Merak edenler için varyatorun resimli çalışma prensibi

Buyrun umarım birilerinin işine yarar rus sitelerinde gezerken rastladım yazılarını paintde türkçeye cevirip koydum. Hep soru sormak olmuyor birazda yardımım yararım olsun:)
variatorrr.jpg

scooter tarzi motosikletlerde otomatik vites gorevini goren sistemdir sol tarafta ayak marsinin oldugu kapagin icindedir

varyatör : kayış ve hareketli kasnaklar sistemine sahip bir güç aktarım düzeneğidir . bu sistemde kullanılan fiziki elemanlar : 1 merkezkaç kuvveti 2 sürtünme kuvveti (kayış olabilir ,zicirli düzenekleride mevcuttur ) 3 direnç kuvveti ( yay olabilir yada hidrolik düzenekler i mevcuttur. motosikletlerde genellikle kayış kasnak ve yay dirençli sistemler kullanılmaktadır . basit mantığıda şudur . motorun maksimum tork ürettiği devirde sabit tutup arka tekerleğe iletilen devir sayısını değişken yapmakatır .

Mobiletlerde düzeneği açık olarak görebilirsiniz.Mobiletlerde kasnak tek taraflı olarak çalışır.

Paylaşım için teşekkürler.

ygr

teşekkürler, gerçekten merak ederdim, bu kadar basit olması ayrıca hoşuma gitti

Böyle bir sistem nasıl hiç dikkatimi çekmedi! 'varyatorun' daha'da unutmam... Teşekkürler:cat:

Böyle bir sistem nasıl hiç dikkatimi çekmedi! 'varyatorun' daha'da unutmam... Teşekkürler:cat:

yardımcı olduysa ne güzel yalnız sistemin adı "varyatorun" değil "varyatör" ona göre yanlış kalmasın akldında :) gerçi bende yazarken alışkanlık "ö","ü" yerine "o","u" kullanmışım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar