Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor calısmıyor..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Mayıs 2010
    Olay söyle, 125 Lik scooter .

    Dün benzin bitti, benzin bittikten sonra bayagı marş verdim calısması için. çünkü benzin var sanıyordum. meğer benzin bitmiş. neyse gidip pet ile benzin alıp koydum motor calıstı. Ama heralde benzin yokken cok marş verdim pisliği karbratöre çekti. Motorda hiç bir sıkıntı yokken eve geldim aksam. Şimdi sabah calıstırmayı denedim.. O da ne ? Çalışmıyor.. marş alsa bi kaç yol deneyeceğim ama marşıda tam almıyor. Marş düğmesine basınca normal marş sesi değilde cok zayıf bi marş sesi geliyor. bazen marşa basınca hiç ses gelmiyor ufak bi TIK sesi geliyor. Bazende zayıf marş sesi.. Ayak marşındanda 15 dakika üst üste denedim.. Çalışmadı. ayak marşı bozuldu galiba hemde. Ayak marşının kolu yukarıya zor cıkardı. şimdi hiç cıkmıyor takıldı kaldı ve cart diye bi ses geldi. Sizce bu motorda ne sorunu vardır ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    08 Aralık 2010
    Şehir
    İstanbul / kaynarca
    Geçmiş oLsunn yok yere iş çıkmış başınıza
    :pl::flower:bitkisel hayattayım maksat yeşillik olsun

  3. #3

    Üyelik
    25 Eylül 2010
    Şehir
    Kocaeli-Karamürsel
    hocam tık sesinin kaynağı genelde akü olur..bi scooter her zaman baş derdidir..aküyü bi şarj ettirin..ondan da bişi çıkmazsa karbüratörün altında bi tahliye civatası var onu hafif gevşeltin bi beş saniye benzin aksın sonra kapatın..tabi oralara ulaşabilrseniz..!!akünün şarjından sonra da tık sesi gelirse marş rölesini değiştirmeniz gerekebilir..olabilicek arızalar bunlardır hocam..kolay gelsin..
    Hiç bi zaman hiç bi makinada Kawasaki'nin kadranının altından aktığı gibi akmadı yol..
    :bounce:Let The Good Times Roll:bounce:

  4. #4

    Üyelik
    03 Mayıs 2010
    Motosikleti
    TVS APACHE gitti...
    bende aynı problemleri bikaç yıl yasadım dostum tamir etsende yine benzer problemler yasanıcak,tek çözüm 150 cc vitesli bi commuter almak
    İZMİT:cat:


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)