Kim Korkar Yalama Olmuş Yağ Tıpasından..

Valla bende o kadar basit olmadığını düşünüyorum..Sadece geçici değil bu uygulama...

Bence tapa yalama olmadan önce anahtar ağızı yalama olur....
hem nasıl yalama yapılır pek anlam veremiyorum:silent:tapa bir yere kadar döner ve dönme biter...sıkı olsun diye (tork anahtarı yoksa) hafif zorlar ve bırakırsın...yalama yapanlara da helal olsun derim:cat:

Bence tapa yalama olmadan önce anahtar ağızı yalama olur....
hem nasıl yalama yapılır pek anlam veremiyorum:silent:tapa bir yere kadar döner ve dönme biter...sıkı olsun diye (tork anahtarı yoksa) hafif zorlar ve bırakırsın...yalama yapanlara da helal olsun derim:cat:

Bence en önemli faktör.Elin alışık olmaması ile birlikte tıpa ve yatak sıcakken sıkmaya çalışmaktır...:bounce:

konuyu hortlatayım:cherry:
Şuan ben korkuyorum,yağ değişimini yaptım,tıpayı takarken diş kaptırmışım,değişimden sonra motosikleti park nettim yarım saat sonra bi geldim yağ damlatıyor,ne yaparım ne ederim diye düşünürken makina ustası amcam bakır pul at dedi,bakır pul atıp sıvı conta sürdüm şuanda sızıntı vs yok ama 2000 km sonra ne yaparım bilmiyorum.:pr:bi akıl verin

konuyu hortlatayım:cherry:
Şuan ben korkuyorum,yağ değişimini yaptım,tıpayı takarken diş kaptırmışım,değişimden sonra motosikleti park nettim yarım saat sonra bi geldim yağ damlatıyor,ne yaparım ne ederim diye düşünürken makina ustası amcam bakır pul at dedi,bakır pul atıp sıvı conta sürdüm şuanda sızıntı vs yok ama 2000 km sonra ne yaparım bilmiyorum.:pr:bi akıl verin

mecburen diş açılacak yalama olduysa

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
motoru indirmek mi lazım bu iş için nasıl olacak bir bilgin var mı acaba:santa:

Tornacida motoru yan yatiriyorsunuz (battaniye falan serin yere ki çizik olmasin zarar görmesin) sonra tornaci eli ile açıyor dişi. Her yağ değiştirmek isteyenin başına gelmiş herhalde böyle şeyler baya tecrübe var konuda :D

Ben tornacının yolunu tutayım en iyisi😂

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------

İçine giren çapağı eski yağı devir daim ettirerek attırırım aklıma yattı şefim teşekkürler

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Acemilik nedeniyle yağ tapasının kafasını iki kere koparmışlığım var. Tornacılar için 5 dakikalık iş. Aslına tork anahtarı olmadan motoru kurcalamamak lazım.

Aman sakın motoru yatırıp işlem yaptırmayın. Oluşan çapaklar yağ devirdaimi ile hayatta çıkmaz.
Karterin alt kapağını söküp gtürün tornacıya.
O çapaklar gazyağı ile zor çıkıyor!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar