorum, köpek te sakinleşip uzaklaşıyor. mutlaka deneyin.
    Ahmanamra bunu beğendi.

  7. #87

    Üyelik
    01 Nisan 2012
    Köpekten köpeğe fark var, bazıları aniden dursam kesinlikle paçadan ısırır . Yakınımdan havlayarak gelen köpeğe doğru eğilip saldıracakmış gibi yapıyorum, donup kalıyorlar. Uzaktaysa zaten yetişemiyor. Genel olarak havlayan köpekten korkan insanlar, motor üzerinde de panik yapıyor.

  8. #88

    Üyelik
    02 Ekim 2011
    Bursa altınşehir metro duragının otarafda kı fabrıkanın orada kırtasıye war sanıyordum o nedenle gırdım o karanlık yola bı kopek havladı umursamadım devam ettım meger yaklasma kovalarım ha ! dıyormus nerden bılıyım devam ettım karsıdan bı kosmaya basladı ne ara dondum ne ara kactım hatırlamıyorum :(

  9. #89
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bizim MT de pek korkak çıktı kimbilir daha ne köpek hikayeleri vardır ortaya çıkmayan

  10. #90
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Köpek saldırdığı da oldu. Düşmeme sebep olduğu da oldu. Kızıp köpek kovaladığım da oldu. Fakat yine de köpekleri severim. Mahallemizdeki sahipsiz köpek de önceleri bana saldırdı. Fakat ona kendimi tanıttıktan sonra (Koklamasına izin verip) zamanla dost olmayı başardım. Dostluğumuzu pekiştirmek için 1 paket köpek maması aldığım gün mahalle sakinlerinin Belediye'ye başvurup köpeği aldırttıklarını öğrendim. Çok üzüldüm.

  11. #91

    Üyelik
    21 Aralık 2011
    Motosikleti
    Honda cbr 250r gitti :(
    Bizim burda horoz saldırdı :D Şaka biyanada acaip bişi olcağı kesin

  12. #92
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Motosikleti
    GV 250
    Ben kazlardan korkuyorum asıl, köpek olunca ben de durup ona havlıyorum kimin sesi daha fazla çıkar da. Kazlar psikopat hayvanlar tam, iki kere denk geldi hayvan kanatları açmış geliyor biraz yavaş gitsem üstüme atlayacaktı. Yakında yavrular da varsa durum felaket.
    kakare bunu beğendi.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

  13. #93
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Alıntı lycantrophic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kazlardan korkuyorum asıl, köpek olunca ben de durup ona havlıyorum kimin sesi daha fazla çıkar da. Kazlar psikopat hayvanlar tam, iki kere denk geldi hayvan kanatları açmış geliyor biraz yavaş gitsem üstüme atlayacaktı. Yakında yavrular da varsa durum felaket.
    Kazlar sakattır, arkadaşımın köpek çiftliği vardı, insanlar pansiyona ya da eğitimer köpeklerini getirirlerdi, annesinin de 5-6 tane kazı vardı, ne zaman biri köpek getirse, hepsi beraber kanatları açarak hayvanı bir kovalamaya başlarlardı görmeniz lazım o kocaman rottweilerları, dobermanları, kangal kırması köpekleri, arkalarına bakmadan dip gaz kaçarlardı İşin kötüsü sadece köpeklere değil, eskaza fazla yaklaşırsanız size de posta koyuyorlardı, etraflarına yaklaşmamanız gereken belli bir bölge var, hayvanlar o mesafeyi aştığınız anda kanatları açıp üstünüze doğru geliyorlar bağıra bağıra Sahiplerini de gayet iyi tanıyorlar, onlardan başka kimse yanlarına bile yaklaşamıyor, arkadaşım geceleri kafeste değil de çiftlik içinde serbest oldukları zaman, en az köpekler kadar iyi bekçilik yaptıklarını, etrafta bir hareket gördükleri anda bağırarak hep beraber o tarafa doğru koştuklarını söylemişti. Uzun lafın kısası sakat hayvanlar, gayet de net ısırabiliyorlar Seviyosanız uzaktan sevin, bilmediğiniz kaza yaklaşmayın
    lycantrophic bunu beğendi.
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

  14. #94
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Hayvanları ve köpekleri çok severim ama olmaları gerektiği gibi davrandıkları sürece,
    motora yaklaşan tek bir köpekten korkmak gereksiz,çaresi var,yavaşlarsınız ve gaz açarsınız,köpek beklemediği bu hareket karşısında şaşırır kalır
    ancak iki ve daha fazlası tehlikelidir,hangisine karşı nerede yavaşlayacağımızı bilmek güçtür.bu yüzden yavaşlayıp gaz açmak etkili olmayabilir.
    Ne olursa olsun,yavaşladığınızda ayağınızı yere koymayın,köpek motor ve sürücüyü tek bir parça olarak algılar o yüzden nereyi ısıracağını bilemez,ayağınızı yere koyarsanız kendisi ile ortak noktayı bulmuş olur ve tehlike başlar.
    Köpek kovuculara da fazla güvenmeyin,bazı köpeklerin duyma yetileri sanıldığından daha zayıf. bana göre en iyi köpek kovucu sağlam bir sopadır,onu da nerede saklarız,nasıl vururuz ayrı tartışma konusudur ama kullanmakta mecbur kalan köpeğin ağzına vurmalı,hatta daha iyisi köpeğini başıboş bırakan,bu sekilde trafiği ve başkasını tehlikeye sokanın ağzına vurmaktır.
    Sık sık araziye çıkıyorum çöplük köpekleri,hayvan ağıllarının,sürülerin köpekleri ile başım hep belada,şimdiye kadar bir kaç ciddi tehlike de atlattım.10 15 yıl önce köpek yüzünden tartıştığım çobanın biri sopayla üzerime yürümeye kalktı,kalktı da,"kısa namlu,uzun sopadan üstündür"gerçeğiyle karşı karşıya kalınca "aaaabi"olduk anında.
    e her zaman bu olmayacak,eski laftır" çalıya dolaşmadan,ite dalaşmadan" gitmekte fayda var.
    Köpek konusunda güzel bir tedbir de diş gecirilmeyecek sağlam bir bottur
    söz buraya geldi madem bi alternatif de şu olabilir
    o da şurada:
    http://savaskayan.wordpress.com/2011...oprulu-teyfik/
    Acil112 bunu beğendi.

  15. #95
    Safahat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2012
    Şehir
    Tokat
    Bir köpeğin ortalama max.hızı kaç olabilir arkadaşlar ona göre kaçış planı yapcamda

  16. #96
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Safahat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir köpeğin ortalama max.hızı kaç olabilir arkadaşlar ona göre kaçış planı yapcamda
    Yaptıkları hız en fazla 45-50. motor daha hızlandığında geride kalıyolar çünkü.

  17. #97
    kanbayrak1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2012
    Motosikleti
    X-Treme MAX
    Aslında küçükken bayramlarda aldığımız ses çıkaran altıpatlar lar vardı ondan mı alsak ne yapsak yada mantar tabancası da olabilir. Deneyen var mı aceba.

  18. #98
    Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2012
    Şehir
    BODRUM/MUĞLA
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Pazar günü istemeden 2 sine tekme atmak zorunda kaldım.Çok üzücü olsada giderken düşük hızlarda bacağa çok yaklaşabiliyorlar.Artçıda sizin için çok değerli ise endişeleniyorsunuz.Kendimce çözümüm hayvanları çok sevsemde üzerine sürüp tekme atmak oluyor maalesef.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:00 ----------

    O değilde üniversitede bir anımız var film gibi.Aydın/Didim ilçesinde kışın başıboş bir sitede öğrenci evimizde otururken birden düşen yıldırımla mahallesinin trafosu patladı.Dışarıda sağanak yapmasına aldırmadan arkadaşa uyup dışarı atladık.YAzın turistlerin bıraktığı köpekte çok olur, bizde bir sokağa girdik ama zifiri karanlık elektrik yok ya hani.Bir yıldırım düştü karşımızda 6 köpek gördük bize bakıyorlar O anı görseydiniz korkarmıydınız yoksa gülmekten Altınıza mı sı.. bilmem.
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

  19. #99
    dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul Anadolu Yakası
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Birde benimki gibi sahibi motorcu olduğu halde motorlara gıcık olanları var benimki benim motora nasıl ayar anlatamam size
    If you don't Ride, You don't know...

    Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

  20. #100
    dockerengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul - youtube.com/user/dockerengin
    Motosikleti
    YBR125 > CBF150 > CRF250L > XZ250R 4V > ?
    Ben önceleri köpek görünce kaçacak yer arardım ve bu tehlikeli manevralar yapmama neden olurdu. Ama şimdi yolun kenarında beni bekleyen bir köpek görünce hemen yanında duruyorum. Bazıları ne oluyo bu neden durdu diyip anlam veremeyip kaçıyor. Bazılarıyla da biraz konuşup artistlik yapma lan diyip ben korkutup kaçırıyorum Burada dikkat edilecek bir husus var. Durduğunuzda hemen geri kaçan bir köpek varsa biraz hareketlenip tekrar köpeğin kovalamayacağından emin olun. Bazıları siz hareket eder etmez tekrar koşup peşinize düşüyor ve hiç beklemediğiniz anda biraz önce kovaladığınız köpek sizi korkutabiliyor


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)