Kim Korkar Yalama Olmuş Yağ Tıpasından..

Yok olmadı...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:38 ----------

Daha olmadı.. Ama olacak diye korkacam mı...?

Benim en büyük kabusumdur. Son seferinde 100 tl ye yeni diş çektirmiştim.

korkma o kadar tornacı halleder.neden cok mu sıkıyorsun?

Evet deliği bir şekilde doldurup (kaynak mı bilmiyorum) tornada diş çektiler. Sıvı conta falan kar etmedi. Üstad madem tapan kaçırmıyor bu başlığın amacı ne ? Keyfin yerinde galiba :)

Son düzenleme:
Evet deliği bir şekilde doldurup (kaymak mı bilmiyorum) tornada diş çektiler. Sıvı conta falan kar etmedi. Üstad madem tapan kaçırmıyor bu başlığın amacı ne ? Keyfin yerinde galiba :)

Benimde korkumdu.. Ama artık değil....Nedense dış kaptırma korkusu her motorcuda vardır...:cat:

Yağ tapası doğru tork değerinde sıkıldığı sürece yalama olmaz.Tapayı yalama yapan şey gereğinden fazla sıkmak.Nedir bu gereği derseniz:

Tapa pulunu öncelikle kontrol ediyoruz.Doğru olan her yağ değişiminde pulu da değiştirmek.Pul alüminyum yada bu iş için yapılmış yüzük benzeri, içinde boşluk olan ve sıkıldıkçe ezilip boşluğu kapanan pullardan olabilir.Ama buna gerek yok, basit bir alüminyum pul işinizi görecektir.

Üzerinde yeni pulu olan tapayı elle çevirerek yerine takıyoruz.Son noktada, yani pul ile motor bloğunun temas noktasından sonra anahtarı takıp bir miktar sıkmak lazım.Bunun miktarı aslen motorun servis kitabında belirtilmiş olup, tork anahtarı ile sıkılabilir ama bu işi tork anahtarı ile yapan tamirci göremeyeceğiniz gibi, aslında bir art niyet yoksa, tork anahtarına gerek de yoktur.

Burası fazla tork gerektirmeyen bir nokta.En fazla yarım tur falan çevrilse yeterli oluUnutmayın, çok sıkmaktansa az sıkılsın yağ damlatsın sorun değil.Biraz daha sıkarsın olur biter.Ve pul çok önemli.Pulsuz yağ tapası takılmaz.Ezilmiş pul hemen atılır yenisi takılır.10 kuruşluk pul yüzünden o yuvayı çatlatanlar var.Yağı kesecem diye sıktıkça sıkıyor.

Yağ tapası doğru tork değerinde sıkıldığı sürece yalama olmaz.Tapayı yalama yapan şey gereğinden fazla sıkmak.Nedir bu gereği derseniz:

Tapa pulunu öncelikle kontrol ediyoruz.Doğru olan her yağ değişiminde pulu da değiştirmek.Pul alüminyum yada bu iş için yapılmış yüzük benzeri, içinde boşluk olan ve sıkıldıkçe ezilip boşluğu kapanan pullardan olabilir.Ama buna gerek yok, basit bir alüminyum pul işinizi görecektir.

Üzerinde yeni pulu olan tapayı elle çevirerek yerine takıyoruz.Son noktada, yani pul ile motor bloğunun temas noktasından sonra anahtarı takıp bir miktar sıkmak lazım.Bunun miktarı aslen motorun servis kitabında belirtilmiş olup, tork anahtarı ile sıkılabilir ama bu işi tork anahtarı ile yapan tamirci göremeyeceğiniz gibi, aslında bir art niyet yoksa, tork anahtarına gerek de yoktur.

Burası fazla tork gerektirmeyen bir nokta.En fazla yarım tur falan çevrilse yeterli oluUnutmayın, çok sıkmaktansa az sıkılsın yağ damlatsın sorun değil.Biraz daha sıkarsın olur biter.Ve pul çok önemli.Pulsuz yağ tapası takılmaz.Ezilmiş pul hemen atılır yenisi takılır.10 kuruşluk pul yüzünden o yuvayı çatlatanlar var.Yağı kesecem diye sıktıkça sıkıyor.

Sana yürekten katılıyorum.
Ancak ben hiçbir tamircide tork ölçer alet görmedim..Ya da benim gittiklerimde yoktu.. O pul çok önemli, yeterince sıkma çok önemli bence diğer bir nokta tıpa sıcakken değilde tamamen soğuduğunda sıkılması çok ama çok önemli..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:01 ----------

Jawa seninki pro-aktif önlemler doğrusu yani çok doğrusun..

Arkadaş,

Ben hiç korkmam:) yalama da etmem. Bu konuda stress altında işlem yaparsan hata yapma riski de artar:) Önce tuttur sonra vira et gitsin:)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
En fazla odundan tıpa yontar çakarsın.... :wiinkk: Eskisinden de sağlam olur... :cherry:

Motosikleti
Hornet
Bende servisin attığı kazıktan bıktım.Dün kendi yağımı kendim değiştiriyim dedim ama
Öyle bi sıkmış ki gevşetmeye çalışıyorum boşa çıkıyo:(
Baktım dışı yalama olur gibi oldu bıraktım:salut:

Bende servisin attığı kazıktan bıktım.Dün kendi yağımı kendim değiştiriyim dedim ama
Öyle bi sıkmış ki gevşetmeye çalışıyorum boşa çıkıyo:(
Baktım dışı yalama olur gibi oldu bıraktım:salut:

Diş atmış geçmiş olsun.. Bu servislerdeki adamlar bizim motorlarımızı boza boza usta adam olmuyorlar mı..?:queen:

5 tl ye diş sarıyolar korkulacak durum değil artık.
tornada diş açılmıyo dikkatinizi çekerim.eski yatağa diş sarıyolar
eskisindende sağlam oluyo.

Yani ben onu artik açamicam.
Açarsamda kapıyamıycam mı oluyo bu:silent:

Çaresi var korkma..:queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:28 ----------

Tabi ki olmaması tercih edilir ancak tıpanın girdiği yer döküm yalama olma riski yüksek bir yer... Ama tornacılar çzömüş işi.. Ben artık korkmuyorum...:queen::cat::cat:

Kaynak: clupYbr Türkiye

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar