Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni başlıyorum yardım eder misiniz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Kasım 2009
    Bu siteyle tanışalı 2 ay oldu Ben de bu harika makinaları kullanmak istiyorum.Tecrübe kazanmak için özellikle şehir içi kullanımında sizce hangi seçenek ile başlamalıyım.Bütçem 3-4 milyar.Bana arıza çıkarmayacak gerek servis gerekse yedek parça konusunda pek uğraşmaycağım ayrıca yakıtta cimri bir model var mı.Tavsiyeniz benim için çok önemli çünkü bu benim ilk adımım olacak.2-3 yıl gerekli tecrübeyi kazandıktan sonra uzun yollara çıkmak istiyorum.Africa twin tarzı tercihimdir.Çünkü Çok beğeniyorum.Daha sonra çok daha fazla bütçe ile yeni modeller almayı düşünüyorum şimdiden teşekkürler.....


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    raven71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    honda xl 200
    merhaba, şehir içi kullanım için en uygun motosikletler cummiter olarak düşünürsek ybr125, apache 150, cbf 150 olabilir; scooter olarak düşünür isek yüksek cc olmamak üzere hepsi olabilir. genel olarak sakin kullanımlarda motosiklet çok yakmaz. marka motosiklet alırsan iyi bir servis ile sorun yaşamazsın ama uyduruk Çin mallarında hem motosikletin ile hem de servisle sorun yaşayabilirsin. afrika twin tarzı dediğin enduro dur. yüksek cc enduro motosiklet şehir içi kullanım için uygun olmayabilir. düşük cc li enduro tarzlarına yönelebilirsin ancak ayırdığın bütçenin tamamını vermen gerekebilir ve bu durumda koruyucu malzemeye paran kalmayabilir. ayırdığın bütçenin bir kısmını koruyucu malzemelere ayırman gerektiğinin de söylemeliyim. koruyucu malzemelerin en önemlisi kasktır ve iyi bir kask almalısın. bunun için ise ayırabildiğin bütçeye göre yine buradan görüş alabilirsin. enduro olarak belki biraz da kros diyebiliriz honda xl 200 olabilir ki ben çok memnunum. kymco stryker 150 olabilir ancak yedek parça sorunun olabilir. çinli endurolor ucuzdur ama ucuz etin yahnisi ata sözünü hatırlamanı tavsiye ederim. umarım kurallara uyan bir motosiklet sürücüsü olursun.

  3. #3

    Üyelik
    22 Ağustos 2009
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Kawasaki ER6-F
    hem başlangıç adına, hem şehir içinde, hemde senin bütçene uygun benim tercihim cbf 150 olurdu. bu motosikletin kullanımı kolay, kıvrak, yeteri kadar tecrübe kazanınca kolaylıkla satabileceğin bir motosiklet.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler